1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Headhunter

Posts by Headhunter

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Headhunter
    • September 17, 2021 at 12:06 PM
    Quote from renchi
    Quote from Kadisibil91

Ako Ug ne želi male onda je plan istiskivanje iliti 95%. Nije nebitno ni spomenuti da Ug-Telemach,Optima,Vip,Ht...žive isto od malih .Možda ne u toj mjeri dioničara,ali malih korisnika,pretplatnika,konzumenata da.Njima je cilj njih pridobiti i zadržati .Tako da se ne može baš tako konstatirati da njih nije briga za "male".Znam da niste točno to napisali ali i tako se može shvatiti. To je razlika u odnosu na npr.Vlen,Lrh ili slične sektore.Svaka loša reklama ili iskustvo udaljuje korisnike od nečega pa čak i ako je u povoljnija cijena po pitanju usluga.

Procitajte malo na korisnickim stranicama Telemacha na FB kakva im je usluga. Ono sto je besplatno, to i ne postoji :). Osim u marketingu :)

A i svi vi kojima je Telemach zamracio 1 do 2 kunu po dionici nemojte postati njihovi klijenti.

Telemach još ništa nije zamračio, sačekajmo ponudu pa možemo komentirati.

Ja ne očekujem ponudu ispod 6,7

• OPTE prodaja - kladionica

• Headhunter
    • August 18, 2021 at 2:54 PM

Kupili su samo 54% dionica gdje je prodavatelju primarno bilo naplatiti dugove, dok za drugih 46% prodavatelji žele dobru premiju na dionicu, a kupcu je interes čim prije doći do 100% kako bi ugasio optimu i napravio sinergiju sa telemachom.

Bit će zanimljiva njihova ponuda u svakom slučaju i očekujem iznos veći od tromjesečnog prosjeka.

• Headhunter
    • July 16, 2021 at 10:20 AM

Bit će ovdje još svega nekako mi se čini.

Ne prodajem ni u ludilu pa makar svi papiri otišli u 0

• Headhunter
    • July 14, 2021 at 12:36 PM

Fino se mali čiste, a neko uzima fine blokove za male pare 😁

• Headhunter
    • July 13, 2021 at 1:02 PM
    Quote from Flight
    Quote from Headhunter

Možemo mi govoriti sto hoćemo, ali ispada da je OT prodana samo za vrijednost infrastrukture koja Je Telemachu prijeko potrebna, dok su korisnike dobili džabe.

Najniža cijena je trebala biti 639 milijuna kuna ali da kupac preuzme dug, a sve ispod toga je pljačka.

Bas me zanima stanje dogovora HT - Unitedmedia oko novog ugovora za programe, te mi je neki osjećaj da će se tu kompenzirati ova niska cijena

Jel ti znaš zašto telekomi imaju velike Ebitde? U odnosu na druge biznise.

Ja kolega Flight znam da smo mi ovdje preneseni žedni preko vode, a sve ostalo je prazna priča.

Nije mi najjasniji ni Vaš zaokret poslije objave, a dobro se sjećam i jedne Vaše objave prije mjesec dana kako bi mogao biti bitan tromjesečni prosjek, tako da ste mi krajnje sumnjiv sugovornik.

Od osobe koja je gledala ovu dionicu na min 9 kn do osobe kojoj je realno ovo sto se događa.

Ali otom potom sačekajmo prvo fer cijenu Telemacha pa ćemo dalje razglabati, možda i ponude 6,7 kn ako žele udio koji je držala AH i PT Drvo

• Headhunter
    • July 13, 2021 at 12:49 PM

Možemo mi govoriti sto hoćemo, ali ispada da je OT prodana samo za vrijednost infrastrukture koja Je Telemachu prijeko potrebna, dok su korisnike dobili džabe.

Najniža cijena je trebala biti 639 milijuna kuna ali da kupac preuzme dug, a sve ispod toga je pljačka.

Bas me zanima stanje dogovora HT - Unitedmedia oko novog ugovora za programe, te mi je neki osjećaj da će se tu kompenzirati ova niska cijena

• Headhunter
    • July 11, 2021 at 8:57 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Headhunter

Mi na forumu sigurno imamo preko 5% vlasništva, kad bi se mogli organizirati i onda čekati bolju ponudu.

Ja imam cca 60 000 komada, ali ne mislim prodati po 5,36 i čekati ću koliko treba dok ne izvučem cijenu koja je po mojoj procjeni fer

Hoćete mi objasniti koja je vaša fer cijena, zanima me jer vidim da je BVPS 15 lipa, dakle više se niti ne radi o kunama, već lipama ?! Znate što većina ljudi radi sa 15 lipa, ostavi ih na pultu.

Također me zanima vaše mišljenje, jel dioničari svojim udjelom odgovaraju za dugove društva ili vlasnici duga odgovaraju vlasnicima dionica za njihovu fer vrijednost?!

Ne zanimaju me BVPS i te knjigovodstvene fore već multiple u regiji za koje su prodavani telekomi.

Samo sam izračunao da oprema, optika i imovina vrijede cca 700 milja kn, pa mi molim te objasni kako onda cca 170 000 korisnika na ovome malom tržištu vrijedi 0 kn?

Moja fer cijena je 9 kn😁

• Headhunter
    • July 11, 2021 at 7:14 PM
    Quote from Laudator
    Quote from renchi

Narocito je bezvrijedna firma kada vidis da A1 treba samo za grad slavonski brod i postavljanje optike vrijeme od 2020 do 2023. Telemach bi uspio izgradii optiku i bazne stanice po cijeloj dalmaciji i istri - za 10 ili mozda 15 godina. Dobro smo mi i prosli sa cijenom kod takvih razmisljanja :).

Kao što rekoh, sad ekipa ima novi zadatak. Da ovčice rasprodaju sve sa diskontom na diskont. Kreću provale da je sad bolje dobit i 3,5 kn nego 5 i kusur tko zna kad.

Ja čekam do kraja pa sto bude biće.

Price o propuštenim prilikama ne želim slušati 😁

• Headhunter
    • July 11, 2021 at 5:16 PM

moglo bi biti zanimljivo sutra na trgovanju dionicom, tj. Možda netko krene u agresivnije skupljanje da spriječi istiskivanje i na taj način proba obraniti svoju investiciju.

• Headhunter
    • July 11, 2021 at 12:31 PM
    Quote from alfa

AH i KK su sporedne teme za male dioničare.

Važno je da je multiplikator prodaje prenizak i da se inače koliko se ja sjećam nije od te cifre odbijao dug.

Znači ako su napisali 639 mil kn, onda bi to trebao biti minimum za male dioničare, a što su se oni međusobno dogovorili, da li će UG postati klijent ZABA, pa će dobiti jeftinije Optimu ili nešto slično to je njihova stvar.

Po tome onda malim dioničarima ide javna ponuda po 9 kn/dionica?

• Headhunter
    • July 11, 2021 at 12:25 PM

Mi na forumu sigurno imamo preko 5% vlasništva, kad bi se mogli organizirati i onda čekati bolju ponudu.

Ja imam cca 60 000 komada, ali ne mislim prodati po 5,36 i čekati ću koliko treba dok ne izvučem cijenu koja je po mojoj procjeni fer

• Headhunter
    • July 11, 2021 at 11:56 AM
    Quote from Miron
    Quote from Headhunter

Samo infrastruktura i oprema vrijedi plaćeni iznos, pa po tome ispada kako im je 170 000 korisnika darovano kao bonus.

Ovu cijenu za Optimu bi postigla i baba sa placa.

Nije im darovano nego su to pomno razradili i isto tako odigrali, a što tu iza kulisa zapravo ima nećemo nikada saznati.

Da li je A.H. prodala slučajno po toj cijeni?

Da li je K.K. slučajno prodavao?

Pa naravno sve slučajno.

Display More

Kupac od AH mora biti Telemach ili netko povezan sa njim, jer ne vidim da bi netko bacio milijune kuna u vodu sto sa tom kupnjom definitivno je.

• Headhunter
    • July 11, 2021 at 11:23 AM

Samo infrastruktura i oprema vrijedi plaćeni iznos, pa po tome ispada kako im je 170 000 korisnika darovano kao bonus.

Ovu cijenu za Optimu bi postigla i baba sa placa.

• Headhunter
    • July 10, 2021 at 1:34 PM

Kolika je vjerojatnost da iza kupovina bloka dionica AH stoji telemach iza skrbničkog računa?

• Headhunter
    • July 9, 2021 at 6:59 PM

Al sam pogodio da je petak iza 16 vrijeme za objave.

Ja ne prodajem svoje ispod 9 kn pa makar izgorili papiri skupa samnom😁

• Headhunter
    • July 9, 2021 at 3:40 PM
    Quote from renchi

Što bi moglo izaći danas kada niti novi ZEM nije upućen u saborsku proceduru, a pogotovo nije izglasan ?

UG grupa ne može niti kupiti Optimu dok je stari zakon na snazi koji eksplicitno zabranjuje vertikalnu integraciju.

A1 može kupiti Optimu.

Obzirom da se i u javnim istupima govori kako novi zakon dozvoljava vertikalnu integraciju, mogla bi se objaviti prodaja koja će biti završena dozvolom regulatora.

Aztn i tako neće postupak završiti u roku 3-4 mjeseca, a do tada bude izglasan novi zakon

• Headhunter
    • July 9, 2021 at 3:25 PM

Obično je petak dan za objave, pa možda nešto izađe iza 16:00

• Headhunter
    • July 7, 2021 at 3:38 PM

Ako je već sad poznato da će novi zakon pogodovati vertikalnoj integraciji, ne vidim prepreku da se objavi prodaja, a da će ista biti dozvoljena odobrenjem regulatora.

Obzirom da regulatoru treba barem 3 mjeseca za odluku do tada je zakon na snazi.

• Headhunter
    • July 1, 2021 at 1:17 PM
    Quote from Mrcash

Obavjest o blokadi računa ne ide baš instant, ako ht blokira racun uopce, stoga nemojte odmah danas tu opciju prekriziti. Valja ovdje imati prat na obračun, sjetimo se poucka sa dalekovoda jutros. Tko je zaspao, probudio se sa 50% manje

Ako imaš aplikaciju koja ti daje uvid u blokade onda se vide instant😉

Uglavnom blokade nema za sada😁

• Headhunter
    • July 1, 2021 at 9:59 AM

Ako nije blokada računa, znaci netko garantira naplatu😉

1. Privacy Policy
  2. Kontakt