Danas malo dokupio
Hpb i ernt
Ovo je dobro...danas uopće nije trgovano
Danas malo dokupio
Hpb i ernt
Ovo je dobro...danas uopće nije trgovano
I ja se to pitam... dovoljno je usporediti bid na HPBu i ZABI...
Mislio sam na ZABU...
Ok, ali smo na temi od HPB, trebate naglasiti na što se referirate.
Da, u pravu ste...👍
Kad će se znati vezano za dividendu kod HPBa?
Dividendu od 1,23e će dobiti svi koji kupe do 16.4. i to je za 2023.. Hoću reći da će i iduće godine biti isplaćena ista ili viša za ovu 2024. godinu.
Nešto ste pobrkali
Mislio sam na ZABU...
Sumnjam da ovi što prodaju zadnjih dana nemaju informaciju...
Meni se nekako ZABA više sviđa, bez obzira na P/E. Po svemu sudeći ECB će i ove godine ostaviti iste kamate, tako da će dobit za ovu godinu biti i veća nego prošle. Pa će onda i dividenda iduće godine biti ista ili veća od 1,23.
A za dalje ćemo vidjeti...
Josipe, dividenda je isplaćena za 2022, ne za 2023. Dividenda za HPB je sigurna od lani(nalazi se na listi državniH firmi, koje moraju isplatiti min 30% neto dobiti) tako da ta priča da ZABA daje dividendu , HPB ne, više ne drži vodu.
Koju informaciju imaju? Da je cijeli 1Q kamata na sredstva deponirana u HNB 4%, naspram 1Q23 od 2.5%, te da sredstva HPB u HNB-u rastu sa 973.000.000 milijuna eura na dan 31.03.23 na 2.957.000.000 na dan 31.12.23. Baš se vidi da ovi prodavatelji "imaju" informacije.
Dividendu od 1,23e će dobiti svi koji kupe do 16.4. i to je za 2023.. Hoću reći da će i iduće godine biti isplaćena ista ili viša za ovu 2024. godinu.
I da je za sada to ok.
Jučer i danas je malo agresivnija prodaja...a vidjet ćemo uskoro tko je u pravu...
Kad će se znati ovdje za dividendu?
Sumnjam da ovi što prodaju zadnjih dana nemaju informaciju...
Meni se nekako ZABA više sviđa, bez obzira na P/E. Po svemu sudeći ECB će i ove godine ostaviti iste kamate, tako da će dobit za ovu godinu biti i veća nego prošle. Pa će onda i dividenda iduće godine biti ista ili veća od 1,23.
A za dalje ćemo vidjeti...
A što je sa prinosom dividende na trenutnu cijenu?
AZ OMF B +64000.
CERP ne prodaje?
otpustio malo,
-zaba
-rivp
proba, ide
Odričemo se dividende?!
Evo, vidimo gdje je cijena trenutno...
Očito ima boljih prilika, a ovdje se lako vratiti.
Promašen trenutak zapošljavanja. I to poprilično.
A po čemu bi bio promašen?
Pa imati će posla da neće znati što ni kako.
Nije bitan posao, bitna je dobit. I ja sam ovdje nešto očekivao...ali sam razočaran
Pomalo i oprezno... + ZABA
P/B preko 2...
Još kaže da nema ZABU
Bakić se oglasio na fejsu po pitanju ZABE...
Provalija na bidu...čeka se dividenda...procjene?
Fascinatno...divim se kupcima. Neki dan se ovdje smijalo onom što čeka po 0,05...
-4,7 mil eura...
Što očekivati od izvješća?
ja očekujem jako dobro izvješće, koje bude opravdalo barem vrijednost koja je na IPO bila!
Poštovani Damire, istog smo razmišljanja.
Ja se ipak nadam da će cijena nakon izvješća preko 60, pa će te moći izaći sa nulom...
Što očekivati od izvješća?
Ameri prebacili 39000...