Jer je desant na Normandiju😍
Posts by plavi05
-
-
Kad će više završiti rat u Ukrajni, stvarno su dosadili s tim, obnova kreće tek kad rušenje završi, bit će posla i za SPAN i za KODT samo moramo biti strpljivi
-
Naravno da mi je žao što nisam još kupio, kao što mi je u nekim drugim slučajevima bilo krivo što sam kupovao, na burzi i životu nema zicera sve je splet različitih okolnosti
-
A kad vidiš da se lidl i kaufland ovdje širio sa kreditima bez kamata, a agrokor su u isto vrijeme derali sa olalala kamatama… vidiš da je sve ciljano rađeno izvana da se preuzme HR maloprodaja.
Jer da je bilo mozga u političara, onda bi imali jedan jak maloprodajni lanac koji bi bio u suvlasništvu mirovinskih fondova, investicijskih fondova i raznih firmi koje i prodaju robu na Hr tržištu (pa ako ne zaradiš puno od svog proizvoda, zaradiš od malopordaje kojoj si suvlasnik) i pokrivao bi komplet HR pogotovo u turizmu sa prvenstveno našim proizvodima i širio se van granica.
Ali kad imaš političare koji imaju propuh između usiju, onda imaš sta imaš i ideš sve dok se ne raspadne, a raspast će se ako ovako nastave ….
Nemam ništa protiv povećanja mirovine, dapače svima, ali kad vidiš ovo, da rade ciljano za sljedeće izbore samo se nasmiješ, koji likovi… da ste pametno vodili gospodarstvo zadnjih 25 godina od kad je rat završio, svi bi imali duplo više mirovine ne samo ovi povlašteni …a pogotovo povlašteni iz sabora, koji ne zaslužuju niti da ih se smatra povlaštenima 😏😏😏, pa vi ste samo radnici koji ste izabrani da odradite svoj posao na 4 godine 😒
Hrvatski ratni vojni invalidi povlašteni??! Ja bih vama dao da se zamijenite za njihovu invalidnost , kad je to povlašteno! Zato malo razmislite prije nego nešto napišete
Poštujem sve koji su ostali bez dijela svog tijela, svim drugima poručujem svaka čast na ratnom herojstvo ali životni vijek traje puno više od 4-5 godina rata. Što ste radili od 1995 pa do danas osim što parazitirali ovo društvo čime ste mlade prisilili da idu raditi u zapadna uređena društva među kojima ima i vaših kolega iz rata časnih i poštenih branitelja
-
Ako su narudžbe povećane za 60% u odnosu na lani, vidi se da su transformatori vruća roba zbog ubrzanog razvoja električne energetske mreže u Europi pa vjerovatno postoji prostor za rast cijene, a i same cijene električne energije su u porastu
-
Zašto neke stvari radimo na teži ili gluplji način, inflacija novca ne rješava se zamrzavanjem cijena nego podizanjem kamata, i opskrbom tržišta sa dodatnom količinom roba npr. iz robnih rezervi. Na tržištu tada imamo višak roba i manjak novca što u konačnici dovodi do pada cijena, to bi trebalo biti gradivo prvog razreda ekonomske škole, a izgleda da naši profesori sa fakulteta još uvijek nisu savladali to gradivo
-
A ja pomislio da se spremaju na zakon o dodjeli dječjeg doplatka za svu djecu a ne samo za doslovce gladnu djecu
-
Bakar i aluminij na burzama ponovno na uzlaznoj putanji, da li će skupe sirovine negativno utjecati na profitu maržu
-
Teško je objasniti YU onima koji nisu imali prilike živjeti u njoj recimo 80tih godina, ja bi rekao zemlja bez političkih ali sa osobnim slobodama, zemlja apsurda, zemlja samoupravljanja bez vlasničkih prava itd
-
evo par primjera koliko su trgovačke marže kod nas bolesno visoke.
žena i ja kupujemo svaki dan malo u dućanu, najčešće osnovne namirnice.
i, recimo, u našem dućanu, redovna cijena mesnog doručka i mortadele je, ni manje ni više nego, 10€/kg, a akcijska cijena bude cca 6€/kg za mesni doručak i cca 7€/kg za mortadelu.
e sad, koliko je meni poznato, trgovci ni kad prodaju po akcijskim cijenama ne smiju prodavati ispod nabavne cijene, što znači da i na te, akcijske, cijene još uvijek imaju neku maržu.
e sad, recimo da se trgovac ne uspije riješiti zaliha i da ta hrana ode u otpad.
e to bi inspektorati i ekipa trebali drastično kažnjavati, jer se time radi i ekonomska i okolišna šteta enormnih razmjera, jer je tu sasvim očito da trgovački "price discovery" nije usmjeren na to da se riješi zaliha po razumnoj cijeni, već da te namjerno odere.
ne znam je li nešto slično postoji drugim zemljama koje su više ekološki osviještene (vjerojatno da), ali, i to bi mogao biti jedan od razloga zašto su cijene hrane, koja je brzo kvarljiva roba, kod nas više.
što se pak tiče trajnih i/ili povremenih dobara i usluga, tu već vrijede neka druga pravila, al to je ionako consumer discretionary i tu tržište može odragirati.
po meni, poduzetnička ekipa se malo previše uzkmečala, jer da im vlada uvede kazne ili dodatni porez ako nemaju zero waste sustav, brzo bi zašutili, jer bi bili prokazani kao ekološke štetočine.
jednostavno, radi se o dobroj staroj ekonomskoj politici još iz vremena bivše Yugoslavije, prodaj vani jeftinije, pa oderi i nadoknadi na domaćem tržištu 🤷
Jeste li se raspitali koliku komunalnu naknadu trgovački lanac plaća lokalnoj samoupravi i koga sve mora zaposliti iz kvote lokalnih moćnika da bi uopće mogao poslovati na određenoj lokaciji. Da je ovaj narod pametan trebao bi tražiti za trgovački lanac koji želi poslovati u RH da mora dati 10% svojih dionica državljanima RH.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…lacije-15295790
Nije ni čudo da je tako, jer ovi stariji od 50 su prošli svašta, od propasti banaka, firmi, devalvacija… aiu novo vrijeme sve državne institucije ne rade svoj posao pa imamo agrokor, viadukt, dlkv… pa razna istiskivanja kad firme idu super i ocekuju u dogledno vrijeme super poslovanje…
A onda na sve to još dodamo i nikakvo financijsko obrazovanje svog stanovništva, pa se desava komedija da imaš vjeronauk u osnovnoj i srednjoj, znači 12 godina, gdje je dovoljno 2-3 godine realno… pa imaš u srednjoj strukovnoj 4 sata tjedno HR jezik, ili u strukovnim srednjim školama preko 50% općenitih predmeta u 1. i 2. Razredu srednje, gdje završavaš srednju a neznaš raditi 😏
I na sve to dodaješ da nemaš neki predmet osnove ekonomije, poduzetništva što bi trebalo biti barem u srednjoj za sve. Valjda im je cilj imati neobrazovano i siromasno stanovništvo da bolje manipuliraju sa njim 😏
Odnos javnosti prema ministru Medvedu koji je najodgovorniji za stanje na Baniji te ga nitko ne želi kritizirati zbog uloge u ratu nabacivanje je mladima osjećaja manje vrijednosti jer smo mi stariji kao dragovoljci u ratu postavljeni kao neki kolektivni mit kojima se mladi moraju samo diviti i ne smije se postavljati nikakva pitanja, pa vrijeme je da mi stariji kažemo dosta, ne može čovjek živjeti na slavi zato što je bio heroj prije 30 i više godina, pitam te kvazi umirovljenike što ste vrijedno radili od 1995 do 2023 pa da vam se divimo i da budete nedodirljivi mitovi jer mladi mogu voljeti i raditi za domovinu više od vas.
-
Polako ljudi. Nije do burze nego do Vlade.
Burza bi rasla ali se boji da im Vlada ne zamrzne cijene dionica.
Po ovom se vidi kakvo je mentalno stanje nacije, zahvaljujući našim političarima😃
-
Bilo je upečatljivo gledati radno aktivno stanovništvo koje se gužva na granici radi povratka na svoje poslove na Zapadu, a istovremeno plaćeničke horde zla paradiraju Istočnim Sarajevom i Banjalukom, a političari iz publike sa crkvom blagoslivaju puške dok je sve popraćeno hrvatskom šutnjom
-
Ima li još opcijskih dionica po 40 Eura ili 300 Kn?
-
Možda sam ipak u krivu?
-
Rizik proizlazi iz vrlo slične vlasničke strukture Adriatic osiguranja, Euroherz i Agram life tako vlasnici mogu poslove prebacivati iz jednog na štetu drugog osiguranja, kad dođete osigurati automobil oni te upućuju da odeš u Adriatic ili Euroherz ovisi što im paše u datom trenutku, a i iz biografije većinskog vidi se da nije cvijeće
-
-
Molim Vladu da vrati cijene dionica od prije Nove Godine, vjerni glasač
-
Kolege, kaže onaj Filipović tržište ne funkcionira pa vlada donosi uredbe, pa se tuže klijenti banaka za promjenjive kamatne stope u Švicarcima, pa firme puno zarađuju pa ajmo porez na ekstra profit, pa netko diže cijene pa će dobiti novi porez za neposlušne pa onda ja odlučio da bi trebalo osnovat udrugu ulagatelja u 3.mirovinski stup kojeg reklamiram i potiče država jer evo ja pokraden ovo je moja izvedba u AZ Profitu od 2016. Uplatio 35000 kn poticaji 4500 kn a stanje na računu 39112 molim Plenkovića da mi sanira štetu i da pod hitno račun uskladi sa inflacijskim očekivanjima ili slijedi tužba, ovo je primjer kako smo upali u spiralu socijalističkog zla i ne vidi se kraj ovog sukoba naše države sa tržištem, zašto bi ja imao manja prava od onih koji se zadužuju po tko zna kakvim uvjetima, i onima kojih država daruje helikopter s kim novcem
-