1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. alfa

Posts by alfa

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• alfa
    • July 1, 2020 at 11:19 AM

Kad smo kod statistika u svim debatama političara na tv-u barem trećina vremena se potroši na svađanje da li je nešto poraslo za 3% ili palo za 5%, kao da ne postoji službena statistika naša, ali i one koje svi u svijetu uzimaju kao relevantne, pa neka se urednik tv emisije potrudi nađe jednu i drugu, pa na ekran i gotova rasparava.

Onda se može raspravljati da li se objektivno moglo bolje ili ne i što će odmah poduzeti ili još bolje što su jučer poduzeli, a ne o čemu će nakon izbora razmisliti.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• alfa
    • June 30, 2020 at 2:45 PM

Problem je što, bar ja nisam još čuo, nijedan voditelj na nijednoj tv ne reagira kada ovi kažu kako žele doći na vlast, odnosno ostati na vlasti kako bi razmišljali o rješenjima, umjesto da ponude konkretne planove. Oni niti ne obećavaju rješenja nego razmišljanje o njima. Onda neka budu kolumnisti, filozofi ... Kada bi se na tv-u to problematiziralo onda bi barem morali pokazati nekakav program, pa onda kada sljedeći put dođe političar na tv pustiti video u kojem se vidi što je rekao ( da ne bi bilo kako je izvučeno iz konteksta) i usporediti riječi i djela. Možda bi se i način odabira stranke za koju se glasa promijenio nakon nekog vremena.

• alfa
    • June 30, 2020 at 1:25 PM

Na pitanja koliko će biti ministarstava i za koliko će smanjiti broj općina obojica i Plenković i Bernardić odgovaraju da će o tome razmisliti kada dođu na vlast. Čovjek se zapita odakle su ovi pali i da možda nisu neke tek osnovane stranke pa nsu imali vremena razmisliti o tome i prezentirati konkretne planove. Tako je pred svake izbore.

Uvijek nakon izbora će 4 godine razmišljati kako i što i opet obećanja o razmišljanju nakon izbora.

Naravno uz to idu obavezno i radne grupe koje će 4 godine skenirati INA, čije skeniranje treba napraviti nova radna grupa nakon izbora.

• Birtija

• alfa
    • June 21, 2020 at 11:18 AM

Pravilan odabir dionica, jučer u Jutarnjem.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…rzista-15003555

Ono što se odvija na trgovinskoj platformi Robinhood moglo bi dovesti do toga da Robinhood više neće biti poznat kao čovjek koji je otimao bogatima da bi darovao siromašnima.

Evo nekoliko primjera: mala nekretninska kineska kompanija pod nazivom Fangdd Network doživjela je zahvaljujući navali ne baš dobro upućenih robinhudovaca rast kapitalizacije od trinaest puta te je dosegnula vrijednost od četiri milijarde dolara. Jedino objašnjenje analitičara jest da su mali špekulanti možda pobrkali Fangdd s Faangs dionicama visoke kapitalizacije (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabeth). Dionica Fangdda porasla je sa 10 na 130 dolara u četiri sata jer je više od 15 tisuća klijenata Robinhooda pomislilo kako su otkrili zlatni rudnik. Dan poslije Fangdd je izgubio četiri petine vrijednosti. Koliko je malih investitora izgubilo, teško je procijeniti.

Ovo današnje dioničko tržište jest tržište u kojem kompanije bez prihoda doživljavaju eksploziju cijene. Na ‘tržištu’ se nakon Tesle pojavila nova kompanija - Nikola. Njezina tržišna kapitalizacija preko noći je bez zarade skočila na 30 milijardi dolara. A Tesla je vrijednošću premašio Toyotu, iako im se prihodi uopće ne mogu uspoređivati. Važno se zvati Nikola i Tesla. Čak je i nekad davno ugledni Hertz u jednom danu doživio rast od 577 posto, a već je u sljedećoj sesiji slavni rent-a-car pao 39 posto u samo 15 minuta trgovine.

Problem je u tome što je Hertz prije nekoliko tjedana proglasio bankrot s neizvjesnim ishodom te njegove dionice potencijalno vrijede - ništa. Oko 160 tisuća malih investitora koji se koriste platformom Robinhood drži dionice Hertza, što je 100 tisuća više nego prije mjesec dana. Oko 140 tisuća robinhudovaca danas drži Nikola Corp (koji tek treba početi zarađivati), puno više nego što ih drži Netflix, kompaniju s jako razvijenim poslovnim operacijama. Broj malih investitora koji trguju s iznosima nižim od 2000 dolara povećao se u ovoj godini krize za 75 posto. Ljudi su to koji, između ostalog, hrabro kupuju dionice koje je kriza COVID-19 temeljito rasturila – American Airlines i Norwegian Crusie Line porasli su u mjesec dana 93 posto.

• OPTE prodaja - kladionica

• alfa
    • June 10, 2020 at 5:47 PM
    Quote from zlocesti

Mislim da ćemo dočekati i jesen u papiru i neznanju.

Nedavno je netko postao video u kojem jedan od direktora u HT-u govori kako takve prodaje traju od 6 do 12 mjeseci.

Prema tome prije kraja 9. mjeseca..

• alfa
    • June 1, 2020 at 8:07 PM
    Quote from george

Po ne znam koji put. Ne znam stvarno jel problem u fontu ili vi sektasi ne razumijete. K ad procitam post "pitanje je koliko ce se zaraditi" onda sam ja Bog i Alah i Manitu koji propituje vase stavove. Od sljedbe trazim odgovor a ne ad hominem odgovore.

Kakve garancije, to je kao da ti nekom moraš dati garanciju da će se na Optimi izgubiti i da ćeš onome tko proda svoje dionice

nadoknaditi razliku koju bi dobio da ih nije prodao.

Napišeš svoje mišljenje, ili preneseš činjenice. Što ima tu netko nekome nešto dokazivati i garantirati i usput daviti ostale?

Nitko svojim tvrdnjama nikoga na ništa ne tjera. Niti je itko obavezan povjerovati niti da će se zaraditi niti da će se izgubiti.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• alfa
    • May 25, 2020 at 6:52 PM
    Quote from zlocesti

Candle in the wind

Opteljupci, ovo je danas krenulo na dobro

Godišnji weekly graf

Jedna je svjećica probila trend liniju. Mali volumen, al' sve je nekako posloženo za rast

Rast do max 6,40. Onda će opet forsirati pad, kako bi s tim novcem kupili po 5,40. Već viđeno, kad trgovina zamre veliki nalozi na asku nestanu, sa malim prometom krene rast, kad se zalaufa veliki se vraćaju i započinju zakucavanje, trejderi koji su zajahali val spuštaju cijenu, dok veliki s pristojne udaljenosti

postavljaju ogradu za preskakanje prodavačima. Pa opet kupnja... Samo bez pesimizma, ako su do sada to napravili svaki put kad su mogli, opet će.

• alfa
    • May 24, 2020 at 6:33 PM
    Quote from amerikanec

Smatram da ukoliko bi do sad bio dogovor postignut sa jednim od eventualnih ponuđaca da bi svakako trgovina zivnula i kupnja se povecala kao i cijena dionice. Jednostavno mi je sve nekako umrtvljeno ali bas bez ikakvih vijesti i da niti novinari nisu iskopali neku svoju poluinformaciju koja bi potaknula likvidnost na jednu ili drugu stranu a gotovo pa je nemoguce da nema insajdera...to mi je bilo presudno da nisam ponovno kupovao vec se odlucio za promatranje sa strane do sluzbene informacije.

HT i Zaba su veliki igrači i oglašivači i dovoljno je da nazovu i zatraže silenzio stampa o eventualnim ponudama, pa da o tome nema ni riječi.

HT-u je u interesu da proda Optimu što kasnije i da informacija o tome što kasnije izađe u javnost. Korisnici telekom usluga nisu na dnevnoj bazi nego se uglavnom sklapaju ugovori na godinu ili dvije. Znači sve dok se ne zna postoji li treći operater svi sklapaju ugovore po sadašnjim uvjetima i keširaju sljedeće 2 godine. Za te korisnike eventualni 3. operater, možda povoljniji, ne postoji slijedeće 2 godine.

• INGR (INGRA d.d.)

• alfa
    • May 21, 2020 at 11:30 PM
    Quote from harpun
    Quote from alfa

Ne bi se štel mešat, ali u tekstu na Poslovnom nakon kojeg je kao bilo razloga za skok na 20 kn, Deban kaže kako Openheim ima dionice

ćini mi se od 1995 i baš sada kada se očekuje raketa, on koji je unutra prodaje po 4,90. Nema logike.

U tekstu se spominju partneri koji pregovaraju na zapadu i žele više poslova u Bosni i Albaniji. Žele, ne ugovaraju.

Sve to izgleda kao prodaja svjetle budućnosti na osnovu koje je netko zaradio u sadašnjosti, a sadašnji kupci će izgubiti u budućnosti.

upravo u tom i je logika jer dok je on tu cijena ne može gore a sa novom upravom se otvara ta mogućnost

Čemu pesimizam i nepovjerenje? Zašto ne vjerovati da će Ingra poslovati kao i zadnjih 10 godina, dakle po onome što sam ovdje pročitao

jedno veliko ništa i prevara kooperanata? Zato jer je netko po kome je tvrtka na tako lošem glasu prodao ili "prodao" svoje dionice ne nekim novim ljudima nego ljudima koji su od 2007-8 u Ingri?

Baš razmišljam kako im se cijena dionice vratila na razinu, pa čak i bila dosta iznad, cijene od prije potopa na osnovu teksta u Poslovnom,

bez ikakvih konkretnih činjenica, dok istovremeno cijene dionica tvrtki koje godinama imaju sve veći promet i dobit, uz to se šire kupuju, grade i

transparentno posluju još uvijek nisu došle do prijašnjih razina, a već se komentira kako će kriza tek udariti i kako trebaju još pasti.

Zanimljivo. Zašto vjerovati da će nešto što dobro funkcionira nastaviti dobro funkcionirati kada možemo vjerovati da će nešto što uopće ne funkcionira profunkcionirati.

• INGR (INGRA d.d.)

• alfa
    • May 20, 2020 at 11:41 PM

Ne bi se štel mešat, ali u tekstu na Poslovnom nakon kojeg je kao bilo razloga za skok na 20 kn, Deban kaže kako Openheim ima dionice

ćini mi se od 1995 i baš sada kada se očekuje raketa, on koji je unutra prodaje po 4,90. Nema logike.

U tekstu se spominju partneri koji pregovaraju na zapadu i žele više poslova u Bosni i Albaniji. Žele, ne ugovaraju.

Sve to izgleda kao prodaja svjetle budućnosti na osnovu koje je netko zaradio u sadašnjosti, a sadašnji kupci će izgubiti u budućnosti.

• alfa
    • May 11, 2020 at 2:22 PM

Optimicro tebi nije izgleda jasno da sam ja i napisao da će krajem 7. mjesaca biti prodana Optima, a objava slijedi početkom

8 mjeseca.

• alfa
    • May 11, 2020 at 1:09 PM

Pojavit će se nakon šestice kako bi kupili od ovih koji su u zadnjem valu kupovali od 5,20.

HT je sve u vezi prodaje Optime napravio zadnjeg dana pa će vjerojatno i objava o prodaji

biti objavljena tek početkom 8. mjeseca, a do onda će biti još obaranja cijene i izlazaka zbog

prilika za brzom zaradom tipa DDJH, DLKV.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• alfa
    • May 1, 2020 at 10:15 PM
    Quote from naim

Jer da nema ponuda to je informacija koju je izdavatelj, a ne AZTN, dužan prema ZTK javno objaviti.

Znači postoji obaveza. Hvala

• alfa
    • May 1, 2020 at 10:07 PM

Ja sam to prioćenje shvatio kao modus operandi,a ne kao dokaz da su ponude došle.

Vjerujem i nadam se da jesu, ali po meni ovo nije dokaz da jesu.

• alfa
    • May 1, 2020 at 9:47 PM
    Quote from zlocesti

pa bila je izašla obavijest, da se proces nastavlja tijekom kako je predviđeno,

Pa kako je predviđeo, da moraju objaviti novi natječaj ako nije bilo ponuda do 18 3 ili ne?

Nije to nestrpljenje, nego informacija koju nemam, a mislim da nije nevažna.

Imam dionice OPTE i ne prodajem ih.

• alfa
    • May 1, 2020 at 6:26 PM

Da li je HT bio obavezan nakon gotovog natječaja objaviti da nema ponuda, ako ih nije bilo, pa ga ponoviti ili to prepustiti

investcijskoj banci ili može do 31. 7. mudro šutiti i onda to prepustiti investicijkoj banci?

Da li je ova šutnja siguran znak da se ponuda ili ponude razmatraju?

• alfa
    • April 29, 2020 at 4:47 PM

Točka IV. iz Rješenja AZTN 9. lipnja 2017. u kojoj se kaže da OPTIMA ne smije biti potkapitalizirana,

odnosno da Optimina imovina sudjeluje, najmanje u

sličnim omjerima, u odnosu na tržište na kraju razdoblja trajanja koncentracije, kao i
    na početku razdoblja trajanja koncentracije. Za potrebe ove mjere pojam slični
    omjeri obuhvaća odstupanja od - 10%. Prati se broj korisnika (apsolutni i tržišni udjel) i količina infrastrukture.

U slučaju odstupanja od -10% AZTN može OPTIMU oduzeti HT-u (upravljanje).

Dakle AZTN smatra da HT-u nije u interesu da OPTIMA postiže što bolje razultate. Logično.

Nije im u interesu da slovi kao najbolja opcija s najviše korisnika.

Onda je logično i da OPTIMA posluje bliže najmanje loše što smije, da ga AZTN ne oduzme HT-u (upravljanje),

nego najbolje što može.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt