snupy svi izvjestaji su sada azurirani. Na zalost ovaj put nisam bio u prilici svako azurirati neposredno nakon sto je objavljeno
Posts by azivkovi
-
-
Problem je bio u Tradingview jer nisam naštimao vremensku zonu pa su podaci od danas bili prikazivani na prijašnji radni dan. Ispričavam se za to, sada je u redu.
mitkko Problem je bio u Tradingview jer nisam naštimao vremensku zonu pa su podaci od danas bili prikazivani za prijašnji radni dan. Ispričavam se za to, sada je u redu. Pretpostavljam da je to sto ste bili primijetili.
Da, dani nisu bili uštimani, ali i na ATPL i RIVP nekoliko svijeća nije bilo dobro prikazano, (O,H,L i C cijene nisu bile dobre). Sada je sve OK.
I snimanje grafova mi sada radi. Odlično! Svaka čast, napokon imamo odličnu platformu za crtanje grafova za ZSE!
Evo ti jedan prijedog za možda daljnji razvoj - jesi se raspitao koliko košta i je li uopće moguće uzimati sa ZSE podatke u realnom vremenu, tako da imamo i satne grafove? Ili da napraviš nekakvu aplikaciju koja bi povlačila podatke sa tim njihovim kašnjenjem od 15 min, i to bi već bila velika stvar. Ja bih rado platio nekakvu veću članarinu da imam pristup takvoj platformi. Sada trenutno to baš i nema smisla jer su prometi na ZSE nikakvi pa onda i nema neke velike koristi od tih satnih grafova, ali ipak, valjda će se jednog dana prometi povećati, treba biti optimist, a ti ćeš za to biti spreman
Podaci u pravom vremenu su jako skupi. Ono što je opcija u nekom scenariju je kupovati podatke s odgodom od ZSE, što košta 300 EUR mjesečno. Za sada je to iznos koji ne mogu pokriti, ali razmatram mogućnost sponzorstva s kojim bi to bilo moguće.
Vrlo rado bih povlačio cijene sa ZSE svakih 15 min, ali i za koristiti podatke na kraju dana morao sam s njima sklopiti ugovor. Strogi su po tom pitanju pa će podaci s odgodom trebati pričekati.
-
Gledam novu platformu, na prvu odlično izgleda i grafovi se stvarno uredno snimaju
azivkovi , ne valjaju podaci na grafu za RIVP, to sam za sada prvo primijetio.
Ne valjaju podaci ni za ATPL.
Problem je bio u Tradingview jer nisam naštimao vremensku zonu pa su podaci od danas bili prikazivani na prijašnji radni dan. Ispričavam se za to, sada je u redu.
Gledam novu platformu, na prvu odlično izgleda i grafovi se stvarno uredno snimaju
mitkko Problem je bio u Tradingview jer nisam naštimao vremensku zonu pa su podaci od danas bili prikazivani za prijašnji radni dan. Ispričavam se za to, sada je u redu. Pretpostavljam da je to sto ste bili primijetili.
-
??? sta ce ostat dvije platforme?
emil Ne, nova će zamijeniti staru. Dok bitne stvari sa stare ne budu na novoj, stara će biti aktivna.
Bitne stvari sto vidim po koristenju su kljucni pokazatelji, ratinzi i povijesno kretanje indikatora. Zatim cu prebaciti indekse, obveznice i industrijsku podjelu.
U ovoj novoj web stranici nemaju kljucni pokazatelji.
Na staroj je bilo to opsirnije, na svaki pokazatelj se moglo kliknuti i pregledavati kretanja
ohladi to ce doci na novu takodjer, do tada sve to imate na https://v1.investiramo.com
-
Neznam za druge, ali meni kad se logiram ne radi kontrolna ploča... Idem dodaj dionicu na monitor, pa ne mogu dodati. Probao sa jos 2 preglednika, ista stvar.
Idem napraviti odjavu, ne radi na chromu, preko firefoxa se mogu odjaviti.. onda pokušao na firefoxu napraviti novi račun, ali bijeli ekran, ne otvara formu za otvaranje
Ili meni nešto ne radi ili ti se vjerovatno raspala baza postojecih korisnika, prilikom prebacivanja hr.investirajmo.com na v1.investirajmo.com
Stara platforma koja je sada v1.investiramo.com vise nema neke stvari poput pracenja dionica na monitoru. To sada imate na novoj koja je na stranici https://investiramo.com.
Kod migracije zadrzao sam istu bazu podataka, ali sam ju prilagodio novoj verziji tako da je stara ostala bez nekih stvari. Takodjer, novi racun se vise ne moze napraviti na staroj.
-
Također, ne mogu se loadati grafovi, iako se uredno snime. Nema ih na popisu u gornjem desnom uglu, vidi se samo prvi graf koji sam snimio. Ali kada potražim neku dionicu na kojoj sam ranije već nešto crtao i snimio, prikažu mi se ti crteži.
EDIT: Evo sada mi se više neće ni na taj način više prikazati raniji nacrt.
Što točno ne valjda s podacima za RIVP i ATPL?
Meni se grafovi spremaju i otvaraju bez problema na novoj stranici - strelica u gornjem desnom kutu pa "Load chart layout" i vidim sve što sam ranije sačuvao. Da se razumijemo, pričamo o novoj stranici, ne staroj? Tamo se na Tradingview ne može save/load.
-
INDEXi - ne radi
Industrijska podjela ne radi
Unurtar neke dionice izvjestaji - ne rade
Unutar neke dionice npr IGH novosti su prazne a na pocetkoj ima novosti za igh.
ove koje ne rade imaju ovaj info
The connection has timed out
The server at v1.investiramo.com is taking too long to respond.
Hvala Emile, vidim da je problem kod mene na serveru. Idem to srediti.
Sad bi sve trebalo biti u redu. Hvala na ukazanoj gresci, Emile.
-
kako da ovo promjenim u bijelo
Trebat ce mi malo vremena da ubacim mogucnost promjene svijetle / tamne teme. Za sada je samo tamno.
-
INDEXi - ne radi
Industrijska podjela ne radi
Unurtar neke dionice izvjestaji - ne rade
Unutar neke dionice npr IGH novosti su prazne a na pocetkoj ima novosti za igh.
ove koje ne rade imaju ovaj info
The connection has timed out
The server at v1.investiramo.com is taking too long to respond.
Hvala Emile, vidim da je problem kod mene na serveru. Idem to srediti.
-
Ja se ne mogu logirati.. nesto se raspalo izgleda
D_artagnan, mogu li te zamoliti za screenshot ekrana ako se vidi greska, ili nesto drugo sto ti izgleda kao problem? Moze i kroz poruke, ako vam je u redu.
-
Nije problem screen capture, ne radi se o tome. Kada nacrtas graf mozes ga snimiti, sve linije koje si nacrtao na grafu i postavke indikatora. Onda kasnije kada hoces vidjeti apdejt grafa, jednostavno loadaš stari graf koji ti se sam azurira, sa svim indikatorima i ranijim svrljama koje si nacrtao na grafu. Pizdarija je kada ne mozes to snimiti za kasnije, onda moram traziti po forumu sta sam objavljivao i rekonstruirati te svrlje prije nego napravim apdejt ideje. Pizdarija je i kada hocu napraviti graf za neku dionicu za koju prvi put otvaram graf (dionicu koju inace ne pratim), umjesto da mi se na grafu ucitaju sve moje postavke indikatora i ostaloga (i to se moze snimiti kao template, ali ni to ne radi), ja moram prilagodjavati i ucitavati indikatore svaki put jednog po jednog - ovo iritira i trosi puno vremena. Tradingview platforma inace ima sve ove mogucnosti, ali ovdje nekako nisu dobro implementirane.
Mitkko, mozete probati sada na novoj stranici. Sve bi trebalo biti funkcionalno. Mozete save/load i grafove i template.
-
azivkovi, jel se moze kako popraviti snimanje nacrtanih grafova? Postoji tipka za snimanje, ali bas ne funkcionira. Nekada snimi samo prvi graf koji nacrtam nakon sto se logiram, a sve druge koje pokusam snimiti u tom session-u se ne snime. Zadnjih dana vise nece snimiti ni taj prvi graf.
Inace, odlicna stranica!
Niste mogli u bolje vrijeme pitati - do kraja (ovog) dana Investiramo će dobiti facelift i bolju mašinu u pozadini. Cijela aplikacija se sada i lijepo otvara na mobitelima, a između ostalog, Tradingview je potpuno funkcionalan.
Nova verzija je konačno i pravi temelj za graditi bitne nove stvari, poput stock screenera. S vremenom ću sve značajke originalne platforme prebaciti na novu.
Vidjet ćete put kojim sam odlučio odvesti Investiramo, a kao i uvijek otvoren sam za bilo kakvu kritiku, savjet i komentar.
-
Pričate o Mojedionice ili o Investiramo? U bilokojem slučaju, bilo bi lijepo da nam ovdje ukažete na neke od tih grešaka.
Govorim o moje dionice...evo npr već par mjeseci stoji da je ukupna aktiva solarisa 68 milijardi kuna...https://www.mojedionice.com/dionica/SLRS-R-A
Slično je bilo i za RIVP gdje je jedno 7-8 mjeseci stajalao da je kapital i rezerve firme za oko milijardu kuna veće ,nego je bilo stavrno, nekidan sam vidija da su to ispravili poslije 7-8 mjeseci...
A što se tiče Investirajmo...npr na grafu stoji da je knjigovostvena vrijednost dionice RIVP na dn 30.9.20 24,70kn,a nije nego 18,85kn.
Sve skupa neozbiljno, kad ja mogu naći greške ovlaš i to iz glave.
Dodati cu malu pricu vezanu na ovo sto je Marin primjetio za aktivu SLRS na Mojedionice. Greska je u financijskim izvjestajima koje je Solaris objavio na ZSE, a Mojedionice kopiralo. Tehnicki, na stranici imaju sluzbene rezultate.
Ja sam si uzeo slobodu kontaktirati gospodju u racunovodstvu i ukazati im na gresku, koju su i priznali. Uzeo sam si i slobodu ispraviti podatak na Investiramo prije nego SLRS i objavi ispravak - sto nikad nisu. Tako da, imajte na umu da Investiramo ima nesluzbene podatke za SLRS Q3 2020.
-
Evo još jedna greška:https://hr.investiramo.com/ZSE/JDRN/data?…quity_quarterly
Omjer duga i kapitala za JDRN nije 39.27%
Ako su ukupne obveze 472 milijuna kuna, a dionički kapital 632 milijuna kuna..onda je omjer duga i kapitala cca 74,7%, zar ne???
Drago mi je da ste uzeli interesa
https://hr.investiramo.com/ZSE/JDRN/data?…_debt_quarterly
Na Investiramo se omjer duga i kapitala racuna financijskim dugom kompanije, dugorocnim i kratkorocnim.
-
Pričate o Mojedionice ili o Investiramo? U bilokojem slučaju, bilo bi lijepo da nam ovdje ukažete na neke od tih grešaka.
Govorim o moje dionice...evo npr već par mjeseci stoji da je ukupna aktiva solarisa 68 milijardi kuna...https://www.mojedionice.com/dionica/SLRS-R-A
Slično je bilo i za RIVP gdje je jedno 7-8 mjeseci stajalao da je kapital i rezerve firme za oko milijardu kuna veće ,nego je bilo stavrno, nekidan sam vidija da su to ispravili poslije 7-8 mjeseci...
A što se tiče Investirajmo...npr na grafu stoji da je knjigovostvena vrijednost dionice RIVP na dn 30.9.20 24,70kn,a nije nego 18,85kn.
Sve skupa neozbiljno, kad ja mogu naći greške ovlaš i to iz glave.
Podatak na grafu ce biti ispravljen, hvala. Vidjet cete da se u tablici i drugdje na stranici prikazuje tocan podatak.
-
Zgodno, idem kopati dublje pa ako što imam za reći napišem ovdje. Na prvu loptu dobar upgrade "mojedionice" sajta.
Taj sajt im masu grešaka u brojevima, koje stoje mjesecima...e sad jel to iz nemara ili slučajno ne znam.
Bdw ima li tko preplatu na ZSE Monitor???
-
Pozdrav st-brajo, uglavnom razlike u market cap-u izmedju Investiramo i Mojedionice proizlaze iz toga sto mojedionice mcap racunaju s ukljucenim trezorskim dionicama. Osobno smatram da je bolje gledati i racunati s izuzetim trezorskim dionicama, buduci da nemaju pravo glasa, ni dividendu.
Kako ne stignem svaki dan pratiti i rucno ubacivati promjene u trezorskim dionicama, na investiramo su vrijednosti iz godisnih financijskih izvjestaja, tj na 31.12. zadnje godine.
Osim toga, postoje i greske na mojedionice, primjerice broj dionica za SPVA gdje se racuna i rod -R-C koji vise ne postoji pa je broj dionica za 1.5 mil veci.
Ako naletis na koju gresku, cijenio bih ako bi mi javio ovdje da ispravim. Nadam se uskoro imati vremena jos raditi na platformi, vec dugo nisam nista dodao osim novih izvjestaja.
Pozdrav,
Ante -
kolega azivkovi je li moguće da uvedete u rubriku pregleda pojedine dionice i PEG ratio (TTM)?
vidim da investitori vani prate i njega uz EV/EBITDA.
isto tako, je li moguće uvesti i sortiranje svih izlistanih dionica po EV/EBITDA (TTM), PEG ratio (TTM) i dividendni prinos (TTM)?
također sam primijetio (uspoređujući sa stranicom mojedionice) da market cap pojedinih dionica odudara od njihovih izračuna, pa ako možete to prekontrolirati?
unaprijed zahvaljujem
Imam u planu dodati screener za dionice, gdje ce se moci i sortirati po danim kriterijima, kao i druge funkcionalnosti na platformi, ali na zalost ne stizem toliko brzo zbog drugih obaveza. PEG omjer ne bi trebao biti problem.
-
Hvala, Mitkko. Trenutno radi opcija 'Save', sto ostavi trenutni layout sacuvan za sljedece otvaranje kod te iste dionice. Radim na tomu da save/load bude potpuno funkcionalno. Ispalo je to napraviti malo kompliciranije nego sto sam mislio. Mislim da i nebi trebao biti problem ubaciti mogucnost prebacivanja na druge dionice. Potrudit cu se cim prije doraditi Tradingview implementaciju, jer tehnicka analiza na platformi je jedan od najpopularnijih alata.
Kolega, pogledajte šta se dogodilo sa jučerašnjom svijećom na ATPL. Stvarno stanje je bilo O=225, H=225, L=220, C=225, a vama piše da je C=221. Kako unosite podatke o trgovanju? Jel se povlače automatski sa ZSE?
Mittko, hvala i opet. Cijene se automatski povuku kada se zaključi trgovanje, ovisno o post tradingu. U petak su cijene povučene u 16:31, ali izgleda trgovanje još nije bilo zaključeno za ATPL. Kako bi ovo izbjegli u budućnosti, cijene će se povlačiti u 16:45 (15 minuta odgode, znači cijene na ZSE koje budu u 16:30, dok modalitet post trade-a završava najkasnije u 16:25).
-
Pohvale za platformu.
Vidim da ste ubacili grafove za dionice sa ZSE, koristite tradingview platformu. Odlično! Jel imate mogućnost da ubacite opciju snimanja grafova i layouta grafova. Gore vidim opciju Save i Load chart layout, ali ne rade. Također, bilo bi odlično da se može unutar grafa prebacivati na druge dionice, kao što se može na Tradingview-u.
Hvala, Mitkko. Trenutno radi opcija 'Save', sto ostavi trenutni layout sacuvan za sljedece otvaranje kod te iste dionice. Radim na tomu da save/load bude potpuno funkcionalno. Ispalo je to napraviti malo kompliciranije nego sto sam mislio. Mislim da i nebi trebao biti problem ubaciti mogucnost prebacivanja na druge dionice. Potrudit cu se cim prije doraditi Tradingview implementaciju, jer tehnicka analiza na platformi je jedan od najpopularnijih alata.