Bili bi ko Optima da nas kupi Svenska Kraftnett
Posts by Hoby
-
-
Nedaj se Zločka provocirati, jer pravednika Gospodin podupire, a neprijateljima njegovim mrsi puteve
-
Ma ja to kukam više u šali nego ozbiljno, da mi ne ide dobro, već bi davno odustao. Primjećujem jedino to da je prije bilo lakše, u zadnje vrijeme važnije je izbjeći nagazinu minu nego pogoditi dobar pik. Sve što valja preuzimaju moćnici na silu, na jedan IPO dolaze tri delista, generalno tonemo...dva -tri puta godišnje burza malo živne na tjedan-dva i dalje opet letargija, malo je dobrih priča i to odbija investitore.
-
Avaj, pa ja sam vec 16g na burzi, a još se nisam obogatio, valjda nemam sreće...što bi drugo moglo biti!?😁 Ja sam ko Mletački trgovac, imao sam tri lađe i sve tri izgubio, jednu oteli gusari, drugu potopilo nevrijeme, i treća se nasukala na sprudove...ali ne gubim nadu, Shakespeareova junak se izvukao pa ću valjda i ja
-
Moj je portfelj ultrakonzervativan, i ne mislim prodavati ništa, dok ne obuzdaju inflaciju
Al' bacim pogled, škicnem
Grozno je gledati kada ti veliki bijeli mjesecima mrcvare papir
Ikba, Auhr, Hpb, valjda im treba za hotelsko naselje
Medika ima jednog prodavača, do 7800, ostatak ekipe statira 🙃
Na Dlkv me ne zanima izvješće, osim slovca Uprave, koliko imaju ugovorenog posla i kolika im je profitna marža
Sve skupa, bavimo se
Pošteno ću vam reći da sam malo zaradila. Jedino sam na dijelu kapitala ponišila učinak inflacije. A i to je već uspjeh
Dalekovod, najsjajnija zvijezda mojeg investicijskog neba.
-ne gledam u retrovizor prošlosti, već teleskopom u budućnost koja mi izgleda sjajna, iako daleka
- ovdje sam do sada zaradio pola polovnog auta niže klase, starosti 25-27 god.(izvor oglasnik)
- investirati je zabavno o lako, kada znate kako
I love this game
-
Općenito je na djelu već duže vrijeme uništavanja odnosno "privatizacija" milom ili silom svega što vrijedi u RH . Pretpostavljam da postoji neki veći plan konsolidacije možda čak dokle god imaju uporište jer onaj tko se bavi rabotama nemože to raditi dovjeka. krupne stvari vodi vjerojatno politika ali ni obični ljudi nisu lišeni toga. u razgovoru sa ljudima vidim tko god ima neku značajniju imovinu neke ekipe su ga već napikirale. nažalost hrvatsko društvo je na jedan ozbiljan način "udbaško". svatko svakog zna , do svakoga se može, puno ljudi se može kupiti..i to vam je plodno tlo za sve moguće kombinacije.
Meni je deda pričao da je ovako bilo '45., dolazili su u kožnjacima i samo rekli "U ime naroda uzimamo..."
-
Bid se na mnogim kvalitetnim dionicama podebljano, vidi se da je stigla likvidnost od Atlantske, i to je jedina pozitivna nuspojava tog bljak preuzimanja
-
Ne, to je sve još uvijek amaterski
Mislila sam na 30 tisuća združenih komada na bidu, na 2,44
Kad grof nema, grof nije cicija 😋
A mudrojaš neka se spasi bijede.
Al ' mi bi jedan drugom okice iskljuckali za par centi razlike, pa je to sve utopija
To im je dosta, po toliko su i oni kupili...na 2,44 će te nafilat ko papriku, dat će ti i po 2,20 samo se strpi.
-
Ne vidim
Al predlazem
Jesi ovako mislila kako je sada?
-
Ima nas još, ali ja sam ulazio prije pa mi je prosjek ispod 2,40, a ako se zvijezde poslože uzeo bih još ispod 2,30. Preokret ovdje nije upitan, ali trebati će više strpljenja za dočekati plodove na srebrnom pladnju, barem godinu dana. Do onda samo Plodovi gnijeva Johna Steinbecka, isplati se pročitati, roman o Velikoj depresiji.
-
Odradila domaću zadaću.
U prosincu 2023. AUHR je " otpustila " 6339 dionica
U top 10 nema promjena.
Da li me toliko jako zanima tko ih je kupio, da kupim dvije knjige dioničara 🤔
Ne 🙂
Nije li negdje ovih dana pisalo da je prodaja automobila u RH porasla 29% ?
Dio kolača ide i u AUHR
Ovdje , priznajem, čekam preizimanje 🙃
Pazi samo da ti ih ne dođe preuzeti Tankerska
-
Za autobusima, muškarcima i dionicama se ne trči.
Snba mi je pobjegla.
U miru i tišini dokupila Dalekovod.
Risk / Reward 1:2
Ma ja ni za puževima ne trčim, ako pobjegnu, zaslužili su slobodu😄. Ernt privremeno pobjegao, ali se polako vraća natrag, možda je nešto zaboravio?
-
Dobar scenarij za nas male je da Tankerska ostane na najviše do 60%,a mi u sljedećih godinu dana proaktivnim pristupom pokušamo zainteresirati nekog jačeg vanjskog igrača iz branše ili strani fond garantirajući im najmanje 25-30% ali po fer cijeni, recimo NAVu. 100% nitko ne može skupiti za sada jer je određeni postotak pod teretom, rezervacijama i sl, kao npr. CERP ovih 2%
-
Stigla ponuda jučer - da li se mora nešto uraditi ako ne želiš prodat
Da, odložiti ponudu i kuvertu u odgovarajući kontejner /za reciklirani papir/
-
Dosadašnji prosjek mi je 12,27 i ni u ludilu nisam mislio da će se ikad više moći kupiti po tim cijenama osim u slučaju 3.svj.rata, stvarno nevjerojatno kako prosipaju...
-
Smo z strpljive.. davni je trebalo skuplt. A bilo je prilika. Gidunma
Kolega jel sve ok...da zovemo hitnu
Mozda su samo debeli prsti, druga mogucnost je mozdani udar, nadamo se da nije to, ali ok, shvatili smo poruku...manje-vise
-
osim Bilbije koji se utvara da nešto zna a upitno je, ostali veći su nabasali na udjele
Tako da...
Ali svejedno se ne moraju ponašati kao Azteci kad su im Španjolci donijeli ogledala i staklene perlice, a oni njima zlatne poluge, ipak je to bilo prije 500godina...ne mislim da je Atlantska suho zlato, ali ova cijena nema veze s realnom vrijednošću
-
Upravo pročitah kako Merck želi preuzeti Harpoon i nudi 118% premiju na zadnju cijenu, radi se o NYSE naravno. Na ZSE jedan brodar želi preuzeti kraljicu burze, tzv.blu čip, nudi malus 10% vodećim dioničarima, oni sretni prodaju kao da su im dionice bile mlinski kamen oko vrata, cijena mjesecima smrznuta. Ne tepaju nam bezveze da smo Afrika sa strujom, a mi si umišljamo da smo razvijena Evropa.
-
Prije dva tri tjedna je neto tako nerezonski pokupio sve do 3 eura pa su ga brzo fondovi prizemljili, izgleda da je to isti igrac,kad je shvatio da ovdje fondovi drze kljuceve, jednako je brzopleto sve prosuo, a svi smo bili zeleni i negdje platili skolarinu.
-
Lakše malo, koliko kupuješ provjeri da nisi već u obvezi dati javnu ponudu za preuzimanje
Ne moraš kolega Y otvorit drugi profil da mi to kažeš.
Ups, provalio si me, ko bi se više snašao sa svim tim profilima, inače imamo skoro isti prosjek ulaska kod Ernt, moj je par centi viši, ali moj horizont ulaganja je, savjet ne tražim niti bih ga dao, vječnost 😁. Više sam kolekcionar nego trgovac, a i najviše zarađujem kad ne trgujem.