1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. ZSEZSE

Posts by ZSEZSE

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • October 12, 2020 at 2:28 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Paulie

Nisam gledao NU2 jučer, da li možda možete sumirati što je Roglić rekao o Agrokoru ?

Ovdje se nalazi cijela emisija:
    https://www.hrt.hr/enz/nedjeljom-u-2/664753/

Ako znate na kojoj minuti je to da ne tražimo svi.

Na 14 minuta i 50 sekunda rasprava o Agrokoru. Roglić se duboko uvlači Plenkoviću.

Quote from Ledica
    Quote from Paulie

Nisam gledao NU2 jučer, da li možda možete sumirati što je Roglić rekao o Agrokoru ?

Ovdje se nalazi cijela emisija:
    https://www.hrt.hr/enz/nedjeljom-u-2/664753/

Ako znate na kojoj minuti je to da ne tražimo svi.

Razočarana sam njegovim nastupom jučer u NU2 općenito , očekivala sam barem nešto pametnog saznati , a o Agrokoru nema blagog pojma , bitno da se on naplatio jer je zaključio da mu je dužnik dužan platiti dug .

Uglavnom , uludo potrošenih sat vremena pred ekranom TV-a .

kupi-prodaj, što ste pametnog očekivali?

Proizvodnju?inovacije?poljoprivredu? dodanu vrijednost?

Diviti se treba deckima kao ona dva informatičara.Ovo je sve skvadra iz nekih starih vremena.To ne govori koliko su takvi sposobni nego koliko su ostali nesposobni.

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • October 12, 2020 at 9:03 AM

Počelo je napucavanje s kalašem po gradu.

Ekipa lagano kuha,zanima me samo kad će netko od branitelja koji doma ima arsenal a kojem su ukrali dionice dati si oduska.

Mislim da je ekipi dosta i da ne zele ovo vise gledati.

Žalosno što je pucao u policajca, istina da štiti gam__ ali narod ju je izabrao.

Jad i bjeda sveukupno.

Ovaj uzme 25 mil ovaj dobije metak.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• ZSEZSE
    • October 7, 2020 at 8:39 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Paulie

https://www.24sata.hr/news/grmoja-im…o-dorh-u-720662

još čekamo da i HANFA počne raditi svoj posao.

a tu ćemo se tek načekati.

Zigmanova zena je bila dalickina suradnica

• Birtija

• ZSEZSE
    • October 7, 2020 at 6:06 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from st-brajo

šta nije lignja bio kuhana noga? :/

moraju članovi znati što je, osim ribe, još na meniju ;)

dodajemo još jelenski gulaš i odojak na menu

https://direktno.hr/domovina/mesic…ugi-put-209779/

Mislio sam da tu dolaze poslovni ljudi. INA je nekad imala takav jedan klub gdje bi nakon sklopljenog posla došli poslovni ljudi", otkrio je Mesić

pa nebi onda njega zvali, dobro mu je Malnar rekao.

Imao je i on svoje posudene milione....

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • October 7, 2020 at 6:04 PM

Sanader je za Plenkija mala beba, a Plenki umjesto da sa svojim lopovima bude dobar on se okrenuo protiv njih radi pozicije e to mu je bio kiks!Grmoja ga danas isto napada...

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• ZSEZSE
    • October 6, 2020 at 11:13 PM
    Quote from naim
    Quote from TwinSpark

Uf, još 500 milijuna kuna duga. Nema šanse da su tu ne dogodi dokap...

Kak si ti to zaključio?

Daj to malo pojasni.

ima na Zse da dižu kredu

https://eho.zse.hr/obavijesti-izd…3ef289a7aaaad12

Jedno vrijeme je bilo popularno biti dionik,sad je popularno imati klub (banaka,političara itd...):?:

Valamar Riviera d.d. sa sjedištem u Poreču, Stancija Kaligari 1, OIB 36201212847 (dalje u tekstu: Društvo),
    sukladno odredbi članka 17. Uredbe (EU) br. 596/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014.
    o zlouporabi tržišta (Uredba o zlouporabi tržišta) te stavljanju izvan snage Direktive 2003/6/EZ Europskog
    parlamenta i Vijeća i direktiva Komisije 2003/124/EZ, 2003/125/EZ i 2004/72/EZ, objavljuje da je Društvo
    sklopilo ugovore o kreditu s klubom banaka i to Privrednom bankom Zagreb d.d. (koordinator i agent te
    vodeći mandatirani aranžer), Zagrebačkom bankom d.d. (vodeći mandatirani aranžer), Sberbank d.d.
    (vodeći mandatirani aranžer) i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (vodeći mandatirani aranžer) u
    ukupnoj vrijednosti od EUR 66 milijuna, za potrebe financiranja obrtnih sredstava i osiguravanja
    srednjoročne likvidnosti Društva.

Sjećam se ovoga kad je tako za Todu pisalo, svi mu daju povjerenje...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• ZSEZSE
    • October 5, 2020 at 1:14 PM
    Quote from Paulie

Korona nesigurnost, prethodne pljačke na ZSE - Lex Agrokor najviše, plus kriminal koji stalno iskače po portalima - svaki dan se u nekoj torbi nađe nekoliko milijuna ukradenih kuna koje čuva netko na visokoj poziciji.

Sve ovo u kombinaciji daje za rezultat ovakve promete.

Ma nije ni problem što se krade, nego kako-muž od tužiteljice skriva lovu za ovoga, a oni se "čude"kako im mjere cure :D

• ZSEZSE
    • October 1, 2020 at 5:19 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from zlocesti

Ne znam što bih rekla, osim da sam nekako izgubila interes za našu burzu. Dojadilo. A stvarno sam voljela time se baviti.

A i razumno se pitati, gdje bi čovjek radije trgovao, ovdje gdje je dnevni promet na burzi pola milijuna dolara, ili vani gdje je dnevni promet samo na jednom papiru solidnih par milijuna dolara

Blago sam rezignirana, nadam se da nije zarazno:S

Niste jedini ima nas vise s istim problemom gledate burzu trazite neke prilike i onda skuzite da su prilike na razini ulaska i izlaska cca 30k kn za vise jednostavno likvidnost nije dovoljna, a i onda vas to demotivira jer puno energije izgubite na tome trazeci nesto barem za neko trejdanje s ciljem koji nije zadovoljavajuc i ne mozete iskoristit potencijal portfelja, za vani je opet potrebno jedno razdoblje ucenja i trazenja koje moze potrajat ako cete kvalitetno to odradit, kako kolega kaze nasa burza je akumuliranje onih dionica koja nude moguci veci potencijal za povrat, a na zalost to ispadaju predstecajuse za koje postoji mogucnost za preokret ili neko preuzimanje :(

Te predstečajuše su put u propast.

Viro po 60, moš misliti, a svaki dan blokada računa.

Najbitnije na burzi kad odlučiš jednim putem (logika) toga se držati, ali opet ne biti previše unutra dugoročno jer 2009 i 2020 ti pojedu sve.

Čeka se rasplet 3Q pa možda na nešto blic(+10,15% i van) uletimo sad samo gledam... imam neku sitnicu...(koja pada8))

• ZSEZSE
    • September 30, 2020 at 5:01 PM
    Quote from Marielena
    Quote from mikromakrto

https://www.vecernji.hr/biznis/ivan-sa…ju-eura-1433588

Eto, kad "ugledna profesorica", s "uglednog fakulteta", kaže da mali nemaju šta raditi na burzi i da bi trebali sve dati "iskusnim fond managerima", što više i očekivati?

Ja od iskusnih fond managera jedino kupujem😅

gledaj to da oni opet to kupe od tebe!

• Birtija

• ZSEZSE
    • September 28, 2020 at 8:11 PM
    Quote from buMBum

Interesantno je da se raspravlja tko je što jeo i pio u vrijeme korizme, s kim je se častio i u koje vrijeme, prije ili poslije podne, a da nitko ne pita

Di su pare????????

i

Koliko je našeg novca prošlo kroz klub?

Di su računi od ribe, mesa i alkohola???

Tko su bili glavni dobavljači sponzori hrane, pića i kurvi?

Rješenje svega je da se nagradi onoga tko zna odgovore na postavljena pitanja i prija i a ne da se istoga hapsi! Tako se bar radi u državama koje se zaista bore protiv mita i korupcije!

.

Display More

zašto to s Todom ne dogovore?

• Rasprodaja kompanija Fortenova grupe (Agrokor)

• ZSEZSE
    • September 27, 2020 at 9:02 PM
    Quote from zlocesti

Gledam to sve malo sa strane, drago mi je za kolege u Podravci, strpljenje nagrađeno

Al' gledam to i sa strane. Mirovinski fondovi su valjda malo spušili novaca u Ledu, oni su imali Ledo, nisu li.... sada će ponovno dati za svoj Ledo koliko se to od njih bude tražilo. Kroz Podravku. Odakle će Podravka izvući taj novac, 600 milijuna eura

Dva put plaćena ista kompanija.

Ako mirovinci nisu imali Ledo, onda sam na krivom tragu, isprike svima, i sretno im bilo

Sretno im bilo u svakom slučaju, drže naše penzije.

Nažalost apsolutno ste u pravu mirovinci su svojedobno upisali hrpu dionica Leda po 8000kn, danas s njima mogu obrisati gu_____e isto kao i mali dioničari.Jedina razlika je da su mirovinci mogli učiniti nešto,oni su samo napisali pismo.

• ZSEZSE
    • September 23, 2020 at 8:16 PM
    Quote from buMBum

Dragi Kolega

Uzmite u obzir povlačeje purećih ćevapčića i pljeskavica i ostalih proizvoda iz prodavnica koje navodite kada im obećavate sjajnu budućnost. Ja si to i posebno mojoj maloj obitelji za koju skrbim ne mogu priuštiti!

No, svakako da sam ja nebitan kada su u pitanju prodavnice koje pominjete jer moje kune neće vidjeti. Bitan je potencijal Leda Meda i Podravke sa srcem koji je ogroman!

Da li možete zamisliti njhove proizvode u navećim trgovačkim lancima EU i sjeverne Amerike?

Ja mogu iako ih nisam vidio kada sam bio tamo a znam i zašto ih nema jer sam godinama bio na tim tržištima.

Zamislite da neko od velikih, ali zaista velikih poklopi i jednog i drugog u zamjenu za borbene avione koji su ponovo aktualni!

.

Zamislite sky as limit!

.

Display More

O kvaliteti neću.

Meso ne kupujem po lancima, premda nekad mislim da je kontroliranije tamo nego po mesnicama.

Mogu zamisliti.

https://www.poslovni.hr/domace/ledo-sl…-u-sad-u-297389

Da li to ide i dalje?

Pustite priče o zapadu i brzom uspjehu...

Ja osobno navijam za F-16 od Amera, riječi Vam se pozlatile!

• ZSEZSE
    • September 23, 2020 at 3:14 PM
    Quote from buMBum

Uzmite molim Vas u obzir da nas ima koji smo samo jednom zadnjih godina bili u Lidlu i Kauflandu i nikada više!

Uzmite u obzir da je LEDO pojam i marka koja ima ogromnu, ogromnu vrijednost.

Proizvodi kao npr. sladoledi Vanilija Bourbon, King, Quatro, Lino Lada su isto tako pojam i izvrsne kvlitete. Tko je probao zna.

O ribi ne mogu reći ništa jer ne kupujem smrznutu ribu ali imaju široku paletu tako da sigurno vrijedi probati.

Široka paleta voća i povrća: grašak, bob, mahume i višnje odlične!

Tijesta: Zagorski štrukli npr. probao i opet bih prije LEDO nego neki drugi.

Gotova jela: Pizze probao - ne preporučam ostalo ne znam!

LEDO je ogroman potencijal tako da se nadam da će ga prepoznati i preuzeti netko tko će znati prodati navedene proizvode na EU trźištu i zaraditi ogroman, ogroman novac!

Obzirom na jučerašnju reklamu koju je najavila i napravila vlada, za očekivati je da to bude Podravka, jedna od rijetkih čija je cijena dionice i danas +3,7% u odnosu na cijenu od prošle godine.

Obadvije firme trebaju hrabrosti za iskorak na zapadna trźišta!

.

Display More

Dragi kolega uzmite Vi u obzir da Vam je Kaufland i Lidl vjerojatno budućnost.

Da se razumijemo Ledo ima dobrih proizvoda, ali uzmite u obzir da kad dosta ljudi radi za plaću od 5000 kn ne misli kupiti dva paketa štrukli za 50 kn ili king za 12 ukoliko ga u Lidlu dobije za 5-6 kn.

Ledov sladoled je bolji samo je pitanje da li je duplo bolji i da li će djeci netko tko ima 5000 kn plaću po ljeti kupiti multipack u Lidlu ili uzeti king u Konzumu za 12 kn.

Uvijek kad promatrate tržište nemojte gledati od sebe, nego gledajte prosjek.

Treba milijardu kuna prihoda pokupiti na ovakvom tržištu.

Male firme mogu gledati kvalitetu jer će uvijek naći ciljanu skupinu, velike firme moraju ići na balans količine i kvalitete.

• ZSEZSE
    • September 23, 2020 at 1:59 PM
    Quote from barbosa
    Quote from Ledica

Nakon tri godine vladavine Izvanredne uprave Ledo sve vise liči na mačka u vreći ili zlatnu koku kojoj su podrezali krila .

U ovaj PR iz Fortenove da ima zainteresiranih kupaca koji bi dali za Ledo preko 600 milijuna eura ni najveći naivci ne vjeruju .

Tri godine stagnacije u ovom biznisu je katastrofa , konkurencija velikim koracima grabi naprijed .

Konzumu koji je najvažniji kanal za plasman ledovih proizvoda kontinuirano padaju prihodi , kupce preuzima Lidl koji ima kvalitetne sladolede i program smrznute hrane .

Ledo nije vise sto je nekad bio .

upravo to, ledo sam za sebe, bez distributivnog kanala ex agrokora, je jedan veliki balon a ova provala o eventualnom interesu podravke je na intelektualnoj razini nekoga koji nema blage veze o odnosima u ekonomiji i financijama pa vrti na glas svoje roze kombinacije i idejeX/

podravka je brand za sebe i jedino što joj eventualno nedostaje je vlastita maloprodajna mreža, a nikako neke tamo "forte" stečajuše

Display More

Bravo!

Uzmite u obzir par činjenica kad evaluirate Ledo danas:

Cijene sladoleda u Lidlu i ostale hrpe robnih marki

Broj trgovina Lidla i Kauflanda koje neprestano rastu

Pojavu Eurospina

Promet koji je Ledo radio kroz Konzum,Tisak i Velpro i poziciju tržišnog lidera koja je bila na izvolite...

Konzum i njegovu potrebu za robnom markom(Ledo mu za bitku ne odgovara treba imati robnu marku sladoleda), tu robnu marku može(ako) raditi Ledo, ali tu se profit topi.

Vidim da će mi jednog dana penzija još malo pasti malo im je bilo onih 80.000 dionica po 8.000 kuna što su spalili.

• ZSEZSE
    • September 22, 2020 at 7:51 PM

Izvršni direktori i Upravni odbor pregledat će primljene ponude i brzo donijeti odluku o tome što ćemo dalje“, rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe.

Nešto mu se žuri :D:D:D:D

• ZSEZSE
    • September 22, 2020 at 5:47 PM
    Quote from Manu

Brzo to ide kad se njima ( Borgovcima) očito žuri

Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.

A stare firme još nisu likvidirali.

Ovo je probni balon da vide da li će proći, samo me zanima što Marica i Tedy misle tko će im "zaostatke" vratiti Tisak?

Kad ovo prođe onda moraju naći model za koncesije čitaj..Belje i Jamnicu i onda će i to na bubanj.

Ovo ostalo nisu ni trebali nove kompanije otvarati i onako će završiti kao stare....

Odu krave muzare što onda?

Vlasnicima je u interesu prodati najbolje firme da sami sebi isplate kamate na kredit koji su dali sami sebi....Čitam sam sebe i ne vjerujem sam sebi...

• PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)

• ZSEZSE
    • September 21, 2020 at 9:17 PM

Dokud će ovo padati?

Prognoze?

• ZSEZSE
    • September 21, 2020 at 6:44 PM
    Quote from Santo
    Quote from zlocesti

Wall Street Slides Again at Opening; Dow Down 550 Points

investing-new.pngStock Markets

Idemo doooleeee.

Tata, tata da uljetim?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• ZSEZSE
    • September 18, 2020 at 12:46 PM
    Quote from toluen

Evo baš na tragu ove slike na koju vas upozoravam. Možemo se fokusirati na jednu ili drugu - na nama je da odlučimo kojoj ćemo dati više pozornosti jer obje postoje u RH. Naravno nije lako uspjeti u okolnostima u kojima moramo živjeti u sadašnjim društveno političkim odnosima, ali trenutno bolje nemamo i opet ima i onih koji nađu rješenja da pošteno zarade svoj kruh. Naravno samo da se poslije ne pokaže da su i to bila Potemkinova sela. Kod nas je sve moguće.

Dvije Hrvatske

Znate onu priču o dva vuka koji žive u nama - jedan dobar, a drugi loš - koji od njih dva na kraju pobjeđuje ? Onaj kojeg hranite. :thumbup:

Znate vi onu jedna lasta ne čini proljeće?

To što jedan uspije, a milioni propadnu na tom putu mislim da dovoljno govori o društvu.

Trebalo bi biti obrnuto da je disfunkcionalan pojedinac iznimka u društvu, naša iznimka je uspješan pojedinac.

Kako krenuti pošteno u biznis kad da bi on funkcionirao svakom morate dati 10%, naravno tu je i država sa svojim hračima?

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • September 18, 2020 at 10:04 AM

https://www.poslovni.hr/domace/forteno…i-korak-4251440

Par pitanja:

Koji Ledo stari ili novi?:D

Kako prodaju nešto što ne vrijedi ništa?

Zašto "bivši" vlasnici nisu mogli dokapitalizirati kompaniju?

Zašto je s roll up-om za par miliona kuna takva firma i njeni brendovi dani u zalog?

Tko je to odobrio iz Uprave Leda?

Zašto odmah nije prodan?

Na zadnje vam mogu odmah odgovoriti -jer onda udio bankara i onih koji su imali 10% na sve kredite koje je Toda dizao ne bi bio takav kakav je danas(mali dioničari maknuti u RH)

I na kraju di je Hanfa?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt