Pa amerima tek slijedi prava korona, blokade... pa sta mislis gdje ce indexi?
Uostalom njima su indexi i sad vise Nego duplo od 2008. Nama ni na 20% vrijednsoti 2008.
Pa amerima tek slijedi prava korona, blokade... pa sta mislis gdje ce indexi?
Uostalom njima su indexi i sad vise Nego duplo od 2008. Nama ni na 20% vrijednsoti 2008.
-Adpl 600kom po 112.5 i 113 dobit 19%
-Atpl 390 kom na 161, 160 i 164 dobit 16%
Sad atpl neide vise na 200.. nego na 70 po TA,, jelda Neo 🤣🤣🤣🤣
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/nov…uK3qcc65Vd8Z294
Genijalno kako izvuce,, kome bi rezali place? Lijecnicima, vojsci, policiji???? Ahahaha ne majstore, njima ostaju iste, a kad prode sve onda lijecnicima dati bonus kad bude povecanje proracuna na temelju zdravog gospodarstva..
Ali ako pitas kome, pa skoro svima ostalima iz proracuna za recimo -20% -30% sljedecih 3 mjeseca zasad...
a svima iz sabora, pa povlastene mirovina na minimalac, jer stvarno ne vidim zasto netko tko i ovako dobiva vise od ekipe koja radi da nebi prezivio 3 mjeseca na minimalcu, neka osjete na svojoj kozi kako je u realnom sektoru i ljudima sa malim primanjima... idiotski je da poslodavacu iz realnog sektora placa drzava minimalac za radnika... a svoga djelatnika, recimo ekipa iz raznih agencija, odvjetnici, sudci sa suda, koji isto ne radi mjesec dana prima punu placu?? Pa to je van svake pameti,, svi koji su na proracunu a ne rade, trebaju naminimalac 3. mjeseca da rashodovnu stranu olabave malo.... oni koji rade od kuce, smanjenim intezitetom na -20% -30% tri mjeseca....
mislim da bi vlada sa tim potezima u ovoj situaciji dobila samo takve politicke bodove, da kad sve ovo prođe dobivaju sljedeci mandat ziher, a imaju jedinstvenu priliku i za ostale rashodovne izmisljene stavke da srede, udruge, opcine koje su same sebi svrha da uljebi mogu na janjetinu i pravit se da rade nesto.... jer nitko se nema pravo buniti u ovim okolnostima
u neku ruku, ovaj corona party je i dobrodošao!! masa svih europskih problema se zaboravila, svi zaokupljeni coronom. ljudi će se malo otrijezniti u svojoj bahatosti i oholosti, napregnute ekonomije pomalo hladiti, višak jeftinog novca potrošiti će se na sanaciju šteta uzrokovanih virusom umjesto da na hrpi stvara probleme, biti će dovoljno domicilne radne snage ako nastupi sada već često spominjana recesija......
a možda će i svijet postati bolje i ugodnije mjesto za život pošto će ga ova pandemija zauvijek promijeniti!
Je, eu i ameri su bili prenapregnuti pa su se ispuhali... a i mi smo ih muskimpopratili, iako smo bili dobrano ispuhani i pred mjesec, dva... oni ce se brzo i vratiti, a mi cemo vjerovatno ostati u nasem blatu i dalje
Ovde svi mašate o povratku na stare razini zaradi dividendi, nitko sretniji od mene da se to desi, ali treba sagledat realnost čeka nas godinu dvi borbe sa virusom onda recesija pad potraznje za automobilima, bit će čupavo, ako firma prezivi biti će super, ako imate novca čuvajte ga za dokapitalizaciju da pomognete firmi da opstane, jer puno znači za Split i okolicu.
To je tvoje misljenje, mozda ce se to i puno brze i bolje oporaviti
A klasika, ameri i EU, jedan dan -10... drugi +10%.... mi ih pratimo -10 i onda se oporavimo +2% 🤣🤣🤣
Samo se ravnam po TA.
Eto sad mislim da ce Atpl preko 200kn opet.
I TA ti je rekla u 1. mjesecu da ce otici na 150, da ce je korona satrati kao isve ostale 🤣🤣🤣🤣 👌
Nekako je normalnije razmisljanje BudFoxa 😉
Pa ne hebe njih sta ce dionica par tjedana, mjeseci bit na malim vriiednostima,,, bitno je na kojima ce bit za 5, 10... godina, naravno ako sve ne ode u 3PM
U ovim vremenima je pizzz..rija ako ti treba lova za nesto, onda si hebo ježa
Heh bilo bi dobro da smo na razinama iz 2009. ali to NIJE ISTINA .... budući da je Ina bila dobro digla index.. a i sadašnje sastavnice indexa su drugačije.. tako da smo trenutno ispod razine 2009. neka me malo stručniji isprave, ali bar još 100-200 bodova niže bi bili da je sve isto ostalo .... dosta kompanija je i na -90% od 2009. jednom rječju luda vremena iza nas i sadašnja....
Ali nema smisla gledati šta je bilo, nego šta će biti za 2, 5, 10 godina.... prvo dali ćemo preživiti i ostati zdravi mi i obitelj, poslje toga i svi ostali, jer badava ti sve, nećeš imati za koga raditi, niti drugi za tebe...
Sve je to na našem tržištu više-manje (u zadnje vrijeme manje!) cool. Ali, znamo da kad Amerika kihne, europske burze dobiju upalu pluća. A Americi će slabo pomoći tih par tisuća milijardi upumpanih novčića. Ovi u linku ne stoje poput nas u redovima ispred trgovina špecerajem (spizon za južnjake)... Daleko je dno, my brothers in arms...
E da, da pratimo amere od 2008.,,,, sad bi crobex bio barem oko 12-13.000 sa svim padovima zadnjih tjedana ... ali buduci da ne prati onda smo tu di jesmo, ali ih pratimo bar u padu ako nista drugo 😎
Eto i crkva je uz svoj narod pa su se odrekli 50% onoga sta dobivaju iz proračuna 😒 #malosarkazma
Eto najveci problem da nemas gdje kupit cigarete 😒
Al dobro je,,, ipak su politicari bili vizionari pa su umjesto ulupane love u zicaru, koja se nikad nece isplatiti,, fine aute svakih par godina nove, iscrtanih parkinga po cijelom gradu i raznih agencija za kopanje nosa,,,, napravili su super bolnicu tako da su djeca i trudnice na sigurnom i vojska ne treba stavljati satore za prihvat 😒
Hall of Fame
Bila sam banirana
Zbog posta da smo u petak na burzi imali Bull Trap. A nisam obrazložila tvrdnju.
e sad je valjda jasno zašto se zalazem za slobodu pisanja. Kriteriji su cudni, dosad jos nitko nije bio baniran zbog pozitivnog druka. Sad cu i ja u izolaciju
Display MoreJak potres u Zagrebu + erupcija korona virusa.
Jesu li to dovoljni razlozi za privremeno zatvaranje Zagrebačke burzeradi zaštite ulagača barem tjedan dana.
Možda HANFA ne zna da je u tijeku erupcija korona virusa, da se desio jak potres
u Zagrebu nažalost sa ljudskim žrtvama, HANFA ne zna za to, HANFA ne zna
ni za malverzacije u Krašu d.d. i manipulacije ESOPovim dionicama.
HANFA je potpuno gluha i potpuno slijepa, osim što kompanijama šalje
imbecilne upite o promjenama cijena kod trgovanja. Takvu Hanfu treba ukinuti
jer je beskorisna za društvo, osim za one čine manipulacije pokriva.
Kad sam ja to pisao pred 15 dana, ekipa se smijala.. a sad nema smisla vise zatvarati..
Treba politicare sad pitati jesu zadovoljni sa politikom koju su vodili, kad planiraju milijarde za avione i helikoptere koji ce nas kao braniti??, pa ako netko napadne svi cemo otic u 3PM..,, velebne dvorane i stadione ???. a onda imamo trudnice koje moraju van iz rodilista koje se raspada? Kao i sveucilisna bolnica,,,, umjesto da je zdravstvo i bolnice NO 1 u sta ces uloziti.
Hvala HDZ, SDP... i svi redom povlasteni 😞😤
Da, ovo je kao karma kad netko kaze da su nekretnine bolje investiranje od trzista kapitala .... jbga kad nemas srece onda ti je svejedno u sta investiras 😒, ili kupis super auto, i padne ti zid na auto, i u trenutku si na -100% bahhh ....
ali sve je ok, dok smo mi zivi i zdravi, sve ostalo ce se srediti i rjesiti koliko god bilo sokantno prvi trenutak 👍
Pozdrav,zanima me ulaganje u američke dionice i etf -ove. Dosada sam isključivo ulagao u zse. Pa evo ako netko ima iskustva sa stranim brokerima ili našim koji to podržavaju bio bih zahvalan za savjet kod nas mi se optimtrader čini najpovoljnijim.,hvala
Saxo banka, otvori demo racun i prouci kako sve radi... mozes i porpicati sa njima u tom periodu za sva pitanja ukoliko se odlucis otvoriti... izvrsno online sucelje i sve vezano uz to
Inace u zaba preko global tradera koristi platformu saxo banke, ali samo najosnovnije stvari, ako ces jednom godisnje nesto uzeti mozda ti je i to dovoljno...
u svakom slucaju nis te ne kosta otvoriti demo racun za prouciti..
Ne slažem se sa likom u brdo stvari..
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ac/2167440.aspx
Ali ovdje ima pravo, kao znak solidarnosti i shvaćanja kolika je kriza svojim primjerom pokazati koliko su se spremni žrtvovati za dobrobit svih. Neće ih ubiti mjesec, dva minimalca ili dok sve ne prođe, čisto da vide kako je u realnom sektoru kad nastupe extra problemi, ... A i svima osim iz zdravstva, koji su na državnim i gradskim, županijskim proračunima trenutno smanjiti plaće za bar 20-30%... i mirovine, posebno povlaštene isto ograničiti na minimalac ... kako bi dali i radnicima,, neka se svi nađu i istoj poziciji dok traje ova ludnica. Apsurdno je da netko ima mirovinu 6-7-8k,, a onaj tko radi da imaju tu mirovinu,, ako ima sreću da radi, dobije minimalac... HR apsurdistan
Ali kako im vjerojatno nije stalo do države nego samo svojeg novčanika, to garant neće napraviti.. jer kako bi glasali protiv sebe . Ali bi ih svakodnevno trebalo zasipati takvim zahtjevima.
Da vodi do mjesta gdje je obrisan post, koji se može vidjeti tek kad prođe kazna koje je to mjesto..
Ali nakon 2 dana kad napišeš na istoj temi više komentara .... nek me druge kolege isprave ako znaju, ali ja stvarno neznam šta se obrisalo,, tako da ... "Ako sami ne znate što ste tu napisali to dovoljno govori o korisnosti napisanog" ...... Stvarno neznam šta bi rekao nakon svega, i koliko takva pravila imaju smisla, vrijeme će pokazati
"Svakako, uskoro će biti dostupna javna lista sa detaljima svih upozorenja.."
ne samo to, nego tocno objasniti sta znaci DATI KONKRETAN DOPRINOS TEMI.. jer jako puno subjektivnog pogleda na TK onda nije konkretni doprinos temi.. nego ostaviti samo objektive činjenice potkrepljene vjerodostojnim linkovima koji imaju smisla
Admine, dobronamjerna sugestija, ovo iskljucenja moras drugacije rjesiti... ovako se nema pojma zasto si iskljucen.. ili stavi u neko smece, pa da se zna.. ili u poruci napisi koje su to objave bile da se vidi sta je bio problem, ili tocno objasniti sta znaci DATI KONKRETAN DOPRINOS TEMI..
Sad ispada da je korona kriva za sve smrti 😒