Ak je to taj danas je rijesio 2500kom po 35.4
Posts by Vule
-
-
19.75% indeksa je banka (BANCA TRANSILVANIA) koja je od 2019 do 2022 podigla equity za 2.8%, a broj dionica za 46.8%
19.03% indeksa je OMV PETROM kojem je YoY neto dobit narasla 282.7%
Pa naše firme su zanimljive kao gledati travu kako raste spram njih
Ali meni se nesviđa okolina drzave i nesto se sprema s tim bankama napucane su i sam cekam da neko zapalii sibicu
-
Tko prodaje ovoliko?
To neka dogovorena prodaja 2500 dionica...
Pa zadnjih 10 dana tiska se dolje veca kolicina kap po kap a nije u prvih 10
-
Tko prodaje ovoliko?
-
A netko prosipa pomalo na 11 lipe brojke
-
Ma fino zborite al mene zanima ocu sta zaraditi ili spusiti sad kad sam uletio po 11.. oce biti tromjesecno prosjek za seljake? Sta ako necu prodati imam li pravo na buduce dividende?
-
Kak se to prodaje? Di se daje nalog kad ninna burzi
-
Cujte po meni ovo smrdi na veliki pad cijene po semama velike stepenice gore pa u provaliju. Et zato nedam ni centa vamo neg cekam..
-
A sta sad? Ko kupuje? al je jackpot pogodjen pa cijena leti
-
Jeli netko istraživao kako posluju slične kompanije ATGR na Europskom tržištu? Ovaj kontinuirani pad već mjesecima mi nije jasan....
Dionice često padaju bez ikakvog suvislog razloga. Kad bismo promatrali što je sve recimo danas padalo, a što raslo na ZSE, to bi nas navelo na neke sasvim krive tragove.
Izvješće ATGR nije sjajno, ali je bolje od mojih očekivanja. Dionicu držim u jednoj sitnoj konzervativnoj količini, isključivo kao financijsku imovinu. Toliko me ne smeta imati, bez obzira na cijenu i njene padove, a ostatak sam prodao ranije. S ovom količinom bih se se identično ponašao i da raste. Ako još padne do kraja godine, a budem imao jako veliku dobit na drugima do istog trenutka, možda napravim "tax loss harvest" prodajući to malo ATGR uz veći gubitak, a možda počnem agresivnije kupovati ako bude nekih dobrih vijesti. To mi je jedina dionica na kojoj sam izgubio ove godine, a uopće nije loša, dapače.
2022. nije ugodna godina za dionice generalno, a pogotovo ne za ATGR. Dividenda je doduše sigurna, a kolika će biti, to ćemo vidjeti.
Ne vidim problem. Mali dioničari pokupuju dionice s aska prije nego što Atlantic krene u kupnju, i iskrcaju ih na puno višim razinama od trenutnih i svi zadovoljni, čista win-win situacija.
Samo si zaboravio da je cijen zadnjih 7 dana osla posteno gore iako je izvjestaj po meni loš a i ova godina ce biti i gora od prosle. A mi tek sad culi zast su ti jadnici kupovali i podmetali leđa🤡😳
-
Ma ide plenki da kucne u zvono na burzi i otvori trgovinu obveznicama.. vidio da to rade ovi veliki igraci vani 😂😂 pa presli smo 2200 bodova sad kad se motor upalio vrijeme je za ??
-
Vidim da idu prema dolje sve Koncareve dionice. Mozda to ima veze s inflacijom materijala i prijevoza, mislim vise prijevoza.
Možeš li malo detaljnije pojasniti na što misliš? Na rast cijena sirovina i na rast cijene transporta istih? To?
da na to sam mislio a i ja bi izlazio sada kad mi se cini da je nekakav vrh cijene da imam..
-
Vidim da idu prema dole sve koncareve dionice mozda ima veze sa inflacijom matrijala i prijevoza mislim vise prijevoza
-
Prije 10. Dana se cijenkalo i natezalo danima za par centi a vid sad, odakle te sve pare .. ide u nebo a ja prodao skoro sve u startu i sad tuzno gledam
-
To je piš pauza 😁😁😁😁🤣🤣
-
Ja sam sebi rekao kad dodje do 2200 prodaj sve😂😂😂😬😬👌👌👍👍😛✌️. Osim minusa..💁. Ipak je ovo zse, ko zadnji magarac u svemu.
-
Po politici dividende donesenoj krajem 2018:https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…nfGwgM61A__.pdf
Društvo je razmotrilo politiku dividendi uzimajući u obzir planove kapitalnih ulaganja s ciljem unapređenja svoje imovine i širenja u regiji srednje i istočne Europe. Sukladno tome, Društvo je revidiralo svoju politiku dividendi na način da će Društvo nastaviti sa zadržavanjem dijela svoje buduće zarade u svrhu ulaganja i može razmotriti isplatu dioničarima do 25% svoje konsolidirane normalizirane neto dobiti za prethodnu poslovnu godinu počevši od 2020. godine na temelju financijskih rezultata za 2019. godinu, uz pretpostavku da nema promjena u izdanom temeljnom kapitalu Društva, te uvjetovano cjelokupnim financijskim položajem Društva, njegovim investicijskim planovima, potrebama obrtnog kapitala, usklađenosti s trenutnim i budućim uvjetima i obvezama iz ugovora o financiranju, razini novčanog tijeka, situaciji na tržištima kapitala, situaciji u industriji i ukupnom gospodarstvu te drugim relevantnim čimbenicima u bilo kojem trenutku koji, uzimajući se pojedinačno ili zajednički, mogu utjecati na takvu isplatu dividendi.
Ukratko, dogodine bi mogli očekivati isplatu do 25% ovogodišnje neto dobiti grupe, što bi ugrubo moglo biti do 5 kn po dionici bruto. A i meni je bilo čudno što nisu ništa ispaliti ove godine.
o
Dakle ide potencijalno max isplata do 25% prošlogodišnje neto dobiti...sad je samo pitanje koliko su izgubili u 4Q22. Znači možemo očekivati 4-4.5kn po dionici.
EDIT: S obzirom da u ARNT imam jedna jednosobni stan uloženo i red je da bi plate ljetovanje ove godine
🤣🤣🤣😁stan u splitu ili našicama?
-
ljudi ne idite u banke upisivati, sve se može preko mobilnog bankarstva, u 2-3 klika sve gotovo...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. u pbz mobilnom nemoze
-
mene dosta pitaju o tim obveznicama, svima od reda govorim da bolje da kupe ht ili ernt, em je veća dividenda em je za 3-4mj, odnosno, ne treba čekati god. dana
inaće, ekipa uopće nije svijesna da se na prinos obračunava porez i prirez na dohodak od kapitala, također su zbunjeni što po tv-u jedni govore o dividendi, drugi o kamati a treći o prinosu pa im sada ništa više nije jasno
Ne postoji porez na kamatu na državne obveznice. Vidim da puno ljudi misli da ima, ali nema. https://www.porezna-uprava.hr/Gradani/Strani…teljKamata.aspx
Ne oporezuju se slijedeće kamate:
- zatezne kamate,
- naplaćene kamate po sudskim rješenjima i rješenjima tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave,
- kamate na pozitivno stanje na žiroračunu, tekućem i deviznom računu koje su ostvarene od banaka, štedionica i drugih financijskih institucija i to najviše u visini koju ti isplatitelji plaćaju za pologe po viđenju. Navedeno izuzeće se primjenjuje ako je kamata za pologe po viđenju manja od najmanje kamate za oročenu štednju, odnosno ako iznosi najviše do 0,5% godišnje,
- primici od kamata ostvarenih ulaganjem u obveznice, neovisno o izdavatelju i vrsti obveznica,
- primici po osnovi prinosa na životno osiguranje s obilježjem štednje (isplaćena naknada iznad uplaćenih premija osiguranja) i prinosa po osnovi dobrovoljnog mirovinskog osiguranja.
Pa negdje na nj. Prospektu je pisalo da se na dobit odnosno kamatu placa porez
-
Ma kad sam prekjucer cuo na tv-u govor neke financijske face iz amerike kak sad teba prodavat da ide veliki pad razmisljao o prodaji ali odustao iako sam znao da ce bar mali pad biti koji dan ( nadam se) mali jer ljudi su ipak ovce. Vec mi se gade ti mediji.. jedan dan govore idemo gore nema brige sve super i pet a sutra je vec smak svijeta i tako iz dana u dan ili 2-3 dana ili duze pa nemos vjerovat kak manipuliraju svima