1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Barikb

Posts by Barikb

• CORONA virus

• Barikb
    • March 23, 2020 at 6:32 PM
    Quote from kupoprodajnik

Ja bih volio da se pandemija razbukta do razine 40-50% globalne populacije i da vlasti naprosto kapituliraju. Da kazu da nemaju nacina kontrole i da se sve vraca u normalu, kao u sezoni gripe. Jer stvarna smrtnost i jest tu negdje. Ako se sad vec naslucuje da je stvarna prevalencija 5 do 10 puta veca od registrirane jer 80-90% slucajeva prodje asimptomatski, tj. neregistrirano jer nema nikakve simptome niti ideje da su zarazeni, onda je stvarna smrtnost oko 0.2%, a hospitalizacija do 2%. A za to je naprosto nedopustivo raditi ovo sto se radi. Netko ce morati odgovarati za ekonomski zlocin protiv naroda.

Ovo sve bi se otkrilo da se danas provede nasumicno testiranje na uzorku od 4-5 tisuca ljudi i usporedi s registriranom stopom zaraze na danasnji dan. Ali to nitko ne zeli provesti prvo zato jer bi se pokazalo da se panicno reagiralo, napravilo golemu stetu i to je tesko priznati, a drugo zato vladajucima izvanredno stanje zapravo odgovara, nema propitivanja nabava, postupaka, rada opcenito. Imamo nacionalno jedinstvo u ratnim uvjetima. Divota. Di ces bolje za vladati?

Da li vi shvaćate što pišete, nadam se da ne. U Hrvatskoj je 800 respiratora a bilo bi 50.000 ili 80 tisuća teško bolesnih koji bi umrli jer ne mogu do respiratora.

Ajde da ministar Vili Beroš i dr. Markotić i ljudi iz ZJZ to vode jer ljudi znaju posao. Promislite prije.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Barikb
    • March 23, 2020 at 4:45 PM

Ovaj forum za sada vodeći po informacijama temama i pouzdanosti. Na konkurentskom neki bolestan čovjek stalno piše katastrofično i vadi iz konteksta podatke. Danas piše kako je index burze na Tajlandu (nebitna burza) pao za 8%, ali prešućuje da je samo dan prije rastao punih 8%. Stanje nije dobro nego je loše i neizvjesno i cijene mogu biti razne. Pitanje je tko će nastaviti poslove prije virusa. Meďutim lažljivci i manipulatori dobivaju prostor. Ovdje toga nema. Što prije prođe val korone to bolje. U USA tek dolazi..Koliko i do kada ida li mi možemo još padat vidjet ćemo.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Barikb
    • March 23, 2020 at 3:05 PM

rizik je velik. nadam se da ćete zaradit na ovoj špekulaciji jer su svi imatelji to i zaslužili. šanse su 5:4 ZA zaradu ja bi rekao. baš u crno doba je ispalo datumski...pa baca crv sumnje, ali strpljeni spašeni

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Barikb
    • March 23, 2020 at 2:38 PM

Mea culpa. Ispričavam se. Podravka nema divende prodao sam je i kupio ERNT...

Još jednom moja greška.

• Barikb
    • March 23, 2020 at 1:39 PM

d

Quote from cvarkozder

Evo, da nije sve tako crno, barem kratkoročno... Futuresi u Americi otišli u par minuta iz 2,5% minusa u 2,5% plusa nakon sljedeće vijesti... https://finance.yahoo.com/news/stock-mar…-221605039.html

trebat će par dana dok se probije info na ZSE. Dax skočio kao na trampolinu

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Barikb
    • March 23, 2020 at 10:46 AM

Po meni ova dionica mora ići gore i zato jer dividenda od 70 ak kn ide relativno brzo. Imatelj sam.

• Što smo danas tržili

• Barikb
    • March 23, 2020 at 10:44 AM

+ ERNT

+ ADPL

- PODR

• Barikb
    • March 23, 2020 at 8:56 AM
    Quote from cvarkozder
    Quote from tovarish

Dionice u svijetu neće neselektivno padati. Nakon sto prestane panika i situacija se smiri. Vidi se da ste se pojavili da crnjacite nad investitorima i papirima, a ne da lucidno i argumentirano obrazložite koji su razlozi pada i kako će se mehanizmi korekcije/recesije implicirati na gospodarstvo. To sto radite je gadljivo. Svi smo manje vise svjesni rizika, al ne udaramo nikom po čelu barom i ne dokazujemo kako smo u pravu.

"Dionice u svijetu neće neselektivno padati. Nakon sto prestane panika i situacija se smiri." Ovome zaista ne treba komentar. Pa naravno da neće neselektivno padati nakon što prestane panika i situacija se smiri! Ali, panika tek počinje i situacija nije ni blizu smirivanja!

Što znači riječ crnjačiti? Zbilja ne razumijem.

A za rezultate onoga što će recesija (i moguća depresija) u SAD-u i Europi učiniti gospodarstvu, posljedično i tržištima kapitala, imaš članaka koliko hoćeš na relevantnim mjestima na netu. Nema toliko mjesta ovdje koliko linkova bi se moglo staviti... Evo jednog sitnog od FED-a.

https://finance.yahoo.com/news/u-jobless…-191838293.html

Editirano: pošto si i ti naknadno editirao svoj komentar, a ja to tek naknadno vidio - evo da i ja editiram svoj. :) Imam nešto malo keša i ne bi bilo loše da pogodim kad ga ubaciti, ali zapravo sam puno više unutra i realno, najsretniji bih bio da danas sve naraste 80 posto da se vratim u plus (da uopće ne iskoristim ovaj pad). Ali, proteći će puno vode ispod Savskog mosta dok se to ne dogodi. Uglavnom, nastavite ovdje s tješenjem jedni drugih i traženjem da se pišu pozitivne stvari jer negativne nisu dobre za psihu. Over and out.

Display More

Kolega vam je fino objasnio da nemate pojma što će biti ubuduće, ali niti znanja niti dobrih namjera.

Svatko zna da danas cijene idu dolje, ali nitko se radi toga ne pravi pametan kao vi. Faktori su mnogi i složeniji da bi neznalice imale glavnu riječ. Vidjet ćemo kada prođu nekoliko puta unaprijed mjesec dva i tri.

• Barikb
    • March 23, 2020 at 8:45 AM

Još jedan argument da bi jedino moralno bilo na kratko zaustaviti trgovinu na ZSE.

Dobro kapitalizirana ZABA dostavlja jutros obavijest burzi da administrativnom odlukom HNB neće isplatiti dividendu zarađenu 2019. Znači kada je postupanje države na štetu malih dioničara onda se provodi <X, a kada bi bilo na korist:whistling: onda se mali puštaju niz vodu. Do boljih dana.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Barikb
    • March 23, 2020 at 7:50 AM

Na stranicama Valamara zatvoren booking za travanj, a otvoren za svibanj :/. Iz današnje perspektive bil bi sretni sa 7,8,9 mjesecom...kada se bere vrhnje. Danas će vjerojatno biti zanimljivo trgovanje8|. Meni zanima razlika u cijeni u 9.30 i 15.55

• CORONA virus

• Barikb
    • March 23, 2020 at 7:42 AM

Do sada je umrlo u svijetu nešto manje od 15.000 ljudi od korone. Samo za usporedbu, u svijetu umre 25.000 ljudi mjesečno tj. 300.000 godišnje od nuspojava uzimanja raznih lijekova.

Hrvatska se dobro spremila i radi toga što o turizmu ovisi jako puno.

Putovat će se i to manje zrakoplovima i na sigurnija i bliža mjesta. Znači hrvatska obala.za mnoge.

• Barikb
    • March 23, 2020 at 6:53 AM

Nitko ne zna gdje je dno, Amerika i Europa su krenuli padati zadnja

2 tjedna sa najviših razina u povijesti, a Crobex je bio tek malo iznad

dna i niti blizu najviših cijena. Mirovinski fondovi imaju kapitala da

održe nekakvu stabilizaciju ili će pustiti dolje da pokupe poslije.

Uvijek je teško i nemoguće predvidjeti.

Jedino korektna bi bila obustava trgovine na tjedan dva na ZSE, obzirom

na težak potres u glavnom gradu i eskalacija virusa gdje rade samo dućani.

vidjet ćemo.

Poslije kiše uvijek dolazi sunce i to treba znati. Nažalost nismo bogata država

evo i Bandić se mrvicu manje bahati od jučer. Ne spominje milijarde za obnovu

koje bi Zagreb trebao imati u pričuvi. Da li ih ima ?

• CORONA virus

• Barikb
    • March 22, 2020 at 10:16 PM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from Barikb

Zašto imate potrebu suvereno tumačiti nešto o čemu pojma nemate ? Nepoznanice imaju znanstvenici, a kamoli totalni outsideri poput vas. Znamo da je problem značajan i da je svo svjetsko znanje usmjereno na problem. Vjerujem da će takav potpuni fokus dovesti do dobrih rješenja. Znamo da u Kini kreće i booking i promet. Da je Italija u teškom stanju. Znanstvenik dr. Lauc procjenjuje da će hrvatska obala ovoga ljeta biti vrlo tražena i zbog klime i zbog blizine autom. Naši stručnjaci rade sve što mogu. Brojke zaraženih za sada su pod kontrolom. Možda ćemo malo sreće i malo pameti otkad struka upravlja krizom.

Nema nepoznanica oko toga da ce trajati dugo. Pa sami Talijani su rekli forget sve ove godine. Epidemiolozi. Ne vodoinstalateri.

Talijani nemaju pojma. Na 59000 slučajeva imaju 3000 umirućih, a Njemačka 2 slučaja gdje prijeti smrt od 25000. Na kraju će se virus svesti na to da ćemo svi pobolijevati, a umirat će sve manje i manje ljudi. Zbog prirode virusa, klime, kolektivnog imuniteta, opreza i poslije cjepiva.

• CORONA virus

• Barikb
    • March 22, 2020 at 10:09 PM

Amerikanci i zdravstvo je priča za sebe.

Znam puno dr. i imam prijatelja vjerujte mi koliko ih plaćamo imamo predobro zdravstvo. Problem su i mamini i tatini sinovi u kutama... Država doktorima duguje velike novce za odrađene sate...

• Što smo danas tržili

• Barikb
    • March 22, 2020 at 9:59 PM

Vidjet ćemo kako će otvoriti ZSE sutra ako Hanfa ne reagira što je znatno manje vjerojatno. Moglo bi krenuti crveno završiti zeleno il' obrnuto, ali nije bitno. Po meni dionice PRIME indeksa će biti likvidne i nude sigurnost višu nego većina ostalih. HT vrlo zanimljiv, RIVP ni na nebu ni na zemlji. ERNT se da kupiti vrlo povoljno već duže vrijeme. Na burzi je nekad sat ili dva kasno za reakciju ovdje stigneš i prespavat. Podravka se digla ne znam zašto. Potres nema neki veći utjecaj, a obrana protiv virusa ide po planu ili iznad očekivanja. Nadam se da će biti odličan tjedan za one koji su odigrali na optimu, ja sam tu u gledalištu za sada, a odigrati mogu jedino najbrži prst što će biti jako teško jer su mnogi na okidaču i/ili doma.

• Best buy

• Barikb
    • March 22, 2020 at 9:47 PM

Mislio sam na najveće talijanske banke. Ako bi loše stajale smatram da bi zabu i pbz kupili Nijemci tako da opet dobro za njih.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Barikb
    • March 22, 2020 at 9:36 PM
    Quote from MickeyM

Nije da će se samo na turistima događati da iz top 10 skraćuju pozicije. To budemo uskoro na svakoj dionici gledali, ovo je moje mišljenje, a vidjeti ćemo hoće li tako biti.

Ovo i nije strašno, 120k komada i to 10.-ti dioničar.

Inače imam u portfelju turističku kompaniju i nisam se odlučio na ovim cijenama prodavati, jer vjerujem da se sezona još može donekle

spasiti, ali o "ŠPICAMA" više ne razmišljam, to je pojam za prošlo svršeno vrijeme, i za vrijeme narednih godina a ne ove.

Za ovu godinu očekujem tupu sjekiru, ako i ona bude.

Taj br. 10 PBZ skrbn. je prije 15 dana imao 1.497.324 dionice, znači manje nego danas. Zapravo je kupovao od 05.03. do danas više nego prodavao. Glavni dioničari nisu prodali niti jednu dionicu, Allianz B je kupio milijun i pol dionica i šef uprave preko 10 tisuća dionica. Iznimno je neobično Mick da imate dionicu, a ne vjerujete u turizam nekoliko godina unaprijed, ali cool. Nitko ne komentira prof. dr. Lauca i njegovu opservaciju ovogodišnje turističke sezone:huh:

• CORONA virus

• Barikb
    • March 22, 2020 at 7:48 PM
    Quote from kupoprodajnik

Problem s ovim je sto nema cjepiva, tj. nema trajnog rjesenja.

S karantenom se moze prigusiti zaraza, smanjiti sirenje, a onda kad olabavis karantenu u lipnju ili srpnju krece nova tura, do cjepiva. Znaci ide dugo mucenje. I neodgovorno je od vlasti da to jasno ne kazu. Da ne kazu koje su projekcije steta od tih mjera. Koje su dugorocne posljedice. A koji su benefiti.

Vjerovatno zato jer kad bi to rekli podrska karanteni bi bila vrlo mala. Sad je velika, samo zato jer se racun tek poceo pisati, jos nije stigao. A stici ce, i bit ce zapanjujuc.

Zašto imate potrebu suvereno tumačiti nešto o čemu pojma nemate ? Nepoznanice imaju znanstvenici, a kamoli totalni outsideri poput vas. Znamo da je problem značajan i da je svo svjetsko znanje usmjereno na problem. Vjerujem da će takav potpuni fokus dovesti do dobrih rješenja. Znamo da u Kini kreće i booking i promet. Da je Italija u teškom stanju. Znanstvenik dr. Lauc procjenjuje da će hrvatska obala ovoga ljeta biti vrlo tražena i zbog klime i zbog blizine autom. Naši stručnjaci rade sve što mogu. Brojke zaraženih za sada su pod kontrolom. Možda ćemo malo sreće i malo pameti otkad struka upravlja krizom.

• Barikb
    • March 22, 2020 at 4:19 PM

Poštovani hvala na javljanju, da probaš moje "cipele" dao bi sve da si barem na jedan trenutak u njima :love:. Želim ti naravno dobru zaradu. Meni su dionice hobi još od vremena Varaždinske burze, a egzistenciju sam rješio prije 20-ak godina, tako da danas samo nadzirem i to znam raditi. Zato znam što bi učinio. Tjedan dana gore dolje ništa promjeniti neće u cijenama, a poneki mali bi bio spašen.

Međutim, imamo izvanredno stanje, ograničenje kretanja robe i ljudi od strane države, kao i znatnu elementarnu nepogodu potresa u Zagrebu i daljnju opasnost. Većina djelatnosti ne radi pa bi bilo opravdano privremeno i na kratak rok obustaviti trgovanje radi zaštite ulagača i fer trgovanja.

Jasno mi je da ljudi većinom misle samo na sebe, ali svaki problem mog radnika je i moj problem pa mi je jasno da gledam drugačije. Kad je potres štakori izlete među prvima. Možda nas ovi događaji osvijeste da stručnjaci vode poslove. Sve. I donirajte za obnovu kada dođe vrijeme, a moj tim će odraditi puno toga bez ikakve zarade i od srca.

• Barikb
    • March 22, 2020 at 10:46 AM
    Quote from miroz

Kad sam danas vidio gužvu na benzinskama bilo mi je jasno što slijedi u ponedjeljak. Vidjet ćemo barem što znači pravo dno

Povijest nas uči da su nijedna kriza nije trajala predugo pa neće niti ova. Naročito danas. Zgrade će se popraviti, virusi postati bezopasni mjesec prije ili kasnije. Hanfa bi trebala zaštititi najslabije, ističem to iako ne spadam u njih. Lešinarenje nije zdravo. Naravno da treba omogućiti trgovinu, ali tjedan dana pauze bilo bi vrlo korektno za ulagače. Tko podlegne panici i reagira samo radi nje gubi nepovratno. Svaka kriza je šansa. Sada imamo jak potres i koronu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt