Sljedeća 2 mjeseca su ključna .
Sad će biti drž, nedaj.. sve ovo u predsezoni i posezoni, su mrvice.. bitno je da glavna sezona ne padne previše.. a to svi moramo držati fige, zbog svega ostalog, a ne biti jalni
Sljedeća 2 mjeseca su ključna .
Sad će biti drž, nedaj.. sve ovo u predsezoni i posezoni, su mrvice.. bitno je da glavna sezona ne padne previše.. a to svi moramo držati fige, zbog svega ostalog, a ne biti jalni
Koliko je meni pozato Goran je drzavljanin RH i nitko mu pa niti ni ja ne moze zabraniti ulazak u domovinu!
2. Potvrda da ste negativni na virus od prije dva dana ne znači da će test za pet ili 10 dana biti ponovo negativan.
3. Test bi se obavio u zemlji iz koje turist dolazi i na njegov račun.
4. Test nije 100% garancija da je testirana osoba negativna ali bi sigurno odvratio pozitivnu osobu od putovanja i ulaska u RH.
5. slobodno diraš Đoku ali ako je duže od 15 min, onda moraš u samoizolaciju
Ako diraš Đoku duže od 15 min... onda svršiš u samoizolaciji 🤣
U moru i pod nekim borom u hladu... laganini ce se izdrazati, bas za gustanje i hedonizam... party, feste, masovna okupljanja ove godine nista, iako ja osobno i nisam za te guzvetine
Ma sve znamo, kad prodas ona to pada, a kad kupis ide gore 🤣🤣🤣
Osim spot vozarina fino su gore potegli i TC što me i više veseli,
ipak su ovo vrijednosti po kojima možeš ploviti u pozitivi sljedeće 2 godine
https://www.hellenicshippingnews.com/category/repor…rter-estimates/
Kako kome, onima koji su ulazili po 240 i više i dalje je noćna mora koliko god pričali da je to super cijena za ulazak
A sve bi trebalo ispaliti iz praćke, samo pitanje je kad
Display MoreDa, pardon, pisem napamet, vjetroelektrane su uprihodovane prosle godine. Vrijeme leti
Zar nije 1Q bio u minusu na kraju?
njihov glavni problem do sada je bila mizerna EBITDA koja se u Q1 fino povećala.
minus je bio na razini grupe, al DLKV je bio u plusu.
u svakom slučaju, trend je pozitivan.
zbog prelaska na "zelenu" energiju i e-vozila, obnova power grida će biti prioritet, pogotovo u zemljama di DLKV većinom posluje (skandinavske zemlje).
knjiga narudžbi im je krcata.
pravo pitanje je jesu li trenutno evaluirani na burzi kako spada.
s druge strane, sve što su fondovi prodavali, netko je trebao i kupiti.
mislim da će pravi odgovor na ova pitanja dati tek izvješće za Q2.
A trejderi će gledati kad ući-izaći, ali ako mišliš zauzeti poziciju i diverzificirati potrfelj, onda kad ćeš ako ne kad je pri kraju sve sa predstečajem .... iako danas ništa neznaš, ne samo ovdje nego općenito sa svime kako će se razvijati. Tko preživi prićaće
Pa koliko pita prodaju elektrane? Sta to nije vec prije rjeseno?.. ali ako u jednadzbu ubacis da su proslih godina vracali poprilicno $$$ iz predstecajne, kad se to smanji i zavrsi, koliko ce im ostati ?
Mali update za platformu - uskoro će biti gotov dio s analizama i osvrtima na tržište. Planiram povremeno pisati analize dionica, o aktualnim temama ili nešto drugo relevantno zajedno uz još par ljudi koje znam. Ako itko drugi želi objaviti relevantan članak na platformi, svakako sam i za to otvoren. 'Seeking Alpha' ali uz hrvatski twist, recimo.
Za sada imamo jedan članak na temu monetarne politike ECB-a, link na taj članak nalazi se na glavoj stranici https://hr.investiramo.com u odjeljku "Istraživanja".
Bilokakvi komentari i sugestije su, kao i uvijek, više nego dobrodošli.
Ima li mogucnost da u graf dodate min/max vrijednost promatranog razdoblja kao i koliko je +/- u tom razdoblju... kao teletrader recimo..
Kolega @Neo ja do kraja ljeta planiram biti u cashu jer na jesen ocekujem ekonomsku krizu i smatram da ce lazni optimizam u SADu udariti o zid.
Moje misljenje samo.
I ja ocekivao vaai vec 2 godine da se malo ispusu, a oni i uz koronu na ATH .. sta mislite da je ekipi koja upravlja gospodarstvom u cilju gubitci?
Napravit ce oni sta treba da razvoj ide dalje, isprintat ce se $$$$@ koliko treba i tako su sve to imaginarne brojke koje odavno nemaju pokrice u drugoj imovini 🤗
Mislim da je najbolje za firmu da taj paket preuzmu mirovinci, naprave dokap, završe projekt Batala i čistog 20 milja Eura keke u džep.
Firma će prodisati, a kamate više neće biti 9%, već 2 - 3% kao kod turista gdje su ušli mirovinci. Ne znam da li tko zna, ali ATPL je i jedan od većih suvlasnika Luke Dubrovnik, pa i tu ima potencijala za dodatne Investicije i planove, što je strateška investicija u razvoj Grada. Turizam neće prestati u Dubrovniku, već je ove godine samo na hold-u, a kada naprave cjepivo za Koronu vraćamo se na staro i Dubrovnik će uvijek biti atraktivna lokacija, među top 100 turističkih destinacija na svijetu.
Pogotovo ako još CERP prodaje svoj paket, jer državi treba lova za zaduživanje, idealno bi bilo da i tu mirovinci ulete i to bi bio win win za sve, državu, firmu i mirovinske fondove, jer potencijala i znanja ima, samo fali kapitala za razvoj.
Ti k’o da živiš u nekom paralelnom svemiru. Bilo bi najbolje da mirovinci preuzmu svaku firmu po najvisim cijenama, refinanciraju dugove i prodaju još skuplje. Bi oni to, da oni to mogu. I znaju.
Znaci, turizam i promet su “nove” stare prigoda za ATPL?
Po najvisim cijenama? Ahahhahaha di je to od najvisih cijena 😂
Kad pogledamo siru sliku. A sto ako smo imali val 1 do 700 i sad korekciju ABC kao val 2 do 140kn. I sad slijedi val 3 u iznosu 140+1.62×560=1047 kn ili u boljem slucaju 140+2.62x560= 1607 kn
Slicno je i na IGH npr val 1 do 400 sad val 2 do 70 i slijedi 60+2.62x330=925 kn.
Samo razmisljam naglas. Ipak su ove dionice pretrpjele pad od 97% i 99.5%.
Da, ove dionice su brutalno pale, tako da ako prežive, će brutalno i narasti ne toliko,,, ali x2, x3, x4 .... od sadašnjih pozicija definitivno, jedino je pitanje vremena, kada?
Super, iako pocinje tek za 3 godine, a dotad tko ziv, tko mrtav
A i vrijeme je bilo, nije bilo ni razloga za toliki pad, ali dobro
U Poreču i Vodicama bio prosli tjedan prijatelj i situacija sa gostima kao i sa restoranima vrlo slaba potraznja a vidljiva i praznina na plazama...Sljedecih dva tjedna kljucna za ovogodisnju sezonicu...Puno hotela ostalo zakljucano te lagano ladit jaja za 4tis.po glavi...
Zakaj bi sljedeća dva tjedna bila kljucna za sezonu?
Sve je ključno za sezonu. Svaki dan će značiti rast ili pad poslovanja. Turisti će vjerojatno uglavnom u posljednji trenutak donositi odluke o smještaju i putovanjima.
Plaze su prazne jer nema turista. A nema ih jer su granice u većini EU zemalja tek danas otvorene. More je još uvijek prilično hladno, a vrijeme loše, zato nema kupača.
Plaže su prazne jer svaki drugi dan.. tj. svaki dan pada kiša i friško je.. prošle godine je na ovaj datum bilo +30 danas, +20.. i more je još hladno, ja se nisam kupao, a nekad sam znao i u maju.
Iako da, da je puno turista bar bi šetali gradom, obilazili druge stvari ako ne plaže.. ali budimo realni, jel vi idete na skijanje ako nije dobro vrijeme, mekan snjeg li-la? ja ne, uglavnom ne rezerviram unaprijed na neviđeno vrijeme,,, da mi daju i -50% na sve, koji vrag ću na skijanju, pa bolje ću platiti i iskoristiti kad bude super vrijeme .. ali to sam ja, last minute, ako vidim da je super, nađi free lokaciju i iskoristi dan
i 20-ti nalog na prodaji na 290kn
Strasan graf, i prica erste analiticara kako je 240 odlican ulaz 🤣🤣🤣
Tako je sweex, upravo to sam i napisao prije tjedan dva, da se pokusava kopirati USA. Ali i njima izgleda dolazi u glavu.
trenutno - 6.22 %
Za kolegu tojeobicna gripa ide dow na 30 K
A koga ameri kopiraju, imaju najvise zarazeni i umrlih od korone, nezaposlenih na lopate, nemire na ulici... a indexi im otisli na ATH ??!?’ ... Ono hebe lud zbunjenoga
Crobex na granici. Formiran i kanal. Ocekujem oscilacije od 3-4% gore dolje. Formiranje 5-ice od rasta A. SMA potpora na 1600-1620 pa prije toga ne mislim ulaziti.
Neo kad ce crobex na 500-600???
Kad proda ovo sta je kupio 🤣🤣