Mogla bi vlada na koljenima moliti UG da kupi optimu jer svaki novac koji bi se upucao u gospodarstvo je skoro od esencijalne važnosti, a kad bi UG kupio fiksnog operatora sigurno bi uložio značajne novce u sinergiju i upgrade.
Posts by Headhunter
-
-
Dakle, kao prvo, ispričavam se na dezinformaciji, informacija da je Zakon u Saboru nije potpuno točna...
O čemu se radi, paralelno sa izmjenama i dopunama zakona se krenulo sa još jednim izmjenama i dopunama zakona i to po hitnoj proceduri (ovo u vezi praćenja mobitela), sto nas dovodi u situaciju da će biti potrebno ponoviti postupak donošenja zakona o izmjenama i dopunama zakon ispočetka. Znači ponovo prijedlog zakona, pa e-savjetovanje, pa ocitovanje, pa slanje na ocitovanje EK, pa Vlada, pa Sabor, pa NN...
Informacije o drugoj izmjeni zakona možete nać ovdje:
https://vlada.gov.hr/UserDocsImages…16%20-%203.docx
https://www.sabor.hr/prijedlog-zako…5803&tid=208662
Što znači da Ministarstvo ni neće objaviti očitovanje na komentare sa e-savjetovanja jer novi zakon tu cijelu priču čini bespredmetnom...
Kolega,
Ovo je zakon o elektroničkim komunikacijama, a nama je bitan zakon o elektroničkim medijima.
Totalno druga ministarstva su nadležna za zakone.
-
To je još savjetovanje sa komentarima javne rasprave.
Zanima me finalna verzija da vidim jesu li uvažene neke zamjerke
-
Zakon je već prošao Vladu i već je bilo 1.čitanje u Saboru... morate malo bolje pratiti informacije...
Kolega gdje se može naći taj prijedlog novog zakona?
Tražim na stranici ministarstva ali nikako naći
-
Neznam, javna rasprava o novom Zakonu završila je početkom ožujka, nakon toga se Ministarstvo treba očitovati o primjedbama, što inaće zna potrajati nekih mjesec dana. Zakon je relativno kontroverzan te je moguće da ovaj korak potraje i dulje. Potom prijedlog zakona ide na odobrenje Vladi, koja ga šalje u Sabor. Ne vjerujem da ćemo finalnu verziju vidjeti još koji tjedan.
Da li bi ta finalna verzija koju bi mogli čekati nekoliko tjedana mogla utjecati na to da npr. Ht pričeka do tada sa nekim objavama o odabiru najboljeg ponuđača u smislu da npr. UG nudi više ali prema sadašnjem zakonom ne mogu njega prihvatiti ili se boje komplikacija kasnije sa Atznom ako je Ug npr. najbolji sa ponudom pa pričekaju zakon kako bi u tom slučaju bili odmah sigurni da ce atzn odobriti prodaju?
Vrlo izgledna opcija.
-
Uglavnom neke stavke u novom prijedlogu zakona koje ometaju UG da kupi Optimu komentira nova TV dd i odvjetničko društvo kao da su to nepoštene prakse u odnosu na regulativu u EU, jer im ograničavaju vertikalno širenja na HR tržištu Itd.
Čisto fun fact, nije bilo koje odvjetničko društvo, već DTB koje je ujedno savjetovalo United Grupu prilikom preuzimanja Tele2 u svim aspektima transakcije uključujući M&A, regulatorna pitanja i zaštitu tržišnog natjecanja. Izgleda da se suradnja nastavlja i dalje.
Opa ovo je vrijedna informacija.
Hvala kolega sto ste to podijelili sa forumom.
Zna li se možda kada će biti gotov zakon i javno dostupan u finalnoj verziji?
-
a još bi me zanimalo, da li je teoretski moguće ako sam se ja javio na natječaj i ponudim najveću cijenu, ispunjavam navedeni uvijet da ne radim za neku drugu stranu, i onda kada ja kupim, jednostavno prodam UGu skuplje? tako smo zaobišli ovo "ne radi za neku drugu stranu"
Ako si dao izjavu za tako nešto podložan si daljnjoj tužbi od strane prodavatelja po mojoj procjeni.
Vjerojatno bi se u ugovoru definirali detalji te odredbe.
-
zato ug nije niti javila na natjecaj nego se je umjesto nje prijavio fond
Mislim da to nije moguće jer je potrebno dostaviti izjavu kako se kupnja ne radi za neku drugu stranu. Mislim da je to navedeno u pozivnom natječaju.
Ponuđačevu potvrdu da nastupa samostalno kao glavni obveznik te da nije u sprezi sa te ne djeluje kao agent ili broker bilo koje druge strane.
-
Ja kao kupca vidim United ali me malo brine trenutni zakon po kojem ne mogu dobiti odobrenje AZTN zbog toga sto optima ima IPTV. Al onda opet dogovorili su se sa HRT za europsko prvenstvo i dali dobru donaciju za covid pa vjerujem kako bi konačni prijedlog zakona mogao biti takav da ne spriječi transakciju.
Kolega prije Korone je cijena bila 8,5 pa je pala u papar zbog panike i svi su uglavnom u CASHu i oprezni zbog recesije koja dolazi.
Tko je kupio čeka kraj i to je to, a kraj je blizu ja se nadam.
sjećam se, kao da je bilo jučer, kako je Drvo junački "drvilo" na ovim razinama.
još mi se vrti pred očima kako je netko realizirao dogovorenu transakciju od 150.000 komada.
Ta kupnje od 150 000 komada po 5,00 me natjerala na dokup još u 8. Mjesecu.
Očito je saznao kako UG jako sondira teren kod svih dionika od zabe do opte pa je uletio brzo i agresivno
-
Zdrav razum (ako ga jos ima u ovo vrijeme) govori da bi obzirom na sve ovo što "znamo" cijena morala biti iznad 6kn. I točka.
Pitanje je samo koliko, ali mi se čini nekako preveliki razmak od ovih 6kn do uzmimo nekakav min koji se ovdje spominje - 10kn.
Pa jel stvarno 40% trenutno niza cijena od te minimalne koji se očekuje realna? Čini mi se onda dosta potcijenjena...
Baš mi je sve onako,.....čudno...preveliki diskont mi je to za 100% sigurnu prodaju. Vjerujem da je jednostavno takav sentiment trenutno na ovoj dionici, odnosno da su svi ipak malo oprezni..ono, covid, recesija i sl...
Imam opte i ne mislim ih prodavat do kraja, a niti ikoga nagovaram na buy/sell
Kolega prije Korone je cijena bila 8,5 pa je pala u papar zbog panike i svi su uglavnom u CASHu i oprezni zbog recesije koja dolazi.
Tko je kupio čeka kraj i to je to, a kraj je blizu ja se nadam.
-
Tri majstore 3
Nitko ti ne vjeruje .
Nema veze bitno je da ja vjerujem😁
-
10 kn imamo i sa jednom ponudom, a usudio bi se reci i 11,5, ali ako su tri
Možda je adris mamac da se podigne cijena malo vise, ali neki moj target je 10 i bit ću zadovoljan sa istim. Mislim da je UG jako zagrizao jer rade na vise smjerova od zakona Itd, a imao sam načuti kako već godinu dana ispitivaju bivši rukovodeći kadar optime oko mišljenja o firmi, što mi govori kako se oni nisu slučajno pojavili na našem tržištu već im se ukazala prilika da preuzmu fiksnog i mobilnog operatora.
Nisam bas toliki optimist po cijeni ali 10 kn se može računati obzirom da ima podosta dugovanja koje novi vlasnik preuzima.
A1, UG i Adris čisto sumnjam da šalju reda radi ponude.
kolega, Vi ste na starom forumu bili davali i neke izračune oko razvođenja optike, ako se ne varam, pisali ste dosta argumentirano i ima li ste određeni kredibilitet.
koliko je pouzdano ovo što Vi iznosite ili su to tek puste želje?
Kolega,
Informacije su točne sa velikom vjerojatnošću, a vise od toga neznam osim da je UG strašno zagrizao.
-
kolega Headhunter : mozete li to VI malo pojasniti i napisati da ne radim doktorat od clanka? tko daje prijjedloge i sl.. ?
Uglavnom neke stavke u novom prijedlogu zakona koje ometaju UG da kupi Optimu komentira nova TV dd i odvjetničko društvo kao da su to nepoštene prakse u odnosu na regulativu u EU, jer im ograničavaju vertikalno širenja na HR tržištu Itd.
-
tri pa to je vrlo dobro, a koliko je valjanih mozda je netko poslao reda radi, kad bi sve tri bile valjane mi smo na 20kn
Nisam bas toliki optimist po cijeni ali 10 kn se može računati obzirom da ima podosta dugovanja koje novi vlasnik preuzima.
A1, UG i Adris čisto sumnjam da šalju reda radi ponude.
-
Tri majstore 3
-
zašto ovako mali promet praktički stalo trgovanje, a očekivanja su velika. hoću reći ima ulagača koji čekaju puno jaču ponudu od 6 kn. Zašto ne pokupe dionice, kakve li su začkuljice po OPTM pitanju.
Kolega,
Čeka se konačan prijedlog novog zakona za elektroničke komunikacije.
Trenutno je obavljena javna rasprava, a onima koji čitaju između redaka neka odu i gledaju prijedloge članaka od 61. Pa dalje i neka pogledaju tko daje mišljenja na te članke ( nova TV dd i neko odvjetničko društvo).
-
Dalje nek svatko analizira situaciju sa scenarijima kojih ima puno, ali svaka opcija za dioničare je odlična pa čekamo odabir tko je najbolji😁
-
zašto ovako mali promet praktički stalo trgovanje, a očekivanja su velika. hoću reći ima ulagača koji čekaju puno jaču ponudu od 6 kn. Zašto ne pokupe dionice, kakve li su začkuljice po OPTM pitanju.
Kolega,
Čeka se konačan prijedlog novog zakona za elektroničke komunikacije.
Trenutno je obavljena javna rasprava, a onima koji čitaju između redaka neka odu i gledaju prijedloge članaka od 61. Pa dalje i neka pogledaju tko daje mišljenja na te članke pa neka spaja točkice.
-
Nexe? Crosco?
Predajem se.
Inicijali tog CEO su D.T.
Mogu ti ga još samo nacrtati..
-
Hrvatska kompanija koja nema veze sa telekominkacijskim biznisom, pa probaj pogoditi😂
PPD
I to bi ja pomislio na prvu.
Probaj malo analizirati CEO pozicije i tražiti poveznice sa tk industrijom pa ćeš doći do ponuđača😉