Ajde lijepo je da se počelo pisat o ovoj dionici, pa makar katkad i totalne bedastoće. Piše se o raznom smeću litanije, a ovako dobra roba KODT se slabo kupuje/prodaje i slabo spominje. Cijena se drži puno niže u zadnje vrijeme. Imam dionice i inkasirati ću dividendu krajem srpnja što posebno raduje u ovome jadu od burze.
Posts by Barikb
-
-
Dakle, best buy je Podr,a sve ostalo best sell.
Vi ste stvarno jako zanimljiv lik, reći da je samo 1 dionica dobra nema smisla. Podravka će izgubiti jako puno radi loše sezone. Milijuni ljudi manje u državi. Navijam za Podravku i kupujem njihovu Istarsku rajčicu u boci odlična je, najbolja na tržištu... Podravka je nedavno rasla za čak 32% sa 315 kn i sada je 415 kn. ERNT je sada "na akciji" bijaše 1.500 i sada je 1.150 kn. ERNT je blue chip broj 1 na ZSE sa plodonosnim perspektivama.
-
kako mjenjas stavove ovisno da li imas dionice.
Naravno da mjenjam stavove, prilagođavam ih i poboljšavam. Business i burza ne mogu se promatrati statički. Ulagačke horizonte i ciljeve neophodno je prilagođavati tržištu, radi toga sam većinom u cashu iliti gotovini. Ispada danas da sam RIVP jako dobro prodao. Ali imam dionice i ERNT i KODT jer ih smatram trenutno (po)najboljima na burzi. Radujem se dividendi na KODT, smatram ju pokazateljem snage i snažnog rasta poslovanja i narudžbi. A neisplatu na ERNT smatram mudrošću i stabilnošću iako se dobit i dalje "slaže". Neka je nova objava na stranici http://www.ericsson.hr datirana sa 08. svibnjem o postignućima 5G Ericssona sa T Mobile US operaterom i partnerima iz ekosustava.
-
Da li je ERNT korisnik pomoći iz proračuna, pa je to problem kod isplate dividende?
Ma kakvi, nisu koristili potporu 4.000 neto radili svi malo u grupama, ali + - normalno.
-
Slažem se. Nema smisla pisati da je u svakom trenutku moguća izvanredna dividenda ( na svakoj dionici ). Ali meritor o ocjenjujem kada bi se to napisalo na samo jednoj dionici, to bi bila dionica ERNikola Tesla. Radi toga što svako novo izvješće generira novu dobit. Oprez je majka mudrosti, takva je odluka ove godine, ali to nije utjecalo na cijenu što je vrlo znakovito.
-
moguće je da oni koji imaju mogućnost isplate dividende sačekaju da prođe vrijeme državnih potpora i onda isplate dividendu u drugom dijelu godine, nemam ove dionice da ne bi bilo da navijam ili sam pristran
mislim da poštovani kolega to perfektno razumije, ali se samo pravi nevješt jer zasad nema dionice pa želi kupiti još jeftinije. Upravo se o tome ovdje radi, ja sam u prilog tom scenariju naveo vlasničku strukturu i tradiciju ERNT. raširena je praksa gotovo kodeks u kompanijamada nema dividendi zbog mjera opreza skopčanim sa covidom 19. Evo KODT jedan od malobrojnih ne odustaje od isplate dividende krajem srpnja.
-
Poziv na glavnu skupstinu - https://zse.hr/userdocsimages…k6t9OMqzQ==.pdf
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Nista od dividende ove godine...
to je poznato nekoliko tjedana već. Nepoznato je zasad hoće li biti izvanredne dividende koja je moguća u svakom trenutku. Govorim stoga, što ova branša nije pogođena i obzirom na tradiciju i vlasničku strukturu ERNT
-
Kako predviđate kretanje turista u narednim ljetnim mjesecima....
Interesantna mi je situacija sa jednom solidnom dividendušom... Tuho... U cijeloj ovoj situaciji miruje a dionica je na većoj razini nego lani u ovo doba
ono što je očito da je Vlada Republike Hrvatske zaigrala na SVE ili NIŠTA što se turizma tiče. Da se sve čini i činit će se da se pomaže turizmu, ali neizvjesno je. Mišljenja sam da će doći domaći gosti i gosti iz Zlovenije, strah me je da će svi drugi podbaciti, još će doć Česi, Mađari. Najskuplje hotele mogli bi bookirati domaći gosti, srbijanci i bosanci, ali njih takvih (da su puni ko brod) nije nažalost dovoljno. Susrećemo se sa nečim neviđenim i nezapamćenim. Gledam lokale prazne po gradovima. Gadno je. Proći će. Kada ?
-
uvijek postoje pametnjakovići koji sve znaju i nude to znanje svima i to besplatno i u neograničenim količinama, baš kao kolega. Očito je velika kriza sa puno nepoznanica, ali mogući scenariji su potpuno različiti, glede dubine i trajanja krize. Moguća je oštra, ali kratka kriza.
Očito je da neki smatraju da će se BMW.-i Mercedesi, pečeni janjci, najskuplje pivo i vino, rolexi, apartmani 1. red do mora, najfinije donje rublje, luksuzni stanovi , najbolje dionice i parcele prodavati zapravo dijeliti po cijenama "daj što daš" ali to se nikada nije dogodilo pa neće ni ovaj puta. Besmisleno i besplatno.
-
KONČAR - DISTRIBUTIVNI I SPECIJALNI TRANSFORMATORI d.d. - poziv na Glavnu skupštinu
Kako je i najavljeno, ide 37,66kn divke. 🔝
Ima se, može se !
-
A sto treći kvartal?
Je l' uračunat u sadašnju cijenu ?
-
moje mišljenje da je dugačka odgoda prodaje uistinu najrealnija opcija i da će ulagačima biti potrebno puno više stepljenja da bi zaradili. Covid 19 je sve usporio ili blokirao. Cijena je ipak stabilna. Licitiranje nema smisla.
-
Veći nalozi na kupnji...je l' netko nešto nanjušio ?
-
u ovu cijenu je vec uračunat i loš FI 2. kvartala, ali hvala svima koji će prodavati niže
a 3. kvartal ?
-
Top 10, točnije br. 6 sada kupuje dionice
-
To bi bilo sjajno, ali rezultat 2. kvartala je potpuno nepoznat, a državna subvencija traje vrlo kratko. Država zaliha nema proračun je urušio, a kreditni rejting u smeću samo nitko to još ne komunicira.
-
cijene hrane jako padaju u svijetu. Ne kužite da će npr. Podravka jako fasovati radi loše sezone. Treba razlikovati vlastiti vrt je ekskluziva itd...ali 95% ljudi ne želi raditi ništa a kamoli kopati vrt i zalijevati, brati i okopavati.
Kava cigare kladionica kocka i to je to. Dobar rezultat npr
Podravke je sada je samo privremen i kratkoročan. Primjer privida. Vidite da državni službenici traze povišice i dalje, da roditelji ne daju djecu u školu. Kultura nerada i to je to. Best buy je ERNT po meni. zanimljiv KODT cijena ne pada nikako ja bi kupovao inače.
-
Svaka čast optimistima i kapa do poda koji dižu cijenu RIVP. Zahvalan sam njima da sam mogao prodati po znatno višim cijenama, ali mene ovdje zanima cijena nakon FI 2. kvartala i tih brojaka. Danas raste cijena to je zbilja impresivno bojim se samo da to nisu ulagači nego špekulanti i da tu nema kupovne snage. Lijepo se može trejdati. I to je nešto. Od stabilnog A+++ ulaganja postalo nešto drugo.
-
Možda će se moći ući mukte, možda će bacati helikopterske dionice ERNT, ali ja u to nevjerujem niti malo. Što se tiče cijene dno je bilo prije mjesec i pol dana po 1.020,00 do 1.050,00 kn kada je cijela država bila u karanteni i blokirana kao.i većina Europe. Ne znam iz čega zaključujete da može u OVOJ BRANŠI biti jeftinije nego što je bilo tada kada je kristalno jasno da ova branša ima bolje i odličnije perspektive od drugih branši.
-
Mislim da objave ovih koji očito lažu da su kupili po najnižim i prodali po najvišim cijenama svaku dionicu ne treba dopuštati.