1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Vule

Posts by Vule

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Vule
    • July 12, 2023 at 9:59 AM
    Quote from Backdraft
    Quote from mesetar

Vani su burze sad na prekretnici prema dolje, tako da može biti svega.

Koje to tocno su na prekretnici? Vec se mjesecima zaziva ta prekretnica, a burze rastu...

Kada prestanu price o padovima i vrhuncima e onda se treba pripremiti na oluju ali jebiga onaj koji zapocme uvjek dobro prođe a ostali bajbaj..

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Vule
    • July 12, 2023 at 9:55 AM

mozes drzati ako imas s cim ili ako se radi o 10 dionica😘

Quote from Lynx

Slažem se, ali to nam ne govori ovaj graf. Prošle cijene nisu bitne. Buduće su bitne! 🙂

Meni je vidjeti graf prošlih cijena (ili još bolje “total return” graf, koji uračunava dividende) lijepo prije svega kao prikaz koliko je neka kompanija/dionica stvorila vrijednosti svojim dioničarima do sada (tržišno prepoznato).

U tom kontekstu ovo i nije lijep graf. Cijena nekad bila veća nego danas. Ne volim to. Kvalitetne dionice su većinu vremena na ATH. Nadam se da će ovo jednog dana uhvatiti takav trend. Ali ljepota je u oku promatrača. Neki baš vole vidjeti ovakve grafove jer gledaju kroz “revert to the mean” prizmu i prizmu traženja ekstremnih neefikasnosti tržišta.

Štoviše, tadašnje cijene tada su prema mom mišljenu bile i nešto pretjerane. Ja sam u 2017. prodao sav RIVP (držan još iz KORF vremena, 2011.) jer sam mislio da su u najmanju ruku dostigli fer vrijednost. Sad sam nešto pametniji nego onda da ne bih tek tako prodavao (kvalitetnu kompaniju) čim je na otprilike fer vrijednosti, ali eto ono je ispalo profitabilno gledajući retrospektivno. To je bilo više sreća nego pamet.

Ponovno sam ovdje od koronskog vremena kad su meni cijene opet postale atraktivne. Da nisam imao taj prekid u držanju ovo bi mi bila druga najstarija dionica u portfelju odmah iza KODT2. Ovako je najmlađa (domaća) s tih svega par godina.

Nadam se da ću ovaj put uspjeti neprekinuto držati koliko već do sada držim KODT2 (skoro 15 godina).

Display More
  • RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Vule
    • July 11, 2023 at 2:05 PM

Ma recimo nesto se sprma ili ocekuje sto bi moglo neg. djelovati na rivp.

Recimo razdvajanje imovine: Stavljanjem dionica na skrbnički račun odvaja se vlasništvo nad dionicama od poslovnog vlasništva. To može biti korisno ako želite zaštititi svoje dionice od eventualnih financijskih poteškoća ili sudskih sporova tvrtke.

Quote from Normani
    Quote from Vule

Neke igrice su na djelu da se nesto zamuti.

Što bi se moglo zamutiti? Npr.?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Vule
    • July 11, 2023 at 9:26 AM

Neke igrice su na djelu da se nesto zamuti da drugi nevide odnosno vide ali nemaju dokaz da je tako kako misle da je

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Vule
    • July 1, 2023 at 8:46 PM

Pale se auti u francuskoj ko sibice. Bice posla i para🥸

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Vule
    • June 16, 2023 at 2:55 PM
    Quote from Junius

OTP fond opet kupuje( ukupno 705 dionica ovaj mjesec):

ARNTOTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM5000.01%

vjerovatno i danas ovih 800 arnt i 800 adpl..

• Vule
    • June 12, 2023 at 12:31 PM

Idemo na 2500

• Vule
    • June 2, 2023 at 3:09 PM

Ak je to taj danas je rijesio 2500kom po 35.4

• Vule
    • May 31, 2023 at 6:07 PM
    Quote from Chai
    Quote from zdenkic

InterCapital na Zagrebačkoj burzi predstavio novu priliku za ulaganje - tportal

19.75% indeksa je banka (BANCA TRANSILVANIA) koja je od 2019 do 2022 podigla equity za 2.8%, a broj dionica za 46.8%

19.03% indeksa je OMV PETROM kojem je YoY neto dobit narasla 282.7%

Pa naše firme su zanimljive kao gledati travu kako raste spram njih ^^

Ali meni se nesviđa okolina drzave i nesto se sprema s tim bankama napucane su i sam cekam da neko zapalii sibicu

• Vule
    • May 31, 2023 at 2:37 PM
    Quote from Junius
    Quote from Vule

Tko prodaje ovoliko?

To neka dogovorena prodaja 2500 dionica...

Pa zadnjih 10 dana tiska se dolje veca kolicina kap po kap a nije u prvih 10

• Vule
    • May 31, 2023 at 1:01 PM

Tko prodaje ovoliko?

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Vule
    • April 25, 2023 at 11:36 AM

A netko prosipa pomalo na 11 lipe brojke

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Vule
    • April 24, 2023 at 4:09 PM

Ma fino zborite al mene zanima ocu sta zaraditi ili spusiti sad kad sam uletio po 11.. oce biti tromjesecno prosjek za seljake? Sta ako necu prodati imam li pravo na buduce dividende?

• KABA (Karlovačka Banka)

• Vule
    • April 19, 2023 at 6:05 PM

Kak se to prodaje? Di se daje nalog kad ninna burzi

• Vule
    • April 14, 2023 at 2:50 PM

Cujte po meni ovo smrdi na veliki pad cijene po semama velike stepenice gore pa u provaliju. Et zato nedam ni centa vamo neg cekam..

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Vule
    • April 12, 2023 at 4:56 PM

A sta sad? Ko kupuje? al je jackpot pogodjen pa cijena leti

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Vule
    • March 9, 2023 at 8:10 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from ValueInvestor

Jeli netko istraživao kako posluju slične kompanije ATGR na Europskom tržištu? Ovaj kontinuirani pad već mjesecima mi nije jasan....

Dionice često padaju bez ikakvog suvislog razloga. Kad bismo promatrali što je sve recimo danas padalo, a što raslo na ZSE, to bi nas navelo na neke sasvim krive tragove.

Izvješće ATGR nije sjajno, ali je bolje od mojih očekivanja. Dionicu držim u jednoj sitnoj konzervativnoj količini, isključivo kao financijsku imovinu. Toliko me ne smeta imati, bez obzira na cijenu i njene padove, a ostatak sam prodao ranije. S ovom količinom bih se se identično ponašao i da raste. Ako još padne do kraja godine, a budem imao jako veliku dobit na drugima do istog trenutka, možda napravim "tax loss harvest" prodajući to malo ATGR uz veći gubitak, a možda počnem agresivnije kupovati ako bude nekih dobrih vijesti. To mi je jedina dionica na kojoj sam izgubio ove godine, a uopće nije loša, dapače.

2022. nije ugodna godina za dionice generalno, a pogotovo ne za ATGR. Dividenda je doduše sigurna, a kolika će biti, to ćemo vidjeti.

Quote from DiAbLeRo

Ne vidim problem. Mali dioničari pokupuju dionice s aska prije nego što Atlantic krene u kupnju, i iskrcaju ih na puno višim razinama od trenutnih i svi zadovoljni, čista win-win situacija.

:)

Samo si zaboravio da je cijen zadnjih 7 dana osla posteno gore iako je izvjestaj po meni loš a i ova godina ce biti i gora od prosle. A mi tek sad culi zast su ti jadnici kupovali i podmetali leđa🤡😳

• Vule
    • March 8, 2023 at 8:32 PM

Ma ide plenki da kucne u zvono na burzi i otvori trgovinu obveznicama.. vidio da to rade ovi veliki igraci vani 😂😂 pa presli smo 2200 bodova sad kad se motor upalio vrijeme je za ??

• Vule
    • March 3, 2023 at 4:28 PM
    Quote from Normani
    Quote from Vule

Vidim da idu prema dolje sve Koncareve dionice. Mozda to ima veze s inflacijom materijala i prijevoza, mislim vise prijevoza.

Možeš li malo detaljnije pojasniti na što misliš? Na rast cijena sirovina i na rast cijene transporta istih? To?

da na to sam mislio a i ja bi izlazio sada kad mi se cini da je nekakav vrh cijene da imam..

• Vule
    • March 3, 2023 at 3:01 PM

Vidim da idu prema dole sve koncareve dionice mozda ima veze sa inflacijom matrijala i prijevoza mislim vise prijevoza

1. Privacy Policy
  2. Kontakt