Prilikom dobivanja opcijskih dionica od strane uprave trebalo bi ubaciti odredbu o zabrani prodaje takvih dionica na barem 10 godina, time bi se uprava trudila da vrijednost tih dionica raste, a ne ovako kroz petnaestak dana postati vlasnici milijuna bez ikakve zasluge za kompaniju
Posts by plavi05
-
-
Moja elektrana je proizvela u srpnju 1,1 MWh i isto tako i u kolovozu. Snaga je 6,1kwh a u vremenu zenita elektrana nikad nije uspjela preći 5 kW.
-
Vidjeti ću kako ću proći ovu zimu. Elektrana 6,1 kWh, imam 2 jednosobna i 3 dvosobna stana u Dalmaciji. Stanovi su opremljeni klimama i Glamox norveškim grijalicama, prije elektrane zimska tarifa je bila 2500 kn.
-
A moram komentirati i ovaj sustav samoopskrbe i proizvodnje, danas kada manjka i struje i plina, ova zemlja onoga tko proizvedenu energiju pošalje u HEPovu mrežu malte ne proglašava se zločincem i neprijateljem zemlje, umjesto da dobije nagradu za više proizvedene el. energije, pa to je i Plenki ugradio u nove mjere i kategorizirao cijene prema potrošeno struji, tko je ovdje lud, izgleda da sam propustio pročitati više epizoda Allana Forda
-
Svaki solarni panel trebao bi imati svoj mikroinverter što optimizira rad elektrane i svaki panel daje različitu snagu što se može vidjeti preko enfase sustava. Tehnologija SE je pravo savršenstvo, problem smo mi Hrvati i sustav terora koji mora proći svatko onaj koji se odluči na SE. Evo npr. mene su iz čistog mira izbacili iz sami opskrbe u sustav proizvodnje, u kojoj obračunavaju moju proizvodnju jedno 5 puta niže od stvarne cijene struje imam račune negdje, 0.165 za kWh, poslao sam reklamaciju već za posljednja tri računa, i prije 5-6 dana su me obavijestili da će me vratiti u sustav samoopskrbe u kojoj se el. energija prebija preuzeo i proizvedeno. Nadam se da će naša djeca ipak bolje urediti život u ovoj lijepoj zemlji.
-
Kaže Plenković, dobit nije moralno prihvatljiva, ovo je blago rečeno staljinistička izjava, želja da kontroliraju cijene, ne žele smanjivati administraciju vrijeme je za obranu demokratskih vrijednosti, moramo rušiti silom ovu amoralnu i kriminalnu vladu
-
U ovoj zemlji dozvoljeno je krasti proračun i ulagati u nekretnine, ali je nepristojno investirati u biznis i biti u tome uspješan to nije moralno i primjereno u ovako teškom vremenu kada se država opljačkala prekobrojni od HDZ
-
Baš me zanima hoće li UEFA donijeti odluku o odigravanju svih utakmica tokom dana radi uštede električne energije i time se solidarizirati sa situacijom u EU.
-
Jedan Simens nakon 60 godina prisustva na ruskom tržištu napustio je Rusiju a naš Dean Lovren odrađuje svoj ugovor za Zenit, sramota, da ne nabrajam ostale renomirane europske kompanije koje su napustile Rusiju svjesni gubitaka.
-
Gledam tekmu Spartak i Zenit i nemogu vjerovati kako EU gradi svoje sankcije prema Rusiji na teret industrijske proizvodnje i građana, a šoubiznis poput nogometa uopće nitko i ne spominje, a kad tamo za Zenit nastupa i veliki Hrvat Dean Lovren što je zaista ne probavljivo za čovjeka sa normalnim ljudskim stavom, ovo što rade nogometaši zaista je nehumano, neljudski, degutantno s obzirom kolike prihode imaju u odnosu na prosječni prihod naših građana i nisu se spremni solidarizirati sa svima nama u ovako teškom i neizvjesnom vremenu i pridružiti se svima nama u sankcijama prema Rusiji.
-
Trofazni struja snage 11,05kWh mi je trebala da bi mi HEP odobrio rad solarne elektrane snage 6,10 kWh to je razlog
-
Evo vam jedna sitnica iz HEPa kada želiš dokupiti kilovate i prijeći iz monofazne u trofaznu struju dođe ti na vrata radnik Elektre koji ti promjeni brojilo i kaže ti sad imaš trofaznu struju a tko će vam rasporediti faze po kući, pa naravno vi majstore pa koliko da vam platim 500 kn super sad je posao gotov. Na računu HEPa stoji samo dokup snage a tko je podijelio ovih 500 kn radnik na terenu, šef ili još prema vrhu piramide?
To uopće ne mora raditi tip iz elektre, nego bilo tko drugi tko zna sa strujom.
Ako je trofazna struja, onda se računa kao "puna zakupljena snaga", ali naravno da većina korisnika ima limitator i monofaznu radi nižih mrežarina, itd.
A da rade na crno i ti tipovi iz Elektre, naravno da rade...
Da li ćeš odmah dogovoriti posao sa čovjekom iz Elektre ili ćeš čekati električara 15 do 20 dana, a osigurači će ti po kući stalno ispadati, pa naravno da ćeš odmah riješiti problem
-
Evo vam jedna sitnica iz HEPa kada želiš dokupiti kilovate i prijeći iz monofazne u trofaznu struju dođe ti na vrata radnik Elektre koji ti promjeni brojilo i kaže ti sad imaš trofaznu struju a tko će vam rasporediti faze po kući, pa naravno vi majstore pa koliko da vam platim 500 kn super sad je posao gotov. Na računu HEPa stoji samo dokup snage a tko je podijelio ovih 500 kn radnik na terenu, šef ili još prema vrhu piramide?
-
-
Krajnji cilj poreznog sustava bi trebao biti na hrvatsko tržište rada vratiti hrvatske radnike, ta ideja je danas domoljubnija nego 90tih ideja o samostalnoj Hrvatskoj
-
porez na nekretnine smanjuje cijenu nekretnina. kome to nije jasno ima problem sa elementarnim znanjima iz ekonomije.
A povećava vrijednost kompanija na burzi, čime raste zapošljavanje, tehnološki razvoj, i rast BDPa
-
Pod hitno tražiti uvođenje poreza na nekretnine za vrijednost koja prelazi 100.000 eura.
-
Kruha i igara, domoljubi bi novi stadion, a hrvatska djeca ove zime neće se obrazovati jer država neće platiti grijanje, u bolnicama i ispred bolnica umiru Hrvati od banalnih bolesti koje su bile izlječive i pred 60 godina.
-
Smiješno je kad se netko sjeti Dinama iz 67 ili 82, pa sjetite se naših košarkaša od 81 do 91 pa Cibona je dva puta bila europski prvak, a Split čak tri puta, znači u 10 godina, 5 godina su hrvatski klubovi osvajali najjače euro takmičenje, a danas nijedan klub iz naše zemlje uopće se neće takmičiti ni u jednom evropskom kupu.
-
Pravo pitanje je za sve europske administracije kako novac iz šoubiza poput nogometa prebaciti u industriju zbog rasta troškova, energenti, sirovine i dr.