Je li moguće da UG odgađa javnu ponudu dok ne istekne godinu dana od kupoprodaje paketa AH? Sjeća li se netko datuma kad je to bilo?
Posts by Hoby
-
-
Mislim da nije sutra taj petak, ne zuri se nigdje AZTN, to ce vjerojatno ici pod bor, negdje oko 20.12. Svima tako pase, osim malima.
-
Kad drzavni službenik kaze par dana, on zapravo misli par mjeseci, izgleda da je to najmanja mjerna jedinica vremena u drzavnoj sluzbi, mora nekoliko punih placa sjesti za udaranje jednog pecata i potpisa, i u ovom sarkazmu nazalost ima puno istine.
-
OPTE- RA , crni humor😁😂😁
-
Hvala harpun, vi trosite pravo bogatstvo na knjige dionicara i nesebično dajete informacije . Jedno pitanje, ako je određen konačan iznos koji UG misli potrošiti na Optimu (639 milijuna kn) i ako znamo koliko od toga ide HTu i Zabi za njihovih 54 posto, zna li netko koliki je iznos duga pa da vidimo ima li prostora za premiju na ovih 5,36?
-
Kad je proces prodaje krenuo,rekli su da nikakve informacije neće dijeliti malim dioničarima, da nebi ugrozili proces prodaje😉. Može li mi netko smisleno objasniti na koji bi ja to nacin kao mali dionicar ugrozio proces prodaje? Ovako kako su je prodali,mogao je bas svatko s osnovnom skolom. Sad vidimo da je to bila patka da bi se oni mogli ispod stola dogovarati kako im pase, a kljucni dionicari su ionako imali informacije. Neznam da li se slazete samnom, ali izgleda da na svakoj dionici treba osnivati udruge malih dioničara, jer ovo sto se u zadnje vrijeme događa na ovoj burzi vise nije normalno, da nije zalosno,bilo bi smijesno. Ovdje je sad kasno za bilo sto, ali nesmijemo se nigdje vise dati tako izigrati. Kad vidim dalekovod, đuru,kompletnu građevinu, delisti na bankama, pa gdje je kraj???
-
Pa kad se novinari bave pitanjem da li Severina prati Kojica na instagramu ili obrnuto, a neznaju pitati ministricu Obuljen Korzinek kako to da je u ožujku najavljivala da za dva do tri tjedna zakon ide u saborsku proceduru, od onda je proslo cetiri mjeseca i sad izjavljuju da ni neznaju kad ce ici. U ozbiljnim drzavama bi resorni ministar zbog takvih gafova bio prisiljen podnjeti ostavku, a u Hrvatskoj se jos i bahati i inati.
-
sto bi saznao na skupstini dionicara Optime o procesu prodaje Optime? Ništa, rekli bi mi da oni s time nemaju nikakve veze i uputili na Ht. Sto bi mi u Htu rekli da ih pitam o prodaji Optime? Ništa konkretno, proces ide svojim tokom, radi se na tome,blabla bla.... Flight, ne mislim se prepucavati ni sa kime ovdje, vidim da se sad pravis grbav, svatko moze imati svoje misljenje, ali cinjenica je da je Optima telekom najeftiniji telekom ikada prodan-preuzet. Jednom je netko ovdje napisao da je faktor drzave Hrvatske ovdje najotezavajuci faktor,bit ce da je to to.
-
koje bajke ovdje ljudi pišu, ljudi priznajte si osnovnu grešku kod investiranja, emocionalno vezivanje za dionicu. Kad se toga oslobodite biti će te bolji trejderi, investitori... štagod.
Ti koji si uvijek i na bidu i na asku nemoj svoje špekulacije oddanasdosutra uspoređivati s investitorima koji su ovdje bili tri godine i ocekivali da se firma proda po 6×EBITDA, a ne 5, kao sto je procijenjeno od strane Deloitta ako se ne varam, i to prije pripajanja h1, dakle razvidno je da su mali dionicari i ovdje izigrani i izrađeni od ekipe koja je nekim cudom svoje pakete ipak na vrijeme uspjela uvaliti skuplje
-
Jedna stvar me ovdje smeta...donedavni član nadzornog odbora prodaje(dakle insider) po cijeni većoj od trenutne, izvan uređenog tržišta (da ne digne prosjek i ne stvori obvezu kupcu kod preuzimanja). Zatim i drugi veliki dionicar, koji je jos dan prije kupovao(sitne, beznacajne kolicine) krene agresivno izlaziti!? Ostalo je povijest, ali Hanfa, osim ako nema pametnijeg posla kao npr.proucavanje fotosinteze i njenog utjecaja na kolonije mrava u Amazoniji bi se svakako mogla malo pozabaviti i nadzorom trzista kapitala. Unaprijed zahvaljujem!
-
Meni još neku nadu daje upravo ona prodaja(otpuštanje) dionica gđe H., teško je vjerovati da nije upućena koliko UG misli ponuditi malim dioničarima, pa ih je prodala uz mali diskont za cekanje. Još je manje vjerojatno da bi kupac iskesirao toliki novac na slijepo. Mozda nam ponude 6.80-6.90?