Komparacija svjetskog turizma za siječanj 2020/2021 izgleda ovako pad je 87%, u Europi -85%, Aziji 96%. Konzultirajte http://www.hrturizam.hr o tome.
Neki se ovdje folirantski kao probaju šprdati mnome, pa se psihologijom mase labilniji, neukiji priključuju...Sve manje. Španjolska je zabranila jesti i piti na ulici, a na plažama su obavezne maske. Turistička Španjolska ! Da, na plažama ! Meni je puno veći indikator od g. Ferića i njegove prodaje, što sam osobno prodao dionicu po sličnoj cijeni. Srećom kupio za dio novaca Ernt/Kodt itd... Nisam bez veze prodao svoju miljenicu (ne smije biti emocija kod investicija, ali čovjek sam) nego pomnom analizom, kada sam shvatio u proljeće 2020.g. da će pandemija trajati i potrajati. Ako vrh kompanije odnosnl.član NO prodaje na ovako visokoj valuaciji to ne znači ništa loše, dapače. Da prodaje jeftino, to je druga stvar i drugo značenje. Žalosti me (nemam nikakav interes kupovati/prodavati i to sam čestito komunicirao) da ljudima ne objašnjavaju snagu i pogubne posljedice ovoga virusa nedovoljno istražene još uvijek. Da ne duljim...i nije ovo što ću napisati zafrkancija, nego dobronamjernost. Perite ruke više puta dnevno i držite distancu, nažalost spasonosnog cjepiva nemamo ni približno dovoljno. Glavna sezona, je više nego upitna i pitanje je može li se dostići 2020. Sada to izgleda kao najoptimističniji scenario na svijetu. Da RIVP vode najbolji menadžeri svijeta i oni bi ovisili samo o državnim dotacijama. Dok RH obilato financira sve je dobro, ali udar na kapital je po mome skromnom i djelomično nestručnom mišljenju neminovan.