Ma definitivno atpl.
Posts by tento
-
-
Oho, skida se po asku.
-
Moze li danas dobronamjerni kolega forumas info kako stoje vanka?
https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true
Ko ona tarifa...raspali....
Au, odlično!
-
-
danas je trebalo biti ročište. Točno u podne.
Ima li netko info da li su skupili dovoljno glasova za prihvaćanje plana izvršenja obveza prema vjerovnicima?
-
Hvala bogu, kod mene se konačno zazelenilo, prosjek 5,02
-
Udri po kupnji pa će poskočiti
Jučer sam, nemam više municije😀
-
Čika Andrej je odobrio promjenu Zakona.
Dragi Lastane, zašto cijena nije eksplodirala?
Pale se i zagrijavaju motori.
-
vratio pola prodanog jučer. malo se vani kolebaju, brzo će se to vratiti. ali netko je jučer fino prosipao po bidu, + kolega Moller
I ja se prijavljujem.
-
-
samo malo zamjene, otpustio malo Atpl, upustio malo Tpng
Možda smo razmijenili
-
Forumska naklapanja su mač sa dvije oštrice.
Sjećam se ekipe koja je mantrala o 12 kn, 15 kn
Da mi nitko ne zamjeri.
Sjećam ih se i na Dalekovodu.
Ajde svoju pamet u svojoj glavi
Ne zamjeram, ali mišljenja sam da na forumu treba pisati s dobrom vjerom ili namjerom, a na kraju svatko odlučuje za sebe i nemože nikoga kriviti za svoje odluke, bile one temeljene na kako kažete pameću iz svoje glave ili naklapanjima s foruma. Pa čemu onda forum, da mi ne zamjerite😀
-
Da ne bi bilo nikakve zabune moram reći ovo: 2008. sam spomenuo slučajno i slučajno na ovoj temi. Nemam ATPL, niti druge brodare, ne nagovaram na izlazak ili ulazak. Površno pratim situaciju oko brodarskih kompanija.
Valjda me još uvijek žulja sve što se događalo te 2008. godine.
Dobro je da ste to spomenuli, to je iskustvo nažalost negativno, s kojim se mladi investitori trebaju upoznati i znati izaći na vrjeme, što nama nekima tada nije uspijelo iz bilo kojih razloga. Ja osobno početnik, neiskusan, bez znanja, otkrio ulaganje u dionice, zaslijepio
me profit prethodnih godina i znate kraj...
-
Ja sigurno ove godine ne izlazim više.. samo ulazim, ito već sutra....😀
Odluka je pala, poslušaću tullwaya, i ja ponovo ulazim
Izostavio kolegu 5.elementa. Hvala kolegama na savjtima. Od sutra u kupovinu, možda se dogodi da kompeziram 2008.🤔
-
Ja sigurno ove godine ne izlazim više.. samo ulazim, ito već sutra....😀
Odluka je pala, poslušaću tullwaya, i ja ponovo ulazim
-
Ljudi se više boje rasta nego pada. Nevjerojatno je to da se ljudi uplaše jer je nešto tobože puno raslo (npr. 100%) i ne vjeruju da može rasti još i puno više.
Mnogi izlaze jer eto, ne može neka dionica cijelo vrijeme rasti, mora se malo i korigirati. Najčešće promaše taj trenutak kada izaći, pa onda više ni ne ulaze u dionicu iz straha jer je eto kao previše rasla pa se boje da će baš ući u trenutku kad će krenuti kakva eventualna korekcija. Takvih će bit ovdje najviše.
Doista mislim da nema ovdje puno investitora koji su svjedočili, a da su imali dionicu, rastu kakav smo imali tijekom 2007. godine.
Brodari su dionice gdje je volatilnost najveća, cikličnost posebno izražena. Dionica je doslovna u blatu već 13 godina. I ok, ljudi se boje da će se i sad dogodit nakon par mjeseci rasta neka kvaka i da će opet gledati film koji gledaju unatrag 10 ili više godina. Vozarine su visoke, ali eto, rijetko tko vjeruje da je moguće da se održe na ovakvim visokim razinama tijekom 2 ili više godina. I to je razlog zašto se ljudi tako ponašaju i kad je u pitanju ulaganje u ovu dionicu. Skeptični su jer su navikli na pad i samo pad ko magarac na batine. I stalno su u nekom strahu ako su u dionici.
Najveći problem takvima će biti ako će zaigrati film koji nisu dosad gledali, a kakav je igrao davne 2007. godine. Mnogi će bit izuveni iz cipela. Jer ako vozarine nastave s rastom ili se zadrže samo na ovim razinama tijekom iduće 2-3 ili više godina, siguran sam da će malo ljudi s ovog foruma dočekati razine na koje će otići cijena dionice ATPL. A upravo će takvi daleko najviše profitirati.
Samo ste zaboravili reći da je poslije 2007. došla 2008.. A ta nije bila baš lijepa.
Dobro jutro, ta 2008 me dobro koštala bio početnik na burzi, izašao s burze s velikim minusom i vratio se 2020. Zato nekada i postavljam za Vas koji pratite burzu dugo, glupa pitanja., Nakon 2008 sada pušem i na hladno. Nekada mi je dovoljan dobronamjeran savjet da da potvrdim ili nepotvrdim svoje razmišljane.
-
Kolege opet ozbiljno pitanje za znalce, molim pomoć. U razmišljanju sam, da ono što sam napravio s ptk(prodao i kupio atpl ) isto napravim s tpng. Što me muči, razina kada sam kupovao atpl od 270 pa nadalje, a danas je puno viša. Molim Vaše mišljenje.
-
Tko bude držao dionice optime,zaba ili netko treći neče moći koristiti uoravljačka prava tih dionica. Što Vam to govori.
Zaba ili netko treći može korisititi i ima upravljačka prava, HT ne može. Ni direktno, ni indirektno.
Zaba će prodati dionice Optime, ali neće ih prodati pod bilo kojim uvjetima i po bilo kojoj cijeni, nego tako da budu ispunjeni regulatorni uvjeti i zadovoljeni uvjeti (dužnički i vlasnički) prodavatelja.
Svaka intencija novog upravljača da poveća vrijednost Optimi u prodaji je dobrodošla. Mislim da Zaba može bolje upravljati Optimom od HT-a, ali da to neće dugorocno raditi. Ja očekujem relativno brzu prodaju.
Tako je Flight, pogrešno sam napisao, mislio sam na glasačka prava.
-
Ne znam Meri, ali u rješenju je navedeno malo drukčije, HT mora ovlastiti druge da mu prodaju dionice htio-ne htio :
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Pravnici pomozite !!!
Tko bude držao dionice optime,zaba ili netko treći neče moći koristiti uoravljačka prava tih dionica. Što Vam to govori.
-
Vidim da je ovaj na ASK-u što je držao nekoliko dana nalog od 500 dionica na 60kn izgubio strpljenje i prosuo se na 55,5 kn...sada bi se situacija trebala smiriti.
Ocito nekima fale novci pa pod svaku cijenu zele izaci pa to stvara nervozu. Cinjenica je da ova dionica vec duze vrijeme ne stvara nikakav prinos nego gubitke pa je se mnogi zele rijesiti i imaju zakljucan kapital. I sam imam ptkm ali mislim da je sada najgore vrijeme za izlaziti jer nema nikakvog interesa na kupnji a plin je skup. Ja se nadam boljim okolnostima i barem 65+ cijeni. Mozda ispadne cekanje Godota ali cekati cu radije nego da izlazim pod svaku cijenu.
Ma kolega bio sam u istoj situaciji, izgubio živce prodao s dobrim minusom uložio u atpl, povratio minus i otišao u plus trenutno 12 posto s trendom daljnjeg rasta. Isto nisam htio prodavati dosta dugo, srećom poslušao neke kolege s foruma o kupovini atpl, evo ovom prilikom im i zahvaljujem.