1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. ZSEZSE

Posts by ZSEZSE

• Nekretnine opcenito u HR

• ZSEZSE
    • August 9, 2021 at 7:46 AM
    Quote from Marielena
    Quote from ZSEZSE

Problem je sto taj blesavi turizam utjece na hrpu drugih stvari.Svi bi "radili "dva mjeseca,a ostatak godine hladenje.APN i dalmosi s lovom su napumpali cijenu stanova u ZG do sumanutih cifri.Zalosno je da mi kroz taj turizam jako slabo plasiramo svoje proizvode!S jedne strane ja subvencioniram autocestu i Jadroliniju da bi njima turisti dolazili,a s druge strane oni pumpaju cijene jer imaju keša.Pa tko tu koga?

Nije problem turizam. Problem je da druge djelatnosti ne postoje.

Sto se tice nekretnina mislim da se nalazimo trenutno unutar velikog balona koji ce po prirodi stvari puknuti jer ce u jednom trenutku ponuda biti veca od potraznje, a da ne kazem da je sadasnje cijene suludo nekome dati.

I onda ce korisnici APNa imati slicne probleme kao i nekada korisnici "svicaraca".

Da samo činjenica je da au armature, cement i radna snaga za 50-100% skuplji nego prije 10 godina.

• Turističke dionice i perspektive

• ZSEZSE
    • August 7, 2021 at 9:19 PM

Problem je sto taj blesavi turizam utjece na hrpu drugih stvari.Svi bi "radili "dva mjeseca,a ostatak godine hladenje.APN i dalmosi s lovom su napumpali cijenu stanova u ZG do sumanutih cifri.Zalosno je da mi kroz taj turizam jako slabo plasiramo svoje proizvode!S jedne strane ja subvencioniram autocestu i Jadroliniju da bi njima turisti dolazili,a s druge strane oni pumpaju cijene jer imaju keša.Pa tko tu koga?

• ZSEZSE
    • August 6, 2021 at 8:26 AM

part 2 show must go on

Na Stradunu odbijaju goste koji neće potrošiti bar 300 kn: ‘Pa neće mi valjda čaj tu piti 3 sata?!‘
    Neobično pravilo uveo je vlasnik dubrovačkog lokala Cele, gdje se goste upozorava da je minimalna potrošnja ako žele sjesti za stol 300 kuna. Osim tog, u…
    www.jutarnji.hr
  • Utjecaj monetarne i fiskalne politike na tržište kapitala

• ZSEZSE
    • August 5, 2021 at 11:04 AM
    Quote from zlocesti

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…blagom-15092912

Obilje novaca !

Strah me doduše i pomisliti što će se činiti sa tim novcem.

Hdz zna....

• ZSEZSE
    • August 5, 2021 at 9:02 AM
    Turisti očajni, na obali im otkazuju stare rezervacije: "U autu smo s troje djece"
    POČETKOM godine, kad se strahovalo da od ove sezone neće biti ništa, iznajmljivači su snižavali cijene noćenja. Nisu ni slutili da će se u kolovozu tražiti…
    www.index.hr

Dragi gosti spašavajte Vi 2020 mi ćemo to znati cijeniti 2021....

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • July 28, 2021 at 5:49 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from goldfinger

Mislim da je zakon gotovo pa prepisan pa pitam....

Mozda je prepisan, ali nije proveden na jednak nacin. Koliko ja znam, tamo su bili pozvani svi zainteresirani da uloze novac...

Zašto nisu pozvali na dokap Leda ako je falilo love?Zasto su u zalog dali brendove i sve ostalo?

Sad odjednom vrijedi 4.6 mlr?Zašto je Ledo radio dokap Konzum BIH?Zašto je Ledo otpisivao potrazivanja od Konzuma?Koji je interes malih dionicara da poklanjaju novac?

Ako netko pritisne prave ljude koji mogu kazneno odgovarati i oni propjevaju i kazu po cijem su nalogu to radili, moglo bi biti zanjimljivo...

• Što smo danas tržili

• ZSEZSE
    • July 27, 2021 at 1:09 PM
    Quote from BudFox
    Quote from accountant

Dobro je netko rekao

Treba preimenovati topic u 'Što smo danas spržili'

kod nas se ulaganje u zadnje vrijeme svodi na tko zadnji magarac...a ne vidim da ce biti bolje...

Kad je bilo drukcije?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• ZSEZSE
    • July 15, 2021 at 2:48 PM
    Quote from Barikb

Navodno dolaze masovnije Britanci u Hrvatsku zrakoplovima. Sve države koje su brojnije pohodili ove godine imale su pogoršanje stanja. U kombinaciji sa slabom procjepljenošću vidjet ćemo što će biti. Vidite da se svi šprdaju i mene izruguju kada spominjem invalide nakon korone itd. To je jednostavno tako, netko uči brzo jednostavno i lako, netko težim putem, netko stoji na mjestu ili propada. Prodao sam dionice RIVP kada sam nakon dubokog i intezivnog razmišljanja prije cca 15 mjeseci shvatio da će ova bolest duže trajati.

Sad je pravo pitanje dokad će potrajati ovo toplo hladno s turizmom.

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • July 15, 2021 at 9:47 AM
    Quote from Paulie

Konzum u gubitku od 253 milijuna kuna, blagajnice rade za minimalac

Quote from Mirakul

https://danica.hr/konzum-u-gubit…e-za-minimalac/

A što će tek biti na jesen ako je sada ovakvo stanje u špici ljetne sezone....

Nema što, uspješno su transformirali kompaniju :D ^^

Sad još moraju pomoći Podravci🤣🤣🤣

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• ZSEZSE
    • July 10, 2021 at 10:40 PM

Nazalost koliko god se neki smijali Bariku covjek nije daleko od istine.Probajte naci 2019 parking uz more na potezu Opatija-Medveja.Daleko je to od idealnog i naravno što južnije to tužnije!

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • June 15, 2021 at 5:20 PM

Neznam da li ste vidjeli da je Samodol član uprave Holdinga?

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • June 10, 2021 at 9:20 PM
    Quote from etoimene

Ispravak netočnog navoda.

https://www.24sata.hr/news/nove-cije…121-kunu-764783

PCR i dalje boli.

To je ako te hzzo pošalje probaj otici u Synlab ili Breyer pa pogledaj cijenu?

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • June 10, 2021 at 6:25 PM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

Je. Zbog te atipične gripe je život stao.

Preživjeli smo lockdown, ekonomsku štetu, strpali djecu u kućni pritvor itd

Ugroza je ugroza, bez obzira na društveno uređenje

Al' mora se priznati, 17 milijuna ljudi u dva i pol tjedna, impresivno

i to bez nagradnih bonova u trgovačkim centrima, trave, piva i ostalih mamilica,

osobno ni ovo ne kužim, što ti mene imaš kao fol nagrađivati ako je to za mene dobro, pa nismo retardirani da me mamiš nekakvim marketinškim trikovima ili jesmo

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…vacica-15070967

https://lider.media/poslovna-scena…bveznica-136846

Display More

Brzi antigenski test 300 kn pa ti pređi granicu bez cijepiva...

• ZSEZSE
    • June 5, 2021 at 11:55 PM
    Quote from Kvark

Prema podacima sustava e-Visitor, u Hrvatskoj boravi oko 180.000 turista.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…u---654591.html

U 10 dana, od kad su nas Austrijanci maknuli s popisa visokorizicnih, sektor turizma je uprihodovao 50 mil €.

Hrvatska je za Njemacku na zelenoj listi, sto znaci da njihovi turisti kada se vracaju vise ne moraju ici niti u karantenu niti je potrebno testiranje.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…210604%E2%80%8B

Ove se godine, unatoč različitim ograničenjima, ipak znatno slobodnije putuje, što se reflektiralo i na višestruko bolje rezultate svibnja u odnosu na prethodnu godinu.

Cini se da ide dobra turisticka sezona.

Usporedba 5/2021 sa 5/2020

Ukupan broj dolazaka: 450.959 (u istom mjesecu prethodne godine 88.058)

Ukupan broj nocenja: 1.881.255 (u istom mjesecu prethodne godine 529.250)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

https://www.htz.hr/sites/default/…banj%202021.pdf

Display More

jel mozete ubaciti i 2019?

• Nekretnine opcenito u HR

• ZSEZSE
    • June 5, 2021 at 6:51 PM
    Quote from dionicar

ako nesto nije turska sila kupit, ja postavljam uvjete. Došao sam u jednu auto kuću. Dogovorio cijenu sa popustom. Oni rekli nama je svejedno ocwte ta cijena za cash ili leasing. Ja sam.na to rekao : auto je prodan na leasing sa kamatnom stopom, promjenjivo, kolika je inflacija u hr. "Gospodine ali di ćete do nac bla bla, to nema nigdje ". Lijepo sam rekao, vaša aurokuca zaradi, proizvođač vozila zaradi ,drzava zaradi na ppmv i PDV. I još država zaradi na gorivu koje točnim. I osiguranje zaradi. Ako ne može ništa. 😄 Okrenuo se i otišo. Rekao sam im ako se u DE mogu dobit takvi uvjeti gdje se centrala firme, zašto ne jednostavno ne kreditira tvronica u DE ?

A što se stanova tiće, spreman sam dat kaparu i to je to do 10% max. Ove priče da ja njima dajem lovu unaprijed pa da oni grade s mojjom lovom se nema šanse. Na taj način ja mogu sutra počet gradit i bit investitor. Zemljišta imam na pretek... AK nemaš para za dovršiti zgradu bez da ti itko plati i kune, zaposli se i radi negdje za plaćicu.

Pozdrav

Je samo ukolko zelis u nekom normalnom kvartu stan tesko ces ga dobiti zato jer se sve rasproda prije prve lopate.Zalosno je da hrpa investitora radi svaku zgradu na drugu firmu.Covjek kad plati gotovo- pa useli nezna sto je platio, a kamoli prije prve lopate.Zamislite onu ekipu koja zivi u onoj novijoj zgradi kojoj se u potresu srusilo stubiste.Firma zatvorena, nadzor umro, a oni imaju jos 15-20 god kredita...i cekaju kad ce opet zatrest....

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • June 4, 2021 at 8:59 PM

Vele Rusi-Sber da u iduće dvije godine planiraju prodati svoj dio.Nešto im se žuri?

• Birtija

• ZSEZSE
    • June 3, 2021 at 3:57 PM
    Quote from etoimene

Mislio sam stavit pod ideje za ulaganja ali ipak ovdje. :)

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…t-duga-20210602

"Poduzetnici će imati drugu priliku; u radnom vijeku imat će jednom pravo na oprost duga"

Prvi puta izrokat tako da se bunkerira negdje pa onda oprost. Ne treba ni pokušavat drugi puta nakon toga. Fuj!

Kakvo je to poduzetništvo ako rizik unaprijed preuzima netko drugi? Tko je taj drugi?

Fortenova model.

Dionicari kompanija(napomena kompanija) Agrokora preuzimaju gubitak a Plenki i Rusi imaju zgoditak!Naravno samo u RH.Sve sto valja ide meni sve sto ne valja ide vama.Tako je to uvijek bilo Plenki je to s Lex Agrokorom stavio na papir daih opet ne proglase zlocinackom.Izdajnik.

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • May 30, 2021 at 10:36 PM

Vidim da Plenki gubi kontakt s podlogom....

Jedan malo jaci zavoj i .....

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • May 25, 2021 at 6:33 PM
    Quote from zlocesti

Pojeo vuk magare.

Cekaj da Plenki padne...

Nazalost sve će narod platiti...

• Što smo danas tržili

• ZSEZSE
    • May 21, 2021 at 7:48 PM

+VNGR vidim da čiste bilancu😆😆😆