Znači danas je odluka o dividendi
Obavijesti izdavatelja - EHO
Posts by Giovo
-
-
-
HPB d.d. - Najava održavanja sjednica Uprave i Nadzornog odbora
-
-
Još jedna objava o promjeni glassačkih prava. Tele2 drži 54,89% Optime
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/OPTE/ZPI-OPTE-cb4f9f95facf477d50b78ea8e75cffb7.pdf
-
UG je izgleda nabavila pare:
- i za širenje
- i za velike igrače
- i za nas male.
Evo linka: https://www.spglobal.com/marketintellig…ng-in-singapore
Dio teksta:
United Group's debt goes out to 2028, with the group having last been in the high-yield market in July 2021 with a €300 million offering of seven-year (non-call three) notes to support its acquisition of Croatian operator Optima Telekom. Those 4.625% notes are this morning quoted in a 99.105/99.8 market for a 4.84% bid yield, according to Tradeweb quotes.
Molim one koji su više upućeni da pronađu podatke i iskalkuliraju:
- ako su rekli uložiti 150 mil. EUR u širenje (je li to točna brojka?)
- i ostane 150 mil. EUR za ZABU, HT, dugove i za nas male, koliko onda ostane za ponudu po dionici?
To je sigurno više od 6,7 kn po dionici. A zašto bi A1, PT DRVO, fondovi i neki malo jači igrači dali ovo ispod nominale (1o kn),
ako znaju da mamica ima novca!? Ja ne bih!!
- ima li još nešto što trebaju platiti iz tih 300 mil. EUR...?
Mislim da je pravi link ovaj
United Group ratings confirmed for €980M acquisition bond dealRatings are confirmed at B from S&P Global Ratings and B2 by Moody's.www.spglobal.com -
-
Nekako mi se čini da im izazivanje panike baš i ne ide. Naprotiv, rekao bih da su oni u panici jer nisu skupili dovoljan broj dionica za istiskivanje pa ovako pokušavaju nešto ušićariti.
-
-
Ostavka Tomislava Tadića. Zna li netko nešto više o tome?
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/OPTE/COI-OPTE-88e509a0631e748e391ea8b775644570.pdf
-
Je li nam to u četvrtak ZEM na drugom čitanju?
-
Jeste u današnjoj vijesti primjetili da Boris Sesar odlazi iz UG?
Tomašević objavio imena novih članova Uprave ZG HoldingaZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je nova tri člana Zagrebačkog holdinga, za koje je kazao kako imaju desetogodišnje iskustvo na…www.index.hr -
UG se širi i u Grčkoj
United Grupa postigla dogovor o preuzimanju grčkog telekom operatera Wind Hellas | ICT BusinessUnited Grupa, u vlasništvu BC Partnersa, objavila je danas da je postigla dogovor s kompanijom Crystal Almond Holdings Limited o preuzimanju grčkog…www.ictbusiness.info -
71. sjednica Vlade Republike HrvatskePostoji mogućnost uvrštenja pojedinih točaka na dnevni red na samoj sjednici Vlade.vlada.gov.hr
Treća točka je Nacrt konačnog prijedloga zakona o elektroničkim medijima (EU)
-
I još malo vijesti
HT produžio ugovor s United Mediom | ICT BusinessHrvatski Telekom svojim korisnicima uvijek pruža najkvalitetniji sadržaj s ciljem osiguranja najboljeg korisničkog iskustva, pohvalili su se iz najjačeg…www.ictbusiness.info -
Ne kužim zašto ga Telemach ne bi mogao emitirati bez nacionalne koncesije. N1 sad nema nacionalnu koncesiju pa ga prenosi MaxTV (donedavno i A1). Ako se ukine vertikalna integracija znači da će ga moći prenositi i Telemach, zar ne?
Nacionalna koncesija znači da N1 može sam sebe emitirati (znači ne treba mu kabelski provider). Ili ja nešto ne kužim?
-
zravno je odgovorila na način da će se članak mijenjati, ali na način da će Telemach odnsono UG ili UM morati ponuditi i ostalim operaterima njihove naplatne televizije pod istim uvjetima. Pogledaj reprizu navečer pa još jednom poslusaj.
Rekla je kako će se eksplicitna zabrana vertikalne integracije micati iz zakona, ali i da će televizijski programi s nacionalnim koncesijama morati dati pod jednakim uvjetima svim operaterima, a ne uvjetovati u paketu s nekim drugim programima kao što je sportski.
Mislim da je to u kladu s onim mišljenjem AZTN-a koje je netko iskopao prije par tjedana.
Jedino se Stanković nije sjetio pitati kada će zakon u drugo čitanje.
-
...a možda je ovo nešto što će nam dati malo vjetra u leđa?
Pozitivno mišljenje AZTN o čl. 68 ZEM-a.
Mislim da nije nitko stavio link. Kratko i jasno. Hvala AZTN!
To bi bilo to
-
Ali kolege.. sjećateli se.. taj isti portal.. koji je prošle godine u ovo vrijeme imao naslov.. "saznali smo je li UG dao ponudu z Optima " ispostavilo se da je prevara ako se sjećate
Zadnje što su pisali na tu temu je da je UG našla rupu u zakonu i da može preuzeti Optimu bez problema
-
Telemach Hrvatska i Telemach Slovenija postaju jedno