Fond menadžer Stojić neki dan kaže da će Hrvatska biti najteže pogođena inflacijom, jer su turizam i usluge glavne poluge ekonomije, osim toga naši gosti su iz bogatijih ekonomija i cijene će se prilagođavati njima. To vam je kao u industrijskim zemljama kad radnik proizvodi ekskluzivni namještaj ili automobil, a zna taj proizvod koji izrađuje nikad neće kupiti
Posts by plavi05
-
-
Svi se raspisali o državnim mirovinama iz proračuna, a jedna od mojih lošijih investicija je ulaganje u DMF. Uložio 80000 kuna prinos 5000 kuna, a isplatili mi 33% a ostatak u roku 5 godina, prinos cca 6,5%, a godišnja inflacija 8% puta 5 godina vrijednost novca pala za 40%. Idemo raspravljati o menadžerima koji upravljaju mirovinskim fondovima, moj AZ ponovo prodaje KODT a gdje vide bolju priliku za ulaganje volio bih znati
-
Ne brinite sve će doći na svoje, ovo će sve u rušiti kao socijalizam i Jugoslavija, pa će mo svi opet krenuti ispočetka, a onda će mo biti pametniji
debili nad debilima
pa gdje mi živimo da jedino što znaju radit je dizat porez, i nista vise
samo uzmi uzmi uzmi
dignut ce garant na 15, a to je 50% povecanje poreza
upucat cu se
UREDI:
malo jos ranta jer je taman proslo podne pa mogu po pivi
zasto u zakonu postoji mogucnost da se ovako olako dize porez?
pa dizanje poreza utječe na puno toga
ne mozes samo preko noci odlucit da ces dici porez 50%, pa nije to mala stvar
-
Greenpeace bi se trebao uključiti u borbu protiv ovog našeg birokratskog smrada😃
-
Dionicu treba kupiti na vrijeme, loše sam to napravio na Mediki, ali dobro na KODT, sada čekam SPAN
-
Dioničari brinu o produktivnosti DD, a tko brine o produktivnosti unutar državnog sektora
-
Porezi su nužni samo u određenom iznosu. Do prvog svjetskog rata u SAD-u nije postojao porez na dohodak. Uveden je privremeno za potrebe rata, i ostao trajno. Društvo je sasvim normalno funkcioniralo i do tada.
Porez na kapitalnu dobit, dividendu i štednju nije postojao prije 10 godina u Hrvatskoj, znači da se moglo bez svega toga. Drugi porezi nisu smanjeni kad su ovi uvedeni.
accountant nitko nije pričao o lijevim i desnima u ideološkim manirima, nego po pitanju poreza. Vaš komentar je netočna simpflikacija. Lijevi tradicionalno hoće mnogo više poreze nego desni i libertarijanci. Možemo je stranka koja stalno priča o novim porezima na imovinu, ništa oni ne žele smanjiti.
Onaj tko bez-pogovorno prihvaća svaki novi porez i vjeruje da je to nužnost idealna ovca za šišanje.
Čak tvrdim da više poreza stvara korumpiranije i lijenije društvo jer se sve više natječaja namješta, a sve više uhljeba kači na državnu sisu.
Imamo stalno povećanje i izmišljanje novih poreza. Tome treba stati na kraj. Glasat ću uvijek za onog tko će mi najmanje otimati.
Više poreza automatski znači i više subvencija i poticaja, a to je povećanje kontrole novčanog tijeka od strane države i organiziranih interesnih skupina (organiziran kriminal)
-
Zahvaljujemo vam na informacijama o tipu koji nema nikakve veze s ovom dionicom. Nije mi jasno ponovno ponavljanje teze da uprave u pravilu kupuju dionice s tuđim novcem kada je u ovom slučaju vidljivo da je član uprave Bobek kupio dionice vlastitim novcem. Generalno upozorenje da u RH postoje pokvareni ljudi i loši menadžeri koji mogu doći u upravu svake tvrtke možete postati na temi svake dionice. Znamo gdje živimo i da ne postoji sistemski rizik ovog našeg hrvatskog tržišta ova bi se dionica već sada tržila po duplo većoj cijeni.
Trebalo bi otvoriti temu sistemski rizici na ZSE i kako ih početi rješavati, jer nije normalno da u ovako maloj zemlji s kojom smo dobili priliku upravljati na površini imamo toliko društvenog taloga i organiziranog kriminala. Ideje i provedbu treba nametnuti svakoj Vladi. Ipak smo mi u EU, EUROZONI i Šengenu.
-
Imamo li uopće izbora ili ekstremni ljevičari, ili pljačkaši proračuna RH i državnih tvrtki pa ti biraj
-
KODT nikad nije kupovao vlastite dionice da bi ih dijelio članovima uprave radi raznih zasluga i zato mislim da je Bobek kupio dionice svojim novcem
-
KODT mi je bio skup i prije tri četiri godine kad sam ga kupovao po 1/4 današnje cijene
-
Za krajnje kupce po ponudi roba, odnosu cijene i kvalitete, Kaufland je zaista broj 1, a najgori na tržištu iz iskustva je Studenac, širi se kupuje trgovine i sve su lošije opskrbljene i s višim cijenama u odnosu kad su bile stare gazde, primjer je Sonik trgovina, kad ju je preuzeo Studenac znatno se srezala ponuda u trgovinama a cijene su znatno više
-
Kaufland je spas za hrvatsko tržište prehrambenih proizvoda, da njega nema sve bi bilo skuplje za bar 20%,a pohlepa socijalističkih menadžera u državnim firmama je opće poznata stvar, oni ovu dionicu još uvijek mogu kupiti za 50 Eura
-
Potpuno logično kolega Ris ali ipak treba imati na umu da živimo u Hrvatskoj
KODT ne živi samo u Hrvatskoj! Mislim da je svima u interesu da se dobit knjiži u Hrvatskoj, oporezuje u Hrvatskoj, investira između ostalog iu Hrvatsku, tako da neće biti potrebe za nekakvim "poljskim sendvičem".
Jedno je interes svih nas u Hrvatskoj, a drugo je interes vladajućih struktura koje se spremaju kako bi osvojili vlast i kontrolirale proračun i tokove novca u RH u naredne 4 godine i bez mogućnosti pada vlasti bez obzira što učinili.
-
Najveću prijetnju dobiti KODTa pa tako i cijene dionice vidim u državnoj intervenciji tipa extra/dodatnom/solidarnom porezu na dobit... nešto kao za prošlu godinu
A ne mogu valjda te izvanredne/krizne mjere prakticirati svake godine. Tada ne bi bile "izvanredne". I ono nam se poništilo poreznom olakšicom za investiranje, i ovo je baš firma koja je kandidat još neko vrijeme bila među onima koji profitiraju od porezne politike a ne obratno (za poticanje rasta/razvoja/ekologije).
Prošlo je vrijeme subvencioniranja brodogradilišta i sličnih bacanja novca u rupe bez dna (i sanacije banaka!). Konačno se shvatilo da ili ćemo skroz tržišno, niski/flat porezi itd., ili ako ćemo nešto državno intervenirati da onda bar radimo donekle pametno, spajajući produktivnost tih akcija i dobar PR za vladajuće, dakle porezno poticati one koji investiraju, rastu, pa i te "eko" stvari (o kojima se doduše puno može pričati, tu ima puno promašaja).
Nema smisla da KODT koji investira, razvija se, raste, sudjeluje u ekološkoj tranziciji, bude pod negativnim utjecajem porezne politike.
Potpuno logično kolega Ris ali ipak treba imati na umu da živimo u Hrvatskoj
-
Trebat će više potegnuti za burek na ZSE.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/slavonka-osuđena-jer-je-digla-cijenu-bureka-koristila-je-agresivnu-poslovnu-praksu/2484561.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d
"Slavonka osuđena jer je digla cijenu bureka."Koristila je agresivnu poslovnu praksu"
Bitno je da su nju "sredili".mislim da cijena bureka mora pratiti index i . nema ona što nad nama svoj zulum provoditi, ako ne raste crobex, nema dizanja cijene bureka i to moraju inspekcije strogo kontrolirati, mislim da ne bi bilo na odmet da i Hanka koji put zaviri u buregdžinicu i provjeri je li sve u redu s cijenama bureka , a samovoljno dizanje cijena za desetke centi mora se strogo kažnjavati i po potrebi zatvoriti radnju neodgovornim pojedincima
To je zato što nam zemlju vode djeca, vjerni pioniri iz uglednih komunističkih obitelji
-
ima li još neka turistička dionica koja je u plusu za prvih 6 mjeseci,možda nisam pregledao sva izvješća,tako je bila i 2019.jedina mana likvidnost,ostalo daleko prva turistička dionica...
Ima MONP ito u portfoliju ima samo kampove za koje neki kvazi stručnjaci kažu da su najviše pod utjecajem kratke sezone kad ono u prvom polugodištu dobit
-
Ovdje se radi o normalnom investicijskom ciklusu, ulaganje u IT radnu snagu, obrtaj uloženog kapitala u dobit biti će sigurno brži od primjerice Adrisovog ulaganja u luksuzni hotel u Splitu.
-
Nakon toliko novougovorenim poslova, na stranicama KODTa nema novootvoreni natječaja za posao, kako oni sve ovo misle odraditi bez novog zapošljavanja?
-
Spnv je tu dosta zaslužan. On je bil desetača. S tom lovom i lovom od vlen koji je skoro na vrhu prodan is dividendama su kupljeni koei i kotr. I naravno Medika i kodt su svoje odradili. Solidno i lkpc i ikba. Jdos, tshc i cros2 - mahuna.
Koliko ono u FI KODT stoji da su uvećane narudžbe u odnosu na prošlu godinu