1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hasenfefer

Posts by hasenfefer

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• hasenfefer
    • May 11, 2020 at 11:57 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from hasenfefer

Prije bi rekao da kolega s povećanjem prometa na pojedinim dionicama sam određuje best buy.

Naravno prije toga se natrpao na istima........

- to što radi gospon Neo je za svaku pohvalu.

- prodavači će uspješno zamijeniti papiriće za novce.

- brokeri će dobiti lovu na proviziji, zaraditi će i ZSE.

- zaraditi će i država na porezu na kapitalnu dobit.

- na burzi ima prometa i ljudi vide da se i tu može zaraditi

- ma da je predsjednica KGK predložila bih gosona Nea za neko odličje za zasluge na tržištu kapitala.

- uostalom tržište kapitala je otvoreno za investitore, samo što ima i neke nezgodne poreze i prireze.

- ali svaki investitor može povećati promet na bilo kojoj dionici i potom te dionice prodati po većoj cijeni.

- tu razliku između kupovne i prodajne cijene nazivamo zarada na burzi.

- na žalost velika većina investitora sa mnom na čelu ostvaruje minuse iliti gubitke na burzi.

Display More

Kolegice Ivana 7,

apsolutno se slažem s Vašom disertacijom na temu g.Nea.

Na njega možemo primijeniti onu poslovicu: "Ako si sam pomogneš i Bog će ti pomoći."

Što se tiče HGK mislim da bi g. Neo bio zadovoljan da mu se ukine porezi i prirezi na transakcije.

Jer za razliku od većine Vas g. Neo mora platiti porez to što prodaje dionice po većoj cijeni.

Apsolutno se slažem da kao jedan od rijetkih (ako ne i jedini) koji plaća porez i prirez na ZSE zaslužuje odlikovanje malog Veledera od Gornjih Peneza i Donjih Poreza.

I kako to da niste više u sindikatu? Kaj je i ON u međuvremenu propal?8|:?:

Lp

• Best buy

• hasenfefer
    • May 9, 2020 at 11:58 AM
    Quote from zlocesti

To o čemu Neo piše je Best Buy i Goodbye:)

Prije bi rekao da kolega s povećanjem prometa na pojedinim dionicama sam određuje best buy.

Naravno prije toga se natrpao na istima na temi BEST SOLD.

Uostalom i u Međugorju Majku Božju vide samo jednom mjesečno.

Trenutno mislom da ne dolazi zbog korona virusa, ima pametnijeg posla.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• hasenfefer
    • May 9, 2020 at 11:52 AM
    Quote from Ivana7
    Quote from hasenfefer

mislim da Bog ima trenutno pametnijeg posla nego misliti na Vašu Optimu.

- sama Božja providnost u ovo doba korone je vidjela da u Ministarstvo gospodarstva na EU projektima treba zaposliti jednu sposobnu magistricu religiologije.

- ali stvarno nema smisla o toj temi raspravljati jer ili vjerujete ili na vjerujete.

Mislim da je čovjeku potrebno da u nešto vjeruje. Ako nemate vjere, ni svoje snove ne možete ostvariti.

Molitva sigurno neće odmoći. Samo ne treba molitvu trošiti na Optimu.

Puno ju je bolje potrošiti na virus i da se ne vrati više.

Jer ako se Covid vrati na jesen i to još modificiran, DT neće prodavati Optimu već HT.

Što se tiče uhljeba u raznim ministarstvima, tu Hrvatskoj nažalost nikakva molitva neće pomoći.

Primjer;

Domaća firma koja proizvodi i bori se sa stranom konkurencijom, uplaćuje naknade za zaštitu okoliša na razini godine 7 miliona kuna.

Naravno da joj to izuzetno smanjuje konkurentnost.

Zbog velikog pada prodaje od 80 % u vrijeme korona krize, moli Hrvatsku Vladu i ministarstvo da joj ukine tu naknadu za vrijeme krize ili bar smanji.

Odgovor ministarstva je da će to ugroziti "model" zbrinjavanja otpada u Hrvatskoj.

Baš lijepo. To što će daljnje plaćanje nebuloznih naknada ugroziti opstanak firme i proizvodnje u Hrvatskoj nema veze.

Glavno da novac koji im dajemo oni daju za poticaje kupnje električnih automobila jer im očito ostaje viška.

A znamo koliko puno imamo tvornica električnih automobila u Hrvatskoj i koliko ih se godišnje proizvede.

Hrvatskoj od Boga pomoći nema, tako da nam preostaje samo Vrag.

No bojim se da će Vrag sam doći po svoje.

A ovi tukci po hrvatskim ministarstvima, uključujuči i ministre uopće to ne shvaćaju.

Lp

ps. Molite se i dalje za sve nas.

• Best buy

• hasenfefer
    • May 2, 2020 at 10:34 PM
    Quote from Ivana7

Informanka.

- nije dobro.

- u ovom tjednu sam ostvarila minus od -1.9% (cijeli minus ostvaren zadnjeg dana u tjednu), u ovoj godini -17.0%.

- a vidim da će mi to padati još i više.

- preslagivala sam portfelj, dosta toga sam tržila prošli tjedan.

- ali ova izvješća, godišnja, kvartalna većina toga sve gore od gorega, nema nam spasa.

- a tamo gdje su o.k. izvješće s porastom od 600% (np. TNPG) imamo pad cijene dionice.

- zvijezda burze je dionica modnog mačka, za ne vjerovati, dionica koju cijelo desetljeće zaobilazim u širokom luku, dionica koju ne bi ni štapom dodirnula.

- nemam pojma što i kako dalje raditi, možda na sve ovo zaboraviti na godinu dana.

- u posao mi se miješa i SR Hrvatska, osim što mi uzimaju porez na kapitalnu dobit, prirez i porez na dividendu sada su išli i korak dalje, na nekim dionicama zakonom zabranjuju isplate izglasanih dividendi, bravo za SR Hrvatsku.

- do sada sam najviše zaradila na dionici OPTE, odavno je nisam kupovala, sada na ovom padu sam tu poziciju pojačala za dodatnih 20%.

- nisam stizala kucati naloge kako je to padalo.

- još imam tog keša, osim OPTE ne vidim nešto puno toga pametnog za kupiti a i sama OPTE je rizična.

- sada sve karte bacam na tu OPTE, jedino me ona može izvući iz investicijske krize.

- dobro da su otvorili crkve jer još mi samo preostaje pomoliti se za tu OPTE.

Display More

Kolegice,

mislim da Bog ima trenutno pametnijeg posla nego misliti na Vašu Optimu.

Već sam bio napisao da burzu do jeseni treba zaboraviti.

Onda ćemo tek moći vidjeti gdje bi to otprilike moglo ići.

U nebo ili pakao. A možda svi završimo u čistilištu.

Inače , kako novi auto? Da li ste ga bar uspjeli razraditi uz sve te karantene.

Auto koji ne vozi je veliki gubitak.

Nadam se da ste bar radili krugove oko hotela.

Šteta kaj niste pričekali kraj ove godine.

Dobili bi auto 20-30 % jeftinije za CASH.

Lp

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hasenfefer
    • March 16, 2020 at 11:10 PM
    Quote from stariigrac

nemojte ovo shvatiti kao provokaciju. Čisto nisam nikad analizirao previše ATPL a vidim da je "vrhunski" pala, pa mi postaje zanimljiva po ovim cijenama.

Međutim, vidim da se tijekom 2016 g. cijena kretala neko vrijeme oko 100,00kn, pa nastojim da ne uđem prerano. Može li netko ukratko reći zašto je bila ta situacija? Niske vozarine (koliko niže nego danas) ili nešto drugo???

Mislim da ste postavili krivo pitanje.

Pravo pitanje bi bilo zbog čega je ATPL narasla sa 100 kn od tada.

I što se promijenilo da opet idemo na tako niske grane.

BDI

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hasenfefer
    • March 16, 2020 at 11:00 PM

Ameri padaju jer im je središnja banka smanjila kamate na nulu.

A onda je to još Trump pohvalio.

Ameri znaju zbrojiti dva i dva i kad više nema obrane počinju paničariti.

ps. Za teoretičare zavjere ne bi dva puta rekao da Trump ovo namjerno ne radi.

Prvo je napucao indexe iznad neba, a sada sve radi (čitaj paniku) da dionice što više padnu.

Baš me zanima da li kod njih predsjednici smiju kupovati, prodavati dionice dok su na dužnosti?

• hasenfefer
    • March 16, 2020 at 12:46 PM
    Quote from Orange55

Kake ti nebuloze pišeš....pa prvo će ti nekretnine pasti...i to sigurno tvoje ako imas uopće....

I bio bi red da padnu nektretnine...

A dionice su prve pale i oprve su budu oporavile...tak to ide

Prvo nekretnine nisu prvo pale već dionice.

Drugo meni je uopće smiješno da netko piše o dionicama jer sada imamo borbu za život, odnosno da što manje naših sugrađana oboli i umre.

Na nekakvu poslovnu aktivnost možezš zaboraviti sljedećih 4 mjeseca, a onda treba minimalno 3-4 mjeseca da se opskrba tržišta stabilizira.

Naravno, tada smo već negdje u 10-11. mjesecu.

I to samo pod uvjetom da stavimo virus pod kontrolom (cjepivo), odnosno da ne mutira.

Trebali bi biti nervozni zbog virusa, a ne glupi dionica.

Novci kako dođu tako prođu.

Nekretninu ćeš uvijek moći prodati.

Dionicu firme koja propadne baš i ne.

Lp

• hasenfefer
    • March 16, 2020 at 12:27 PM

Ja ne znam zašto se većina ovdje čudi.

Već prošle godine bilo je naznaka da kriza dolazi.

Ostati u dionicama bilo je kockanje, a prije svega pohlepa.

Puno puta sam upozoravao da prodate dionice dok su još na vrhu.

Ja sam prodao sve prošle godine.

Prije jeseni nemojte ni gledati burzu za kupnju.

Gomilanje gubitaka nema smisla.

I da, nekretnine su zakon.

Naročito kad ih na vrijeme utopiš;).

Za razliku od dionica nekretnine će i dalje rasti jer je novac jeftin, a biti će još jeftiniji.

Jer će se broj ljudi sposobnih za kredit drastčno smanjiti.

Lp,

i čuvajte novce. Po mogućnosti u nekoj jačoj valuti (ne dolar i euro)

• Best buy

• hasenfefer
    • March 14, 2020 at 8:12 PM

Dobar dan!

Samo bi pozdravio ekipu s topica!

Samo hrabro. Stavite sunačane naočale i korona Vam neće moći ništa.8)8)8)

Lp

1. Privacy Policy
  2. Kontakt