1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Vule

Posts by Vule

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Vule
    • March 1, 2023 at 3:55 PM

Prije 10. Dana se cijenkalo i natezalo danima za par centi a vid sad, odakle te sve pare .. ide u nebo a ja prodao skoro sve u startu i sad tuzno gledam

• Vule
    • February 28, 2023 at 7:36 PM

To je piš pauza 😁😁😁😁🤣🤣

• Vule
    • February 27, 2023 at 10:40 PM

Ja sam sebi rekao kad dodje do 2200 prodaj sve😂😂😂😬😬👌👌👍👍😛✌️. Osim minusa..💁. Ipak je ovo zse, ko zadnji magarac u svemu.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Vule
    • February 22, 2023 at 7:23 PM
    Quote from Junius
    Quote from Junius

Po politici dividende donesenoj krajem 2018:https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…nfGwgM61A__.pdf

Društvo je razmotrilo politiku dividendi uzimajući u obzir planove kapitalnih ulaganja s ciljem unapređenja svoje imovine i širenja u regiji srednje i istočne Europe. Sukladno tome, Društvo je revidiralo svoju politiku dividendi na način da će Društvo nastaviti sa zadržavanjem dijela svoje buduće zarade u svrhu ulaganja i može razmotriti isplatu dioničarima do 25% svoje konsolidirane normalizirane neto dobiti za prethodnu poslovnu godinu počevši od 2020. godine na temelju financijskih rezultata za 2019. godinu, uz pretpostavku da nema promjena u izdanom temeljnom kapitalu Društva, te uvjetovano cjelokupnim financijskim položajem Društva, njegovim investicijskim planovima, potrebama obrtnog kapitala, usklađenosti s trenutnim i budućim uvjetima i obvezama iz ugovora o financiranju, razini novčanog tijeka, situaciji na tržištima kapitala, situaciji u industriji i ukupnom gospodarstvu te drugim relevantnim čimbenicima u bilo kojem trenutku koji, uzimajući se pojedinačno ili zajednički, mogu utjecati na takvu isplatu dividendi.

Ukratko, dogodine bi mogli očekivati isplatu do 25% ovogodišnje neto dobiti grupe, što bi ugrubo moglo biti do 5 kn po dionici bruto. A i meni je bilo čudno što nisu ništa ispaliti ove godine.

o

Dakle ide potencijalno max isplata do 25% prošlogodišnje neto dobiti...sad je samo pitanje koliko su izgubili u 4Q22. Znači možemo očekivati 4-4.5kn po dionici.

EDIT: S obzirom da u ARNT imam jedna jednosobni stan uloženo i red je da bi plate ljetovanje ove godine :)

Display More

🤣🤣🤣😁stan u splitu ili našicama?

• Ulaganje u obveznice

• Vule
    • February 22, 2023 at 7:18 PM
    Quote from Junius

ljudi ne idite u banke upisivati, sve se može preko mobilnog bankarstva, u 2-3 klika sve gotovo...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

u pbz mobilnom nemoze

• Ulaganje u obveznice

• Vule
    • February 17, 2023 at 9:51 PM
    Quote from Junius
    Quote from barbosa 2.0

mene dosta pitaju o tim obveznicama, svima od reda govorim da bolje da kupe ht ili ernt, em je veća dividenda em je za 3-4mj, odnosno, ne treba čekati god. dana

inaće, ekipa uopće nije svijesna da se na prinos obračunava porez i prirez na dohodak od kapitala, također su zbunjeni što po tv-u jedni govore o dividendi, drugi o kamati a treći o prinosu pa im sada ništa više nije jasno ?(

Ne postoji porez na kamatu na državne obveznice. Vidim da puno ljudi misli da ima, ali nema. https://www.porezna-uprava.hr/Gradani/Strani…teljKamata.aspx

Ne oporezuju se slijedeće kamate:

• zatezne kamate,
    • naplaćene kamate po sudskim rješenjima i rješenjima tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave,
    • kamate na pozitivno stanje na žiroračunu, tekućem i deviznom računu koje su ostvarene od banaka, štedionica i drugih financijskih institucija i to najviše u visini koju ti isplatitelji plaćaju za pologe po viđenju. Navedeno izuzeće se primjenjuje ako je kamata za pologe po viđenju manja od najmanje kamate za oročenu štednju, odnosno ako iznosi najviše do 0,5% godišnje,
    • primici od kamata ostvarenih ulaganjem u obveznice, neovisno o izdavatelju i vrsti obveznica,
    • primici po osnovi prinosa na životno osiguranje s obilježjem štednje (isplaćena naknada iznad uplaćenih premija osiguranja) i prinosa po osnovi dobrovoljnog mirovinskog osiguranja.

Pa negdje na nj. Prospektu je pisalo da se na dobit odnosno kamatu placa porez

• Vule
    • February 17, 2023 at 11:35 AM

Ma kad sam prekjucer cuo na tv-u govor neke financijske face iz amerike kak sad teba prodavat da ide veliki pad razmisljao o prodaji ali odustao iako sam znao da ce bar mali pad biti koji dan ( nadam se) mali jer ljudi su ipak ovce. Vec mi se gade ti mediji.. jedan dan govore idemo gore nema brige sve super i pet a sutra je vec smak svijeta i tako iz dana u dan ili 2-3 dana ili duze pa nemos vjerovat kak manipuliraju svima

• Ulaganje u obveznice

• Vule
    • February 17, 2023 at 9:40 AM

Banke do sad ne reagiraju a cini mi se da i nece izgleda da imaju dosta samopouzdanja i netrebaju im pare

• Vule
    • February 17, 2023 at 9:26 AM
    Quote from Marielena

Todorić oslobođen optužbi. Važno da su čovjeku maznuli privatnu firmu.

imaju srece sto je covjek stariji pa kako vidim oslabio u glavi inace bi vec otplacivali te iste firme s kamatama po drugi put al sad njemu a on bi jos sve dobio nazad.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Vule
    • February 15, 2023 at 1:07 PM
    Quote from Normani
    Quote from mikromakrto

(...), ali da će popunit dobar dio inače mrtvog dijela godine, svakako hoće.

Pretpostavljam da će ovo doći do pravog izražaja u prvom (skijaškom) kvartalu 2023., međutim, koliko je meni poznato, u Austriju na odmor zbog lijepih planina, prirode, domaće ekološke hrane, dobrog smještaja, sadržaja, svekolike ekološke orijentacije, zbog pješačkih staza i staza za bicikl itd. dolaze (strani) turisti tijekom cijele godine, pa i ljeti, u doba kada smo mi u RH navikli da je jedina "prava" turistička destinacija - more.

Dakle, za očekivati je da će gore spomenuti hoteli dijelom doprinositi ukupnim prihodima više ili manje tijekom cijele godine, zar ne?

Druga, pozitivna stvar, je ta da će po potrebi i želji moći seliti stalno zaposlene djelatnike što će možda morati malo bolje platiti nego inače, ali će barem imati stabilnost u sustavu.

to sa zaposlenicima možeš zaboraviti… 2% njih bi pristalo na to a plaća bi im morala biti austrijska plus smještaj. Nije lako naći kvalitetnog čovjeka ni za vamo a ne tek tamo.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Vule
    • February 14, 2023 at 8:16 PM

Kažu a1 poslovao solidno i povećao zaradu. Mislim da od ht a očekujemo isto.. cijena to i potvrđuje.

• Vule
    • February 10, 2023 at 4:07 PM

Napokon dan na burzi da je vrijedilo malo pratiti cijene.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Vule
    • February 6, 2023 at 9:21 AM
    Quote from Spalato33 (grad)

I Bakić je na facebooku stavija na popisu pridošlica span.Valjda kad Bakicu valja onda valjda vridi!

I Bakić je na facebooku stavija na popisu pridošlica span.Valjda kad Bakicu valja onda valjda vridi!

😂😂😂😂😂 znas kad se hvali vlastiti konj.... ako neznas hvali se kad se prodaje..😎

• Vule
    • February 2, 2023 at 4:31 PM

Daj mi recite ova zadnja transakcija koja je to dionica???

Quote from Vule

Daj mi recite ova zadnja transakcija koja je to dionica???

saznao sam, BRODOMERKUR d.d. 

• AGROKOR

• Vule
    • January 21, 2023 at 10:00 AM
    Quote from stipe_Cro

Jel?
    A zašto se parnice vode u Nizozemskoj?

ma kad treba ukrasti od malih ljudi na sve se misli i isplanira.

• AGROKOR

• Vule
    • January 18, 2023 at 5:56 PM

Ustav Republike Hrvatske predviđa nekoliko jamstava za strane investitore. Posebno je propisano da sva prava stečena ulaganjem kapitala neće biti ograničena zakonom ili drugim pravnim aktom te da je stranim investitorima zajamčen slobodan prijenos i repatrijacija dobiti i uloženog kapitala.

Ev nasao ovo pa kak sad oni mogu onog seika zamrznuti ak oce prodat jamnicu kad je to protiv ustava hr

• Vule
    • January 16, 2023 at 4:51 PM
    Quote from Ledica
    Quote from todor

Iznenađujuće puno transakcija danas..

Čak 317.. inače se vrtimo oko 200..

Da li su se strani fondovi ukljucili? :/ :?:

Ja mislim da domaći, vjerojatno i cerp ima siječanjsku rasprodaju svoje robe.

RH prodaje HT, RIVP od pocetka godine to sam uspio viditi

• Vule
    • January 9, 2023 at 4:06 PM

Friski kapital, mozda europski? Ako sutra bude tisina to je to..

• Vule
    • December 23, 2022 at 10:48 PM
    Quote from verdi
    Quote from Vule

Hvala svima na savjetima a ja uvjek po svome a u ovome sam bio i 180 prosjek pa smanjio na 170 ( prerano sam isao smanjivati velika greska) i sad to sa strane neka stoji dok samo ne nadođe bar blizu nule, a trgujem sa ostatkom. Ne zelim riskirati da sa svime ostanem zarobljen. ;) tako bi i drugome savjetovao, smanjuj ali uvjek do razumne granice a meni je pola broda maximum sto dajem.

ovdje nikad niko ništa ne gubi jedino sam ja na dlkv popušio sto iljadarki.

kako mjeseci prolaze svaki minus je lakse otpisati..😃

• Vule
    • December 23, 2022 at 4:04 PM
    Quote from verdi
    Quote from barbosa 2.0

uf...nema ti druge nego vrtiti dio, pokušati loviti vrhove i dna pa smanjiti prosjek na recimo 120 i vjerujem da si u roku god dana na nuli ako ne i u plusu...ali opet, kako je krenulo , indikatori su tu, sektor se stabilizira i kad krenu dobiti i dividende, brzo to dođe na svoje

taman si ga dobro posavjetovao da izgubi sve. ohladiš od tog, promjeniš sektor, okreneš se oko sebe i sagledaš sve ostale okolnosti. vremena su zahebana posebno u automobilskoj industriji naslonjenoj na proizvodnju u rusiji.

Hvala svima na savjetima a ja uvjek po svome a u ovome sam bio i 180 prosjek pa smanjio na 170 ( prerano sam isao smanjivati velika greska) i sad to sa strane neka stoji dok samo ne nadođe bar blizu nule, a trgujem sa ostatkom. Ne zelim riskirati da sa svime ostanem zarobljen. ;) tako bi i drugome savjetovao, smanjuj ali uvjek do razumne granice a meni je pola broda maximum sto dajem.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt