Ovo s invazijom Rusije postaje smiješno. Rusi već sad kontroliraju istok Ukrajne i Krim i to će braniti, a zauzimati vojskom Kijev i ostale velike gradove sigurno neće jer to bi značilo nepotrebno veliko stradanja Rusa. Čemu onda ovolika panika?
Posts by plavi05
-
-
A za uništavanje naše naftne i kemijske industrije kriva je kraljevina Jugoslavija
-
Svi su na početku kovid krize zazivali više države i pomoći ali moramo ponovo učiti da je tržište i zakon ponude i potražnje jedino prirodno ponašanje i ako hitno nebudemo smanjivali utjecaj države na tržišne tokove imati će mo velikih problema, pa zato smo napustili socijalizam i prihvatili tržišnu ekonomiju. Prvi Vladin potez bi trebao biti povlačenje političara i države iz HEPa pa zatim uključivanje građana i Mirovinskih fondova u program s OIE.
-
U mom gradu niču novi kvartovi bez stanovnika, kažu to su stanovi za najam i turizam, bojim se pomisliti što će se desiti kad se normaliziraju putovanja po svijetu i ojača turistička konkurencija.
-
U ovom slučaju žalostan je ovaj naš kontinent Evropa. Ništa nismo naučili iz povijesti i ponovno smo se dali uvući u bespotrebne ratne igre sa igračima sa strane. Ako je nekome do rata neka ratuje u svojoj kući.
-
-
-
Imam je 10% u portfelju, u obitelji sam provjerio kvalitetu argete. Uspoređivao sam je sa Gavrilović paštetom. Argeta je bila bolja za cijelu obitelj.
-
-
Kolega Loosert to misli čovjek sa 8 razreda osnovne škole, a što misle doktori ekonomije sa zagrebačkog sveučilišta?
-
Jedini lijek za inflaciju je uvećavanje ponude roba i usluga na tržištu, kroz normalizaciju dobavnih lanaca i produktivnost ili podizanje kamata, vrijednosti novca.
-
Pogledati kratkoročnu imovinu, jak porast zaliha mogao bi biti realiziran u 4.kvartalu, a onda ovo leti u nebo i biti će kasno za jeftin dokup.
-
Solarni sa mikroinverterima su sjajno tehnološko dostignuće, sa današnjim troškovima ugradnje i davanjima za projektu dokumentaciju i na današnju cijenu struje povrat investicije je 8 godina, a osiguranje na rad elektrane 20 godina, a na cijene struje od travnja povrat će biti još i brži. Zašto ovo nije popularna investicija?
-
Hep je jedna tajna organizacija, i ako morate imati s njima posla zasigurno će te izgubiti mnogo živaca i smanjiti svoj životni vijek. To je poduzeće koje podriva energetsku stabilnost RH i ugrožava buduću političku i ekonomsku sigurnost naše zemlje. Direktno su odgovorni za bijeg na tisuće mladih električara kojima otimaju kruh, kao i našim građanima da koriste čistu i jeftinu energiju sunca. Ako gledate našu obrambenu snagu, neprijatelj jednom terorističkom akcijom ne može ugroziti opskrbu strujom jer je svaka kuća mali proizvođač struje.
-
Ja na plaćeni trofazni priključak od 11,04 kWh imam pravo na instaliranu elektranu od 6 kWh. To pokvarenom pravilo je uvedeno da nebi slučajno građanin postao prodavač el.energije. Ovakvim ponašanjem HEP postaje sigurnosno opasno poduzeće za RH. U Austriji i Francuskoj su provedene vježbe civilne zaštite u slučaju većih prekida opskrbe električne energije.
-
E moj Marine, ispuni ti 2 formulara pa ćeš vidjeti kad ćeš dobiti elektranu i koliko ćeš je platiti, koliko projekata ti treba i koliku ulaznu snagu prije ugradnje moraš platiti HEPu.
-
Sam HEP je izvor nestabilnosti u opskrbi, kad bi dopustio vlasnicima kuća korištenje mini solarnih elektrana sve bi probleme riješili. U normalnom svijetu montaža solara jednaka je montaži klima uređaja, posao traje 3 do 4 sata.
-
Ponuda dionica na asku je oskudna jer ovo vrijedi puno više danas mi je KODT dosegnulo 70% portfelja i ne mislim prodavati kao što sam morao prije 12 mjeseci radi ugradnje solane elektrane. Ne shvaćam pravilo kao kod nekih kolega o maximalnih 30% portfelja za jednu dionicu, ako nekoga ljubiš ljubiš 100% bezrezervno😍❤️
-
Pitam se zašto je PODR bolja kupnja od ATGR kad je kod ATGR niži P/E a i bolja je kontrola troškova?
-
Građevinski materijal i satnica građevinskih radnika leti u nebo, sumnjam da će i cijene uslužne djelatnosti vezane za hotele baš tako vertikalno ići gore, a tek protok vremena od investiranja do otvaranja hotela.