Poražavajuće je kad na ovakvom ulagačkom forumu sa zaziva više države i više socijalizma i vlada strah od slobodnog tržišta, a ne uviđa se da sav problem današnjice je u političarima i državama, od pandemije, inflacije, ratova, troškova naoružavanja, cijena energije itd, itd....
Posts by plavi05
-
-
Polugodišnji financijski podaci temeljem nerevidiranih konsolidiranih financijskih izvještaja za zadnje tri godine
30.06.2020. 30.06.2021. 30.06.2022. - 000 kn - Poslovni prihodi 7.139.726 7.508.546 9.907.420 Poslovni rashodi 5.950.101 6.018.213 11.399.377 Neto dobit 959.586 1.250.605 -1.136.408 pril. EBITDA* 2.284.440 2.605.831 -333.892 EBIT 1.189.625 1.490.333 -1.491.957 Ukupna imovina 44.639.466 46.906.355 49.332.049 Popala Vlada sa zamrzavanjem cijene EE
Da li je ovo kazneno djelo, nesavjesno upravljanje javnim dobrom. Ovog tržišnog mamuta treba raspačati na manje poslovne jedinice i prodati. Privatni kapital će bolje i savjesni je poslovati, neki dio HEPa može se izlistati na burzu. Ajmo Vlada što se čeka.
-
Gledam na stranici 'Tim kabela' lani u Ožujku cijena bakra je bila 9300 Eura za tonu, a sada je 8300 Eura za tonu, prema ovom cjeniku cijena je prilično pala?
-
popravljam sve. čak sam se i u struju krenuo petljati. smatram da je to obveza sviju nas da nas ne naprave potrošačkim robovima. materijal koji koriste se stvarno teško popravlja. obično smeće. više košta transport nego što to vrijedi.
Ali i da ostanemo muškarci..nije stvar love nego muški se ponašati
Što to znači muški se ponašati, ja sam svojoj djeci presvlačio pelene, stavljao robu na sušilo, kuhao ručak, slagalo posuđe, jednostavno to život traži da bi obitelj funkcionirala
-
napredni su prevazišli burek
Evo pravog primjera kako bi država trebala smanjiti rizik za svakog pojedinca, zar mislite da naša ZB živi izolirano i daleko o fenomena ovisnosti i drogiranja, da li bi investitor volio da netko iz uprave u obitelji ima problem sa drogom ili da i sam konzumira, a ova pošast širi se brže od troskota
-
Zar gubitak novca kroz inflaciju nije rizik.
-
Koji je postotak naše populacije spreman i sposoban čitati, razumjeti i primijeniti stranu stručnu literaturu (i temeljem naučenoga riskirati vlastiti novac)? Ako je to filter, onda nas neće biti puno više na ZSE.
Ovaj dio 'riskirati svoj novac' ne može se složiti s vama. Pravo pitanje što je rizik i kako se nositi s tim. Kad kažem veliki dio imovine mi je na burzi, odgovor mi je ne bi ja to je rizik, pa rizik je i svakodnevni život pogotovo u ovom neuređenom društvu, a život je sastavljen od uspjeha i padova, netko ima vjenčanje dobio je djecu, drugi se razbolio, umro, završio u zatvoru, imao saobraćaju itd. Sve je to život i rizik treba prvihvatiti i živjeti s tim
-
Kada bi se udruge poduzetnika, obrtnika i malih dioničara ujedinili i osnovali stranku mogli bi osvojiti do 10% glasova što bi ipak omogućilo kakvu takvu mogućnost kontroliranja budućih mogućih negativnih zbivanja na poreznu politiku
-
Gotovo kad je ………. Dickson Matembo, državni tajnik zambijskog ministarstva unutarnjih poslova i unutarnje sigurnosti voditelj izaslanstva rekao je …….
OVO NIJE BIO PRVI PUT DA JE OVA SKUPINA S DJECOM PREŠLA GRANICU.
Ako je ova tvrdnja istinita, onda je krunski dokaz da se ipak radi o trgovanju djecom već
pronađen.
Prestrašno !
A ako je to istina onda je netko unutar MUP-a RH također pripadnik organiziranog kriminala trgovaca djecom i bijelim robljem. Ako je to istina, onda je izdavanje putovnica, na neviđeno, modus operandi kojim se obavlja ova kriminalna djelatnost. Ako je to istina, pitam se kuda su ta djeca završila i kamo bi ta djeca išla. Ako je to istina, a Zambija i Kongo tvrde da je istina, zašto Hrvatska tvrdi da to nije istina. Kome vjerovati ? Postoji li kakva europska policija, Interpol ili netko tko se bavi ovakvim ozbiljnim kriminalom? Narkodileri su moralne vertikale za ovu vrstu kriminala. Ovo samo psihopati mogu raditi. Za šverc droge ne moraš biti psihopat. Mislim da za to postoje i znanstveni dokazi. Zna li netko što se tamo zaista zbilo?
Zašto ministar MUP-a ne odgovara na pitanje tko je i zašto je djeci izdao putovnice? Ima li takvih novinara koji će pitati onog Božinovića? A i pripremiti se prije toga i pročitati obiteljski zakon i zakon o usvajanju stranih državljana i kada MUP izdaje putovnice. Kako sam ja shvatila iz tog zakona tek kada Ministarstvo obitelji i soc skrbi tj soc rad izdaju dozvolu za usvajanje.
Kada ste svjedočili da je u RH netko odgovoran i kažnjen, svi se hvataju funkcija, a kad postaviš pitanje odgovornosti onda si najveći neprijatelj RH
-
Ja i bolja polovica nakon 7 godina ulaganja izišli iz 3.stupa, a odluka je vrlo jednostavna samo stambena nekretnina dionice i keš.
-
Zamislite državu bez 1.i 2.mirovinskog stupa i bez HZZO, da li bi bili građani bogatiji ili siromašniji
-
Zato i napisao to za porez.
Kad se zaradjuje plati, ak se gubi, ko te j...
Ni to nije problem, nego kome plaćaš i u što će utrošiti tvoj uplaćeni novac
-
Zdravi dijelovi društva još uvijek postoje ali svakim danom su manji, oni su tihi i za njih se ne čuje ali još uvije postoje i pet je do dvanaest da pokušamo spasiti što se da spasiti. Naša kuća gori i moramo početi gasiti požar. Još uvijek postoje radišni ljudi koji vjeruju na riječ čovjeka više nego papiru koji može biti ovjerenu od bilo koje institucije države
-
U Stanju Nacije Šprajc je kroz ironiju otvorio temu narkotika u HV, možda ni sam nije svjestan kakva je tu dubina problema općenito za funkcioniranje našeg društva i interes utjecajnih i moćnih struktura u državi da tržište droga podržavaju i žele širiti na zdrave dijelove društva
-
Morali bi ustanoviti neki relevantan međunarodni sud i pravni poredak, da ne bude ono sirovo tko jači taj tlači, valjda smo intelektualno i humanistički prevladali kameno doba
-
Možda se kuha dividenda sa zanimljivim začinima
Valjda smo izbjegli onaj Vladin gorak začin nazvan porez na ekstraprofit
-
Zahtjevna izvedba transformatora za tržište UK. Prodati robu Britancima stvarno smo vrhunska kompanija, da li smo probili led i na Otoku. Izvor novi Končarevac
-
Samo pozitiva rast+rast+rast poslovanja i vrijednosti ove vrijednosnice
-
Hoće li biti ukusna ta kuhana hrana
-
Pravo pitanje je zašto EU dozvoljava i učestvuje u urušavanju institucija u zemlji članici?