Nema dividende.. zasto skupljaju lovu?
Posts by Vule
-
-
Jebiga dobivaju jadni ljudi pare za sto ginu u ukrajini .. medju prvim stvarima kupe nov auto
-
The company's market share expanded by 19.2%, going up by 0.9 percentage points from the year before. Sales surged by 22.7% in Germany, 18.7% in the United Kingdom, and 12.1% in Portugal, while France and Italy saw a 7.3% and 4.3% jump in sales during the reported period respectively. The carmaker's battery electric vehicle (BEV) sales were up 4.5% year-over-year, with France registering the highest growth in purchases of Stellantis battery cars at 54%, followed by 9% growth in Britain, 5.5% in Portugal, and 8.9% in Poland.
Pa da otpustili su dosta radnika sad mogu sta i zaraditi jer to je prica od jucer
-
pozdrav,
Kako biste vi odvojili ulaganja a da pritom se ne pogubite oko obracuna poreza na kapitalnu dobit.
Htio bih ili imati vise investicijskih racuna (kod razlicitih brokera) ili na neki nacin "zamrznuti" odredene dionice.
Ideja je da investiram kratkorocnije za tekuce potrebe i dugorocnije za mirovinu.
E sad do problema dolazi ako kupujem istu dionicu i za kratkorocno i za dugorocno ulaganje, kako onda pratiti i voditi sto sam kada kupio prodao, cijeli FIFO i sl.
Nadam se da razumijete sto zelim pitati.
Zanima kako istali to rade.
Pozdrav svima
Pa pise ti na godisnjem obracunu koji dobijes prije kraja roka za predaju od svakoga brokera koliko trebas platit i ne moras ni misliti na to ak ne dobijes zatrazis i posalju ti
-
Omaj gad rekli bi filipinci..
-
Nesto se prebacilo danas ? 5mil kn
-
Izasa izvjestaj i na pocetku pise uvrstenje na sluzb. Trziste radi povecanja broja dionicara! Znaci ne vjerujem u neka istiskivanja.
A po svemu sudeci cini mi se da dolazi divka i usudim se reci 1€
Da branka ne prodaje cijena bi vec bila preko 12€ ali to je sve sitno sto ona nudi pa ocito zna da vrijedi vise ali samo odrzava na ovoj razini, mozda i pretace prijateljici iz vrtica ili poslovnoj drugarici.
-
Oce ic u stecaj? Ili se priprema teren za preuzimanje ao holding udjela?
-
Italija najavljuje milijardu eura poticaja za kupnju automobila
Znam da o cijeni dionice kod nas vise ovisi kako MF misli uloziti paru neg sto firma zarađuje al eto mogla bi firma zaraditi ovu godinu..
-
Cijena ovoga procjena ??
Onaj ko daje 100k u šusu ocito misli na tom zaraditi i sigurno je radio neku procjenu zuri mu se pa zakljucujem da ce to cic jos gore uskoro.. mozda netko i namjerno koci ispod 11 sto ga nije smetalo da pomalo kupuje
-
Jadno.. jer zbog 3 dionice tako ispada
Ja imam druge 3 koje ocito malo utjecu na crobex jer sam na sve 3 u minusu po -60% -20% i -5% i to vec par mjeseci i vise
kolega, koje su to tri ako se smije znat?
Adpl arnt ckml
-
crobex drugi put na najvećoj razini u zadnjih 13 godina
Jadno.. jer zbog 3 dionice tako ispada
Ja imam druge 3 koje ocito malo utjecu na crobex jer sam na sve 3 u minusu po -60% -20% i -5% i to vec par mjeseci i vise
-
Ovo ode dolje ko da nema sutra.. sigurno onaj fond prodaje
-
Adpl prodaje dionice? Zasto sad??
A sad vidio da je to promjena od prosle godine za nagradu -
A dogodit ce se kad amerikanci vise ne budu htjeli financirati a to bi moglo biti vrlo brzo po meni..
-
Ja mislim da je glavni razlog pada cijene vecinski vlasnik..
-
A mogli ostvariti i puno manje ako su godinu prije zavrsili sa minusom pa ovu cijelu cekali nulu a na kraju se ni to nije ostvarilo.. kao meni..
Ps adpl i arntBila je ovo sjajna godina, CROBEX +27,98 %, a CROBEXtr čak +32,87%!
Oni koji su se bavili stock pickingom (i bez puno trejdanja, buy-and-hold) lako su mogli ostvariti i puno više od indeksnog fonda jer CROBEX ima par slabijih komponenti koje se moglo i trebalo izbjeći u aktivnom portfelju. A bilo je i dobrih prilika vam indeksa (bar onog sastava s početka godine, neke su ušle kasnije).
-
Cuj prebacuje. Znaci..Pripremite se i ne dajte vlen ispod 4 € jer tako je ona utrpala mnogima ckml na 11€ sad ce se nakupovat vlen-a pa recimo iznad 5 prodavati ulagacima u buducnost Ps. poznati trikovi placene vijesti ukljucene..
-
Ko fol u remont a ustvari spijuniraju nas balkance
-
Suncani hvar je na prodaju... lovasi obilaze nekretnine svaki dan..
Podijeljeno sa Espresso Vijesti: Američki Blackstone najizgledniji novi vlasnik Sunčanog Hvara, Hrvatska konačno došla na karte svjetskih investitora - https://rebuild.lidermedia.hr/tvrtke-i-trzis…estitora-153842
Ps. Nacuo da ce maistra upravljati a b.stone kupiti