Po meni ova dionica mora ići gore i zato jer dividenda od 70 ak kn ide relativno brzo. Imatelj sam.
Posts by Barikb
-
-
+ ERNT
+ ADPL
- PODR
-
Dionice u svijetu neće neselektivno padati. Nakon sto prestane panika i situacija se smiri. Vidi se da ste se pojavili da crnjacite nad investitorima i papirima, a ne da lucidno i argumentirano obrazložite koji su razlozi pada i kako će se mehanizmi korekcije/recesije implicirati na gospodarstvo. To sto radite je gadljivo. Svi smo manje vise svjesni rizika, al ne udaramo nikom po čelu barom i ne dokazujemo kako smo u pravu.
"Dionice u svijetu neće neselektivno padati. Nakon sto prestane panika i situacija se smiri." Ovome zaista ne treba komentar. Pa naravno da neće neselektivno padati nakon što prestane panika i situacija se smiri! Ali, panika tek počinje i situacija nije ni blizu smirivanja!
Što znači riječ crnjačiti? Zbilja ne razumijem.
A za rezultate onoga što će recesija (i moguća depresija) u SAD-u i Europi učiniti gospodarstvu, posljedično i tržištima kapitala, imaš članaka koliko hoćeš na relevantnim mjestima na netu. Nema toliko mjesta ovdje koliko linkova bi se moglo staviti... Evo jednog sitnog od FED-a.
https://finance.yahoo.com/news/u-jobless…-191838293.html
Editirano: pošto si i ti naknadno editirao svoj komentar, a ja to tek naknadno vidio - evo da i ja editiram svoj. Imam nešto malo keša i ne bi bilo loše da pogodim kad ga ubaciti, ali zapravo sam puno više unutra i realno, najsretniji bih bio da danas sve naraste 80 posto da se vratim u plus (da uopće ne iskoristim ovaj pad). Ali, proteći će puno vode ispod Savskog mosta dok se to ne dogodi. Uglavnom, nastavite ovdje s tješenjem jedni drugih i traženjem da se pišu pozitivne stvari jer negativne nisu dobre za psihu. Over and out.
Kolega vam je fino objasnio da nemate pojma što će biti ubuduće, ali niti znanja niti dobrih namjera.
Svatko zna da danas cijene idu dolje, ali nitko se radi toga ne pravi pametan kao vi. Faktori su mnogi i složeniji da bi neznalice imale glavnu riječ. Vidjet ćemo kada prođu nekoliko puta unaprijed mjesec dva i tri.
-
Još jedan argument da bi jedino moralno bilo na kratko zaustaviti trgovinu na ZSE.
Dobro kapitalizirana ZABA dostavlja jutros obavijest burzi da administrativnom odlukom HNB neće isplatiti dividendu zarađenu 2019. Znači kada je postupanje države na štetu malih dioničara onda se provodi , a kada bi bilo na korist onda se mali puštaju niz vodu. Do boljih dana.
-
Na stranicama Valamara zatvoren booking za travanj, a otvoren za svibanj . Iz današnje perspektive bil bi sretni sa 7,8,9 mjesecom...kada se bere vrhnje. Danas će vjerojatno biti zanimljivo trgovanje. Meni zanima razlika u cijeni u 9.30 i 15.55
-
Do sada je umrlo u svijetu nešto manje od 15.000 ljudi od korone. Samo za usporedbu, u svijetu umre 25.000 ljudi mjesečno tj. 300.000 godišnje od nuspojava uzimanja raznih lijekova.
Hrvatska se dobro spremila i radi toga što o turizmu ovisi jako puno.
Putovat će se i to manje zrakoplovima i na sigurnija i bliža mjesta. Znači hrvatska obala.za mnoge.
-
Nitko ne zna gdje je dno, Amerika i Europa su krenuli padati zadnja
2 tjedna sa najviših razina u povijesti, a Crobex je bio tek malo iznad
dna i niti blizu najviših cijena. Mirovinski fondovi imaju kapitala da
održe nekakvu stabilizaciju ili će pustiti dolje da pokupe poslije.
Uvijek je teško i nemoguće predvidjeti.
Jedino korektna bi bila obustava trgovine na tjedan dva na ZSE, obzirom
na težak potres u glavnom gradu i eskalacija virusa gdje rade samo dućani.
vidjet ćemo.
Poslije kiše uvijek dolazi sunce i to treba znati. Nažalost nismo bogata država
evo i Bandić se mrvicu manje bahati od jučer. Ne spominje milijarde za obnovu
koje bi Zagreb trebao imati u pričuvi. Da li ih ima ?
-
Zašto imate potrebu suvereno tumačiti nešto o čemu pojma nemate ? Nepoznanice imaju znanstvenici, a kamoli totalni outsideri poput vas. Znamo da je problem značajan i da je svo svjetsko znanje usmjereno na problem. Vjerujem da će takav potpuni fokus dovesti do dobrih rješenja. Znamo da u Kini kreće i booking i promet. Da je Italija u teškom stanju. Znanstvenik dr. Lauc procjenjuje da će hrvatska obala ovoga ljeta biti vrlo tražena i zbog klime i zbog blizine autom. Naši stručnjaci rade sve što mogu. Brojke zaraženih za sada su pod kontrolom. Možda ćemo malo sreće i malo pameti otkad struka upravlja krizom.
Nema nepoznanica oko toga da ce trajati dugo. Pa sami Talijani su rekli forget sve ove godine. Epidemiolozi. Ne vodoinstalateri.
Talijani nemaju pojma. Na 59000 slučajeva imaju 3000 umirućih, a Njemačka 2 slučaja gdje prijeti smrt od 25000. Na kraju će se virus svesti na to da ćemo svi pobolijevati, a umirat će sve manje i manje ljudi. Zbog prirode virusa, klime, kolektivnog imuniteta, opreza i poslije cjepiva.
-
Amerikanci i zdravstvo je priča za sebe.
Znam puno dr. i imam prijatelja vjerujte mi koliko ih plaćamo imamo predobro zdravstvo. Problem su i mamini i tatini sinovi u kutama... Država doktorima duguje velike novce za odrađene sate...
-
Vidjet ćemo kako će otvoriti ZSE sutra ako Hanfa ne reagira što je znatno manje vjerojatno. Moglo bi krenuti crveno završiti zeleno il' obrnuto, ali nije bitno. Po meni dionice PRIME indeksa će biti likvidne i nude sigurnost višu nego većina ostalih. HT vrlo zanimljiv, RIVP ni na nebu ni na zemlji. ERNT se da kupiti vrlo povoljno već duže vrijeme. Na burzi je nekad sat ili dva kasno za reakciju ovdje stigneš i prespavat. Podravka se digla ne znam zašto. Potres nema neki veći utjecaj, a obrana protiv virusa ide po planu ili iznad očekivanja. Nadam se da će biti odličan tjedan za one koji su odigrali na optimu, ja sam tu u gledalištu za sada, a odigrati mogu jedino najbrži prst što će biti jako teško jer su mnogi na okidaču i/ili doma.
-
Mislio sam na najveće talijanske banke. Ako bi loše stajale smatram da bi zabu i pbz kupili Nijemci tako da opet dobro za njih.
-
Nije da će se samo na turistima događati da iz top 10 skraćuju pozicije. To budemo uskoro na svakoj dionici gledali, ovo je moje mišljenje, a vidjeti ćemo hoće li tako biti.
Ovo i nije strašno, 120k komada i to 10.-ti dioničar.
Inače imam u portfelju turističku kompaniju i nisam se odlučio na ovim cijenama prodavati, jer vjerujem da se sezona još može donekle
spasiti, ali o "ŠPICAMA" više ne razmišljam, to je pojam za prošlo svršeno vrijeme, i za vrijeme narednih godina a ne ove.
Za ovu godinu očekujem tupu sjekiru, ako i ona bude.
Taj br. 10 PBZ skrbn. je prije 15 dana imao 1.497.324 dionice, znači manje nego danas. Zapravo je kupovao od 05.03. do danas više nego prodavao. Glavni dioničari nisu prodali niti jednu dionicu, Allianz B je kupio milijun i pol dionica i šef uprave preko 10 tisuća dionica. Iznimno je neobično Mick da imate dionicu, a ne vjerujete u turizam nekoliko godina unaprijed, ali cool. Nitko ne komentira prof. dr. Lauca i njegovu opservaciju ovogodišnje turističke sezone
-
Problem s ovim je sto nema cjepiva, tj. nema trajnog rjesenja.
S karantenom se moze prigusiti zaraza, smanjiti sirenje, a onda kad olabavis karantenu u lipnju ili srpnju krece nova tura, do cjepiva. Znaci ide dugo mucenje. I neodgovorno je od vlasti da to jasno ne kazu. Da ne kazu koje su projekcije steta od tih mjera. Koje su dugorocne posljedice. A koji su benefiti.
Vjerovatno zato jer kad bi to rekli podrska karanteni bi bila vrlo mala. Sad je velika, samo zato jer se racun tek poceo pisati, jos nije stigao. A stici ce, i bit ce zapanjujuc.
Zašto imate potrebu suvereno tumačiti nešto o čemu pojma nemate ? Nepoznanice imaju znanstvenici, a kamoli totalni outsideri poput vas. Znamo da je problem značajan i da je svo svjetsko znanje usmjereno na problem. Vjerujem da će takav potpuni fokus dovesti do dobrih rješenja. Znamo da u Kini kreće i booking i promet. Da je Italija u teškom stanju. Znanstvenik dr. Lauc procjenjuje da će hrvatska obala ovoga ljeta biti vrlo tražena i zbog klime i zbog blizine autom. Naši stručnjaci rade sve što mogu. Brojke zaraženih za sada su pod kontrolom. Možda ćemo malo sreće i malo pameti otkad struka upravlja krizom.
-
Poštovani hvala na javljanju, da probaš moje "cipele" dao bi sve da si barem na jedan trenutak u njima . Želim ti naravno dobru zaradu. Meni su dionice hobi još od vremena Varaždinske burze, a egzistenciju sam rješio prije 20-ak godina, tako da danas samo nadzirem i to znam raditi. Zato znam što bi učinio. Tjedan dana gore dolje ništa promjeniti neće u cijenama, a poneki mali bi bio spašen.
Međutim, imamo izvanredno stanje, ograničenje kretanja robe i ljudi od strane države, kao i znatnu elementarnu nepogodu potresa u Zagrebu i daljnju opasnost. Većina djelatnosti ne radi pa bi bilo opravdano privremeno i na kratak rok obustaviti trgovanje radi zaštite ulagača i fer trgovanja.
Jasno mi je da ljudi većinom misle samo na sebe, ali svaki problem mog radnika je i moj problem pa mi je jasno da gledam drugačije. Kad je potres štakori izlete među prvima. Možda nas ovi događaji osvijeste da stručnjaci vode poslove. Sve. I donirajte za obnovu kada dođe vrijeme, a moj tim će odraditi puno toga bez ikakve zarade i od srca.
-
Kad sam danas vidio gužvu na benzinskama bilo mi je jasno što slijedi u ponedjeljak. Vidjet ćemo barem što znači pravo dno
Povijest nas uči da su nijedna kriza nije trajala predugo pa neće niti ova. Naročito danas. Zgrade će se popraviti, virusi postati bezopasni mjesec prije ili kasnije. Hanfa bi trebala zaštititi najslabije, ističem to iako ne spadam u njih. Lešinarenje nije zdravo. Naravno da treba omogućiti trgovinu, ali tjedan dana pauze bilo bi vrlo korektno za ulagače. Tko podlegne panici i reagira samo radi nje gubi nepovratno. Svaka kriza je šansa. Sada imamo jak potres i koronu.
-
Jak potres u Zagrebu + erupcija korona virusa.
Jesu li to dovoljni razlozi za privremeno zatvaranje Zagrebačke burzeradi zaštite ulagača barem tjedan dana.
Možda HANFA ne zna da je u tijeku erupcija korona virusa, da se desio jak potres
u Zagrebu nažalost sa ljudskim žrtvama, HANFA ne zna za to, HANFA ne zna
ni za malverzacije u Krašu d.d. i manipulacije ESOPovim dionicama.
HANFA je potpuno gluha i potpuno slijepa, osim što kompanijama šalje
imbecilne upite o promjenama cijena kod trgovanja. Takvu Hanfu treba ukinuti
jer je beskorisna za društvo, osim za one čine manipulacije pokriva.
-
Vidjet ćemo hoće li biti isplate dividende za RIVP. Ukoliko bude onda to znači da uprava i NO koji su u poziciji višeg
znanja od ostalih imaju jako puno razloga za optimizam. Ukoliko je virus termolabilan, a izgleda da jest onda je to
velika stvar za turizam, jer će u Hrvatskoj za vrijeme špice sezone praktički nestati.
https://www.telegram.hr/price/cijenjen…i-bolje-mjesto/
Druga informacija pozitivna, to je već treća (ako bude dividenda 1,20 kn ), od znanstvenika Lauca. Znanstvenici su jako oprezni u svojim
izjavama, jer su svjesni da im potpuno pogrešne izjave utječu na reputaciju, Lauc kaže:
Kad bi se život u Hrvatskoj mogao vratiti u relativnu normalu?
LAUC: U ovom trenutku to nitko ne može znati za sigurno. No kao što sam rekao, osobno mislim da bismo već krajem travnja trebali biti u puno boljoj situaciji i da će ovog ljeta hrvatska obala biti popularnija no ikada, jer će avioputovanja neko dulje vrijeme biti jako nepopularna.
Dakle, iako u Hrvatskoj situacija tek eskalira i može se očekivati određeni broj smrtnih ishoda i više tisuća zaraženih investitori moraju biti svjesni da se moraju osloboditi napadaja panike i očaja i radi toga osobnog osjećaju vući ulagačke poteze.
Dakle Lauc kaže da je hrvatska obala ovoga ljeta biti popularna radi, imamo upravu koja je do sada dokazala sposobnost, glavni
dioničari ne prodaju osim br. 10 PBZ skrbnički koji malo kupuje malo prodaje standardno u zadnje vrijeme više kupovao i imamo
mirovinski fond Allianz koji je jače ušao sa cca 1,5 milijuna dionica.
Moje je mišljenje da idućih najmanje 2 ili 3 tjedna treba striktno poštivati upute i naredbe Stožera civilne zaštite jer skoro cijela
država ovisi i o turističkoj sezoni čija špica počinje tek za 100 dana.
-
---------U Italiji je srijeda bila najcrnji dan od početka epidemije koronavirusa u toj državi. Prema najnovijim podacima, u protekla 24 sata umrlo je čak 475 ljudi, najviše u jednom danu dosad, dok je broj novozaraženih 2.648, što je nešto manje nego u utorak.
Trenutno je ukupno 28.710 zaraženih koronavirusom u Italiji, a broj smrtnih slučajeva iznosi 2.978.
Koliko sam uspjela shvatiti čitajući najnovije vijesti, mi od sutra u karanteni ? Fajrunt ?
4 tjedna totalne izolacije je najbolje za Hrvatsku. Umrijet će do 500 ljudi. Svaki ciklus i krug epidemije je sve slabiji i slabiji, zato je trenutno virus najjači i najopasniji vremenom će prirodno slabiti. Vremenom će virus toliko oslabiti da možda i nestane, a ljudi razvijati kolektivni imunitet. To je prirodan proces viđen puno puta.Sada je opasno treba prebroditi da bi se za život vratio.u normalu. Imamo više sreće no pameti sa tajmingom i geografskim putem virusa tako da ćemo vrlo vjerojatno imati i turizma, domaćeg i autom iz Europe jer 7 i 8 mj. su daleko.
Dobra vijest za globalni turizam: U Kini raste buking hotela i zrakoplova
E, a koliko ih
-
Banke uvani su u puno većim problemima, nego u Hrvatskoj. Država će se zaduživati i to im je siguran i povoljan klijent. Osim toga profiti u HR su enormno veliki, osjetit će naravno zastoj svakako kao i svaka branša. Najpovlaštenija branša u RH. Imao sam dionice banaka i zasad prodao. Banke su kapitalizirane odlično i dugoročno isplative, bit će oscilacija cijene sigurno.
-
Upravo sam poslušao virologinju Anu Gligić na N1. Nakon inkubacije i zaraze svaki novi ciklus zaraženih je lakši za bolesnike, žena je stručnjak kaže da je tako kod svih virusa. Zato su Kinezi rješili najveću krizu već sada. U Hrvatskoj ne bi trebalo biti više od 10.000 oboljelih. Sve se vrti oko virusa. Dao Bog da nestane čim prije. Kristalno mi je jasno da hoteli auti i tehnologija neće nestati. Imamo baš gadan zastoj, ali nakon ovoga će se više cijeniti kvaliteta života i svega, pa tako i dionica i investicija.