Pitanje je samo produktivnosti koei u sektoru transporta, povijesni pokazatelji kazuju da se baš nisu proslavili u proizvodnji vlakova i tramvaja, za razliku od proizvodnje transformatora
Posts by plavi05
-
-
Ovdje se dobit zakotrljala zadnjih godina kao lavina praktički iz tromjesečja u tromjesečje, ovog se ne i posrami ni neki start-up
-
što se krije iza odustajanja međunarodnog sudovanja?
-
Čini mi se najbliže istini, koliko klijenata bude obeštećeno za toliko će RH obeštetiti banke, jer bez novog kreditiranja nema izlaska iz krize
-
Koliki mi je gubitak kao građaninu RH a koliki mi je dobitak kao dioničaru ZABE?
-
Hita vrijednosnica. Zadovoljan
-
Luković nastavlja prodaju
-
Zašto je to dobro, palac gore?
-
Od strane banke mislim da je ponuda korektna, radi na svom unutarnjem restrukturiranju, međutim ne uklapaju se u moju računicu iz jednostavnog razloga što mi ova štednja za dvoje djece od 4% kamata, omogućuje sa druge strane mog portfelja puno bezbrižniju kupovinu dionica i mirniji san ukoliko dođe do sloma tržišta primjerice 2008/09. ili ovog najnovijeg iz 2020.
-
Hvala na trudu gosp kečiga
-
Kamate se smanjuju, a pristojbe rastu od 01.03.2021. Puno važnije mi se čini koliko bi ZABA trebala dobiti prodajom dionica Optime, a za nas nove vlasnike dionica Zabe zanimljivo bi bilo znati po kojim vrijednostima se trži NLB na Ljubljanskoj burzi?
-
Lako je biti general poslije bitke, prije bitke ušao sam u ERNT sa 20% portfelja po cijeni 1.060,00, a sa 50% u ZABA dječiju štednju sa 4% kamata, da sam barem obrnuto.
-
Očekivanja od turizma su velika, ali i kod ostalih mediteranskih zemalja. Nakon korone cijene u turizmu bi mogle biti akcijske bar 2-3 godine.
-
Posebno mi pripadnici malih naroda u EU ili će mo se zajednički boriti za EU i potpuni globalizam u svijetu ili će mo nestati pod čizmom velikih.
-
Da li ima kakvih promjena na tržištu Rusije što se tiče telekomunikaciske opreme iz EU ili su na snazi još uvijek sankcije iz 2015.godine. Kada bi tu bilo kakvoga političkog dogovora u bliskoj budućnosti, to bi bio pravi "bingo" za ERNT. Rusi se vrlo brzo moraju odlučiti MI ili ONI?
-
Jeste li čuli za pojam politička nestabilnost, npr. kakve veze ima Krim i AD Plastik
-
Vrlo mali rizik postoji u kompaniji, a puno veći u okruženju. Vrlo realna šansa potpunog raspada zdravstvenog sustava, lako može dovesti do odgode realizacije dogovorenih narudžbi ukoliko se zaraze VKV radnici i inžinjeri za koje je teško naći zamjenu u kratkom roku. Ne bojim se proljetnog zatvaranja, nego onog ne kontroliranog, jer tko zna koliki obim zaraženosti nas očekuje tijekom ove zime. Slijedeći rizik koji može eskalirati je jačanje primitivnih političkih rješenja u Poljskoj (zabrana pobačaja, jačanje klero nacijonalista i sl.)
-
Nedavno mi je HEP ugradio Iskrino elektronsko brojilo. Koga nema bez njega se može
-
Sinoć u Otvorenom g.Bago je spomenuo činjenicu koju moramo imati na umu, da malim ekonomijama kao što je naša najviše odgovara Globalizacija kao trend, a zatvaranje svijeta nas zapravo uništava, jer se mi ne možemo osloniti na domaću potrošnju (tržište) ako želimo graditi ozbiljnu ekonomiju i poduzeća koja će zauzeti svoje pozicije na tržištima.
-
Danas je i običnom građaninu jasno ako virus ne ode sam od sebe, da će mo iduće godine 2021. biti sretni i sa 50% turističkog prometa u odnosu na 2019.