A razlog da sve ne raste je friski €€€€.. optima spava, a novog kesa na kapaljke 😒
Posts by D'artagnan
-
-
...i onda dobiješ točno što?
da te potsjetim, na OPTE si pisao da su vrijednosti za telekome, gledano multiplu EV/Ebitda, u rasponu od 6,xx do 12,xx, tako nekako
što meni to govori? da apsolutno imam preširok raspon za donošenje odluke na temelju takvih repera, a vjerojatno iz razloga što nije isto jel gledamo telekom u Albaniji, Srbiji, ili Njemačkoj i Austriji
društva nemaju iste uvjete poslovanja nigdje jer mnogo toga ovisi o kupovnoj moći, konkurenciji, pravnom i zakonodavnom okviru, razini ulaganja te možda i najvažnije, razini razvijenosti tržišta kapitala
hoćeš auto industriju? usporedi multiple u USA i Europi a osobito sada s pojavom korone, i pojavom Tesle prije toga koja je najveći disruption force, dobit ćeš vrlo velike razlike, dijelom zbog ovih stvari koje navodim
ili kad bih npr. gledao PE pokazatelj, NIKAD ne bih kupio ni Apple ni Google uspoređujući ih s ovima u staroj Europi
pa o čemu pričamo, da oprostite Srbin pokuša kupiti Kraš, potputno legitimno i legalno, i svi stanu na stražnje noge?
i sad bi ti da ja uspoređujem 'naševanje' s nečim drugim
scrolaj gore mojih par postova pa ćeš vidjeti kako tražim prilike: čekam turnaround u poslovanju, pasalo to tebi ili ne
Lenac je bio na koljenima a sad to više nije - točka!
naš ZSE definitivno je neefikasan i nerazvijen, dosta ima ovakvih prilika, naravno ne uvijek i ne cijelo vrijeme ali ima!
Pa Lenac je vec bar godinu dana super prilika od kad su ga zabili do 5kn kad sam ga skupljao da imam u portfelju kao sigurnu dugorocnu bazu .... kao i danas po 8... kao sto je bio i talijanima po 9-10... vec tada su imali zadrzane dobiti po dionici o kakvoj vecina na zse moze sanjati ..istina da moze tavoriti na 7-8 kn i sljedecih godinu, dvije... vrag zna, ali jednom ce se i pobrati vrhnje 🤗
-
Jako dobro.
Na Alibri se jasno vidi da su panamax charteri za dulje periode s vecim vozarinama nego za krace, sto je inverzno od normalnog, a sugerira odlican outlook za narednih par godina.
Jooooj kako ce letjeti perje...
za one strpljive
-
Dosta ih zaziva rast..a ja sam misljenja kako ce Atpl uskoro ostvariti novo dno u 2020.g. Ja gledam tehnicki i sve zove pad.
Trentutno ne bi dao vise od 130-135kn po dionici.
Ma znamo, kad kupis po 200.. onda ce to po analizi bar na 280-300 😂
-
Po toj logici kako Optima bude padala i dalje...a ja mislim da hoce..padat ce cijeli Crobex???
Igh cekam na 94-95kn...prije se ne vracam..tu je donji boll.
a gdje je nestala i zasto je nestala procjena od 135kn(od jucer)pa do 200kn(od nekidan) ? sta je cijela TA od jecer do danas nestala radi optime?
Hahahhaha, pa projekcija i grafovi su kako prodas ili kupis valjda je to jasno i ekipi iz vrtića, tu ne treba znanje tehnicke analize 😂😂😂
-
Nije tema opte naravno, ali moguc je pokusaj odbijanca na pocetku, ali vjerujem onda jaci zaron.
Logicno bi bilo da oni koji se iskrcavaju na opte to uloze u bolje pozicije i tako smanje gubitak(ja bih tako na njihovom mjestu), ali svi se sjecamo nazalost efekta Agrokora.
Sorry na off topic.
ja sam rasprodao sve danas nakon vijesti o optimi , i bio sam u pravu . Zašto? Optima je trebala biti afterburner za cijelu burzu, da je se desilo prodaja silini milioni bi se prelili na cjelo tržište koje ovako plitko vapi za svakom kunom. Ovako , optjma je postala uteg svemu , i bojim se da ce povući u ponor sve kao sto je i danas. Ja nisam prodao igija da bi ušao u optimu , toliko lud nisam, full sam u kesu i tako će i ostati dok se ne slegnu dojmovi od nuklearne optima explozije
Mislim kolega da precjenjujete vaznost optime. To je mala dionica.
A ovo su panicari danas prodali onima koji su to pametno iskoristili i dobro protresli.. mozes misliti sto ce T-Com i zaba prodati i preko investicijske banke po ovoj cijeni 4-5 kn 🤣🤣🤣🤣
Problem je sta smo svi ocekivali da ce se to sada rjesiti, a ocito ce potrajati jos neko vrijeme... ni prvi, ni zadnji put na ZSE.... jos jedna dobra skola za diverzifikaciju portfelja, a ne kockanje
-
optima sentiment na zse promijenila, loše loše
da.
bacaju se papiri SUKC i KABA iako se priča o preuzimanju, Lenca i PTKM koji su imali rekordna izvješća, IGH i DLKV iako su im knjige poslova krcate,
a navedeni nemaju ama baš nikakve veze s Optimom.
jako zanimljivo.
a netko prodaje ostale pozicije da iskoristi ovih -20%.. friškog keša nema ili ima jako malo
-
ma sve ok, malo će se sve pomaknuti.. po meni može i u 2021., neda mi se plaćati 20-tak milja kn poreza i prireza ako se proda i po 8-9
-
A igh i dlkv su toliko bili ubijeni od 2008. da je to cudo,
Iako sve sto rade su mrvice u odnosu sta su mogli odraditi.. toliko obnove zeljeznice i u planu obnova, a njih nema 😒
-
A ja ću vam reći da čovjek uči dok je živ
Da, i ode da nista ne zna 🙃
-
Ma sve na zse ceka neki okidac, recimo oprimu, da se oslobodi friski $$$$.. samo nikako da doceka
-
...RIVP očigledno ide prema gore...a čini se da će i drugi turisti odraditi rast jer su rezultati pogotovo u 7 i 8 mjesecu bolji od očekivanih...
Ne znam sta je tu dobro zavrsit godinu sa vise od 50% prihoda manje nego godinu prije, na tu kolicinu duga.
Koliko rivp moze ove godine zaradit mozda oko 900mil vjerovatno i manje s tim da imaju 3,2 mlrd duga, sad je samo pitanje koliko kvalitetno ce troskove uspit iskontrolirat da uspiju nekakvu EBITDA postic koja bi recimo bila zadovoljavajuca za prezivit do sljedece sezone.
Čuj na kraju se mrtvi broje... 7-8-9 mjesec je gro posla sa turistima... sve ovo van toga je kikiriki, li-la.. kao kad u statistikama kažu, ove godine došlo 50% koreanaca više.. a ono njihov udio mizeran.. tako i da je prihod pao 50% u 1-6.mj.. ne igra ulogu ako će 7-8-9 odraditi donekle ok, a to će se vidjeti kad se napravi podvuče crta... ako banke prolongiraju otplatu kredita a država je uletila sa plaćama za djelatnike... da su tako recimo imali brodari, građevinari support od 2008. gdje bi im bio kraj ahahahah
-
Baš me zanima koliko su prodavatelji zaradili na dionici da je sad tako olako rasprodaju. Nisu zaradili ništa, ali su zato uvijek tu kad treba manipulirati cijenom...
Naravno da nisu zaradili nista. Pretpostavljam da su i kupovali po 220 kuna, ali sada treba to odmah rasprodati dok jos mogu ispod 6 kuna.
Meni je ovo odlicno kao i rasprodaja fondova u ozujku. Dugo sam kupovala od njih po 3.8 kuna.
Pa sta ste zbunjeni, prebacuju na privat racune svojih kumova, pa ce poslje ponovo kupovati kad se pobere vrhnje.... kao sta su kupovali prije na visim razinama... kako se kaze lako je tuđim k... po koprivi mlatit 😀.
Meni je zao ekipe koja ima udjele u tom fondu, ali hbga,... zato ja nisam nikad imao u nasim fondovima, nego samo svjetskim indexnim ETF-ovima, gdje se ne moze kupovati kako se nekom smisli, nego tocno po tezini dionice u indexu kojeg prati
-
Kad sam ih kontaktirao prije dosta vremena rekli su da će napraviti aplikaciju, vjerojatno unutar PBZ mobile, samo to kod njih traje i traje. A s obzirom da se krajem godine gasi podrška za flash, zanima me kako ćemo uopće ulaziti u investor.
Malo su zaspali u vremenu...
Da, od sljedece godine se gasi flash, tako da ce morati napraviti novu plaformu za investor
-
PBZ-investor caput, rekao sam vam da oni isključe samo kada treba
JADNICI
ma gdje je frka, pa bilo je vremena kupiti svašta, a bit će i dalje
-
A koje je bilo rjesenje na TS?
-
Očekivano , možda uđe u fokus
A kako sam bio vec rekao ovo je definitivno dionica za imati u portfelju, jest da nema puno fluktacija cijene, pa zato valjda ekipi nije u fokusu... a kako nema puno slobodnih dionica, ni ne mozes nesto puno ni uzeti ...meni je smjesno da mi je netko prodao prije po 5-6 kn... a opet super, ako nekom treba $$$ ili ima boju priliku nek proda
-
ahahahahah netko ulaže svoj kapital da bi prodao po toj istoj cijeni po kojoj je riskirao ulazak ???? u kojim ste vi bajkama :)))
vaša učiteljica hrvatskog jezika ne bi bila oduševljena, što vas je propustila iz čitanja s razumijevanjem, barem što se tiče mojih postova
A ni tvoja nece biti odusevljena... jer bi skuzio na koga se odnosio komentar
-
Kolega nisam rekao po koliko će prodati...samo kažem u kojem smjeru se proces kreće...ni OPTE još nije prodana a sam proces vrlo vjerojatno neće završiti prije proljeća 2021....
nisam ni ja ništa rekao, ali cijena od 5kn na burzi ne sugerira brzu prodaju, jer su oni platili 10, znači, treba imati veći prihod i dobit, da bi u dogledno vrijeme došlo do prodaje po nešto višoj cijeni od nabavne, a do tada se lijepo može sakupljati, vremena ima,
a čini mi se da bi se i dio Ingraša mogao lagano priključiti, izgleda već oslobađaju sredstva
ahahahahah netko ulaže svoj kapital da bi prodao po toj istoj cijeni po kojoj je riskirao ulazak ???? u kojim ste vi bajkama :)))
-
Kolega BudFox, sad ću vam reći nešto od čega će vam se dignuti kosa na glavi: ATPL ima book 0 kn. Plovi dalje isključivo zahvaljujući dobroj volji kreditora, a to se može promijeniti u svakom trenutku. Postojeći dioničari su ovdje na vrlo tankom ledu jer je razvodnjavanje vrlo izgledno, možda čak i bankrot. Pogledajte Đuru i kako će tamo proći dioničari. Prije toga Agrokor. Prije toga xxx drugih d.d.ova u problema. Trenutni dioničari ovdje više nikad neće gledati 400 kn
svašta se može ovdje pročitati