mene zanima kad se otvaraju Sveucilista
Ne vjerujem prije jeseni
mene zanima kad se otvaraju Sveucilista
Ne vjerujem prije jeseni
Pa 2 potencijalna se sigurno znaju.
Di je to potvrdjeno, to je samo neka logicka pretpostavka kako se ocekuje da bude ali potvrde nema
Pa zato i jesu zasada samo potencijalni
14 - 16 kn. ne misli valjda ZABA izgubit novce?
Ne bi da oni kupuju pa se njih pita kolika ce cijena bit, samo kupac odredjuje koliko misli dat jos da je samo znat tko je sve potencijalni kupac bilo bi lakse.
Pa 2 potencijalna se sigurno znaju.
nece to nitko ni raditi kolega..drzava nema.para ni za kupit nove limuzine a kamoli ovo
Radi se o infrastrukturnim projektima sufinanciranim sredstvima Unije, njihov nastavak financiranja nije upitan.
Svaka čast majstoru za zadnju transakciju danas haha
Bilo je logično nakon otkazivanja HTove neki dan. Ne smiju ni zakonski održati još uvijek zbog epidemioloških mjera na snazi.
Ja sam isto 50% cash, 50% optima, iz svega ostalog izašao. Nije me napunilo, nešto niže sam imao bid postavljen za dokup.
A ovi pokušaji rušenja su već stara stvar, sjećam se od neki dan kad je majstor stavio 77 000 komada ask 10 min prije zatvaranja, srušio za 20tak lipa cijenu.
Upravo ovo što Headhunter kaže. Jedina zajednička stvar ta dva zakona je što imaju riječ elektronički u nazivu. Jedan je pod jurisdikcijom ministarstva mora i prometa, a onaj koji je nama od interesa je pod ministarstvom kulture. Nemaju veze jedan s drugim.
To je još savjetovanje sa komentarima javne rasprave.
Zanima me finalna verzija da vidim jesu li uvažene neke zamjerke
Nema još finalne vezije, ne može javnost dobit uvid prije nego dođe do objave konačne verzije na sjednici vlade. Javno savjetovanje prethodi svemu tome i završeno je početkom ožujka. A primjedbe i mogu i nemoraju biti uvažene, vidit ćemo.
Ameri su odlicni: sto veca nezaposlenost to vise raste burza. Jer se ocekuje jos vise Fedovih para. Bit ce zanimljivo kad prodavatelji diljem svijeta pocnu traziti zlato, bitcoin ili Euro za svoju naftu, metale ili sto vec.
FED je toliko love iskipao i još će dodatno da je jednostavno teško ne rasti. Ima vam još jedna zanimljiva doskočica, često se spominje u komentarima na FTu, never go against the FED. Izgleda da je to glavna misao vodilja na Wall Streetu. Ugl Ameri idu politikom povećanja potrošnje, najvećom u povijesti.
Čisto fun fact, nije bilo koje odvjetničko društvo, već DTB koje je ujedno savjetovalo United Grupu prilikom preuzimanja Tele2 u svim aspektima transakcije uključujući M&A, regulatorna pitanja i zaštitu tržišnog natjecanja. Izgleda da se suradnja nastavlja i dalje.
Opa ovo je vrijedna informacija.
Hvala kolega sto ste to podijelili sa forumom.
Zna li se možda kada će biti gotov zakon i javno dostupan u finalnoj verziji?
Neznam, javna rasprava o novom Zakonu završila je početkom ožujka, nakon toga se Ministarstvo treba očitovati o primjedbama, što inaće zna potrajati nekih mjesec dana. Zakon je relativno kontroverzan te je moguće da ovaj korak potraje i dulje. Potom prijedlog zakona ide na odobrenje Vladi, koja ga šalje u Sabor. Ne vjerujem da ćemo finalnu verziju vidjeti još koji tjedan.
kolega Headhunter : mozete li to VI malo pojasniti i napisati da ne radim doktorat od clanka? tko daje prijjedloge i sl.. ?
Uglavnom neke stavke u novom prijedlogu zakona koje ometaju UG da kupi Optimu komentira nova TV dd i odvjetničko društvo kao da su to nepoštene prakse u odnosu na regulativu u EU, jer im ograničavaju vertikalno širenja na HR tržištu Itd.
Čisto fun fact, nije bilo koje odvjetničko društvo, već DTB koje je ujedno savjetovalo United Grupu prilikom preuzimanja Tele2 u svim aspektima transakcije uključujući M&A, regulatorna pitanja i zaštitu tržišnog natjecanja. Izgleda da se suradnja nastavlja i dalje.
a još bi me zanimalo, da li je teoretski moguće ako sam se ja javio na natječaj i ponudim najveću cijenu, ispunjavam navedeni uvijet da ne radim za neku drugu stranu, i onda kada ja kupim, jednostavno prodam UGu skuplje? tako smo zaobišli ovo "ne radi za neku drugu stranu"
Naravno da ne, nije to stavljeno zato što se sprdnulo nekom u HTu već jer je propisano od strane AZTN. Hipotetska nova transakcija opet bi bila pod budnim okom AZTNa i pod istim uvjetima.
Pa po trenutnim restrikcijama koje su na snazi nisu mogli nikako održati skupštinu. I dalje je na snazi zabrana okupljanja više od 5 osoba. Vjerojatno nisu htjeli čekat više pa last minute otkazivat.
Ja bio online točno i gledao uživo. Netko stavio 72 000 komada na prodaju, ali skinuo za par sekundi.