Umjesto da se najavljuje val privatizacije, država usisava pod svoju ovisnost i ono malo neovisno i slobodnog stanovništva. Uzori su nam Turska. Rusija, Srbija, Mađarska.
Posts by plavi05
-
-
Dodao bih i sloboda tržišnog natjecanja i privatnog vlasništva i ne regularnog utjecaja državnog vlasništva na tržištu i bavljenu djelatnostima koja su rezervirana za privatnu inicijativu
-
Nevjerojatno je s koliko prijezira se vlast i narod odnosi prema liberalnim slobodama građanskim pravima, slobodama pojedinaca, slobodnim medijima. Upravo onim vrijednostima koja su EU učinile najhumanije društvo na ovom svijetu. s najmanje siromaštva i obespravljenih.
-
U međuvremenu HEP ugrađuje Iskra brojila
-
U 1.tromjesečiju se očekuje stagnacija prihoda i dobiti, a trguje se na P/E previsokom i trenutno nije povoljno za kupnju.
-
U javnosti se malo zna, pred ZOI u Sarajevu, zapad Jugi nudi približavanje ulaskom njihovih kompanija u 50% vlasništvo naših tada Radnih organizacija, ulaganja, modernizaciju industrije, prilagođavanje dioničarskom kapitalizma. Od svega je jedino prihvaćen da TAS preuzme licencu za proizvodnju novog golfa
-
g-Alias mislim da je razlika između Češke i nas što su oni EU novac prelili u privatni sektor i radili na konkurentnosti i kapitaliziranosti kompanija koje imaju priliku plasiranja proizvoda i usluga na tržištu od 400 mil.ljudi, a mi novac EU pretačemo samo u državni i javni sektor za investicije u infrastrukturu koje ne donose direktan poticaj privatnom sektoru (industriji),a jedino smo u turizmu prisutni, što je više nego nedovoljno da se zaustavi ovaj višegodišnji negativan niz.
-
Bio sam mladić u 80 tim godinama i žao mi je što se danas krivo prikazuje to vrijeme. To je vrijeme slobode i nesputanosti kojeg sigurno više nikad neće biti, a predvodili su nas kultura NOVOG VALA I PUNKA. Nemojte mlade lagati o 80 tim u Jugi.
-
70% KODT 30% ERNT i meni je žao što lani iz čarape nisam izvadio još malo keša.
-
Sramota je kod nas poslovati sa dobiti i dijeliti dividendu, a ne plaćati račune je sasvim OK
-
Da li nas ovdje može spasiti Milanović da išamara kriminalce iz zločinačke koji nemaju za lijekove ali imaju za...
-
Tema je Bandić a ne Babić
-
Zemlja u kojoj država prodaje juhice i vegetu, a nema za lijekove istovremeno prisilno građanima naplaćuje zdravstveno osiguranje i građani ne prosvjeduju.
-
Moguće su raznorazne kombinacije preuzimanja ove KOMPANIJE, da je izlistana na nekoj normalnijoj EU burzi vrijedila bi mnogo više. Zašto bi jedna najzaostalija zemlja EU bila lider na zanimljivom energetskom tržištu u proizvodnji transformatora. Kupit će nas i to je to.
-
Nevjerojatna činjenica je da ni nakon 3-4 godine brutalnog rasta vlada nepovjerenje investitora koji nikad ovu dionicu nisu na gradili prije FI nego poslije. Ova dionica je predobra za ovu lošuZSE i sigurno je da je još dugo nećemo gledati na ZSE.
-
-
-
Veće narudžbe 23% pretvori će se u uveća nje prihoda i dobiti i iz povijesnih podataka zadnje 3 - 4 godine siguran sam da će 2021. Biti s većom dobiti nego ova godina, jedino rat, požar ili poplava to može spriječiti mi 8
-
Cijeli dan isčekujem izvještaj, narudžbe 23% veće nego lani, zalihe su povećane, jedina nedoumica mi je ostala dugoročna obveza koja je uvećana, neznam o čemu se radi
-
Lako je zloćki bježati od problema, ja sam duboko uronjen u ovom kvazi društvu, imam nekretninu, novac u 2. I 3. Stupu MO, dionice na ZSE i dječju štednju djece koja su u osnovnoj školi. Ja ne mogu bježati, samo se boriti protiv zločinačke do kraja.