1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. plavi05

Posts by plavi05

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• plavi05
    • June 29, 2023 at 9:02 AM
    Quote from Roki
    Quote from plavi05

To je sve točno iz povijesnih podataka, ali pogledajte knjigu narudžbi za ovu godinu i s tim u vezi kratkoročnu imovinu (sirovine) koje su u porastu, očekujem veliki rast prihoda i dobiti u narednim godinama, a povijesno zadnjih 10 godina bila je stagnacija, a dionice kupujemo radi budućih očekivanja a ne povijesti

Ja sam jučer gledao FI i da, narudžbe su im brutalno porasle a u korelaciji s time i sirovine u skladištu i to izgleda baš super. Samo mi se nije svidio velik dug :/

U svakom slučaju zanimljiva firma, izgleda ima potencijala.

To što su na progress tržištu im nikako ne ide u prilog :/

Progress tržište je multilateralna trgovinska platforma u Hrvatskoj i Sloveniji, kojom upravlja Zagrebačka burza d.d., namijenjena malim i srednjim poduzećima.

Suradnja Zagrebačke i Ljubljanske burze omogućiti će malim i srednjim poduzećima prikupljanje kapitala na hrvatskom i slovenskom tržištu.

Prilikom investiranja u vrijednosne papire kojima se trguje na Progress tržištu, ulagatelji trebaju uzeti u obzir sljedeće:

1. Progress tržište predstavlja rastuće tržište malih i srednjih poduzeća kojim upravlja Burza.
    2. Osnovna značajka Progress tržišta su niži zahtjevi transparentnosti koji se postavljaju pred izdavatelje u odnosu na uređeno tržište i posljedično s tim povezan veći rizik ulaganja u vrijednosne papire kojima se trguje na Progress tržištu.
    3. Burza na način predviđen ovim Pravilima osigurava javnu dostupnost regulatornih informacija o izdavateljima, uključujući financijske izvještaje izdavatelja i informacije o vrijednosnim papirima kojima se trguje na Progress tržištu u cilju osiguranja fer i urednog trgovanja i određivanja cijena.
    4. Obvezu objave javnosti informacija propisanih ovim Pravilima dužan je ispunjavati izdavatelj na temelju čijeg je zahtjeva vrijednosni papir primljen u trgovinu na Progress tržištu ili, ako je primjenjivo, druga osoba za njegov račun.
    5. Odredbe ZTK, Uredbe (EU) br. 596/2014 i drugih mjerodavnih propisa te podzakonskih akata donesenih na osnovu tih propisa koje se odnose na sprečavanje i otkrivanje zlouporabe tržišta primjenjuju se na trgovanje na Progress tržištu.

Za ulagatelje:

Primanje financijskih instrumenata u trgovinu na Progress tržištu nije ekvivalent uvrštenja takvih financijskih instrumenata na uređeno tržište kojim upravlja Zagrebačka burza d.d.

Ulagatelji trebaju biti svjesni rizika ulaganja u financijske instrumente koji su primljeni u trgovinu na Progress tržištu, a prije donošenja odluke o ulaganju trebaju provesti odgovarajuću analizu i prema potrebi savjetovati se s investicijskim savjetnikom.

Display More

Što se tiče duga, on je održiv. Iz GFI

IMOVINA 300 MIL

KAPITAL I REZERVE 123 MIL

UKUPAN DUG 178 MIL

Dug 178.000.000 kuna

Kopao = dug

• plavi05
    • June 29, 2023 at 8:18 AM
    Quote from Hrx84

Ja sam tog Kotra imao tamo u davna vremena poprilično. Izašao tamo 2015-16 s nekim sitnim profitom te par dividendi. Nije se puno pomakao od tada.

Od tada do danas Sp500 se skoro utrostručio, a kvalitetnije su nam tvrtke napravile barem x5.

To je sve točno iz povijesnih podataka, ali pogledajte knjigu narudžbi za ovu godinu i s tim u vezi kratkoročnu imovinu (sirovine) koje su u porastu, očekujem veliki rast prihoda i dobiti u narednim godinama, a povijesno zadnjih 10 godina bila je stagnacija, a dionice kupujemo radi budućih očekivanja a ne povijesti

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• plavi05
    • June 29, 2023 at 8:09 AM

Zašto je u dva zadnja kvartala negativna sveobuhvatna dobit na CROSu izvor Moje Dionice.

• plavi05
    • June 28, 2023 at 6:32 PM

U KODT vjerujem više od 7 godina uz stalno nadokupljivanje prinos u gledalici je nešto preko 150%, i sada sam odlučio samo držati do daljnjega, a širiti portfolio na druge dionice, a ako imate skromnije financijsko ulaganje kao ja po mom mišljenju morate se usredotočiti na manji broj dionica i ne previše raspršiti portfelj. Imao sam i ja nekih gubitaka na burzi npr. ADPL, ali sve se preživi i zadovoljan sam sa svojom situacijom i svakom predlažem da proba, gubici i dobici su sastavni dio života, nedajte se obeshrabriti

• Birtija

• plavi05
    • June 28, 2023 at 9:20 AM
    Quote from renchi

Da nije bilo "janjičarsko-graševinske" strukture kako kaže barbosa ne bi bilo niti Hrvatske nego bi se sada mi iz Yu zajedno sa Rusijom i Srbijom borili za opstanak srbskoruskog sveta.

Te" progresivne industrijske struje " koje su donosile dodanu vrijednost u Titovom dobu i sami vidimo kako su završile. Ne zaboravimo da su te iste progresivne snage one koje su imale stajale na putu ostrvarenja materijalnih snova jednostavno fizički istrijebili. Fizička istrebljenja prikazana su kao borbu protiv nacista i ustaša i onih koji su danas u Rusiji proglasili " denacifikaciju " Hrvatske i poubijali i denacificirali Zagreb i Hrvatsku većinom od ljudi koji s ustašima nisu imali veze.

To je bila većina " denacificiranih " građana. Po tome su se uselili u njihovu imovinu i ukrali njihovu imovinu tvrdeći da se radilo o neprijateljima države ili nacistima. Krađa i oduzimanje imovine bila je prikazana kao u antifašističkoj borbi tj. " denacifikacija " .

Modus operandi bio je posve isti kao i današnji u ruskoj denacifikaciji Ukrajine.

Tako da smo ovaj " svijet " već vidjeli i doživjeli. Ponavljam da je po " progresivnim " Titovim kadrovima i nikada mi Hrvatske vidjeli ne bi.

Rat uvijek znači suspenziju ustava i zakona, a onda nastaje kaos ubijanja, uništavanja imovine i otimačina kojima su skloni mnogi ljudi bez obzira na političku opredijeljenost, nacionalnost, vjeroispovijest. Tako ni dio našeg hrvatskog naroda nije imun na ovu bolest.

• plavi05
    • June 27, 2023 at 11:14 PM

Minus za moj portfelj je dizerifikacija

KODT 77%,

SPAN 15%,

MONP 5%,

ostatak AUHR i KOTR2

• plavi05
    • June 27, 2023 at 10:46 PM

Hvala Ris na upoznavanju sa ovim biserom punom potencijala

• plavi05
    • June 27, 2023 at 9:45 PM

Baš zato što je do sada stagnirao i sa dobiti tako i cijenom, ali dobit po dionici od 11,46 plus dobit iz Kine na cijenu dionice od 100 Eura je prilika, a narudžbe na kraju godine su veće 50 i više postotaka u odnosu na lani, zalihe su znatno uvećali i ovdje se očekuje veći rast. Pa i KODT je isto tako stagnirao tamo prije 7-8 godina, sada je izgleda došlo vrijeme za KOTR, a kažu da su razvili nove inovativne tipove transformatora

• plavi05
    • June 27, 2023 at 8:53 PM

Malo sam prošao kroz GFI i iznenadila me dobit po dionici od 11.46 Eura i mala dividenda od 3.74 Eura, ali imaju znatno više narudžbi i moraju investirati u obrtni kapital, drugo što me iznenadilo je dobit od zajedničkog poduhvata TBEA Kina u kojem imaju 27% udijela, a ostvarena dobit iz 2022.god je čak 18,7 milijuna kuna, što bi značilo 5 milijuna kuna za KOTR. Neznam kako dalje oni to knjiže? Tiha voda teče našom burzom ovo treba prepoznati možda Best by

• Birtija

• plavi05
    • June 27, 2023 at 2:33 PM

Samo je za susjeda bolje imati vrijednog i poštenog čovjeka nego kriminalca, a uspoređivati demokraciju na Zapadu i Rusiji je smiješno. Diktator Putin je 20 godina na vlasti, a u SAD predsjednik možeš biti samo 2 mandata, a kod nas primjerice diktator Plenković želi treći mandat i nitko ga u tome neće spriječiti jer ima iza sabe korumprane birače

• Birtija

• plavi05
    • June 27, 2023 at 12:19 PM
    Quote from 5. Element

I još jedna jako bitna stvar: nema obnove ekonomskih i političkih odnosa s Rusijom dok god ne prizna krivnju, plati odštetu i trajno se i potpuno javno odrekne imperijalističke politike. Englezi su nešto slično formulirali, ali ovo mora postati glavni kamen svake politike prema tom dijelu svijeta. Idući potezi u tom smjeru trebali bi biti prekid diplomatskih odnosa i povlačenje priznanja Rusije kao države. Jer to drzava i nije. To je skup primitivnih razbojnika s nuklearnim oružjem. Takvi divljaci nemaju sto traziti za diplomatskim stolom.

Biden je jako dobro napravio što odbija razgovarati s Putinom.

A Zapad nije nimalo kriv što je 20 godina davao punu legitimnost Putinovom vlasti u Rusiji i nisu primijetili da se radi o okrutnom diktatoru. Što je Zapad učinio za razvoj demokratskih institucija u Rusiji u zadnjih 30 godina?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• plavi05
    • June 19, 2023 at 1:22 PM

Trebao bi početi kupovati trezor pa onda poništiti te dionice, da povećamo vrijednost postojećih papira

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• plavi05
    • June 15, 2023 at 9:03 AM

Malo o mojim povjesnim usporedbama iz 2015 godine sjećam se usporedbe RIZO i KODTa. RIZO je bio malo zadužen OK bilanca, HEP je najavio posao zamjene starih brojila sa elektronskim na daljinsko očitanje u cijeloj RH. Jedini proizvođač u RH bio je RIZO i to u većinski državnom vlasništvu. Sve navedeno me navelo da uložimo neki novac i da ga izgubim u RIZO. KODT je bio u investicijskom procesu povećanja kapaciteta i tu sam počeo ulagati. Danas vidite kakvu štetu i kakvu korist jedan menadžment može ostaviti društvu i pojedincu. Ovo bih volio da pročitaju oni iz državnih službi koji još uvijek žive u socijalističkom mentalitetu, pa neka malo promisle o životu, kapitalizmu, priči o uspjehu i porazu

• Turističke dionice i perspektive

• plavi05
    • June 12, 2023 at 11:59 AM

Jadrolinija vrti ogromnu paru na liniji Zadar-Otok Ugljan-Pašman, trajekti puni ko šipak voze bez prestanka, cijene visoke jeftinije je Rajaneirom do Dablina

• Birtija

• plavi05
    • June 9, 2023 at 6:51 PM
    Quote from tollway

ma slažem se ja sa gotovo svim upisima o našoj bliskoj prošlosti i sadašnjosti, ali mi glava u budućnosti! zašto?? zato što mi kao pojedinci ni na što ne možemo utjecati. pogotovo ne piskaranjem po forumu, mrmljanjem i grintanjem.

jedino kaj nam preostaje, moremo se prilagoditi. i tako se ponašam već duži niz godina.

a ova sitna politikanstva, pogodovanja i ulagivanja..... manje bitno. uvijek nekome dobro, a nekome loše!

Ne preostaje nam ništa nego prilagoditi se situaciji, primjer sa građanima Kijeva koji su onog jutra 26.02.2022.godine skupili obitelj i sitnu prtljagu ukrcali se u auto i napustili svoj grad, izgubili svoj stan, izgubili posao i sve to u jedno jutro. Danas su većina u Njemačkoj rade i nastavili su neki mirnodobski život krenivši od nule, puno bolje nego li u Kijevu živiti u ratnim okolnostima.

• Birtija

• plavi05
    • June 7, 2023 at 4:31 PM
    Quote from renchi
    Quote from plavi05

Kaže renči da u Francuskoj i Njemačkoj nije bilo šikaniranja, progona i ubijanja, a ovi napredni demokrati giljotinom su utjerivali pravdu sve do 1948. godine.

znači, po vama, je charlles de gaulle bio masovni ubojica kao staljin i tito ?

Svi vođe iz razdoblja uništavanja fašizma i velike pobjede imaju i svoju nečistu savjest, osveta u cijeloj Europi je bila sastavni dio kulture, pa nebi se cjelokupna svjetska diplomacija kompromitirala pa našem bravaru došla na sprovod i dopustila da dvadesetak godina bude na čelu svjetske politike kao lider nesvrstanih, što su o ovome mislili Kenedi, Nikson ili Carter.

• Birtija

• plavi05
    • June 7, 2023 at 2:42 PM

Kaže renči da u Francuskoj i Njemačkoj nije bilo šikaniranja, progona i ubijanja, a ovi napredni demokrati giljotinom su utjerivali pravdu sve do 1948. godine.

• Birtija

• plavi05
    • June 7, 2023 at 12:52 PM
    Quote from renchi
    Quote from plavi05

Je li tko iz demokratske prozapadne vlasti u Italiji odgovarao za vješanje tijela za noge Musolinija u Milanu, pa to je anticivilizacijski čin.

Ja i dalje osjećam susramlje kada vidim da se ubijeni pojedinac uspoređuje sa organiziranjem ubojstva milijun ili četrdest milijuna ljudi. Ujedno osjećam susramlje kada se jedan zločin opravdava drugima. Namjernim i organiziranim zločinom.

Jednako tako osjećam susramlje kada Hrvati opravdavaju ubojstva oko 300 000 do 1 milijuna, uglavnom, Hrvata .

Što je bilo milijun ustaša ? Kako se to može opravdati?

Tito i Staljin su bile 2 patološka komunističko totalitaristička ubojice. Da danas žive završili bi na Haškom sudu.

Znate li koliko su Francuzi pobili nedužnih Njemaca, eto toliko da nisu imali ljudi za obnovu zemlje, maršalov plan pa su već u pedesetim godinama morali uvesti 3 milijuna Turaka, Grka da bi izgrađivalo Njemačku

• Birtija

• plavi05
    • June 7, 2023 at 12:04 PM

Je li tko iz demokratske prozapadne vlasti u Italiji odgovarao za vješanje tijela za noge Musolinija u Milanu, pa to je anticivilizaciski čin.

• Birtija

• plavi05
    • June 7, 2023 at 11:52 AM

Nitko ne piše o Čerčilu, Ruzveltu i Trumanu kao ratnim zločincima, za ubojstva na desetke tisuća Njemaca pri kraju 2.svjetskog rata, pljačku imovine npr. dvoraca, zna se da je britanska mornarica opljačkala privatnu imovinu starosjedilaca u Zadru. Truman je aktivirao atomsku bombu i pobio, spalio i otrovao na milijune civila u Japanu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt