Malo atpl po 362, neznan jeli od kolege hugha
Posts by tento
-
-
Isto malo HPB po 790
-
Evo nas s Milijarderom već na 450 kom, idemo forumaši, bar do koju tisućicu.
Možda hugh održi obećanje, pa počne prodavati😜
-
nisam učestvovao u pripetavanju i ne bih tako prodavao na vrat na nos, moj dan je sutra, do ujutro ću razmišljati da li prodati ili još kupovati
nemojte samo prodavati jel ako i ja krenem odemo na 350 za čas a nema smisla da se utrkujemo prema dole jel će od toga najviše profitirati kolega Bud Fox i uspjet kupit svojih 100 kom, a za tak malo dionica ne isplati se rušit cijenu........
Evo i ja kupujem 130 uz Bad Foxa, to je 230. Neka se još tko prijavi, možda skupimo respektabilnu količinu za koju se isplati rušiti cijenu.
-
kaj vele upučeniji? meni je ova situacija u najmanju ruku neobična. pred nekoliko mjeseci span prodaje po 175kn, a sada te iste dionice plača 210-250 kn!!?? tko tu koga? ako ne znaju potrošiti pare iz IPO ili im trenutno ne trebaju, što su uopće onda i išli u IPO?? ili ako im baš ostalo viška, neka podijele u dividendu. ovako... ne znam što da mislim o upravi
nitko nikaj niti tko kaj!!!??? od sto glasa, glasa čuti nije!?
Kolega, more biti da upućeniji kriju informacije.
-
Današnji indeks:
BDI- 1474
-
Dobri ste kad biste dali po pola milijuna kuna za automobil, šta ti je kriza srednjih godina
...ne znam je ne bih dao više od 200k kuna ni u ludili...mislim da je bolje tih 300k kuna, razliku između 200k i 500k kuna, uložiti u neku dividendušu ili kupit kakav poslovni prostor te ga dati u najam, pa se voziti besplatno do kraja života.
Kolelege a da otvorimo novu temu: Čije veći, mislim automobil.😀
-
Mene je ipak iznenadio grad Zagreb sa smanjenjem broja stanovnika.
Inače, za okrenuti ovaj trend, stanovništvo u reproduktivnoj fazi bi trebalo stvoriti po paru, minimalno četvero djece, po mogućnosti i više,
i to u jedenom dužem vremenskom razdoblju.
Koliko je to realno, znamo i sami!
Inače, ja imam četvero, a plan je bio pet.
Eto i ja sam pobacio.
I ja podbacio, imam troje, a plan bio četvero😀
-
marine
preko koje banke? isto sam razmišljao u veljači, ali financiranje bi išlo preko OTP banke i uvjeti su bili puno nepovoljniji, pa sam odustao jer bi mi kamate i ostali troškovi bili oko 12-13 000 kn za dvije g. naravno, plus moj ful kasko za te dvije godine.
Šta je ovo, nitko nema novi auto, svi dali lovu na burzu. Novi auto se kupuje, kada više ne možeš ženu slušati svaki dan kako grinta. Ja uspijo odgoditi kupovinu do lipnja.
-
Pozdrav svima,
Novi sam u dionicama, zanimljivo vas je čitati.
Pitanje vezano uz trgovanje na ZSE i brokere. Najisplativija opcija za malog ulagača sa par tradeova godišnje bi bio? Agram, Erste ili netko treći? Kod Erste mi se sviđa što se može trgovati i na stranim burzama koliko sam shvatio no to mi trenutno nije zanimljivo, više bi išao u smjeru nižih naknada.
Agram!
-
Pitajte ih zašto je to tako, odgovoriće vam zato jer ima puno ne cijepljenih. Imaju odgovore na sve, a to što odgovori vrijeđaju zdravu pamet, nikome ništa. Ma vidite neće to još dugo... biće nismo znali na kraju.
-
tako je, platimo porez na kapitalnu dobit i onda nas koji nismo na zavodu ali nismo ni zaposleni kaznimo sa plaćanjem još i zdravtsvenog... ma divota, banana republika https://www.novilist.hr/novosti/hrvats…o-iseljenicima/
kolega, to stoji što kažete... ali koristite li uslugu? vjerojatno plaćate samo dopunsko 70 kn / mjesec?
dakle, ja koji uplatim mjesečno skromnih 800 kn doprinosa, zapravo plaćam i za Vas. a da ne govorim ljudi koji imaju neto plaću po 20 000 kn koliko Vam uplate da Vi možete kod doktora.
Suma sumarum, ja bih uveo da svako mora platit osiguranje - uslugu - kao što platim i osiguranje kasko za auto.
Doprinos za zdravstveno gledam kao prisilan porez. Da ne govorim kad idem zubaru da idem privatno i platim svaki put...
Nitko Vas ne tjera da plaćate PKD - ako prođe više od 2 godine ili da uopće trgujete...
---
da se mene pita - plaća bi išla u bruto2 iznosu - ja bih plaćao osiguranje npr croatii, uniwa i slicno . kao paket za auto kasko - što je sve ukljulčeno i kada mi nešto bude, osiguranje plaća bolnici - na ovaj način imamo monopol na tržištu --- samo HZZO
dignu osnovicu zapravo poskupe osiguranje. pogledajte kako je tržište auto osiguranja libelarizirano
Mislim da to ne bi funkcioniralo, tko imalo pozna zdravstveni sustav zna o čemu se radi. Da moźe se reći i da bi bilo dobro, ali samo za bogate. Kažete Vi bi onda birali s kime imati policu zdravstvenog kao kod osiguranja auta. Molite boga da do toga ne dođe, jer ovakav paket zdravstvenog osiguranja koji sada imamo većina građana bi mogli sanjati. Zar mislite da bi cijene bolničkih usluga ostale iste u tom novom sistemu, ovo su umjetne cijene baš zbog toga što je ugovor s državom (hzzo). Pa sada sam vam odgovorio na pitanje i onima koji se stalno pitaju, zašto je zdravstvo toliko u gubitku. Zbog kontroliranih umjetnih cijena bolnički usluga, operacija npr. kuka koliko hzzo plaća bolnici a kolika je cijena u drugim državama s takvim sistemom koji vi predlažete,višestruko viša. Zdravstvo nije uopće u konačnici u gubitku, to vjerojatno znaju oni koji trebaju znati, nego je sistem da svi plaćamo za sve, da bi i oni koji si ne bi mogli priuštiti bolničko liječenje u tom novom sistemu, sada u ovom ga imaju. Tako da je ovaj sadašnji sustav daleko najbolji za sve građane.
-
Upravo gledam na novoj tv, lik iz WHO, izjavi da se boje da ne opterete imunološki sustav prekomjernim cijepljenjem. Mrtav ladan to izjavi, nakon što su nakon prvoga cijepiva "sili" na 2,3.
-
When the shit hits the fan.............
Mislim da to leti posvuda i po svima
Nisam nikada mislila da ću ovo misliti, al' došlo i dotle
Treba se prestati baviti koronom, i stvarno je svesti na razinu gripe..
Tko se cijepio, cijepio se... tko nije ni neće
Tko se razbolio u krevet i krunicu u ruke, ili šalicu čaja, pod ključ tjedan dana...
Pa tko živ tko ne bude, oko tog bavljenja kojem ne vidim ishoda , effort result porazni, izrodila se čitava industrija, a svi mi uposleni ko hrčak trčimo u istom kavezu čitav dan, i tako već dvije godine
Ako bolnički sustav ne izdrži vojsku u pomoć, Britanija to već učinila, i do proljeća smo se kuge novog doba riješili
Zagovornica poštivanja mjera, cijepljenja itd... proglasila je dakle potpunu predaju
Vodimo izgubljenu bitku. Rat ćemo dobiti, jednom
To je to, u sridu, konačno nam zloćka progledala po ovoj temi. Davno to mislim ali nisam htio ulaziti u rasprave.
Kivi, što se tiče umjetnog imuniteta, prirodni je puno bolji, imali bi tada još slabije simptome ili covid 19 ne bi ni dobili.
-
Traje tocno tjedan dana. Mozda jos malo spajaju, ali da, to je to. Kejpovi su najvise izlozeni. Ostali ni blizu toliko.
Ali to je sve vec uracunato u proslosti. Sad se raste zbog ocekivanja proljeca.
Početak 1. veljače 2022. Traje 2 tjedna slavlje, s tim da je prvi tjedan službeni praznik kada se ne radi. Mislim da je tako, ako nije, neka me netko ispravi.
-
Ima li netko da je prošle godine u minusu, osim mene. Jedino ako gledam, kao što gosp. sonda kaže, ako nisi prodao nisi ni zaradio. Prema tome ispada da ni ja nisam u minusu 😀 jer nisam ništa prodao ( već sam pisao, atpl kasno ušao cca 480)
Zdravi i veseli bili u Novoj 2022. g.
-
Svim forumašima sretna Nova 2022. g. i da nam se mitkko u novoj vrati.
-
Opet se siluje dionica s prodajom...a eto očigledno pesimizma ne nedostaje...
Očiti ih j.. kineska nova godina i predviđanja za istu.
-
Sretan i blagoslovljen Božić, puno zdravlja, sreće, zadovoljstva i malo više pogodaka na burzi u 2022. g. želim svima.
-
Gdje nam je kolega mitkko, da baci koji graf. Jel vam ne fali forumaši!