Ovdje se radi o spasavanju gerijatrije
STOP
Molim da briše ovaj gnjusan nehuman i neljudski post i da se izolira autor.
I to vrijeđanje starijih osoba nije prvi puta.
Tužno i ružno.
Ovdje se radi o spasavanju gerijatrije
STOP
Molim da briše ovaj gnjusan nehuman i neljudski post i da se izolira autor.
I to vrijeđanje starijih osoba nije prvi puta.
Tužno i ružno.
zašto podravka i sapunjara? koliko znam oni rade punom parom. za kraš ne znam.
Točno. Hvala na ispravku.
NOVO: Za sve radnike država dok ovo traje izdvaja 5.460 kn. 4.000 kn radniku "na ruke" i sa 1.460,00 kn država pokriva doprinose umjesto poslodavca.
Ocjenjujem da je ova mjera najbolja za radno intenzivnu industriju i turizam/ugostitelkstvo gdje nisu visoke plaće, ali je veliki broj radnika. Najviše koristi imati će Valamar RIVP, Maistra, Laguna, Solaris, AD Plastik, Podravka, Kraš, Saponia itd.
Potpuno sam svjestan stanja.
Da li ste svjesni account da predbacujete davanje prognoza, a onda u nastavku tvrdite da zrakoplovi neće letjeti 2 godine. Otkud vi znate kada će zrakoplovi poletjeti
Kritizirate mene koji iznosim točne podatke, umjesto one koji trolaju, ali nije me baš puno briga to je vaš stav.
Nitko ne može točno znati što će biti, ali ovdje je većina trejdera prognozirala cijenu od 5 kn, i nisu bili u pravu. Cijenu od 24 kn smatram predstečajnom cijenom ukalkuliranom bez 1 kn prihoda 2020., a raspon od 25 do 30 kn predviđam do otvaranja hotela iz razloga koje sam prije naveo da se ne ponavljam uprava, Vlada, mirovinci, posl.partneri. Povoljna vijest za RIVP danas je da država
1. sve radnike neće plaćati 3.250 kn nego 4.000 kn. Dakle, manji trošak za RIVP i druge poslodavce. To su milijuni.
2. osim 4.000 kn država će pokriti i doprinose na plaću.
Osim toga idu promjene turističkih zakona sve in favorem RIVP. Zar je toliko teško shvatiti da ne znamo do kada će ovo trajati, ali turizam će ne opstati nego upravo Hrvatska, a u Hrvatskoj Valamar jer je najbolji i najveći ima veliku šansu uvelike u dugom roku nametnuti se kao ekskluzivna i poželjna turistička destinacija. Zbog sigurnosti zemlje, kvalitete usluga, blizine autom i radi zdravstvene sigurnosti i stabilnosti.
Kada sam objavio da Valamar ima pola milijarde kn gotovine doživio sam praktički uvrede, što je žalosno ali tako je. Toj gotovini treba dodati dividendu koja je zadržana. Valamar je financijski stabilan.
Gdje je dno ?
Točan odgovor glasi: 18,00 kn
stvarno čudno trgovanje na Optimi
nisam pametan. izgleda mi stvarno odlično, trejderi se tu nešto grebu.
muče me ti ringišpili. ne znam tko tu kolo vodi neda mi psihički opterećivat trenutno, ali vjerujem u dobru zaradu imatelja ovdje.
po 5 kn do 5,50 kakvi su savjeti da kupim ili ne 15-ak tisuća komada bi mogao. ne volim ta iscekivanja ali znam da vrijedi i da ne bi fulao vjerojatno.....
Ukidanje drugog stupa je izmišljotina neupućenih i nije niti može biti na stolu. Time žele obeshrabriti ulagatelje na burzu jer misle da piskaranjem mogu utjecati na burzu. Mogu ali ne na bitne dionice, samo na nisko likvidne i nebitne dionice. Vidite da ovaj lagani rast na ZSE burzi pojedinci doživljavaju kao gorak pelin i gutaju knedle umjesto da su zadovoljni. Jasno je da to pišu pojedinci koji su prodavali dionice na dnu i sada su u cashu, pa žele zaustaviti nezaustavljivo. 2. stup će se vremenom jačati ali za sada sve ostaje po starom. Drukanje Valamar po 5 kn i Ad plastik po 30 kn nema više smisla. Trebali su jače drukati zakasnili su, ali sad nemaju izbora nego druk na druk, dok ovi mudriji šute pa će počet kad bude crobex u crvenom. Tempi passati. Već viđeno.
cvarko kako gledate na cijenu rivp do kraja 2020. imate li dobre info.
Zapravo, GDJE je dno ?
Sve je moguće i to možda nebi ni bio loš potez ako bi se korona kriza produljila i ako bi izdavanje obveznica postalo preskupo. U ovom trenutku, kada se moguće zadužiti po vrlo povoljnim kamatama i kada je realno da je ova korona kratkog daha, glupo bi bilo sada rušiti sustav zbog nekoliko mjeseci disrupcije.
Problem je što nismo u eurozoni pa je pristup zaduživanju sužen i zaduživanje skuplje. Nije moguće dobiti kredite kao prije mjesec dana.
Treba razmisliti da država posudi od većine ovdjepišućih trejdera, oni znaju cijene kakve će biti na ZSE samo nek lijepo pitaju. Kako kaze kolega čvarko uvijek kupuje najjeftinije i prodaje najskuplje.
Danas pravo čudo.. Crobex u plusu, a cijeli svijet crven. To rijetko vidimo
samo kada bi bilo češće..
da nije mirovinaca RIVP bi vjerojatno bio na 10 kn adpl na 30, što vi mislite koliko je to realno da se desi?
Zašto ste toliko očajni, pa pričekajte RIVP na 10 kn i Adpl na 30 kn. Nemate troška dok čekate. Možda bude rivp po 0,50 kn i adpl po 1,50 kn ako idu u likvidaciju. Vi ne percipirate stvarnost kakva jest niti uzimate u obzir da su sadašnje cijene predstečajne dok su tvornice i hoteli pod lokotima. Ja sam kupio dosta neplanirano rivp po 18,10 kn dugo je stajalo na asku pa sam po asku počistio.
Nisam slušao savjete, a nije bila ni navala vjerujte mi. Navala je upravo sada i top navala će biti kad otvore hotele za mjesec i pol, dva.
Evo desetogodišnji graf
Ako govorimo o najvišoj cijeni
Ne valja vam graf. Najviša cijena je bila 48.60 ili 48.59 kn. Prodavao sam tada pa se dobro jako sjećam.
Ribić je kralj. Cijelu državu non stop u zdrav mozak i to njihovim novcima. Zna puno toga prljavština o drugima i vlastima, ima plaću premijera vec 30 godina i smije se svima u facu.Sindikati imaju ogromnu imovinu. Jedan od jačih ljudi u državi. Top 10.
dionica je pala s 38kn
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
A na 38 kn je stigla sa 48,60 kn prije toga.
Sve procjene analitičara su bile oko 45 kn...Fima, Zaba Pekao Investing, Erste, Intercapital. Google to zna.
Ide se u proboj AD plastik sa ovoga dna
Firma vrijedi i to je to. Prodavači su ozbiljni. Rizik je tu prihvatljiv. Nadam se da će mali zaraditi. Milijun i nešto kn prometa je sitno. Nekakvi smutljivci rade.
Sve će bit ok. Nemam dionice, razmišljam o kupnji.
ne bi htio kvariti veselje, pričekajmo službenu obavijest. Navijam za 12-ak kn. Polako.
Ljudi moji, pratim burzu preko 20 godina...
ovako nešto u životu nisam vidio...!?
Da li se ovako nešto ikada dogodilo na ovakav EKSPRESAN način?
![]()
Kako ne Imperijal Rab nakon službene obavijesti je išao brzinu više
go optima go