Kineska telekomunikacijska tvrtka.
Ja bih rekao da je 3.:
KITA- Kineska telekomunikacijska agencija
Hrvatska kompanija koja nema veze sa telekominkacijskim biznisom, pa probaj pogoditi😂
Kineska telekomunikacijska tvrtka.
Ja bih rekao da je 3.:
KITA- Kineska telekomunikacijska agencija
Hrvatska kompanija koja nema veze sa telekominkacijskim biznisom, pa probaj pogoditi😂
Kakav kaos je izazvan mojom objavom da ima 3 ponude
Koji bi tek bio kaos da imenujem ponuđače, ali suzdržati ću se pa ću navesti vise detalja kada se postupak prodaje završi(barem ovaj koji HT vodi)..
Uglavnom tko se brinuo da nema ponuda ne treba brinuti jer ponuda ima, a sto u njima piše nebi znao.
Simptomatično je kako nema ni crnjaka vise kako opte ne vrijedi ništa.
Dobio sam informaciju kako su stigle 3 ponude za Optimu, pa ajmo pokrenuti analizu tko bi mogao biti treći igrač, pod pretpostavkom da su dva ponuđača poznata.?
a premija ? treba gledati dugorocno. javi dalje ostajem pri min 14kn/ dionici
Sve preko 11 može se postići iskuljucivo ako imamo vise kandidata koji se natječu sa većom cijenom, a nekako sumnjam kako bi bilo tko išao preko 10 kn osim UG kojem je trenutno OT najvrijedniji na tržištu jer nemaju fiksne operacije, dok A1 interesira samo korisnička baza.
Ali naravno ovo je samo moje viđenje cijele situacije, a pravo je pitanje kako investitori razmišljaju i koliko žele ponuditi za sigurno najveće HR preuzimanje fiksnog operatora. Sva dosadašnja preuzimanja fiksnih operatora su kamilica naspram ovoga.
Ma daj bog ili UG ali morate razumjet da piskaranjem ovjde utjecete na postupke nekih pa bi valjalo biti susdrzaniji.
Ako forum i piskaranja utječu na investitora i njegovu procjenu i odluku onda bolje da se takav investitor ne bavi biznisom.
Suma sumarum prošlo skoro mjesec dana a ništa se nezna, pa čak niti jel pristigla koja ponuda i sve je u fazi špekulacije, tako da ponuđači sto se tiče tajnosti postupka mogu biti jako zadovoljni.
Nije bas ni vjerodostojna usporedba obzirom da OT ima puuuno vise infrastrukture od H1.
Moja procjena je 90 milijuna € + 70 milijuna € dugova cca sto nam donosi ukupno 160 milijuna € troška budućeg kupca za ovu transakciju.
Po ovome ispada cijena dionice između 10 i 11 kn, i sa tim ishodom svi mogu biti sretni ZABA koja se riješava utega, HT koji naplaćuje sve dugove i kupac UG koji postaje bitan igrač na tržištu sa ovom transakcijom i može u daljnji boj za upgrade mobilne mreže i podizanje baze fiksnih i mobilnih korisnika koji će se postići ovom konvergencijom.
Zato je i natjerao onog s 2800 komada što se uplašio pa prodao i srušio cijenu na 5.72.
Stvarno ne mogu vjerovati da još ima takvih koji nisu vidjeli tu foru pa nasjedaju.
Bilo bi dobro kad bi se u trenutku mogli svi skupiti i pojesti mu taj nalog, više nikad ga ne bi tako stavio.
Samo mu zašteka internet i ode nalog u realizaciju u 16:00..
A onda u 17 objava da je Optima prodana.
E to bi bila karma
I onda se namece zakljucak da ce taj lako opalit po bidu ako zasmrdi na krivu stranu, tako da nije bas utjeha da je nekakav sigurni igrac ulazio odjednom
Lik je na ovom "trejdu" spalio cca 100-200 k kuna. Svjestan je kakvu je glupost napravio i mogu se kladiti na što god hoćeš da mu takvo nešto više neće pasti na pamet ma koliko god da market potone. Dapače, najvjerojatnije će biti zadnji koji će više prodati makar jednu dionicu do finalizacije prodaje.
A možda je to namjerno napravio da plati manji porez
Jako dobro ovo izgleda..
Hvala kolega.
Sta konkretno dobro izgleda broj ljudi tj dionica koje su prodane jednake su broju dionica koje su kupljene
Pa imamo novog igrača koji je krenuo od 0 i došao do 150 000. Meni to dosta govori o smjeru kretanja vrijednosti ove dionice.
A najveći prodavač koji je prodao ima 50 000 komada, te svi ozbiljniji imatelji većinom prikupljaju.
Jako dobro ovo izgleda..
Hvala kolega.
Smiješ ako nema osobnih podataka..
stigla danas nova knjiga pa se cujemo veceras
onda na čemu smo?😂
Koja tišina na forumu a po svijetu sve pozitiva..
Ameri u zelenom, pada zaraza u Italiji i Europi, a ovdje ko na sprovodu.
jedino objašnjenje je da su svi danas pobjegli u Cash, pa će se sutra vraćati po skupljem😂
Vidio sam da je broj 6 kratio cca 11 000 dionica, a pretpostavljam da je to logaritam prodao pri onom padu sa 6,5 na 5,8.
Ako isti ljudi kupuju i prodaju a cijena brutalno raste, onda tu neki puše nemilu lovu.
Taj stil trejdanja sa ovakvim rastom nema nikakve šanse, a vidimo kako svi trejderi govore kako su okrenuli dobru lovu.
Za kolege koji trguju sa ovom dionicom:
Ma nema šanse da sa ovako jakim i intenzivnim trgovanje nemamo barem 3 igrača koji su porasli 200 000 papirića plus. Pa u 4 trgovinska dana se prevrnulo 1,6 milijuna dionica i da nitko nije akumulirao neku količinu?
Točno kako sam i predvidio..
Znaci skuplja neko za ozbiljno i ide jako.
Čestitam svim imateljima jer izgleda da je to to😉
Jel se u knjizi vide trgovanja za 3 jaka dana u prošlom tjednu?
Obzirom na današnju trgovinu lako moguće da imamo i novog investitora u top 10.
Nisam pobornik teorija zavjere, ali ovo nije slučajno.
Kad bi se vidjelo tko kupuje vjerojatno bi cijena otišla na 9+..