10kn bi ja rekao
Posts by Vule
-
-
nema komentara na izvjestaj?
-
E iskusnjare pitanje.. zasto se kupuje pbz sad vec po 880 i kusur kuna kad su rekli dati 820 po dionici za istiskivanje
-
Display More
neznam bas... 2 mil u minusu 2020 (3 kvartal) znaci i vise.. a 2019 0.5mil minus.. znaci ni najbolju godinu nisu poslovali s plusom, jedino sta vamo moze podignuti nesto je prodaja
Valjda treba nekakva kontekst gledati, firma je od 2015 bila u stečaju...
Dakle u prosincu 2019 došlo je do dokapitalizacije,a 1.10.2020 i do povratka na burzu:
Dana 28.09.2017. stečajni vjerovnici prihvatili su izradu stečajnog plana na temelju ponude, a koji je 17.07.2019. postao pravomoćan te je počeo postupak naveden u Pripremnoj i Provedbenoj osnovi Stečajnog plana. U navedenom postupku, u prosincu 2019. godine, došlo je do povećanja temeljnog kapitala društva Vis d.d. u stečaju uplatom u novcu u iznosu od 33,1 mil. HRK pri čemu je PBZCO OMF – kategorija A stekao 22.300 redovnih dionica Izdavatelja, a PBZCO OMF – kategorija B 3.287.700 redovnih dionica izdavatelja. Uplaćenim sredstvima namirili su se stečajni vjerovnici te je Vis d.d. u stečaju saniran. Po završetku stečajnog postupka u prosincu 2019., isplatom svih potraživanja prema stečajnom planu, Vis d.d. u stečaju je preimenovan u Vis d.d..
Dionice društva Vis d.d. su 1.10.2020. uvrštene na Redovito tržište Zagrebačke burze d.d. Kako Društvo PBZCO d.d. više nije trgovalo predmetnim dionicama za fondove pod upravljanjem, na dan 30.11.2020. PBZCO OMF – kategorija A i dalje posjeduje 22.300 redovnih dionica Izdavatelja što čini 0,14% neto imovine fonda, dok fond PBZCO OMF – kategorija B posjeduje 3.287.700 dionica što čini 0,18% neto imovine fonda. Ukupno ulaganje PBZCO fondova čini udio u Izdavatelju od 73,36%.
Ukratko ukupne obveze VIS-a su na ljeto 2019 iznosile 95% aktive firme,a danas ukupne obveze čine 7% aktive firme,valjda primječuješ razliku.:)
slazem se s tim, mislim da se radi o 2 hotela koji su u predratnom stanju i za bilo kakav profit je potrebna cjelokupna obnova, nalaze se na otoku visu sto je jedan veliki minus po mom misljenju, dali ce mirovinski fondovi platiti obnovu?? mislim da nece te obaveze za ulaganja su dvosmislene (osim ako je zacrtano cjelokupna obnova) dali ce se prodati to je pitanje, dali su privlacni kome za uloziti u ovo vrijeme turizma? neznam.. mozda uzeti pa cekati duze vrijeme prodaju neznam sto bi s tim drugo??
-
Meni je ovaj VIS zanimljiv, dokapitaliziran od strane mirovinaca, duga gotovo i nema, država je prodajom svog udjela zakucala cijenu dionice od 17kn u studenom do danas na 7,50-8kn...nedavno je država dioničaru br.4 prodala 125000 dionica, te joj je ostalo još toliko...mirovinac se također obavezao u ulaganje u hotel, ovde je vrlo vjerovatno da će dionica porast 50-100% u 6-12 mjeseci.
neznam bas... 2 mil u minusu 2020 (3 kvartal) znaci i vise.. a 2019 0.5mil minus.. znaci ni najbolju godinu nisu poslovali s plusom, jedino sta vamo moze podignuti nesto je prodaja
-
Pozdrav svima
Može mala pomoć oko ovog dijela vezanog za plaćanje poreza? Da li se porez prijavljujete za svaku transakciju posebno ili na kraju godine sve zajedno?Porez se plaća godišnje, ali ste nakon prve transakcije obvezni u roku 8 dana prijaviti se u poreznu radi evidencije.
kakve evidencije? vec trgujem u RH , moram li i ja nakon prve kupnje preko revolut-a otic u poreznu i prijavit?
-
a kako ide s placanjem poreza kod nas i vani na revolut?
-
smanjuje se i baza korisnika brze nego dug...
-
imam osjecaj da ce vamo biti jos dosta nemirnog mora do konacne plime ili oseke

-
po meni u ovoj firmi nije problem sezona manja 30% od recimo 2019god kako ja predviđam za 2021, ono sto mene svrbi su dugovi koji su dosta veliki a sad sa odgodama placanja i gripom jos povecali.. cuo sam da sve sto je odgođeno kamata se dodaje a treba pripremiti sezonu sto isto košta.. tak da divke vamo nema bar 2 godine sto nekima nece pasati pa ce izlaziti cim vide bolju sansu.. a i dosad su takoreci dizali kredit da isplate divku..
Nekada sigurna dionica sa stabilnim rastom je u zadnje 2 godine postala jako rizicna i drhtava.. a to ne odgovara mnogima (KOJI SU ULAGALI ZBOG SIGURNOSTI I STABILNOG RASTA) i samo je pitanje vremena veceg izlaska. Ja sam to osjetio kada je onaj fond izlazio cijelu zimu sam bio u debelom minusu jedva ceko izaci kad je osla u pozitivu nisam dvoumio.. ali uvjek ce ostati dobra za trejdanje ako te ne zalomi tobogan..
-
Burek s mesom...

pa 800kn minus 150 troska je 650kn to je malo vise od bureka
-
kad sam ja prije godinu dana govorio da se firma priprema za prodaju (ja sam tada mislio da bi kinezi kupovali) onda su mi post odma obrisali... ne na ovom forumu nego na starom..
-
a cijena po meni ne pada jer se blizi najava divke koja iako upitna stoji na racunu ko napeta puska
a ne zaboravite i da pbz odlazi znaci jedan manje za rasuti teret
koji se mora negdje parkirati -
Belupo odlično posluje, a i Podravka je solidna zadnjih godina (može i treba bolje).
a sad kad su kamate na povijesno niskim razinama, neš ti kojih 100-200 milja više za Ledo.
a ako i bude nekih problema uletit će naše penzije u dokap i svi zadovoljni

pa zar nije to sa ledom u nekim zavrsnim pregovorima sa nekom stranom firmom?
-
Pa nisu banke odustale od suda za đabe🤑🤑🤑🤑
-
nece ht ni pomisliti to kupiti u tom obliku jer bi te pare bacio u vjetar kad tad.. firma kakva je, nemoze opstati znaci morao bi upumpavati keš pa nakon nekog vremena stecaj, u nesto sto mu netreba ili stecaj odmah a obje opcije su gubljenje para..
a po meni je zadnji zajam od ht-a i upucan samo da se prezivi i ako nema ponude bajbaj.. zasto nije zaba dala zajam???
-
Kolege, nije me bilo jedno mjesec i pol. Kakva je situacija.
Koliko vidim VLEN je otišao gore, tu sam dobar
OPTE, kao nešto klimavo,
ZABA manje više blagi rast.
Ima li kakvih prilika na pomolu, na što da obratim pažnju? se mjenja šta?
Prodaj sta si u plusu i cekaj ispocetka...
-
Zašto je to dobro, palac gore?
informacija je vrijedna palca
-
Kad god im je čovjek gledao FI, bili su za socijalnu pomoć
Dugoročni su se i ovdje lijepo proveli, papir je bio oko 900 kn ?
A i ovo što se sprema je u zgodno vrijeme bescijenja😪
Sve skupa, još jedan u nizu
istina zato i micu dionice u ovo vrijeme da prođu sta jeftinije
-
Ja znam samo da sam bio najveći optimaljubac i nikad nisam ni jednu dionicu prodao, nego samo nadokupljivao.... Al brate dosadilo više.. Ode život čekajući..... Otkad sam malo otišao na strane burze i u kripto svijet, sve je zabavnije, brže, uzbudljivije... Kao da imaš ljubavnicu🙄😅
Zadnjih dana prije otvaranja postavlja se strasilo, jutros preko 100 000 komada...da je planirao prodati danas je imao dobro naslaganu kupnju.
Danas se jasno vidjelo da ljestvica mora gore.
Vrijeme polako curi, očekujem sve zanimljivije dane...
Trenutno je bonaca.. Moguće je da se lagano radi set up za još jedan manevar, neverin..
pogledao ja za trgovati vani ali velike mi provizije za male pare a i neznam kak ide sa zakonom i porezom