pa oni su proslu godinu vozili po prosjeku 17000, kolika je ono dobit bila? Naravno treba oduzeti revalorizaciju. Ove godine q1 su bile vece a i da je bilo koji od brodova u bilo kojem trenutku izlazio iz tc u q2 ugovoren je po vecoj vozarini od ove proslogodisnje. Q1 prosle godine je njihova vozarina bila 12900 pa su opet ostvarili 12 mil kn dobiti. To na godisnjoj razini daje opet daje oko 50 mil kn.
Posts by NaitsabesBI
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kolika ce ovdje dobit biti s ovakvim vozarinama?
-
u 3 mjesecu su tih 6 imali vozarine oko 25000$, u 4 20000$, u 5 40000$ u 6 32000$.
-
Imaju flotu od 8 Newcastlemaxa, 6.mj prosjek 33300$ po danu a baltic cape index prosjek 20883$.
Nije mi samo jasno u tom izvjescu pise da su im 6 na index-linked TC i tih 6 imali vozarine oko 32200$. Dva su na fixed tc oko 36500$. Kako su ovi index linked uspijeli ostvariti bas toliko vece vozarine od spota?
-
gospodin chuck je jucer napisao da trazi dionice koje bi mu smanjile porez na dobit, mozda je kupio ATPL koja mu je bila prva na listi pa je danas opet u problemu, ako proda opet ce placati porez
-
Diana Shipping Announces Time Charter Contracts for mv Electra With Refined Success and mv New York With C TransportDiana Shipping Inc. (NYSE: DSX), a global shipping company specializing in the ownership and bareboat charter-in of dry bulk ...www.vesselfinder.com
DSX ugoviorio panamax koji je do sad bio 16500 na 17500 do min 4/23, i Cape koji je bio do sad 14000 na 23000 do min 6/23.
-
da, nema spota nego kratkorocni najam, nisam siguran gdje sam procitao jer JDPL ne pratim toliko ali ni njihovi brodovi nisu na spotu nego u najmu od 1-3 mjeseca, osim ovog kojeg je sad na 5 god
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ove godine su vozarine sve do nedavno za manje brodove bile dosta vise nego prosle godine, malo je zabrinjavajuce da su pred tradicionalno najbolji dio godine pocele padati ali moguce je da slijedi preokret (u linku je jedan od razloga), e sad dal ce dosegnut proslogodisnje razine pojma nemam.
-
gosp. Marine Vi ste razvili strategiju koja vama odgovara i svaka Vam cast na tome, ali dali bi ta strategija funkcionirala da upravljate s recimo 20mil kn? Kako bi onda recimo na KODT izbjegli gubitak od 3%?
-
Actual Cape index +2,365 to 24,776$/day
-
Pa Bcti je skocio s 1408 na 1430 danas, kao i pxs, stng kud ste bas to u tankere postali.
-
zadnje je bila 1 kn 2019 oko 3% na ovu cijenu a za 2020 bila je odluka 1.20 kn ali dosla korona pa nisu isplatili
-
NAV vam je preko 900 kn, u to je ukljucen taj dug, tj oduzet od vrijednosti brodova, 4 broda ili 2 koliko ce na kraju uzeti vec sad vrijede 10 mil dolara svaki vise nego su ih platili.
-
Ivan Pavlović: Volio bih da u dokapitalizaciji u vlasničku strukturu Jadroplova uđu i kompanije koje imaju robu za prijevozIvan Pavlović na pragu 69. rođendana svaki dan odvozi automobilom iz svojih Ploča do Splita i natrag, tri sata i 170 kilometara. Tjera ga adrenalin, reći će…lidermedia.hr
Ovo je onaj stariji clanak, kada sam vidio obavijest za ugovor prvo mi je palo na pamet da ce sudjelovati u dokapitalizaciji.
-
Koje ste to Vi izvjesce gledali da je rezultat losiji od prosle godine?
-
Pa ako cemo gledati to sto su strani brodari pali ispod proslogodisnjeg vrha, posteno bi bilo reci da ATPL a ni JDPL nisu ni dosli do proslogodisnjeg vrha a dobit za prvi kvartal veca samo 5 puta, vozarine za supre trenutno vece oko 30% od istog dana prosle godine. A i GOGL, SBLK, EGLE, GNK, GRIN su vise a neki i daleko vise od proslogodisnjeg vrha, ne racunajuci dividendu
-
Nitko nije gledao revidirano za 2021?
-
Kao rezultat testiranja na umanjenje vrijednosti materijalne imovine, Grupa je izvršila ukidanje
dijela gubitaka od otpisa vrijednosti dugotrajne imovine u visini 295.540.280 HRK. Temeljem
navedenog, rezultat IV kvartala, a posljedično tome i rezultat financijske godine 2021 viši je za
navedeni iznos.
-
https://finance.yahoo.com/news/eurodry-ltd-reports-results-quarter-210500404.html
Neznam jesu ovi prvi koji su dali Q4 ali su prvi koje sam ja vidio. Kad bi bar nasa ATPL u izvjescu napisala trajanje i uvijete pod kojim su brodovi ugovoreni
-
Pozdrav, također sam novi u ovome, poceo kupovati u 5 mj. Od tada ulozeno 86000kn, nisam prodavao, trenutno je na 92851kn i 420kn casha, plus dividenda nekih 400kn. Portfelj redom po velicini ARNT, KODT2, OPTE, PODR, ATGR, ADRS2 I 7SLO. U minusu mi OPTE I ADRS2.
Ove godine uplatio dodatnih 59000, u godinu i 6 mj to je sveukupno tocno 145000. Trenutni portfelj s cashom je 234000. Od ovih koje sam imao prodao sve osim KODT2 i ADRS2. Kupio VLEN na vrijeme ali nisam prodao na vrijeme. To mi je zapravo jedina veca greska. Vecina dobiti ove godine dolazi od ATPL, KODT2 I HPB. ATPL sam kupovao prosjek 195, oko 25% prodao prvo na 475 pa 25% na 540, ostalo i dalje drzim. KODT2 ne planiram prodavati uskoro, kupio jos i KODT, cijela 4 kom po 1400. HPB isto cekam bar duplo od ulaza. S prodanim od ATPL ponovno kupio ATGR po nesto vecoj cijeni nego sam prodao, ARNT po nesto manjoj jos malo ADRS2 i sitno TNPG po nesto vecoj od trenutne. Eto ne trgujem bas puno i ne vjerujem da cu u novoj godini puno vise, planiram uplatiti jos nekih 50000 kroz godinu, vecina ce vjerojatno zavrsiti kod turista.