Prošlomjesečni fiskalizirani promet u djelatnosti pružanja smještaja gotovo je četiri puta veći nego 2020 te 31 posto veći nego 2019. Istodobno, vrijednost računa koje su u rujnu izdali kafići, restorani i drugi ugostitelji premašila je lanjsku za 70 posto, a preklanjsku za 12 posto
Posts by Lavrentije
-
-
Sjela dividenda na zabi
Meni na Erste još nije...
Provjeri sada, meni je sjelo u zadnjih sat ili dva na Erste
-
Za prvih 6 mjeseci 2021 dobit prije poreza 88.7 milijuna kuna, lani isto razdoblje svega 1 milijun kuna...vidi da je cijena obe Adrisove dionice porasla čim je objavljen Fi.
Ovo su fenomenalni rezultati s obzirom na okolnosti. Očekivanja analitičara su da će ADRS ove godine odraditi 82 mil kn neto dobiti, a oni su već na polovici godine na 54 mil. Očekuje se EPS od cca 5 kn na razini godine, vec sada su na 3,40. U svakom slučaju rezultati su dosta bolji od očekivanog, ako se ovako nastavi do kraja godine bi mogli odraditi između 50-100% bolje rezultate od očekivanog što se tiče dobiti.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADRS/COI-ADRS-3e9ebb5dedab1a7df84031d2b9ee3d5d.pdf
Adris grupa u prvom polugodištu 2021. godine ostvarila je ukupan konsolidirani prihod u iznosu od 2,48 milijardi kuna, što je za 16 posto više u usporedbi s prvih šest mjeseci 2020. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 2,24 milijarde kuna i za 17 posto je veći od prihoda ostvarenog u istom prošlogodišnjem razdoblju. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 357 milijuna kuna, što predstavlja rast od 31 posto. Neto dobit za prvih šest mjeseci 2021. godine iznosi 54 milijuna kuna i za 100 milijuna kuna veća je od prošlogodišnje.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…1d2b9ee3d5d.pdf
Adris grupa u prvom polugodištu 2021. godine ostvarila je ukupan konsolidirani prihod u iznosu od 2,48 milijardi kuna, što je za 16 posto više u usporedbi s prvih šest mjeseci 2020. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 2,24 milijarde kuna i za 17 posto je veći od prihoda ostvarenog u istom prošlogodišnjem razdoblju. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 357 milijuna kuna, što predstavlja rast od 31 posto. Neto dobit za prvih šest mjeseci 2021. godine iznosi 54 milijuna kuna i za 100 milijuna kuna veća je od prošlogodišnje.
U prvoj polovini godine ostvarena je prodaja od 381 tisuća jedinica, što je rast od 93 posto u usporedbi s prošlogodišnjim izvještajnim razdobljem, odnosno 50 posto ostvarenoga rekordne 2019. Istarski dio ostvario je 61 posto prodaje iz 2019. godine, zagrebački hoteli 29 posto, a dubrovački dio samo 11 posto prodanih jedinica. Turistički segment ostvario je prihode od prodaje robe i usluga u iznosu od 283 milijuna kuna, što predstavlja rast od 138 posto u usporedbi s prošlom godinom ili 49 posto prihoda iz 2019. godine. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 47 milijuna kuna, a EBIT minus 99 milijuna kuna.
Rezultati za srpanj te booking u ovom trenutku pokazuju da postoji znatan interes za dolaskom gostiju u nastavku glavne sezone i posezoni.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADPL/FI-ADPL-a554ebca3c9bf92e70167469657e25f6.pdf
Unatoč vrlo zahtjevnim i izazovnim tržišnim okolnostima, u prvih smo šest mjeseci ostvarili poslovne prihode od 622,43 milijuna kuna i time ostvarili njihov rast od 13,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Svi pokazatelji na razini Grupe bilježe rast pa je ostvarena EBITDA od 82,50 milijuna kuna, a neto dobit iznosi 32,43 milijuna kuna, što je 87,4 posto više nego u istom razdoblju 2020. godine.
-
Passenger car registrations: +29.5% five months into 2021; +53.4% in May
-
Iznimno dobre vijesti za CROS
-
Uprava kupuje redovnim putem
-
Passenger car registrations: +24.4% four months into 2021; +218.6% in April
-
Isto tako evo i forecasta za dividendu, treba uzeti u obzir da su ove analize jako konzervativne i u pravilu su uvijek podcjenile dividenu, pa cak i kad to uzemete u obzir, estimate je i dalje da će 2023 dividenda biti 18,60kn na razini godine.
za taj scenarij bi ili Rublja trebala gadno ojačati ili Euro gadno oslabiti.
treba još vidjeti i što će biti sa cijenama sirovina, rastu i EU carbon futuresi.
malo oni i previše izvlače para iz firme, obzirom na ove okolnosti.
očito Rusima gadno gori pod nogama.
Vidit cemo, ali ako na neto dobit in 2020 od 46,9 mil kn isplacuju 16 kn dividende u 2021, koliko ce isplatiti 2023, ako neto dobit 2022 bude 92,5 mil kn kao sto kaze forecast, ili 112 mil kn neto dobiti 2023? Ukoliko se forecast obistini, nebi me cudila dividenda od 20 kn 2023.
-
Isto tako evo i forecasta za dividendu, treba uzeti u obzir da su ove analize jako konzervativne i u pravilu su uvijek podcjenile dividenu, pa cak i kad to uzemete u obzir, estimate je i dalje da će 2023 dividenda biti 18,60kn na razini godine.
-
Pa nisam usao u ADPL jucer, nego prije 6 mjeseci. Dosta sam pisao o price targetu na ADPL-u od 204 kn i zašto mislim da ce zarade za one koji su usli prije 1. dividende ove godine biti oko 50 kn po dionici do ljeta iduce godine (sa ukljucenim rastom i 4 dividende). Saljem dolje u privitku i predviđanje rasta prihoda i dobiti do 2023.
-
ADPL 62,48%
ADRS2 37,52%
Spavam mirno ko bebica, kaplje divka, a dugorocni rast (1-2 godine) je siguran.
-
Ljudi, uletio neki visak od 100.000kn, gužva u firmi nisam pratio ništa ima 10tak dana, ima netko savjet sta da kupim da ne leže pare bzvz? Ima cugu od mene 😄
ADRS2 (još uvijek su u Buybacku, dolazi solidna dividenda, CROS i Cromaris posluju odlicno, dolazi sezona, inace je interkapital nadokupio dosta dionica Maistre nedavno pa moze biti neki pozitivni indikator, znaci do 30.07 si minimalno siguran i tesko da ce biti nekog znacajnog pada, po meni samo laganini gore), ADPL (ide jako dobar drugi kvartal jer su prosle godine vecinom drugog kvartala bili u lockdownu, potencijalna dividenda na ljeto), KOEI.
-
https://inter.capital/flash-news/cro…rease-in-april/
"In the first 4 months, life observed an increase of 9% YoY (or HRK +90.3m) to HRK 1.09bn. We note that Croatia’s largest insurer, Croatia osiguranje observed a very high increase of 36.3% to HRK 194.4m."
-
Uprava i Nadzorni odbor Društva predlažu Glavnoj skupštini donošenje sljedeće odluke:
Dioničarima Društva isplatit će se dividenda u iznosu od 12,50 kuna po dionici, iz zadržane dobiti ostvarene poslovanjem Društva u razdoblju od 2005.g. do zaključno 2011.g.
Pravo na isplatu dividende iz točke I. ove Odluke pripada svim dioničarima Društva koji su na dan 14.07.2021. godine upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. Dividenda će biti isplaćena dana 30.07.2021. godine.
-
9,8 mil eur novih poslova, neumorni su.
-
Ima li netko problema s otvaranjem Erste brokera?
-
Ako se nastave dobri rezultati, i još koji novi posa do dividende, mislim da ce se odlučili na veću divku nego mi mislimo, po meni još 8kn.Ja sam odlučio još uć, pa šta bude...
Do koje dividende?
Ljetne, imas je uvedenu u kalendar ove godine (https://www.adplastik.hr/en/investors/events-calendar). Skupština je 15.07. i ako se izglasa ljetna dividenda ide isplata 27.07.
-
Erste Broker ima tko ptoblema sa njim..uopće ne mogu ući u aplikaciju javlja mi "Trenutno nije moguća prijava za rad"
Isto