Baltic Dry Index falls 6.09% to 2,591 points
Capesize -9.82% to $28,059
Panamax -6.48% to $22,736
Supramax 58k tons +0.16% to $24,890
Ovo ne da usporava nego pojačava minus.
Baltic Dry Index falls 6.09% to 2,591 points
Capesize -9.82% to $28,059
Panamax -6.48% to $22,736
Supramax 58k tons +0.16% to $24,890
Ovo ne da usporava nego pojačava minus.
I danas vozarine padaju
+arnt
Vrijeme da se krene
BCTI bi probojem 590 bodova trebao rasti do zone 670-680.
No ima boljih tehničara da to provjere i potvrde.
BCTI 607 +3.3%
BDTI 835 +0.25%
Baltic Clean Tanker | 588.00 | 17.00 | 2.98% |
Vozarine od jučer!
Očito za TPNG porast Indexa BAID i BAIT ne vrijedi kao kad BDI raste kod ATPL. Šteta
Ma kolega ne treba se sekirati, ako će index tankera rasti rasti će i tpng.
Nadao sam se pošto je petak da će biti tradicionalnog lupanja po bidu...
Onda je moj jedini zakljucak da su lavinu pokrenuli pojedinci sa par tisuca komada koji su ulazili na pocetku rastuceg trenda (<250kn) s namjerom da kapitaliziraju dobitak i iskoriste negativni trend BDI. Sa sobom su potegnuli male koji su ulazili na 500+ i panicno rasprodali.
Prema danasnjem trgovanju cijena se stabilizirala u zoni oko 400. Ako se BDI stabilizira u iducih par dana lako je moguce da i do kraja godine dionica ostane u ovoj zoni. To je i vise nego dobra osnova za 2022. osobito ako znamo da su isti igraci sada u cashu i da su u stanju pokrenuti novi nagli rast ako se trend BDI preokrene opet u pozitivu tijekom prvog ili drugog kvartala.
Ovo su sve samo moja razmisljanja i razlozi zasto nisam ni kupovao ni prodavao. Naravno kao i sve zalosti me oportunitetni gubitak odnosno nerealizirani dobitak ali prenaglo se sve desilo da stignem reagirati.
Moja prognoza je da u slučaju pozitivnih futuresa i pozitive vani sljedeća tri dana ide natrag barem na 475 kn....samo prognoza i ništa više.
Pa da dodam da je Mittko napisao da je otpor tu u zoni 470-480
Ovi što stavljaju na 41.60 i 41.80 su istovremeno i kupci na 40 ne bi me iznenadilo
Na 40 skriveni 5000kom tko želi izaći sad mu je prilika.
Lp
Bdi pošteno pada, ovaj koji izlazi nije još izašao ide to još dole.
Sutra ponovo igranka
Mittko da li moze INGRA.
Zahvaljujem
Ostali narandasti slijedecih tjedan Dana.
Izvrsno za turizam
Cijela obala narandasta
Obala ostala narandasta🍻🍻🍻
Istra prepuna, Arena prepuna🍻
Neko veeeeliki izlazi Koji ne pita za cijenu😪
https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-idu…gradana-4294628
Velika opasnost, kaže, je da će zemlje iz koje nam dolazi veliki broj turista vjerojatno će staviti određene regije naše zemlje “u crveno”, a to bi moglo opasno ugroziti ovu turističku sezonu.