Hrvatska u samom svjetskom vrhu u borbi protiv virusa. Pravodobne i dovoljne mjere nacionalnog Stožera CZ. Očekujem relaksaciju od sredine svibnja. Antivakseri, anarhisti, trejderi, kmečavci, jazavci, beskorisne udruge i pametnjakovići su na aparatima. Ostali se prilagođavamo i čekamo bolja vremena.
Posts by Barikb
-
-
neznam kako netko može lupiti palac dolje kad je komentar na mjestu
još je gore kada stavljaju palčiće gore za luzerske uvrede....
-
TUI samo danas dodatnih -9.92%
-
Znate li da prijedlog NO nije dovoljan za dividendu. Dividenda još nije izglasana, a većina kompanija ne isplaćuje radi covida 19 unatoč prijedlozima.
Ako bude puna šaka brade .
Hvala Vam na savjetu.
-
- RIVP -R-A
Poštovanje drugih je prioritet, tako poštujete i samoga sebe. Što će Vam vrijeđanje i manipulacije ?
Ocjenjujem da sam dobro prodao RIVP od 27.80 kn do 28.50 kn. Bio sam baniran tog sunčanog jutra, pa niti uz najbolju volju nisam to mogao odmah podijeliti. Već do kraja dana znatno je pala cijena.
Uvrede i laži govore o Vama i Vašim (ne)sposobnostima, a moji ulagački postupci o meni kao investitoru. Mi se tu očito razlikujemo i dobro je da je tako. Ako mislite da se pisanjem na forumu može utjecati na cijenu dionice RIVP onda niste dorasli ulaganjima na burzi i razumijem frustraciju, ali svakako nemate pravo vrijeđati. Probajte raditi nešto jednostavnije i sa manje rizika. Ulažem vlastiti zarađeni novac koji nije mali i ponosan sam na to.
Namjeravam kupovati RIVP ovisno o tome koliko će se brzo i dovoljno cijena dionice uskladiti sa tržišnim prilikama u branši. Hoteli su zatvoreni i još biti dosta vremena, a kako će se otvoriti vidjet ćemo. TUI (kompanija partner Valamara) je samo danas išla u minus 9,92 %. Vidjet ćemo dalje. Sretno svima
-
ERNT sam obilno kupovao oko 1.050 kn i malo više, jer sam procjenio da mi ta cijena pokriva sav rizik. 5G mreža i ugovorene prodaje, digitalizacija, jaka tržišta unutar grupe jamstvo su za pristojnu dobit. Ukoliko iznenade dividendom ići će još gore, jer cijena još uvijek značajno zaostaje. ERNT zapravo nema ozbiljniju konkurenciju, pouzdan je partner i fino naplaćuje svoje usluge.
RIVP svakako planiram kupovati kada budem zadovoljan cijenom. DAX je danas završio u minusu 3.9%, a DJI trenutno oko 2.5%, tako da nije isključeno da već od sutra krenem u shopping, jer mi je gotovinska pozicija daleko jača od plana. Dobar mi je osjećaj biti u cashu sada. Očekujem ovdje znatno bolje prilike za kupnju, kao što mi je 27.80 -28.5 kn bio dobar izlaz. Odredio sam dnevni limit i kupovanje samo kada je dionica u crvenom iznad određenog postotka. Pažnja, puni fokus i oprez potrebni su kod ulaganja. Iznimna prilika je i KODT- povlaštena i/ili redovna dionica, ali nije ju baš tako lako kupovati zbog likvidnosti.
-
Dividenda se ovdje ne očekuje unatoč jako dobrim rezultatkma Pitanje je može li ipak biti iznenađenja pa nešto isplate ?
-
Poznati poduzetnik i investitor Bakić gostovao na tv i postavio pitanje. Da ste Austrijanac da li bi u HR išli u apartman gdje ste sami ili u hotel ? Kaže da ne vidi načina da ukupna ekonomija padne manje od 20%. Cijena dionice ipak je relativno postojana, nakon 58% rasta sa 18 kn na 28,50 kn prošli tjedan. 58.33% rasta za svega 11 dana je bilo fascinatno i pokazuje snažni optimizam ulagača. Pratim cijenu dionice TUI jučer pad 8.78 %.
-
Naslov nije realan..."Talijani bi strpali" utopljenik se lovi i za slamku. To je samo ponuda jedne talijanske firme i nije primjenjiva u praksi jer ne rješava problem. Da li je moguće da će biti jako dobrih prilika za kupnju ovdje, čak sve do kraja godine pa i dalje nakon FI ? Smatram da treba biti u stalnoj pripravnosti sa dostupnom gotovinom, jer vrijednost dionice može brzo varirati. Cijena je i danas u ovom kratkom danu u polaganom padu nekoliko dana zaredom. Izgleda da je skok na 28,5 kn bio maksimum. Ne čudi obzirom da je sve jasnije da su špica tj. 6,7,8, 9 mj. sezone izvan ozbiljnog dosega. Ipak kupci nisu bili fondovi najvećim dijelom u zadnjem rastu. Bila bi brana cijene koje očito nema. Svaki dan dolaze nove vijesti, koje nisu povoljne, a vrijeme neumitno teče. Svakako ću akumulirati dionice ukoliko mi neka nova ponuđena cijena bude pokrivala najveći dio rizika. Imali smo nedavni rast cijene sa 18,00 kn na 28,50 kn što predstavlja fanstastičan rast od 58.33%. Vidjet ćemo daljnji razvoj.
-
Uzeo bih ADRS.
Ali ne prije početka svibnja, očekujem oštar pad burze kad Ameri objave broj nezaposlenih valjda 1. svibnja.
neki problemi
Kakve veze ima BAT sa Adrisom ?
-
Veliki pad cijene Plave Lagune od 9,29%
-
- RIVP -R-A
-
https://www.telegram.hr/politika-krimi…ece-biti-nista/
Moguća je potpuna blokada između država članica EU čak do kraja godine. Kada dođu financijska izvješća za II; a
poglavito za III. kvartal stanje na burzi bi se moglo dodatno promjeniti, a velike brojke su "u igri".
Francuska je upozorila zemlje članice da granice treba držati zatvorenima do rujna, a predsjednik Macron je poručio da će tražiti da vanjske granice EU ostanu zatvorene do rujna. Francuzi, kazao je, planiraju imati rigidne kontrole granice do 30. listopada.
U razgovoru za njemački Bild, Von der Leyen je savjetovala svima da pričekaju prije izrade planova za ljetni odmor.
“U ovome trenutku nitko ne može dati pouzdane prognoze za srpanj i kolovoz. Morati ćemo naučiti živjeti s ovim virusom mnogo mjeseci, vjerojatno do sljedeće godine”.
Ostvaruje se potpuno nezamisliv scenarij, iz Južne Koreje vijesti da su oni koji su već preboljeli koronu ponovno bolesni.
To upućuje na snažnu mutaciju virusa. Potražnja domaćih turista može biti dovoljna tek za mali dio troškova (5 do 7%)
https://www.telegram.hr/zivot/lose-vij…eboljeli-koronu
Predivno vrijeme za Uskrs, da nije došla korona bilo bi sve otvoreno puno i na ljeto opet rekordna turistička godina.
Nažalost, to je tako. Tragedija je ogromna, a šteta nenadoknadiva.
Do 15.03.2020. postojao je značajan turistički rast u odnosu na rekordnu 2019. godinu.
-
RIVP Valamar. Nažalost !
-
Stanje je takvo da treba ozbiljno uzeti u obzir i realizaciju samo dijela, pa čak i cijele RIVP pozicije. Meni je to veliki problem. I danju, pa sad već i noću nažalost. Smanjenje udjela u svakom osobnom portfelju se nameće kao opcija. Zabrinjavanja trgovanje zadnja 2 dana, kao da bid propada. Ovoga puts sell signali. Putovanja su do daljnjeg potpuno IZVAN razmatranja. Oko korone je evidentno da oni koji znaju, ne znaju. Bojim se da je stanje u Hrvatskoj sada bolje zbog strogih mjera, a najnovije informacije govore o tome da je testovima otkriveno tek 6% zaraženih. Kako putovati kada ne znaš hoćeš li imati jako tešku, slabu ili ćeš infekciju proći na nogama. Nema kockanja sa životom i hospitalizacijom. Badava onda i svi novci ovoga svijeta.
-
Realnost je da se stanje dodatno usložnjava. Svjedoci smo da Vlada RH, kao i uprava Valamara čine apsolutno sve što mogu,
ali krajnje sam zabrinut samo jednu stvar. Kakve ćemo brojke imati u financijskim izvješćima ? Financijska izvješća su meritum stvari
i poslovanja, te imaju izravne učinke na cijenu dionice. Perfektno sam predvidio cijenu prije desetak dan i prije otvaranja hotela između 25 i 30 kn, međutim ona je nažalost u trgovanju jučer izišla iz tih okvira. Buduće procjene nisam u mogućnosti iskazivati, niti uz najveće promišljanje i odlične informacije koje imam.
U niti jednom trenutku kao do sada nije potrebna ozbiljnost, hrabrost i razboritost kod ulaganja.
Ova situacija je nešto potpuno neočekivano, ali i potpuno nepredvidivo. Nužno je procjeniti horizonte, napore i veličinu osobnih investicija, ukupne i sektorske izloženosti portfelja. Osobna istraživanja i prikupljanje svih točnih i relevantnih informacija, kao i
sve drugo po potrebi su sada neophodni.
Nažalost, ne znam taj odgovor što bi trebalo činiti !
https://net.hr/danas/hrvatska…mo-jedna-stvar/
Smatra da je Hrvatska u takvim okolnostima u velikom riziku od potpunog kolapsa sezone, što je uvjetovano internom zdravstvenom situacijom u zemlji te još i više ponašanjem drugih država – glavnih emitivnih tržišta za hrvatski turizam.
“Ako se kod njih nastavi restriktivna politika vezana uz putovanja u inozemstvo, Hrvatska će pretrpjeti velike padove u turizmu, potencijalno i više od 80 posto na godišnjoj razini”, iznosi Topalović,
S obzirom na to da se globalno očekuje proces oporavka dulji od godinu dana, turističkom sektoru bi trebalo osigurati potporu države na razdoblje od 12 mjeseci.
“Nakon propuštene sezone 2020., novi val prihoda može se očekivati tek u ljeto 2021., a do tada treba preživjeti. To preživljavanje treba biti zajednički napor turističke industrije i Vlade”, naglašava Topalović
-
Nevjerojatno da možeto to pisati za naftu. cijena ide gore od 10 do 20% vidjet ćemo kad otvore. neku razinu treba držati kad se već piše
Kad već navodiš tuđe čitate onda barem citiraj dosljedno a ne izdvojiti ono što tebi paše za tvoje potrebe u datom trenutku kako bi se zlonamjerno promijenio smisao i kontekst. Doduše, od nekoga kome pristojnost baš i nije jača strana drugo se ništa ne može ni očekivati.
Zato je tvoje pisanje visoka razina. Visoka razina trolanja.
Nažalost, nisi jedini koji se takvim podlostima služi. To je postalo gotovo pravilo za dobar dio ekipe na ovom forumu.
Sve sam korektno napisao. Nafta je u dvoznamenkastom plusu, a ne crvenom. Samokontrola i poštovanje drugih molim
-
Dioničar br. AH +100 komada.
Od kvalitetnih dionica Auto Hrvatska d.d. i dalje zaostaje za cijenom prije korone.
-
Dioničar iz top 10, na poz. br. 3 + 70 komada
U zadnje vrijeme nekoliko stotina komada.
-
Danas ZSE u zelenom +5.06%.
Njemački DAX u plusu 5.77%
Američki DowJI trenutno 6.02%
Uzmimo u obzir početnr cijene prije korone, strane burze su bile na vrhuncu ikada, a ZSE korak od dna.