Zar ERNT nije možda špekulacija za preuzimanje 5G postaje "crno zlato" 21.stoljeća, Ameri, Kinezi, EU, Rusi tko zna?
Posts by plavi05
-
-
Mislim da je ovo dobar pokatatelj netto dug/ebitda -0,39
-
Hvala, na osvrtu. Ovdje postoji dobra perspektiva.
-
gosp.Kvark niste se osvrnuli na povećanu zaduženost tvrtke, znam da se ulaže u buduće novougovorene poslove ali nisam dovoljno stručan gdje je krajni limit zaduživanja, a da kompanija i dalje stabilno posluje.
-
-
Preporuka, pričekati izvještaj za 1.kvartal
-
Ako nebude dividende ove godine za 3-4 godine možete računati na još jednu podjelu dionica 1+1 kao što je bilo preklani.
-
Što se tiče rezanja plaća u državnim i javnim strukturama izrazito sam protiv, treba rezati-ukidati "radna mjesta" koja u stvari to nisu jer kada pojedinci nebi radili i nekoliko mjeseci to nitko nebi ni primjetio, dakle nerade ništa i to treba ukinuti.
-
U BiH dio stanovništva mogu se opredjeljivati kao Hrvati, ali njihov život i sudbina vezana je za zemlju u kojoj žive, plaćaju porez a to je BiH, i to bi trebalo biti zdravorazumski. Ako živim u Rijeci ne mogu plaćati poreze i prireze za grad Osijek jer mi se taj grad sviđa više od onoga u kojem živim.
-
Svjedoci smo i ugovorenim novim poslovima za koje je potrbno i zaduživanje, a kapital je ovdje više u znanju, stručnosti, a manje u strojevima i nekretninama.
-
KODT očekujem realizaciju povećanih narudžbi od 14% pogledajte zadnjih nekoliko izvještaja, uvećavanje kapitala i rezervi, ne kupuje TOP 10 već duže vrijeme bez razloga.
-
portfolio:
KODT 75%
ERNT 25%, prodao Adris i AD plastik
-
Zbog covida 19 pokretanje 5G mreže mogla bi se i ubrzati, sigurnost je najvažnija, da usporedim sa elektrifikacijom u kojoj HEP sramotno stopira napajanje stanovništva iz vlastitih sustava mikro solara. Sve ove stvari će se ubrzano mijenjati. Portfolio mi se sastoji od 75%KODT i 25% ERNT
-
Čini mi se da imati kompaniju koja je u mogućnosti primjeniti 5G tehnologiju na ZSE stvarno privilegija, što mislite da li će Europljani radi sigornosti svojih demokracija za razvoj 5G mreže odabrati kinesku državnu kompaniju ili svoju europsku Eriksena. Što mislite danas u ovoj situaciji koliki je značaj u sigurnosti
interneta, to je jednako važno kao voda i struja. Djeca nam se obrazuju on line, državna uprava funkcionira on line itd.
-
Mnoge stvari nakon ovog virusa će se promijeniti, tako i odnos prema ERNT. Mislim da će se ova tvrtka promatrati kao strateška komunalna tvrtka bez koje nema internetkog prijenosa podataka, koja servisira sve tele operatere u zemlji, ima dugoročnu suradnju sa T-comom i A1. Već je u eksperimentalnoj implementaciji i 5G mreža koja je prevažna za cijelu Europu i iz siguronosnih razloga. Mislim da će i tržište tako početi vrednovati ERNT. Da li će ovo biti strateška tvrtka ili i dalje Janaf, Ina ili Đuro Đaković, kupvina ratnih aviona i sl.