1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. ZSEZSE

Posts by ZSEZSE

• Best buy

• ZSEZSE
    • February 2, 2021 at 9:27 PM
    Quote from BudFox

PODR definitivno best buy

Prodat lino ladu i kupit jamnicu i ledo sladoled

Mislim da to i je plan šatro se stranci zanimaju za Ledo napuhuju cijenu i da spasi hrvatsku sirotinju koja sladoled ne lize u lidla nego na Tisku da ekstra kunu dvije, Martina u zadnji tren odluci pripojiti Ledo Podravci.Kako zgodno to je dobra investicija i kaze ona mirovinci bi mogli kapnuti koju kunu u Podravku da imaju za transakciju.Zna ona da su mirovinci već kapnuli tako u Ledo, ali to je stavila na nulu jer se to moralo prebaciti u tzv.. zdravu plus kompaniju pa nebi bilo zgodno da se to zna.Ima li sto bolje od narodu pokazati kako belosvetskim kapitalistima nedamo da kupuju nasu djedovinu za sitnis(osim zemlje od kombinata i koncesija na vodu to smo im dali dzabe)??? Druga knjiga nakon sloma ortackog kapitalizma će se zvati"kako isplatiti frendove, a da prosjecni hrvat ne primjeti".

Mogu joj napisati predgovor o ustasama i partizanima...to svaki put popu_e😁😁😁

• Best buy

• ZSEZSE
    • February 2, 2021 at 8:17 PM

Razmisljam si nakrcat se Podravkom.

Sad kad dolazi sposoban kadar koji nema repova iza sebe...nije politicki poslusnik...mislim da će firma doslovno eksplodirati...

Pošto Grašo pjeva fritulu za podravku predlazem da prepjeva onaj svoj hit u HDZ sve pozlati(segrt hlapić) i nek naprave Lino lada Borg gold edition tipa da bude neka metalna limenka kockasta...ja cu prvi dati 100 kn za kockastu domoljubnu teglicu 200g..toliko sam im oprostio kod Tode da je to sitnica.Skupe su kampanje iz odvjetnickih ureda ili zapravo oni su frendovi...ili nisu...sad se ni ja ne sjećam VJERODOSTOJNO!

Ma sad si razmišljam možda bi priladnije nešto na temu Pinokija?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• ZSEZSE
    • January 30, 2021 at 9:48 PM
    Quote from buMBum

Na jednoj drugoj temi napisao sam u prošlu srijedu

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Od tada smo imali jednu bobu, neku raketu a danas ovu strašnu tragediju.

Tregedije ovakve vrste nemaju nikakvo opravdanje jer je ljudski źivot iznad svega. Razlog sam napisao gore iako mi se više gadi ova floskula jer je postala uvreda inteligencije i zdravog razuma!

Nažalost za očekivati je više ovakvih slučajeva jer službe ne rade ono što bi trebale i nije za očekivati da će u skoroj budućnosti doći do neke značajne promjene.

.

Display More

u zemlji u kojoj drzava omogucava generiranje dugova i onda dopusta otvaranje novih kompanija koje se opet mogu zaduziti nemojte se ovome cuditi.Probrana ekipa kao Hanzekovic dobije pravo na naplatu ovrhe i taj dug postane par puta skuplji...a onda s druge strane imate bogatase kojima se dugovi otpisuju jer su podobni ili su donirali za plave ili crvene...

Jadno je to sve,mali covjek je tu osuden na propast...

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • January 29, 2021 at 10:08 PM

Za Kiseljak se izvleda prolitkuju koncesije.

Sve je ok dok lova kaplje kad stane...

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • January 27, 2021 at 10:17 PM
    Quote from Ivan1902

Ja sam osobno to postavio to pitanje na skupštini, Uprava je na to "slegla ramenima", predsjednik Uprave u to doba Dario Vrabec je izjavio da to nije njihova odluka, već odluka izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka.

Da ali uprava mora stititi interes svih dionicara..ne samo jednog...

Ako je na njih vrsen pritisak neka to kazu...

Polako prvo plenky mora otici onda će to ici puno lakse.Citam danas opet hvali Dalicku a index opet o mailovima...nazalost drzava je korumpirana i politika djeli karte isto kao ikad su Todi djelili...Gdje je Ivica nestao?

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • January 24, 2021 at 11:37 PM
    Quote from Ivan1902

Ledo je sudjelovao u roll-upu ne zbog sebe, već zbog Konzuma BiH, naime, Ledo je prisiljen uzeti novce iz roll-upa zato da zajedno sa Sarajevskim kiseljakom kupi Konzum BiH i spasi ga, nisu mu sredstva iz roll-upa bila potrebna zbog vlastitog poslovanjapa

Zanima me da li je tko od dionicara postavio to pitanje upravi?Predlazem da se postavi i pitanje koliko je bilo otpisano Konzumu u RH?⁷Koliko znam uprava je dužna štititi kompaniju i njeno poslovanje,a ne druge kompanije ?

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • January 22, 2021 at 8:33 PM
    Quote from Ivan1902
    Quote from trial

Izgubili su dioničari. Tko im je kriv što na vrijeme nisu shvatili tko je i do koje mjere zapravo nesposobnjaković Todorić, a pod višedesetljetnim patronatom ADZ-a u kojem nitko nikada nije shvatio (ili je, pa se šutilo) koliki je Todorić zapravo lajbek. Izgubio je Todorić jer je to bilo normalno, pošteno i logično s obzirom na to kako se i koliko zaduživao, koliko nikada ništa od akvizicija nije financirao iz svoje vlastite akumulacioje i koliko je zastrašujuće bio dužan dobavljačima i kooperantima. Izgubio je i jedan dio dobavljača koji se nisu uspjeli naplatiti.

Dioničarima koji su popušili lovu sad je kriva Dalićka. Oni sami nisu si krivi. Uvijek je kriv netko drugi. Tako je najlakše pred samim sobom. Ne kuže da im je za cijelu ovu situaciju zapravo kriv isključivo Todorić i ADZ. Jednim dijelom naravno i sami su si krivi jer nitko nikoga nije tjerao da drži dionice.

S druge strane, Ledo je spašen, dobio je novog očito sposobnijeg vlasnika, spašena su radna mjesta, spašeni su od propasti mnogi mali dobavljači i kooperanti diljem Hrvatske i Firma u Hrvatskoj plaća PDV.

Optuživati Dalićku za pušing love na dionicama je zaista ludo.

Navijam za Dalićku da zasjedne na čelo Podravke jer je žena sposobna, odlučna i kompetentna, što god tko od dioničara pušioničara iz koncerna Agrokor mislio.

Ledo spašen?

A kako je to Ledo spašen? Od čega je to Ledo trebalo spasiti?

Jel znate koliko je Ledo dobio novaca od roll-upa i na što su novci potrošeni?

Display More

Koliko?5 mil €?

Neznamo?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• ZSEZSE
    • January 20, 2021 at 9:55 PM
    Quote from prdekalo

sta misli ekipa nadolezece izvjesvce nece bit bajno..oce koliko utjecat na sadašnju cijenu?

+40%🥳

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • January 20, 2021 at 9:53 PM

Jedino što se na zse isplati je ne biti unutra i kad je neka velika oscilacija uletiti kad svi prodaju i izaći s 10%.Ovo investiranje dugorocno gdje te prebace u plus firmu ili te delistiraju i isplate kad su cijene niske, nemaju smisla.

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • January 20, 2021 at 8:15 PM
    Quote from trial
    Quote from Flight

Samo ti mirno spavaj, dok netko ne otkupi nečije senior potraživanje. Sto ustvari već i jest. Pa onda taj tvoj “unutra” može samo slegnuti ramenima i ustvrditi: Shit happens!

Želim reci, nema tu mirnog sna jer u konačnici ne odlučuju vlasnici kapitala, nego vlasnici senior i osiguranih dugova dok se isti ne vrate ili barem ne svedu na razinu održivog i uobičajenog servisiranja.

Situacija sa poslom je takva da se polako i sigurno ulazi u fazu održivog i uobičajenog servisiranja dugova. Strpljenje. To znaju i vjerovnici (jer bi se u protivnom već digli na zadnje), tako da se ipak mirno spava. Osim toga, ima stvari koje ovdje javno ne smijem pisati, ali koje mi osiguravaju vrlo miran san

Kaj Peruško piše po forumu? :)

Emil je toliko love dobio od Fortenovce da je na kraju digao 400 mil kn obveznica.

Atlantic grupa je u ponedjeljak objavila da je izdala petogodišnju obveznicu u vrijednosti 300 milijuna kuna, s fiksnom godišnjom kamatnom stopom od 0,875 posto, a ta će sredstva najvećim dijelom koristiti za refinanciranje postojećih obveznica te za financiranje radnog kapitala.

Što je s tim kupljeno?Primjeti kamatu 0,875, a po koliko Fortenova dobiva kod svojih suvlasnika?9%?

Trial show me the money :)

Pucar je preminuo, Marica je izvan fokusa.

Ovi ostali su sretni da je DORH odbacio optužnice protiv njih.

Ovaj model ide samo na ruku Rusima koji shvaćaju da love nema,pa s prvenstvom naplate izvlače ono što je moguće pokupiti ili prijete zapljenom.

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • January 20, 2021 at 8:00 PM
    Quote from trial
    Quote from Paulie

Neki su pukom srećom izbjegli metak, ali misle da su to vlastitim intelektom napravili.

Ledo u kojem Agrokor ima 48% vlasništva nikako nije mogao završiti pod palicom Lex Agrokora. Isto tako društva u Hrvatskoj nisu mogla biti nulovana kada društva van Hrvatske nisu nulovana. Po kojem kriteriju dioničar Frikoma ili Mercatora zadržava vlasništvo, a dioničar Leda ili Jamnice gubi sve ?

trial ne znam jesmo li mi pušioničari, ali oni koji ovako jednostavne koncepte ne razumiju jesu pristrane ovce.

Agrokor nije bio stopostotni vlasnik Leda, ali je upravljanjem doveo do ozbiljnog prezaduženja cijelog Leda i svih, pa i manjinskih suvlasnika Leda. Dugovi su premašivali vrijednost Leda i zato je nulovan, a da li je baš identična situacija sa nekim drugim firmama koje navodiš, ne znam.

Bilo bi zanimljivo čuti nekoga od dioničara kako se to moglo riješiti, a da po prioritetu svi dobavljači i drugi vjerovnici koji su imali pravo prvenstva budu namireni.

Moglo se riješiti da konkretno tadašnji PU Leda nije potpisao roll up i cijelu firmu založio za par miliona €.

Što su tu mogli mali dioničari? Ništa zato jer vlast u sprezi s mirovinskim fondovima, ali sad mogu dignuti kaznenu prijavu.

Mirovince hrani politika, a onda oni rade uvijek kako politici treba(pogledajte RIVP i njegovo trenutno napuhivanje-na osnovu čega??)

Mišljenja sam da treba ići prema upravama kompanija koje nisu pobijale jamstva koja su nelegalna i dopustile roll up gdje nema protučinidbe.

Morao je postojati politički pritisak na te ljude da se to tada moralo napraviti(zato je svojedobno Galić i došao na crnu listu).

Čekajte da Plenki padne pa ćete vidjeti kad ga krenu cipelariti isto kao i Todorića.

O Dalićkoj, Ramljaku, Šavoriću i o sukobu interesa uopće.

Što se tiče dobavljača znaju oni zašto su bili u dealu s Todom zato jer su kroz njega imali cijene koje danas neda Lidl,Spar i Kaufland.

Osobno mislim da je ovo s strancima i ledom samo pokušaj dizanja cijene i da šuškanja o Dalić u Podravci nisu slučajna.

Na kraju svi poslovi se plaćaju iz državne blagajne....

Dobavljači i vjerovnici su mogli uzeti dio kolača koji je bio u vlasništvu Agrokora, ako su Agrokoru posuđivali novce neka se od njega naplate.

Nemože Agrokor u zalog dati tuđe vlasništvo.

Zašto su banke pristale?pa i ja bi pristao za 10% kamate, danas su banke koje su mogle odbiti sudjelovati u tome u redu naplate dok dioničari koji nisu mogli ništa nemaju ništa(naravno samo u RH).

• ZSEZSE
    • January 7, 2021 at 10:29 PM
    Quote from VoraX

ma neka raste, nek se vrti lova, to je dobro :thumbup:

osim za onog zadnjeg jer znate onu-tko zadnji ma______🥳🥳🥳

Quote from mikromakrto

Ne razumijem strah od djelovanja mirovinaca. S jedna strane, napada ih se da rasprodaju kumovima. S druge strane, svi se mole bogu da ne prodaju neku dionicu.

A ako vjerujes u neku dionicu, rasprodaja od strane bilo koga bi ti bila dar s neba

da su stitili interese u Ledu i Agrokoru nebi nista rekao, oni su tamo spalili milijardu i sad bi opet da Podravka kupi Ledo a oni bi dokapitalizirali Podravku....Mirovinski fondovi su veća prevara od HDZovog slogana vjerodostojno.

• Osiguranja

• ZSEZSE
    • January 6, 2021 at 8:15 PM
    Quote from Ledica

Ma ta osiguranja su kao vid nekakve štednje smiješna jedino ako želiš osiguranje za invaliditet ili smrt onda se možda isplati.

Meni je prošli mjesec isplaćeno 15 800 eura za sinovu policu zaključenu na 15 godina , uplaćivala sam svake godine 1 000 eura i nakon silnih godina brige s tom policom evo 800 eura prinosa.

Slistila sam tu svotu na zse u sat vremena i sad sam u plusu oko 10%. 😀

Carica🤣🤣

• ZSEZSE
    • December 28, 2020 at 7:30 AM

!

Quote from Marielena

Ne usudim se nista prognozirati u vezi pandemije.

Mislim da nam u iducoj godini slijedi recesija I da ce ljudi stedjeti na luksuzu gdje spada i turizam

slazem se, znam vec par firmi gdje nema produzenja ugovora ili cak planiraju otkaue 31.12. to mi ne vuće na potrošnju i pozitivu...

• Best sell

• ZSEZSE
    • December 13, 2020 at 10:51 PM
    Quote from diokidina
    Quote from todor

Pozdrav forumasi,

po meni je trenutni best sell Rivp. Zasto? Vise je razloga.. Njemacka ide u tvrdi lockdown, nemamo popustanja mjera za novu godinu, prvi kvartal izgubljen, statisticki smo najgori u europi po broju slucajeva, nakon prvog cijepljenja potrebno 35 dana za imunitet a trenutna cijena je odlicna. U ovom rastu dalo se i ozbiljno zaraditi samo da je vise love za ulog :)

Njemacka ide u totalni lockdown, europska burza ce biti danima u crveno, a ti kazes da je trenutna cijena odlicna. Trenutno je najbolje biti u cashu. Vjeruje mi. Tek dolazi najgore razdoblje.

samo csh i krajem drugog unutra.

Osobno mislim da je ovo daleko od gotovog.

• PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)

• ZSEZSE
    • December 11, 2020 at 11:04 AM

a mozda oni znaju rezultate pa ocekuju nizu cijenu u dogledno vrijeme...jedino Toda nudi 200€ za nešto sto moze dobiti za 80€...

• Birtija

• ZSEZSE
    • December 8, 2020 at 10:25 PM
    Quote from Moller

a redovni platiše kažu beeee, beeee

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…uznika-15035526

Nadan ode u zastaru, a onoj familiji uzmu stan zbog 10000 kn. Kad si Iva Majoli mozes biti duzan milione, a kad si gradanin onda te elektra iskopca za 300 kn🥳😖💥.Ja bi htio biti duzan milione pomozite mi da se uspijem zaduziti.Hvala.

Mariću gurnite nas u ladicu!znaš ono kao Iveka...

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • December 8, 2020 at 6:43 PM
    Quote from crveni
    Quote from emil
    ...

Da nije korone svi ti ljudi nebi umrli od nekih drugih bolesti danas nego mozda za xxx godina.

To ne možeš znati.

To je cinjenica

• Turističke dionice i perspektive

• ZSEZSE
    • December 7, 2020 at 1:14 PM
    Quote from alfa

st-brajo, da li francuska rivijera prati cijene u Turskoj, ili Italija... I da li će ikada? Neće, pa zašto bi mi?

Samo bez priča tipa njihova usluga nebo naša blato. Zakon ponude i potražnje. Svake godine u Hrvatsku dolazi sve više turista, ne zbog snižavanja cijena. Pravi hoteli su se tek nedavno počeli graditi, noćenja još skuplja i što budemo skuplji to bolje.

Čime su UAE privukli turiste u pustinju, niskim cijenama? Turska im uništila sezonu?

Plus što smo mi između ostaloga auto destinacija, pa mnogima Turska nije uopće opcija bez obzira na cijene.

Jedno pitanje za sve koji uvijek prozivaju fondove jer nešto kupuju i isto tako jer nešto prodaju, može li netko jednom napisati što bi i po kojim cijenama trebali kupiti i nisu li bili prozivani i jer ne pokreću burzu kao što to fondovi rade vani? Dakle umjesto nikada ništa ne valja, što bi trebali kupiti, po kojoj cijeni i po kojoj bi trebali prodati kako indeksi ne bi previše porasli (to bi moglo dovesti do eliminacije glavnog aduta svih jadikovki- vani indeksi rastu a kod nas padaju)?

Kako vam (svima koji uvijek kukaju, jer ne raste, jer raste, jer kupuju, jer prodaju) ne dosadi i uspijevate li ne ispilati sami sebe (radite li to profesionalno ili vjerujete da uvijek ima razloga za kuknjavu)?

Display More

prvo nek se mirovinci zauzmu za one stvar gdje su nemilice trpali novce (Ledo) i dopustili da lex agrokor proďe bez pobune.Na Ledu su mogli napraviti vatromet.Oni su naravno sutjeli i sad bi opet drugi put platili Ledo kroz dokapitalizaciju podravke?I o takvima da se ne prica loše?Da ovo nije hrvatistan svi oni zajedno s Plenkijem bi bili u bajbukani!

• Birtija

• ZSEZSE
    • December 6, 2020 at 8:13 PM
    Quote from zlocesti

APEL !!!!!!!!!

Molim nekoga tko ima vremena i volje, i srca, i poznaje ustroj nadležnosti ... znate ono .. Nadležna tijela......... gdje će im duše. ??, da objavi adresu elektronske pošte nadležnih za slanje inspekcijskog nadzora u sklonište za životinje Dumovec

Nadam se i da neću biti jedina koja će tražiti nadzor i očitovanje

Pa tražili smo svi i očitovanja AZTN, Hanfe, i koje koga

Čitam u Jutarnjem o zlostavljanju pasa u " skloništu ".

Možda pomogne.

Jednom moramo prestati glave okretati od okrutnosti svih vrsta tu oko nas.

Za početak, i počinitelje i nadležne svezala bih za prvi ulični stup rok neodređeno i zp

Display More

Za staracke domove ih nije briga a kamo li za pse...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt