a cijena po meni ne pada jer se blizi najava divke koja iako upitna stoji na racunu ko napeta puska a ne zaboravite i da pbz odlazi znaci jedan manje za rasuti teret
koji se mora negdje parkirati
Posts by Vule
-
-
Belupo odlično posluje, a i Podravka je solidna zadnjih godina (može i treba bolje).
a sad kad su kamate na povijesno niskim razinama, neš ti kojih 100-200 milja više za Ledo.
a ako i bude nekih problema uletit će naše penzije u dokap i svi zadovoljni
pa zar nije to sa ledom u nekim zavrsnim pregovorima sa nekom stranom firmom?
-
Pa nisu banke odustale od suda za đabe🤑🤑🤑🤑
-
nece ht ni pomisliti to kupiti u tom obliku jer bi te pare bacio u vjetar kad tad.. firma kakva je, nemoze opstati znaci morao bi upumpavati keš pa nakon nekog vremena stecaj, u nesto sto mu netreba ili stecaj odmah a obje opcije su gubljenje para..
a po meni je zadnji zajam od ht-a i upucan samo da se prezivi i ako nema ponude bajbaj.. zasto nije zaba dala zajam???
-
Kolege, nije me bilo jedno mjesec i pol. Kakva je situacija.
Koliko vidim VLEN je otišao gore, tu sam dobar
OPTE, kao nešto klimavo,
ZABA manje više blagi rast.
Ima li kakvih prilika na pomolu, na što da obratim pažnju? se mjenja šta?
Prodaj sta si u plusu i cekaj ispocetka...
-
Zašto je to dobro, palac gore?
informacija je vrijedna palca
-
Kad god im je čovjek gledao FI, bili su za socijalnu pomoć
Dugoročni su se i ovdje lijepo proveli, papir je bio oko 900 kn ?
A i ovo što se sprema je u zgodno vrijeme bescijenja😪
Sve skupa, još jedan u nizu
istina zato i micu dionice u ovo vrijeme da prođu sta jeftinije
-
Ja znam samo da sam bio najveći optimaljubac i nikad nisam ni jednu dionicu prodao, nego samo nadokupljivao.... Al brate dosadilo više.. Ode život čekajući..... Otkad sam malo otišao na strane burze i u kripto svijet, sve je zabavnije, brže, uzbudljivije... Kao da imaš ljubavnicu🙄😅
Zadnjih dana prije otvaranja postavlja se strasilo, jutros preko 100 000 komada...da je planirao prodati danas je imao dobro naslaganu kupnju.
Danas se jasno vidjelo da ljestvica mora gore.
Vrijeme polako curi, očekujem sve zanimljivije dane...
Trenutno je bonaca.. Moguće je da se lagano radi set up za još jedan manevar, neverin..
pogledao ja za trgovati vani ali velike mi provizije za male pare a i neznam kak ide sa zakonom i porezom
-
malo sam razmislio i kako mi se cini dionica nece vise puno gore, vec sam ranije govorio da je na vrhu ali da dodam sad su prosli izbori u sad-u pa je ocito da ce nova politika tamo a onda i globalno ici na poboljsanje odnosa s kinom i huawejom sto znaci manje poslova za erikson u narednom razdoblju..sad dali ce se to preliti i u hrvatsku to neznam.
htjeo sam kupiti erikson jos na 1300 kad je bio ali nisam imao keša, sad ne mislim na kupnju zbog navedenih cinjenica. da ne pomislite da radi koristi drukam..
-
Informanka.
- zanimljiv tjedan, početkom tjedna mi portfelj krene u lijepi minus, a u četvrtak sam već u solidnom plusu, da bi tjedan završila na nuli (ili točnosti radi +60kn), tako da ovogodišnji minus ostaje isti -3.9%.
- od trgovanja, kod pada nisam micala naloge pa ste mi uvalili ZABU, je najniža cijena, ali je to skupo, bar meni.
- evo dobila sam izvješće od mog mirovinskog fonda, u zadnje dvije godine minus od -1.71%, u ovoj godini -2.07%.
- možete i sami bez pomoći tih mirovinaca ostvarivati minuse na burzi.
- e sada kada gledam koliko su rasle strane burze, koliko je raslo zlato, i kada vidim kako je njihova glavna investicija 70% državne obveznice kojima će idućih godina prinosi biti sve manji, jednostavno ne vidim neke velike dobiti, možda malo na korekciji cijena dionica, zarada ili prinos na obveznicama neće im u sljedećim godinama pokrivati trošak poslovanja.
- ovo je samo moje mišljenje koje ne mora biti točno.
istina, a to znaci da ce prebaciti dio love u dionice tako da..
ajmo razmotriti u sta bi mogli prvo uloziti.. iako mislim da je ocito ali ajmo naglas
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2236895
A je to......
samo ću reć da je sreća što je plin u pitanju.
10-15 mil dolara vrijednost osla pod more 😆🤤
-
Prvo sam pomislio ok bice navalica pa moglo bi se zaraditi na njoj ako se kupi i proda na vrijeme, ali onda sam pogledao izvjesca i ne sviđaju mi se, da objasnim po seljacki (sto ja jesam sto se tice financija) kako se vidi zaduzenost konstantno raste rekao bi u ravnini dobiti koju pokazuju iako se moze zakljuciti da stvarna dobit pada, (govorim o zadnje 3 god za koje imate izvjesca na nj. stranici) a u 2020 1H cak imaju minus koji je neutraliziran smanjenjem troska matrijala?? pa sta ga nisu smanjili prije? mos mislit da je samo do cijene nafte.. kazete cijena ce biti 35kn, a vrijedi 14,47, ja bi prije rekao da ne vrijedi ni blizu 35% kolika je razlika duga i imovine jer dobit opada a dug raste..(pa jos i kamata na taj dug) prvo su dio kredita prebacili u dugorocni jer vide da ga nemogu vratiti ali ocito im fali jos love za sve pa i opstanak pa ju misle ovako nabaviti..
-
ma gospodo ocito je korona stvar proslosti i iduci tjedan se poljece a ovo je udaranje temelja, u petak ocekujem lagani pada a slj. tjedan skok jer ce u svim vjestima biti da je pocelo cijepljenje i onda za dan dva se treba istresti jer kad skuze da se niko nece cijepit lebdicemo bez nogu
-
pa tako se radi zadnjih 10 i vise godina na svim obnovljenim objektima pogotovo koji su u vlasnistvu hoteljera u vecim firmama.. radio sam u takvim objektima i to je katastrofa za rad, izvana izgleda ko lizalica a iznutra sama trulez i kad prođu inspekcije koje nista ne kontroliraju i dođe do upotrebe onda samo od sebe se raspada i krpa kako stigne samo da prođe sezona i tako u krug.. rok trajanja tih milijunskih obnova (ulaganja) je 2 god a onda vec postaje ruglo a nakon 5 moze kompletna obnova ispocetka. ali to je opet biznis za male i srednje velicine građevinske firme (mafija u prevedenom) koje zaposle jeftinu radnu snagu bez znanja za sitnu paru jer pravih majstora nema..
a sto se tice eriksona cijena je blizu vrhunca sa mog pogleda ako ne i na vrhu i sad je u tijeku polagano istresanje naivnima a onda kad ih ne bude vracamo se na dolje, firma radi ok i za krize covida su dobro radili te se dionica digla jer su ulagaci pare prebacili iz turista i ostalog u njih ali svi znamo da te pare na ovim cijenam vriste da izađu van, a sve ostalo su price za djecu i naivce.. svaka cast na dividendi, na nizim cijenama bi i ja uletio ali ne na skliskom vrhu.
A imaš ti kakav konkretan argument osim svog mišljenja o skliskom terenu i strmoj nizbrdici?
Mislim malo se baviš zidovima od kartona i knauferskim fuserajem kod turista. Pa malo skreneš do Zagorske i pišeš osobne dojmove, al ključno je da ih potkrijepis i nekim argumentima, a ne trla baba lan....
istina a u jednom postu sam objedinio i jedno i drugo, a vi se sa argumentima prepirete oko fakulteta sa 3 ili 5 godina zadnje dvije stranice. Jedini argument mi je kretanje cijene dionice zadnjih 5 godina i to da su ljudi u dionici da zarade i brišu van a sve drugo su bajke... i usput clan uprave je prodao 250 komada nekidan a sigruno to nije napravio jer ima malu placu pa mu treba para za knauf ili ce papir na 2000 a on ne zeli sramotno zaraditi
mislis da oni koji su izlazili iz turista nisu usli u erikson? pa vjerujem da si i ti među njima
..nemam argumente samo pretpostavljam (tako mi glava kaze) moguce i da grijesim
-
mam i informacije iz prve ruke i kako RIVP štedi pri renovaciji svojih hotela na svemu i svačemu (menadžeri im dobivaju stimulativne provizije od postotka uštede inicijalnog troškovnika)
pa tako se radi zadnjih 10 i vise godina na svim obnovljenim objektima pogotovo koji su u vlasnistvu hoteljera u vecim firmama.. radio sam u takvim objektima i to je katastrofa za rad, izvana izgleda ko lizalica a iznutra sama trulez i kad prođu inspekcije koje nista ne kontroliraju i dođe do upotrebe onda samo od sebe se raspada i krpa kako stigne samo da prođe sezona i tako u krug.. rok trajanja tih milijunskih obnova (ulaganja) je 2 god a onda vec postaje ruglo a nakon 5 moze kompletna obnova ispocetka. ali to je opet biznis za male i srednje velicine građevinske firme (mafija u prevedenom) koje zaposle jeftinu radnu snagu bez znanja za sitnu paru jer pravih majstora nema..
a sto se tice eriksona cijena je blizu vrhunca sa mog pogleda ako ne i na vrhu i sad je u tijeku polagano istresanje naivnima a onda kad ih ne bude vracamo se na dolje, firma radi ok i za krize covida su dobro radili te se dionica digla jer su ulagaci pare prebacili iz turista i ostalog u njih ali svi znamo da te pare na ovim cijenam vriste da izađu van, a sve ostalo su price za djecu i naivce.. svaka cast na dividendi, na nizim cijenama bi i ja uletio ali ne na skliskom vrhu.
-
Lako je biti general poslije bitke, prije bitke ušao sam u ERNT sa 20% portfelja po cijeni 1.060,00, a sa 50% u ZABA dječiju štednju sa 4% kamata, da sam barem obrnuto.
u svakom slucaju si vrhunski prošao, i budi sretan i uzivaj u zivotu. Nevalja biti pohlepan jer onda ostanes i bez toga sta si imao..ili ono sto svi radimo "zalimo za propustenim prilikama, zaradama" umjesto da uzivamo u dobivenom
-
Odgađa se otplata...s kojim vjerovnikom? Kakvi odnosi? S zabom?
OT-Optima Telekom d.d. objavljuje da je dana 13. studeni 2020. godine podnio Financijskoj agenciji („FINA“) kvartalno izvješće o provedbi financijskog restrukturiranja sukladno zaključenim predstečajnim Nagodbama Trgovačkog suda u Zagrebu (Stpn-354/14) od 30. travnja 2014. godine i Trgovačkog suda u Splitu (Stpn-74/14) od 29. prosinca 2014. godine, a koje se odnosi na razdoblje 01. srpnja 2020.- 30. listopada 2020. godine.
-
U ponedjeljak nakon objave 90% efektivnosti cijepiva Pfizerove dionice skočile 16%.
U utorak, Pfizerov Chairman&CEO Albert Bourla prodao 62% svojih dionca.
pa vidi se kako pametan covjek ucini...
-
A dobro sta cete reci onda na Luru,Sapn,Pbz,Zabu,Plag,Aci,Jnaf,MAis sve te navedene imaju mali free float i neuporedivo losije financijske pokazatelje od Lenca ali se trguju na koliko toliko fer vrijednostima.Naprosto Lenac sljedece 2 godine nemoze fulati tj,imati ce sve vise posla sa jos boljom profitabilnosti nebih se cudio da im P/E bude na 8 kn 1 ili cak negativan jer toliko dobrih stvari ceka ovu firmu da to jednostavno i sljepac vidi( poslovi za US Navy,mozda koji projekat oko LNG,ugradnja BWT-sa naredne 2 godine zagarantirano,poslovi za MSC grupaciju jednu od najvecih crusing kompanija i ono najbolje lom Turske Lire koje ce sigurno njihova brodogradilista dovesti u ogromne probleme
slaba lira ce njima poboljsati turizam..
-
Slusajte ova najava je odlican pokazatelj, i da ug gradi novu mrezu to je ok jer ce onda A1 99% uzet optimu da pobjegne na vece brojeve... zamislite sami da ste gazda A1 sta bi vi napravili sa zadrzite nivo? To se zove friska konkurencija.. ako ug ulaze mora i a1, a t com je pametan pa konstantno ulaze.
Sad opcija 2 je pusti optimu da propadne ako je niko ne kupi pa onda sakupljanje ostatak korisnika.. to pase t-comu ali ne dr. dvojici koji to nece dopustit a ovom najavom su iz uniteda dali do znanja da nece stati samo na mobilnom biznisu😀😀👌