Transakcija 100.000 komada 23.20 kn
Posts by Barikb
-
-
Teško je znati, ali za sada se očekuje da će kampovi i mobilne kućice raditi već od polovice svibnja. Hoteli još se ne zna. Ministar je pričao da bi dio soba bio otvoren dio zatvoren pa onda dezinfekcija i tako u krug. Nemam pojma, ja puno pješačim 10 ak km dnevno i buljim u svjetske burze i na ZSE skupljam dok cijena pada, danas najviše. Bilo bi najbolje da se virus povuče, ali to je jako upitno. Vjerojatno ljudi jačeg imuniteta i djeca su u velikoj prednosti, a seniori u opasnosti. Promet se dosta smanjio nema likvidnosti. Nije dobro, ali nadajmo se najboljem. Vlada kroz stožer i potporu ekonomiji zasad vuče dobre poteze. Kredite i polako vraćat nema nam druge.
Što se dionice tiče većinom sam u cashu nakon prodaje, skupio sam simbolično nekoliko tisuća komada. Primjećujem da nema velike sklonosti prodaji, ali biti će sigurno još prilika.
-
gdje vidite rješavanje na turistima. RIVP tek pola milijuna prometa od toga mojih 20%. Nema Oktoberfest prevelike veze da hrvatskim turizmom. Osim što bi neki umjesto u Bavarskoj mogli skoknuti na hrvatsko more.
-
+ RIVP u mrežicu
-
sad sam iskopao ovo
https://lider.media/poslovna-scena…15-posto-130335
Dionica nit smrdi nit miriši, dosta je degradirana, u dioničkom smislu zlatni dani su iza nje.
Nu, pala je u krizi, nije baš korona rizična , kao turisti recimo, tako da sam je stavio u svoj Buket Razmatranja zajedno sa drugim božurima našeg kriznog tržišta.
Čista je fondovska dionica KOEI što nije samo loše i mislim da je rizik prihvatljiv. Ipak KODT je daleko najbolji dio Končara koji će najviše rasti i razvijati se zato kupujem njega, a ne KOEI.
-
+ KODT R-A
+ KODT R-A
-
OIL (WTI) Commodity
22.51 4.39 (24.23%) 07:29:52 AM EDT MI Indication - pred minutu dvije na markets.businessinsiders
već neko vrijeme ljulja od +30 do -30%.
Naravno, fluktuacije su enormne. Kvalitetno sam objasnio, ali nestali su postovi. Samo Kina profitira niskom naftom, a to se neće tako lako.dopustiti.
-
+ RIVP Valamar
-
mi koji radimo u firmi počinjemo 15.05
Upravo sam dobio mail od renomirane turističke kompanije da planiraju citiram "dočekati prve goste u petak 15.05.2020."
Još mi pišu da se situacija može promjeniti ovisno o "situaciji"....te da će kampovi biti otvoreni u listopadu 2020. Zvuči kao prijelomna vijest.
-
Prostora bi se možda i našlo to je veliko pitanje sigurnosti i infrastrukture, ali naftni business je priča za sebe. nafta na burzi NY do Splita je duga priča praktički nemoguća. Kao prvo cijene na ovim razinama mogu i 100% rasti u dan ili dva. Kao drugo postoje terminski ugovori.u milijardama dolara, prava prvokupa, futuresi tako da je potpuno nestvarno da bi se u Hrvatsku moglo dobaviti tako minorne količine po 15 ili 20 dolara za tako male kompanijice. Ne znam koliko je cijena u Roterdamu najvećem europskom tržištu nafte. Osim toga nije ni isključeno da će još padati. Potražnja svjetska svakim sve više opada uslijed covida 19. Amerikanci su usavršili proizvodnju iz škriljavca pa zarađuje već na cijeni od 30-ak dolara, a prije su tek na 70. Hrvatske firme ne mogu u scenariju jeftine nafte profitirati od niske cijene jer je dakle ne mogu nabaviti po najnižoj cijeni u New Yorku. Osim što će državni proračun biti siromašniji za PDV radi puno manje osnovice, jer ce domaća cijena pratit uvijek sa odmakom i ne u istom postotku nego manjem. Nitko ne profitira na svijetu ovdje, osim države KINE tako da će se ostatak svijeta jako boriti protiv jeftine nafte.
-
14,85 sada
ovo je prilika svima kojima potrebne sirovine dolaze od derivata sirove nafte (plastika, deterdženti, i slično) da svoja skladišta napune "do čepa".
ako ćemo za usporedbu uzeti cijenu lož ulja, u samo 2 mjeseca ista je pala za preko 30%.
Nemoguće je nabaviti naftu u Hrvatsku npr. po 15 dolara po barelu preko noći. Svako naftno tržište ima svoju cijenu. To nisu žvakaće gume u trafici i svakom dućanu. Osim toga gdje bi kupci skladištili tu naftu ili naftne prerađevine, a skladištenje preko čepa košta. Zamislite samo primjer 1 osobnog automobila i gdje sa zalihom za njega....Poslovanje nije toliko banalno i jednostavno, business je značajno kompleksniji, a karakteristika cijene je da fluktuira. Svakog dana.
-
Samo neka drže cijenu. Doći će im to na naplatu.
Ne razumijete. Uopće nije stvar cijene, to nije konkurentsko nadmetanje u Turskoj 50 eura, u Hrvatskoj 60 eura, u Italiji 70.
Radi se o epidemiološkoj proceduri i pitanje je da li će strani turisti uopće biti pušteni s tom svrhom ili neće biti. Domaći hoće, ali stranci jedino pod uvjetima....Capak dr. je danas rastumačio, zar je teško poslušati čovjeka na tečnom hrvatskom. Dakle cijene su potpuno u drugom planu.
-
još se nisam uključio u kupnju, ali sutra bi mogao sa manjom količinom. zasad sve po planu
-
vrlo vjerojatno ADPL ide gore ubrzo
-
Sjajne vijesti za AD Plastik industrija se polako oporavlja i otvara. Ovdje mi se poklopila prilika vrijeme i novac u jednom času, pa sam odradio odličan rally i prodao vrlo brzo po cca trenutnoj cijeni. Svakako dionica koji treba biti u fokusu ulagača, dobro rade i odlične dividende.
-
zašto ovako mali promet praktički stalo trgovanje, a očekivanja su velika. hoću reći ima ulagača koji čekaju puno jaču ponudu od 6 kn. Zašto ne pokupe dionice, kakve li su začkuljice po OPTM pitanju.
-
Pa ako imaš strucu kruha i podijeliš je na dvije polovine nisi povecao tu strucu. Ali ako odvojiš dio kruha u nastajanju (germe) onda proizvodiš i mogućnost povećanja tog izvornog kruha. Prosto k’o pasulj.
Proučite cijenu kodt pasulja prije i poslije podjele pa će Vam biti sve jasno.
-
Ako nebude dividende ove godine za 3-4 godine možete računati na još jednu podjelu dionica 1+1 kao što je bilo preklani.
Ta podjela je nebitna jer nije dividenda
Pojasnite, kako podjela dionica nije bitna ?
Podjelom su dioničari znatno više profitirali nego dividendom i ukazuje na više nego FER odnos prema svim dioničarima što je često ključna i najvažnija stvar za ulaganje i biranje kompanije čije dionice pazariti.
Nije slučajno da je dionice KODT relativno teško stjecati-kupovati obzirom da se za veće količine u pravilu mora raspaliti po asku ili dugotrajno čamiti čekajući na bidu. Postojeći dioničari svjesni što drže, ne rado prodaju. Na jedvite sam jade i uz puno truda kupio tek malo više od 100 dionica i vrlo malo ispod 1.000 kn. Ipak strpljen spašen nadam se. Do nedavna cijena je bila 1.480 kn i pala radi korončice.
-
Super jos jedna mjera koja ide na stabilnost tecaja pa s te strane ne moramo se puno briniti o nekoj vecoj devalvaciji, moguce je vrlo lako da i ojaca kuna jos vise
Potpuno krivo
Sasvim je sigurno da HRK u ovoj konstelaciji ne može jačati. Tečaj regulira ponuda i potražnja HRK/EUR i HNB intervencijama brani tečaj. Hoće li izdržati i do kada vidjet ćemo, pokušat će braniti do krajnjih mogućnosti. Takva politika HNB uzrokuju u dugom roku: 1. utvrđuje kronični uhljebizam 2. propadanje industrije 3. manju zaposlenost. Održavanje postojećeg tečaja smanjuje izvoz i onemogućava razvoj. Od korone tečaj minimalno kliznuo i odmah se umjetno intervenira, umjesto da se otvori bolja mogućnost za izvoznike tj. industriju uključujući turizam.
-
I, sto sad?
Sto kazu nasi spasavaci zivota na ovo?
Da li vas je imalo sram?
I gluhi čuju i slijepci vide i slabiji đaci znaju da je trenutno stanje u Hrvatskoj zadovoljavajuće isključivo radi zabrane okupljanja, javnog prijevoza, škola; posjeta, vrtića , fakulteta, frizera itd itd itd... Vjerujem da je to kristalno jasno barem ogromnoj većini pučanstva. Ostalima će nadam se, ipak vremenom "sjesti". Bitno je držati se svih mjera, kao i navika osobne higijene. Osobno bih preporučio šetnje i aktivnosti u prirodi na svježem zraku gdje nema ljudi.