Najviše me je strah potkapacitiranosti i negativne selekcije naše političke elite, danas na N1 Furio Radin uspoređuje imigraciju i dobru integraciju Pakistanaca u Veliku Britaniju sa navodnoj našoj prilici sa Ukrajincima. Pa nisu se u posljednjih 100 godina Englezi raselili po Zapadnoj Europi u potrazi za poslom nego su to činili Hrvati, pitam političare zašto?
Posts by plavi05
-
-
Može li se uspoređivati MONP i LPLH kamp turizam?
-
Koja nehumana logika u 30 godina 1 milijun Hrvata pobjeglo je iz zemlje, a sad je prilika zadržati Ukrajince, i ne pitamo se što smo mi to bitno promijenili u našoj zemlji da više nepostoji razlog zbog kojeg je pobjeglo ovih prije spomenutih milijun ljudi, ili je to razmišljanje kratkoročno za nadolazeću turističku sezonu.
-
Kod nas se dobro živi samo je problem tko dobro živi i od čega, dobro žive političari i oni koji su na nju oslonjeni, a živi se od nekretnina i turizma, svi mladi obrazovani koji mogu nuditi znanje i stručnost najlakše prolaze odlaskom vani i to je veliki problem proizvodnja i inplementiranje novih tehnologija.
-
Cijena dionice ne sadrži samo fundamente nego i buduća očekivanja, prije kovid krize očekivanja su bila pozitivna, a danas nakon mjesec dana rata u Europi i očekivanom inflacijom i padom kupovne moći turizam je najranjivija grana privređivanja, stoga je danas cijena Adrisa tu gdje je.
-
Pisao sam na Best buy o KODTu, mislim da nakon isplate dividende cijena ostaje ista kao i što je bilo lani, pad je jedino moguć u slučaju ruskog raketiranje Varšave ili Berlina, u naravi sam optimist i mislim da Putinovom ludilu dolazi kraj.
-
Završilo je 1.tromjesječije, vrijeme je za špekulacije vezano je za rezultate. Iz GFI KODT iznio bih neke zanimljive brojke KRATKOT. IMOVINA 341 MIL. LANI 420 MIL OVE GODINE, SIROVINE 118 M NASPRAM 159 M, POTRAŽIVANJA 154 M LANI 191 M OVE GODINE, NOVAC U BANCI 112 M OVE GODINE 125 MIL. Koliko će se ovog kerozina biti upotrebljeno za ovu raketu u 1.tromjesiječiju, raketa koja stvara nove vrijednosti, dobit i kapital. Ovo je zaista posebna dionica na ZSE, plus je i energetska branša koja je aktualna za ovu robu se ne pita cijena samo daj. Pogledajte samo marže koje rastu, a dobro su se osigurali sa sirovinama.
-
Kad smo kod Tita nikad se u povijesti nije dogodilo da jedan diktator odluči sveobuhvatno obrazovati svoj narod besplatno, tako da su djeca seljaka, lugara i ribara završavali najprestižnije fakultete u zemlji, a danas demokracija, a vlast se bori da ima što neobrazovaniji i neosviješten narod kako bi se lakše vladalo i kralo.
-
Zašto nitko ne uči iz povijesti, kao i Putinu ista stvar dešavala su se i Hitleru na istočnom frontu, nitko iz bliskog kruga nije imao hrabrosti reći pravo stanje stvari i nekoliko puta se događalo da zbog loše logistike i manjka vojnika Nijemci ostaju u obruču Rusa izolirani i trpe gubitke u živoj sili i tehnici. Hitler je naređivao samo nema povlačenja.
-
Posijane nacionalističke ideje i zlo sa političkom moći u jednoj osobi i jednoj stranci, kontrola medija, danas imate osim u Rusiji u mnogim zemljama istočne Europe, Poljska, Mađarska, BiH, Srbija, pa i Hrvatska u obliku korumpiranog HDZa i državnog medija HRTa.
-
Danas visoki državni službenik Anušić kaže o prijetnjama smrću to je dio našeg posla, pa i meni se prijeti smrću, pa ne osjećem potrebu to prijaviti. Svakog dana se događaju takvi skandali u našoj zemlji da je to meni nezamislivo, a nitko ne reagira, a narod se ne buni, svima je izgleda dobro i sve ovo normalno.
-
Pošto bi se KODT mogao kupiti kada bi jedna supersonična ruska raketa pogodila Pariz, Berlin ili London, naravno direktno ne utječe na poslovanje ali?
-
Kad sumnjate u opstojnost EU što onda tek mislite o opstojnosti RH?
-
Uz to što je idiot Putin je izdajica ruskog naroda jer je nakon 22 godine diktatorske vladavine svoju Rusiju doveo do potpunog sloma i vratio je u šezdesete godine prošlog stoljeća.
-
Najveći sigurno nosni problem za našu zemlju je korumpiran i lažljiv HDZ i vlada A.Plenkovića. Zbog ovih stvari morali bi hitno na nove izbore?
-
Države se naoružavanju, a građani bi se trebali okupljati, solidarizirati, prosvjedovati, ukazivati, govoriti bez predrasuda, rušiti mitove, i to je put u sretniju budućnost
-
Kriva adresa u programu Jaryn i Jarun?
-
Kolega Zločesti ovo oko eksplozivne naprave na dronu čista je laž naših vlasti jer su to objavili drugi dan, a ne prvi, valjda bi neaktiviranu bombu uočili prvog dana. Svaki narod bi morao otkrivati laži svojih vlasti, to je moja borba za bolje sutra.
-
Postoje dvije humanističke misli koje treba shvatiti ozbiljno, mitovi i nacionalizam je posljednje utočište hulja i probisvijeta, kad se narod za talasa pametnima nema spasa, trebamo poticati individualizam i osobnu odgovornost za vlastite postupke. To je jedini put za bolji Svijet.
-
Čudi me kad neki analitičari pozitivno govori o Angeli M. kako je ona surađivala, izgleda da i Putinu fali Angela, izgleda da će biti zanimljiva korespondencija gore navedenih prije i poslije invazije na Gruziju, aneksiju Krima i okupacije Donbasa, da li je Putin već znao kakve ga mini sankcije očekuju nakon ovih nestašluka. Indicije postoje i kod druženja Zorana i Milorada te izjave našeg Zorana kako ga on jako dobro poznaje, poznavali su i Zapadni političari Putina 22 godine i sada utvrdili da je monstrum, ima ovdje posla za mnoge dobro plaćene EU službe.