Porez je potpuno nebitan dugoročno.
Izračunajte radije dobit po dionici, a predviđanja za dalje su sjajna. Nadam se da će platiti i više poreza na dobit od planiranog.
Porez je potpuno nebitan dugoročno.
Izračunajte radije dobit po dionici, a predviđanja za dalje su sjajna. Nadam se da će platiti i više poreza na dobit od planiranog.
Moguće da je gotovina trenutno, pa unaprijed 1 do 2 godine najbolja opcija, ali držim da je upravo suprotno. I konverzija može lagano pomoći oporavku nekih cijena, ali to je vjerojatno zanemarivo (a možda i nije). Od ovih dionica koje ste pobrojali, odabrao sam Čakovečke mlinove obzirom da očekujem daljni rast stabilan rast i da će isplatiti pozamašnu dividendu. Općenito, predlažem Vam dividenduše. Oko 4% imovine imam u dionicama na ZSE, jer je to vrlo zaostalo, podmuklo i opasno tržište za poštene investitore. Nisam KODT slučajno odabrao, budućnost je u struji. Kod nas Vlada časti građane jeftinom strujom pa se to slabo ili uopće ne percipira...Neće se pitati za cijenu kod novih transformatora. Pratite me za više savjeta 🤣
Počeo sam si davati oduška ovdje, prazniti čarape. Razlog je što očekujem da će ove razine cijene ubrzo biti prošlost. Kao u koroni 1.000 kn za KODT.
Cijene sirovina u dužem roku će padati i stabilizirati se...međutim potražnja za ovom robom će postati sumanuto visoka. Cijene će rasti prvo zbog kompletne
1. Elektrifikacije
2. Potražnje kada stane rat
Cijena struje je tu gdje je i zato KODT. Cijena transformatora će biti takva sa se za cijenu NEĆE PITATI.
Na burzi sam dobrih 15 godina preživio svašta, zarađivao, gubio,opstao, prošao emocije i hladnokrvno stiskao naloge, unovčavao preuzimanja. Bio na burzi, odlazio. E da ovo nije ZSE koliko bi koštao kodt. Bolje KODT nego CASH pod teretom inflacije.
nema razloga da je R redovna puno skulja od P povlaštene po meni. Za 20 kn eventualno
best buy, ima li bolja dionica na rok recimo 2-3 godine od KODT
Obnova Ukrajine nije ni počela...već sada zarađuju sve više. Branša propulzivna. Potražnja raste. Dividende će isto vjerujem.
Na rok od 2 godine razmišljam, da pročitam Vaša mišljenja ?
Dakle optužujete Ukrajinu i Amerikance u biti u većoj mjeri. Ne, kriva je Merkelica i njezina politika, i nadasve europska politika, njemačka, britanska, francuska, koju su KGB ovci jučer danas mafijaši podmitili kupili i na kraju prevarili. Ukrajina je u nezavidnom položaju ovisna. Nadam se da će proći u ratu bolje nego Hrvatska koja je praktički uništavana punih 5 godina od jugoslavenske vojske. Ekvivalent bi bio 160.000 mrtvih i preko 400.000 ranjenih na veličinu Ukrajine, tako je prošla Hrvatska i ipak pobjedila. Naravno da svi susjedi Rusije znaju što je Rusija, komunistička i teroristička. Kina čeka trenutak da ih pregazi i krene na dalje na zapad. Srećom dok Kinezi dođu do Mađarske neću biti živ. ZSE samo može rasti, posebno dividendne dionice. Razumijem da je kod nas mentalni sklop i dalje ljevičarski orjentiran pa ne voli Ameriku, ali rad u RH i BIH je zaustavila Amerika i ozbiljna Hrvatska vojska tada. Jugoslavija je imala preko 500 aviona, a RH nabavlja tek 12 pa jugonostalgičari ne žele platiti. JNA imala 5.000 tenkova to je sve pretežbk Hrvatska plaćala i Slovenija. Dakle treba naručit 2 eskadrile po 12. Rafale i najnovijih F-35 USA ako bi htjeli prodat.
lagano ponestaje KODT po black friday cijenama ?
zar nitko nije spreman otpustiti 20-ak komada, nudim gotovinu već danima
za očekivat je pojeftinjenje dionica, obzirom na širenje ruske agresije prema EU
ja čekam, a vremena imam
plaćati skuplje nije opcija
I ovdje politički forum. Čestitam, jer, daleko će dogurati.
kakve veze ima recesija ili rast sa ZSE ?
HR +6% najmanje
stavio sam fažoleti kuhat i čitam vijesti.
K O D T - P +
upravo tako...ne samo da je dobra likvidnost HT obzirom na ZSE nego je i raspon cijena (kupovne i prodajne) vrlo povoljan tj. mali. Promet od 50.000 kn dnevno je rjetkost. Pratite me za više savjeta. Hvala
tražio kombi vrancuski. nema ih ne na lageru, nego ni na početku proizvodne trake trenutno
preko 50.000 kn prometa na HT u 15:27 sati
dobitni listić Eurođekpota
Nema smisla da burza radi od 9.30 do 16.
dovoljno bi bilo dvokratno od 9.30 do 11 i od 15 do 16 za one koji dobro zarađuju na burzi, ali duže spavaju. Prometi su sada manji nego u špecerajima. Čestitke ZB i Hanfi na prvom mjestu. Učinili su puno za tržište kapitala i ekonomiju rh.
možda netko želi kupiti pa piše da će biti povučeno s burze. Svatko mora za sebe odlučiti. Kupit i tresti se nije dobro nikako. HT papur je zanemaren skroz ali to je ZSE. Ima prilika ali bolje likvidniju robu. Ovdje je mamac dividenda i nije to loše toliko. Bilo je po 61 kn na zatvaranju burze u četvrtak mislim da je nekom krstkoročno trebalo casha. 70-80 kn bar vrijedi budimi iskreni. Dividenda najmanje 10% na proljeće 2023. Jel tako ? Tako je.
HT i ERNT unovčivo, dobro, jeftino, mali rizik