1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tento

Posts by tento

• Porez na kapitalnu dobit

• tento
    • February 28, 2021 at 1:24 PM

Molim pomoć, dobio obračun od hite zadnja kolona koja glasi ukupno oporezivo, pretpostavljam da na to plačam porez i prirez.Prvi puta to radim pa nisam siguran. Dali je dovoljno taj obračun priložiti.Hvala!

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• tento
    • February 26, 2021 at 8:01 PM
    Quote from Neo

Vec se puno toga ismomentiralo. Pa nije trziste neuko da ne zna da se valuacija imovine mijenja svake godine. Em imamo promjenljivi tecaj dolara em imamo promjenljive vozarine. Gubitak 4q cca 7 milja kuna stoji u izvjescu 4q. Dakle i losa po vozarinama 2020.g . se poslovno plovila u plusu od cca 24 milje kunica. Tako stoji u izvjescu Tpng. Ne vidim cemu crnjacenje i drukanje. Imamo brojke sve u izvjescu i to je ono sto sam napisao.

Realnost sada bi po meni bila cijena 40-50 kn.

Do kraja godine vjerujem u 55-60kn razine.

Meni ovo izgleda kao jaka akumulacija. Vjerujem da ce uskoro i trezor isplivati u top 10.

Ostaje pitanje zasto valuacija kad nije bajna situacija po cijenama vozarina?

Bilo je podosta dokovanja i redoviti 5g servisi i ugradnje ko zna cega sve ne. I tu je potroseno poprilicno novca. Po izvjescu nekih 30-35 milja kuna. Tako da je 2020.g. prosla cak i jako dobro.

2021.g.po svemu ce vjerovatno biti puno puno bolja. Valuacija nema, ako i bude mogu samo biti plus. Nema gore navedenih troskova, kamate podosta nize i dug smanjen.

Display More

Slažem se i nevidim ni jedan razlog za prodaju.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• tento
    • February 19, 2021 at 2:03 PM
    Quote from gta1

Kakve su projekcije za ATPL?

Kada objavim da sam kupio, Vi čekajte sutra i pada garant. :)

• Što smo danas tržili

• tento
    • February 18, 2021 at 4:36 PM

Kupio ingru nedavno u padu, danas prodao.

E da je tako 2 mj. gdje bi nam kraj bio, :)

• tento
    • February 17, 2021 at 4:51 PM
    Quote from zlocesti

Crtanje nije znanost, to je više umjetnost

Tako neki ljudi crtaju nadahnuto, lijevom rukom kao Vlad i Godo

Neki crtaju naučno, kao Mitkko.

Neki po dječji kao zloćka, neki neomodernistički kao Neo :S

Koliko ljudi, toliko grafova. :S. A svaki ima svoj potpis. :)

Pa ti vidi.

Display More

A većina na forumu nikako, pa gledamo u Vas kao u 😍

Hvala Godu na opte!

• Što smo danas tržili

• tento
    • February 16, 2021 at 9:38 PM

Od 39 dionica adpl prodao 4,

da podebljam za ingru ili opte.

Ja prodao 4 a broker uzeo 40 :)

• tento
    • February 15, 2021 at 10:05 PM

Kolega godo, jel previše tražim da pojasnite graf za nas ostale... hvala.lp

• Što smo danas tržili

• tento
    • February 13, 2021 at 8:19 AM
    Quote from zlocesti

Eto !

Svaki forum mora imat svoga Nea !

Wellcome back🙂

Ja bih na Tankerskoj još malo pričekala 🙃

Pozdrav Neu, kolegice Zloćka Vaša procjena kada kupiti tpng. Kupijo u padu 2 puta ali nastavlja i dalje padati, pa sam sada oprezniji. Izvadio iz opte ì kupovao tpnk i ptk, milim da sam se zenuo ali vidjet ćemo. Lp.

• tento
    • February 8, 2021 at 8:54 PM
    Quote from mitkko

Javno ovdje objavljujem svoje grafove kako bih cuo drugo misljenje i potaknuo druge da objavljuju svoje grafove. Mala smo zajednica, osobno ne poznajem nikoga tko crta grafove pa mi ne preostaje nista drugo nego ovdje traziti druga misljenja. Tko me god trazio savjet sam se ogradio, nista ne sugeriram vec samo dajem svoje misljenje, ne zelim nikoga imati na dusi. Puno ljudi mi se javlja direktnim porukama, svi oni mogu to potvrditi.

Druga stvar, ako pogledate koje grafove objavljujem, to su u pravilu sve likvidne, fondovske dionice - ATPL, RIVP, HT, ADRS2, ATGR, PODR. Kako mislite da ja sa svojim grafovima manipuliram trzistem na takvim izdanjima? Trgujem sa marginom i mogu kupovati samo te likvidne dionice koje su na listi banke, a i na takvim dionicama TA najbolje funkcionira.

Istina, nekada objavim i graf neke dionice koju me netko od kolega zamoli da iskomentiram - nekada samo posaljem graf na privatnu poruku, a neke zanimljivije i ovdje objavim, mozda bude nekome od koristi. Nekada i sam kratkorocno sa manjim novcima zatrejdam na takvim izdanjima ako mi se ucini dobar setup - IGH, DLKV, TPNG, INGR, OPTE, PTKM i slicni, i to sve opet ovdje objavim (imam taj drugi mali portfelj koji nije na marginu, tu kratkorocno trgujem sa takvim dionicama). Ja sa tim malim novcima ne mogu pokrenuti trziste, a ne treba mi kokosarenje ovdje na forumu da bih navukao ljude i zaradio par tisuca kuna. Imam dosta novaca, nemam potrebu, zelju ni vremena da se ovdje prostituiram, a to se uostalom vrlo brzo primijeti i onda trajno izgubis kredibilitet.

Sada trenutno imam IGH (kupio nedavno), JDPL (skupljam vec neko vrijeme) i VLEN (kupio po oko 8,50, pola sam prodao sada na ovom rastu). I sve te kupnje sam ovdje objavio. Tko prati sta pisem, to zna. Opet, sve to mogu vec sutra prodati ako se okolnosti promijene. Ne zenim se za dionicu. Tako bi trebao svaki trejder postupati.

Brodare pratim svakodnevno zadnje dvije godine, i dry bulk i tankere. Gradjevinarstvo takodjer, htio ne htio, to mi je struka. Turisti su bili odlicni za trejdanje u prosloj godini, velika volatilnost je dala nekoliko dobrih prilika, i opet cu kupiti kada se za to ukaze prava prilika.

Bilo bi odlicno kada bi vise ljudi ovdje objavljivalo svoje grafove, vise ociju bolje vidi. Ne znam zasto smo mi takav narod - neka meni crkne krava ako ce susjedu dvije. Na stranim forumima koje pratim je zajednica puno otvorenija, dijele se savjeti i razmjenjuju misljenja, to je pravi pristup. Ne znam zasto i mi ovdje ne mozemo tako. Ne idu svi kroz zivot sa figom u dzepu.

Nekada se mozda cinim previse sugestivan, mozda zato sto nasiroko obrazlazem svoje grafove, ali to radim zato da pojasnim zasto sam dosao do nekog zakljucka, da i lacima ili onima koji slabije razumiju TA to bude razumljivo. Nekada mi se znalo dogoditi da dok pisem obrazlozenje vidim da sam nesto previdio pa onda i sam sebe iskorigiram. Sigurno bi mi bilo jednostavnije staviti graf i napisati target bez ikakvog obrazlozenja. Ali budite sigurni da tu nema nikakve lose namjere.

Display More

🖐

• tento
    • February 8, 2021 at 8:50 PM
    Quote from harpun

mittko je zakon

🖐

• tento
    • February 8, 2021 at 3:48 PM
    Quote from mitkko

Javno ovdje objavljujem svoje grafove kako bih cuo drugo misljenje i potaknuo druge da objavljuju svoje grafove. Mala smo zajednica, osobno ne poznajem nikoga tko crta grafove pa mi ne preostaje nista drugo nego ovdje traziti druga misljenja. Tko me god trazio savjet sam se ogradio, nista ne sugeriram vec samo dajem svoje misljenje, ne zelim nikoga imati na dusi. Puno ljudi mi se javlja direktnim porukama, svi oni mogu to potvrditi.

Druga stvar, ako pogledate koje grafove objavljujem, to su u pravilu sve likvidne, fondovske dionice - ATPL, RIVP, HT, ADRS2, ATGR, PODR. Kako mislite da ja sa svojim grafovima manipuliram trzistem na takvim izdanjima? Trgujem sa marginom i mogu kupovati samo te likvidne dionice koje su na listi banke, a i na takvim dionicama TA najbolje funkcionira.

Istina, nekada objavim i graf neke dionice koju me netko od kolega zamoli da iskomentiram - nekada samo posaljem graf na privatnu poruku, a neke zanimljivije i ovdje objavim, mozda bude nekome od koristi. Nekada i sam kratkorocno sa manjim novcima zatrejdam na takvim izdanjima ako mi se ucini dobar setup - IGH, DLKV, TPNG, INGR, OPTE, PTKM i slicni, i to sve opet ovdje objavim (imam taj drugi mali portfelj koji nije na marginu, tu kratkorocno trgujem sa takvim dionicama). Ja sa tim malim novcima ne mogu pokrenuti trziste, a ne treba mi kokosarenje ovdje na forumu da bih navukao ljude i zaradio par tisuca kuna. Imam dosta novaca, nemam potrebu, zelju ni vremena da se ovdje prostituiram, a to se uostalom vrlo brzo primijeti i onda trajno izgubis kredibilitet.

Sada trenutno imam IGH (kupio nedavno), JDPL (skupljam vec neko vrijeme) i VLEN (kupio po oko 8,50, pola sam prodao sada na ovom rastu). I sve te kupnje sam ovdje objavio. Tko prati sta pisem, to zna. Opet, sve to mogu vec sutra prodati ako se okolnosti promijene. Ne zenim se za dionicu. Tako bi trebao svaki trejder postupati.

Brodare pratim svakodnevno zadnje dvije godine, i dry bulk i tankere. Gradjevinarstvo takodjer, htio ne htio, to mi je struka. Turisti su bili odlicni za trejdanje u prosloj godini, velika volatilnost je dala nekoliko dobrih prilika, i opet cu kupiti kada se za to ukaze prava prilika.

Bilo bi odlicno kada bi vise ljudi ovdje objavljivalo svoje grafove, vise ociju bolje vidi. Ne znam zasto smo mi takav narod - neka meni crkne krava ako ce susjedu dvije. Na stranim forumima koje pratim je zajednica puno otvorenija, dijele se savjeti i razmjenjuju misljenja, to je pravi pristup. Ne znam zasto i mi ovdje ne mozemo tako. Ne idu svi kroz zivot sa figom u dzepu.

Nekada se mozda cinim previse sugestivan, mozda zato sto nasiroko obrazlazem svoje grafove, ali to radim zato da pojasnim zasto sam dosao do nekog zakljucka, da i lacima ili onima koji slabije razumiju TA to bude razumljivo. Nekada mi se znalo dogoditi da dok pisem obrazlozenje vidim da sam nesto previdio pa onda i sam sebe iskorigiram. Sigurno bi mi bilo jednostavnije staviti graf i napisati target bez ikakvog obrazlozenja. Ali budite sigurni da tu nema nikakve lose namjere.

Display More

:thumbup: :thumbup:

• tento
    • February 7, 2021 at 4:50 PM

Mittka rado čitam i svakome tko bez skrivenih namjera, svoje vrijeme i znanje dijeli snama na forumu, treba biti zahvalan.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tento
    • February 3, 2021 at 11:13 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Sinner99

Sta nije malo cudno da uprava donese odluku da kupuje dionice, i onda na ovoj diskontnoj cijeni ne reagira? Mozda stanje i nije tako sjajno. Ht i adris stalno kupuju svoje.

Zašto trošiti akumulirani kapital na otkup dionica u doba najveće ekonomske krize?! da bi mi što smo se nakupovali između 42-45kn mogli omastit brk?!

Upravo tako!

• Što smo danas tržili

• tento
    • February 3, 2021 at 10:18 PM
    Quote from Moller
    Quote from tento

u brzini preko mobitela danas 1 dionica ptk + brokerska naknada. Dobar posao.;(

prije 200 nikud s njom pa dokle trajalo

:thumbup:

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• tento
    • February 3, 2021 at 9:21 PM

Kolege, zna li netko što se događa s ptk, pa je pala preko 7%. Hvala!

• Što smo danas tržili

• tento
    • February 3, 2021 at 9:03 PM

u brzini preko mobitela danas 1 dionica ptk + brokerska naknada. Dobar posao.;(

• Što smo danas tržili

• tento
    • February 3, 2021 at 2:55 PM

Naravno + ptk uhvatio na 69,00

• Što smo danas tržili

• tento
    • February 1, 2021 at 6:06 PM

Kolega ako Vas mogu utješit, niste sami i meni se to događa u zadnje vrjieme :)

• Prijedlozi za forum

• tento
    • September 8, 2020 at 11:22 PM

Bok svima,

admine kako svakodnevno pratim forum, postoji li mogućnost , naravno ako se složi većina forumaša da po otvaranju neke teme se otvori zadnji post. Otvaranje prvog posta, prebacivanje na zadnji, njegovo otvaranje , gubi se vrijeme bespotrebno, posebno nas koji svakodnevno pratimo forum i upućeni smo u ranije postove od sat, dan, nekoliko dana.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt