Prijelomna vijest
konačno su stručnjaci otkrili gdje je platforma Ivana D
https://www.vecernji.hr/vijesti/pronad…ivana-d-1452742
prelomila se u more
Ja sam pomislio da su je možda odrezali skupljači sekundarnih sirovina i odvezli
Prijelomna vijest
konačno su stručnjaci otkrili gdje je platforma Ivana D
https://www.vecernji.hr/vijesti/pronad…ivana-d-1452742
prelomila se u more
Ja sam pomislio da su je možda odrezali skupljači sekundarnih sirovina i odvezli
ukupno u plusu.
bio bi i puno vise da se nisam polakomio pa poceo po 10 papira trgovat u danu a to je jednostavno nemoguce jer ne stignes pratit sve a to nije ZSE da odes na rucak i odspavat pa se vratis malo pogledat...
Mali broj papira s kojm se dobro upoznas je ipak bolja kombinacija od puno papira o kojima nista neznas bez obzira sto sam npr na tim malima i zaradio pokoji burek. rizik je prevelik i toprolazi samo zato sto je veani sve bilo zeleno i taktika se odma raspala sa prvim crvenilom.
Recimo, meni je žao što nisam kupio GOGL (brodar, ne Google ), jer pratim tu dionicu već dulje vrijeme(par godina),
a porastao je prilično u zadnjih mjesec dva dana. Ali, to su ciklične dionice, pa malo rastu, pa malo padaju, pa u krug, te
se može dobro zaraditi ako pratite te cikluse.
Display MoreSvi ste chicken.
Mislim da je Deal Done, a izbor banke, od svih banaka na ovom svijetu, da je bio po volji kupcu.
Nekako mi je taj izbor potvrda toga.
Teška Vam srca ovo pišem, ipak mi je reputacija na kocki 🙃
Jer je na burzi kao i u životu sigurno jedino da ništa nije sigurno. Al' ovo je nekako sigurno 🤗
Chickens !!!!
Mislim da ste vrlo blizu istini!
Deal je pretpostavljam već negdje
na stolu, a novac će se samo u jednom
trenutku prebaciti s računa na račun/e i
objavit će se ponuda za preuzimanje!
Možda se samo čeka promjena zakona o
elektroničkim medijima, kao klauzula u
ugovoru, bez koje ne mogu preuzeti firmu!
Nemam nikakav info, samo osjećaj za feeling,
koji nekad može biti i krivi.
zanimljivo za adpl.......dionica je kao na dopu od 130,00 kn o samo raste bez korekcije......gotovo 30% u kratkom vremenu........ja tipujem na korekciju to vrlo brzo.....
Mislim da bi mogla potegnuti do 180, što je neki target, a da li bude, vidjet ćemo.
Cijena se otključala kada su objavili novi ugovor od 20 mil Eura prije par tjedana,
što je odagnalo sumnje investitora u popunjenost kapaciteta prozvodnje za sigurno
slijedećih nekoliko godina.
Možda netko od tehničara može nacrtati graf?
Isprika, ako je netko već nacrtao, pa može samo reply na ovaj post.
Ekipa, može jedno pitanje sa iskrenim odgovorom, ako je moguće.
Nije to ZSE da svatko igra neku igru, pa se nadam da ćete odgovoriti.
Da li ste u svom trgovanju vani sveukupno u plusu ili u minusu na ulog i koliko?
Ne znam koliko tko već dugo trguje vani i koliko ima iskustva osim kolege aliasa,
za kojeg znam da je već veteran vani i prilično uspješan.
Na Lutriji života netko je i ovo izvukao
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ce/2237649.aspx
Ajooj.
Hotelijeri pak oglašavaju doček Nove godine, Uz glazbu. All inclusive, uključujući i koronu
Čovjek ne bi vjerovao, ali ima i ovakvih ljudi.
https://www.24sata.hr/news/strava-u-…piratori-732665
Priveli su ih, koliko vidim.
a što bi tek na ovo rekli?
https://www.seebiz.eu/trzista/katast…j-berzi/247111/
treba otići na neki njihov forum od hartija, pa im lijepiti prinose Makedonaca
Mislite Sjevernomakedonaca po novom :-))).
Uvijek se u svemu mozemo usporedjivati sa losijima od sebe, ali i takvih je sve manje i manje. Treba se usporedjivati sa boljima od sebe i uvijek teziti da budes bolji. To se odnosi kako na trziste, tako i na same pojedince na tom trzistu, tj. na sve nas.
Display MorePretpostavljam kako su banku uzeli u 8. mjesecu, a tek sad objavljuju jer je prodajni proces blizu kraja i uskoro objava.
ne bi se baš okladio da će biti objava u ovoj godini, al ajde.
nema još puno vremena do kraja godine, a nekako bi mi izgledalo neozbiljno da danas objave da su angažirali banku, a za tjedan ili dva da je prodano.
koliko se sjećam, HT je nakon istega roka svog natječaja objavio da je u procesu angažiranja investicijske banke, a danas je taj aranžman valjda zaključen, pa je i objavljen.
mislim da će sada Credit Suisse preuzeti "papire", pa će malo praznici, a objava bi mogla biti negdje u proljeće.
treba vidjeti i kako će se ova priča sa ZEM-om odvrtiti.
možda i prođu izmjene koje svi priželjkuju, tko zna.
uostalom, ionako će pravovjerni držati do kraja, a burekaši gađati mitkko target
Koji je mitkko target?
Blizu ste... Burek, barem u mojoj pekarnici je 9kn
Kod nas je 12 sa sirom, a 13 sa mesom.
S jogurtom je to bar 15
dok se kod nas delistira, ovi samo dotaču, zato su oni valjda Amerika, a mi Afrika sa strujom
Kod nas je voda besplatna, tj. otvoriš pipu i teče
Tko bi to kod nas kupovao . Bolje je kupovati planinski
zrak u boci ili tako nešto inventivno .
I ETF 7CRO danas samo 30 000 kn prometa, dok 7SLO rastura i danas čak preko 150 000 kn prometa
Display MoreBrajo, neka se ništa ne otegne.
Ovo je ko' meksička sapunica, dobro je Moller rekao. Svatko je sa svakim lijegao, i svi su u rodu
Da nije na topicu toliko zabavno već bi davno dojadilo.
Mene osobno stvarno zanima što će biti na razini 6 kn... u tri smo navrata grubo dobili po prstima na 6 kn, pec
BTW.........ne dam svoje dionice !!!!!!!!!!!!
A sad se odoh primiti posla.
"A sad se odoh primiti posla."
Opet neke kolače pripremate, priznajte
Ovo je presmješno, prije par mjeseci se objavi da će se angažirati banka i cijena padne sa cca 6 na 4 .xx
Sada se objavi koja se banka angažirala i sada idemo natrag na 6
Moraš voljeti ovaj rollercoaster!
Onda su ljudi mislil da je prodaja propala, pa su zato prodavali, a sada vide
da prodaja ide svojim tijekom pa kupuju, jer će se kada tad i desiti "The prodaja" Optime
Display MoreIma se, može se.
Suprotno uvriježenom mišljenju da smo svi puni papira do ušiju, relativno mali broj dioničara posjeduje značajniju količinu papira
Svoje su putem iskrcali i računi poznati kao usual suspects, ostala im je beznačajna količina, pa se pitam........ a tko će sada prodavati ?
Tko će kupovati.......... to mi je jasno
IMHO, ostalo je još cca 200 tisuća komada papira koji se mogu istresti ko' galeb u letu, ostatak je u čvrstim rukama
IMHO.
"mogu istresti ko' galeb u letu"
Lijepa anegdota, lajkam
Kada se golubovi istresu idemo prema šestici, ali ne na lotu
Opla kreće ova prodaja čini se
u 10 / 2021 će RIVP vrijediti 50 % više, ako se popravi epidemiološka situacija, a ako se ne popravi niti ADRIS niti RIVP neće vrijediti više nego danas
U zadnjih 40 dana RIVP +25,32%, a ADRIS +4,66%.
U zadnja 3 mjeseca RIVP +25,85%, a ADRIS mizernih +2,41%
https://www.mojedionice.com/trg/IzvPovijes…-P-A&perKrat=40
https://www.mojedionice.com/trg/IzvPovijes…-R-A&perKrat=40
Zar Valamar bolje posluje (možda na drugom tržištu?!) i manje je zadužen od Adrisa?
Adris sa razliku od Valamara ima diverzificiran biznis, te ima i značajno bolje rezultate
od Valamara koji se bavi samo turizmom u ovoj naopakoj godini, te će vjerojatno i
ponovno početi isplaćivati dividendu godinu, ako ne i dvije prije od Valamara, kada
napokon prođe ova epidemija.
kolega ili kolegice Parica kao možete uspoređivati kraš sa dlkv? tamo je sve bilo jasno. upada treći igrač i nudi šta nudi. tko je bio pametan prodao je njemu tko nije dao je jeftinije pivcu. a tko ti ovdje bilo šta nudi? pretaču iz šupljeg u prazno unutar jednog te istog postojećeg vlasnika. tromjesečni prosjek? pa to sam bar 100 x ponovio na opte igra ulogu većinom kod istiskivanja. razmislite sami kakve veze ima ponderirani na nelikvidnom tržištu sa stvarnom vrijednošću firme? ovdje je cca 95% manjih ulagača u brutalnom gubitku i ponuditi im 7,22 je na razini uvrede posebno kad nitko nije u nikakvoj obavezi.
Ovo boldano je čista istina.
Jedino forumaši izgleda ne gube, oni su u onih drugih 5 % :-)))
Display MoreKraš poučak, Liburnija poučak
Ovdje netko želi nešto preuzeti, al' nekako dvojim da to želi učiniti skupo plativši
Pazite na sebe.
Nije dobro kada se ostane bez novaca, i to ne kažem podrugljivo. Onda zavlada čemer. Zarazna bolest.
Gledam unazad, sjetih se Vlena.. ni dan danas mi nije jasno zašto su mirovinci ušli u Vlen, pa izašli nakon dvadesetak dana. Obogatili se nisu.
Došlo je vrijeme da se na ZSE najviše moramo bojati preuzimanja.
Mirovinci su usli jeftinije i prodali skuplje u preuzimanju VLEN, mislim da je to bio jedini motiv.
Sto se tice Dalekovoda, bar je zanimljivo i neki muving, a sta ce se tocno desiti vidjet cemo
Mi možda nemamo kvalitetne dionice ali možemo uživati u kvalitetnim zavrzlamama koje onda rezultiraju kvalitetnim raspravama. Eto uz OPTE i ATPL dočekasmo i Dalekovod.
Mi možda nemamo kvalitetne dionice, al imamo dosta para za popušit hahah
I para za popušit je sve manje i manje, pa nam samo ostaju rasprave na forumu.
Nemate Vi pojma o TA
Ovo je pudlica
Jesus, sa čime se bavimo...........
Al' moramo se malo zabavljati dok čekamo.
Ovo mi lici na zlocestog smajlija
Display MoreJutros na asku 30 tisuća komada na 5.30. Valjda ispituje javno mijenje.
Malo se pokazao, pa zbrisao. Ostavio dežurnog na 5.24
Ne znam zašto pomišljam da će ovo biti gotovo i prije nego očekujemo
Jedan će nas dan zateći objava
Dva - tri dana prije toga mogli bi gledati desant na ask, tako je barem bilo uvijek i svugdje, i to je to.
Jutros Tinker Bell u prvoj šalici kave. Ili jednorog ?
Graf ili grah, ili talog od kave.. sve je to isto
Meni izgleda kao pudlica (bar mislim, nisam neki poznavatelj pasa) s vase slike, a znam da
volite pse .
U svakom slucaju Baba Vanga je predvidila da ce 2021. godina biti bolja od 2020., pa da i to vidimo . Tko zna, mozda je 2021. nasa godina, ali treba biti Optima-istican .