Ali not u ZABA to nije potrebno. ZB Globar Trader. 60kn mjesecno sa hrpom toga u paketu
Kakvih 60 kn mjesečno? ja sam u Zaba Global traderu preko 5 godina i ne plaćam nikakvu naknadu.. Inače imam u zabi i tekuci, devizni, internet bankarstvo...
Ali not u ZABA to nije potrebno. ZB Globar Trader. 60kn mjesecno sa hrpom toga u paketu
Kakvih 60 kn mjesečno? ja sam u Zaba Global traderu preko 5 godina i ne plaćam nikakvu naknadu.. Inače imam u zabi i tekuci, devizni, internet bankarstvo...
Pa neznam, ja bi rec o isao na skijanje da je zimska sezona i da u italiji ili austriji nema zarazenih... nebi ekstra trosio, ali kao i uvijek ono sta mi treba uzmem, sta ne, ne... dapace ako budu jos povoljnije cijene super....
ne vidim zasto nebi i ekipa sa sjevera dosli na opustanje na more, da se odmore od svega,,, ako se smiri zaraza i dovede u red...
jedino mislim da nece sljedeci mjesec, dva... a tada cemo vidjet za dalje..
Čim neo počne hvaliti dionu kako ide na 6, to je meni znak da se sprema iskrcati po 4.
A po običaju kao na svim pozicijama, kupio par komada, pa sad na navija da proda... logično 🤗
Display MorePraćka se odapela, istina ne sa izlaskom PBZ fonda već sa izvrsnim financijskim izvješćem. Neću tupit, jer sam odtupio svoje par postova iza.
Rast, rast.....
Prvo većina je ovdje u minusu, akumulacije su bile na oko 3,3 pa 3,8, pa oko 5, pa dalje neću nabrajat da se ne rasplaču ovi koji su bili u dokapu sa raznim guruima. I ovi koji su kupovali sa fondovima koji sada izlaze, kupovali iznad 200 kuna.
Što sam tio reć. Tast.
Pa ako bude rasla , zapinjat će, jer će se namirivati ovi koji su sudjelovali u akumulacijama. Potom, mora se malo i trejdat, insajderski, ne bi to nikad rekao, to nikako.
E, onda izlazi PBZ OMF,kad izađe, onda druga praćka.
Samo ću na kraju reći, sa zibajućim prstom u zraku i meketavim glasom : "Sjetitie se Petrokemije"......
Kako mislis vecina u minusi?? Valjda mislis SVI u minusu, jer ovih par komada sto je netko prebacio zadnje vrijeme je isto minus, mozda samo smanjio minus 😎.. recimo erste koji je na 240 radio analizu kako je to super razina za ulazak 🤣🤣
Uz ovakve vozarine Atpl trpi gubitak 1.9 do 2.3 milje kuna dnevno zadnjih 100-injak dana.
Mislim da ako ovo potraje da ce BV uskoro biti ispod 200 kn.
Ima li tko precizan racun?
Pa hajde kad ti nama tako kazes, mora da je istina. Vidim sve znas, koliki im je iznos vozarina kad voze sa nulom i da su im svi brodovi na spotu pa voze sa minusom 🤗, neka si ti nas prosvjetio.
Onda nema smisla ni da trosis vrijeme na atpl, dok vozadine ne odu recimo bar duplo, pa se onda vratis 😀
A dobro mozda smo malo,pretjerali ako je kolega usao 100% sa 10-20k kn... ok. To nemas sta ni diverzificirati.. pa dal ce nes zaraditi ili izgubiti, jbga kako bude,... i mi svi se nadamo da cemo obrati vrhnje.. ali nema smisla kockati ni da imas utjecaj
Ovo još nisam doživio u ovo doba godine
a puno stvari nismo doživjeli u ovo doba godine, recimo da su hoteli zatvoreni i da cijela svjetska ekonomija stoji preko mjesec dana.. tko preživi pričat će, do tada ajmo iskoristiti ovaj lijep dan i život pred nama
Lijepo zvuci ali nikako da se odljepe gdje su zaronili zadnjih mjesec i pol..
nek ostanu tu dok ne rješimo optimu
Nakraju kupio i ja danas simbolično OPTE pod utjecajem ove masovne hipnoze. Sve iznad 8kn ponude meni će bit šok godine.
Oprostite što pitam, ali kakvog smisla ima kupovati par 000 kn vrijednosti neke dionice, "čisto da se sudjeluje"? Ako se ispune očekivanja i zaradi 10 - 100%, imat ćete dobit za odvesti ženu na večeru. Wow. Ako stvarno vjerujete u to što ulažete teško zarađeni novac, zašto ne ući "muški" i zaraditi kako treba? Nije baš da su prave prilike na ovoj burzi česte pa ih treba u potpunosti iskoristiti. Međutim, ako imate rezervacije prema nekom ulaganju, zašto kupovati išta? Zaobiđite i nađite nešto u što vjerujete.
Ja ili sam 100% u cashu ili 100% u ili oko odabranog papira. Nemam milijarde ko Buffet da diverzificiram...
znači kockar, par/nepar, pa šta pogodi
Pa zato i pitam... jer tamo piše da je SILBA PARTICIPATIONS B.V glavni vlasnik, a tko je vlasnik njih ?
Koja ekipa se skriva u nizozemskoj iza te firme .. https://opencorporates.com/companies/nl/34143549
btw. ovdje kod nas ima registar stvarnih vlasnika.... šta god im to značilo i koliko je točan??,
jel postoji na svjetskoj razini registar stvarnih vlasnika.. iako je to teško, jer je opet neki skrbnički račun XYZJAKAA vlasnik XX% nečega.. Kako bi ovaj svijet bilo zanimljivo mjesto kad bi se stvarni vlasnici znali na par klikova mišem
Btw. tko su dioničari tankerske plovidbe, koja je 51 % vlasnik TPNG? Jel ima negdje TOP 10 ili lista?
Ma ovdje je na ZSE jako malo ulagača. pa kad par njih skoči iz pozicije u poziciju zaljuljaju barku, da će se svi utopiti.... i ovi koji su ostali i ovi koji preskaču
Ima li tko podatak koliko moraju biti vozarine za poslovati na nuli?
Čisto da probamo izračunati koliki bi mogao biti gubitak 1. i 2. kvartala.
Danas je bio i 1 ulagač iz klase optimist pa je kupio po asku na 173.50kn.
Moj prvi kupovni nalog je ispod 150kn.
Pa znas i to po koliko voze u pozitivi 😉
Trenutne spot su gubitak, TC vozarine su isto pale, jos su plus, ali kikiriki
"although a sale is not expected to take place until 2021. "
zanimljivo...da li ce to HT opstruirati prodaju do kad god moze, ili je tu nesto drugo u pitanju..
Šta se mene tiče može, nek sve prodaju za 12-15 kn ... tamo u veljači 2021, da me ne kači porez na finu količinu kupljenu od 1.61-65 ... 8-9x zarada za 2 godine, potpisujem odmah
Ne znam što ste mislili u ovom valu. Al ukupno mogu pretpostavljati da bi mogli gledati cijene ispod 13kn u ne tako dalekoj budućnosti.
Za sada kratkoročno pretpostavljam da će biti odbijanje od cca 21.6-22kn
Dakle 23.4.2020.g. sam pisao da će cijena natrag do 21.6 kn.
Treba ulagati u znanje!
Ti inace radiš u nekom fondu ... pa kako nacrtaš tako i dignete/srušite cijenu sa parsto tisuca kn
Pa zato i kažem, šte nije logično i pametno da je postavljen na kupnji na par nivoa da skupi.. pa neće kupovati po 60, 70 .. 100???
Sve super, a ono ni 13 naloga za kupnju na jednoj dionici na kojoj se mogu očekivati super rezultati....
i onda kako očekivati na bilo kojoj drugoj poziciji nešto bolje ?? heh, likvidnost na ZSE ko u pekari, par trejdera prebacuje jedan drugome.., friškog ili zdravog kapitala ni svijećom da nađeš
Na kraju ispada da je magarac onaj koji nije iskoristio 😂
TA kaze pad do 4.4 kn minimalno. Tu lezi i mjesecni donji boll.
Izvjesce katastrofa. Od prodaje ni P.
Vidimo se na Gapu od 3.3kn.
Neki ocito ne shvacaju da dionica trenutno nema nikakav potencijal rasta. Cijena se korigirala na Fibo 50% i sad ce uslijedit novo dno. Nizi vrh nize dno. Temelj trgovanja.
Ahahaha.. temelj trgovanja, da znaš šta je temelj trgovanja kupio bi po 1.60 još prošle godine, ovako su samo tvoje želje da jeftinije uđeš..
iako da, volio bi i ja još podebljati pozicije po jeftinije ako može
Super kompanija i sve, pa pogledaš nema 16-17 naloga na kupnji ?? toliko od likvidnosti HR tržišta...