budući da je danas 1. April... bolje ne čitati sve i shvaćati ozbiljno
Posts by D'artagnan
-
-
...prkosi OPTE cijelom tržištu... prelijepo za gledati!
Još kad bi se ovaj sa aska sa 45.000 kom sa 6,98 kn maknuo na 9,48kn - bilo bi bolje i njemu i nama!
Pa nek ostane, morat će postaviti na granicu blizu preuzimanja
-
Jel moguće da više nema naloga na prodaji, još ovih 16-17 ???
-
dakle vodeci dionicar ocito misli iskipati nekih 21000 komada..tako ja to vidim
Aha, znaci prebacio na drugi racun da moze prodavati jer sa ovoga kao ne moze??. Ajde uozbilji se malo, znamo da si prodao i da zelis uloviti nize, samo pazi da ne budes trcao uskoro za ovom cijenom
Ako znas nesto o dionicama, onda znas da se ovo radi da se zaloze dionice, da nisu na slobodnoj poziciji.. a onda zbroji 2+2 zasto se to radi, jedino treba bit dovoljno lud da to radis, jer nikad neznas kako ce se stvari razvijati, osim ako nisi u sredistu pa imas siguran info 😎
-
31.03.2020 15:34:16
ATLANTSKA PLOVIDBA d.d. - prijava transakcija rukovoditelja (Uredba o zlouporabi tržišta) Ok, znaci nije prodao, nego stavio na zalozenu poziciju kako smo pretpostavili...
U svakom slucaju ako bude, prodavao duzan je izvjestiti putem ZSE.
-
500kn? Pa koliko ti je min. Naknada, ja ispod 6-7k kn ne otvaram nalog
Trgujem sa PBZ investorom, a za limit sam mislio na minimalnu transakciju. Danas išao probat zadat nalog da vidim koliko mi je naknada na tih 220kn, pa nisam mogao zbog tog limita.
Cekaj malo ti na 500 kn platis 40kn min. nalog??? hebate 8% platis ulazak i toliko za izlazak... 16% bahh matematika ti nije bas bila jaca strana.... ali takve brokeri vole najvise
-
Uh...vodeci dionicar prodaje....
Svakako nije dobro jer isti moze zbiti cijenu gdje pozeli. Hvala na informaciji kolega, ubuduce dugorocno out of Atpl. Preriskantno.
Vodeci dionicari ne prodaju ovako dionice. Vjerojatno ih je stavio na margin ili nesto slicno kombinira. Trenutno ima puno prilika na trzistu pa se ne bih cudio da sada podebljava neke svoje pozicije.
I onda se ekipa pita zasto onaj tko ima puno $$$ ... nakon nekog vremena ima jos vise... upravo je to i meni sinoc palo na pamet, zna kakve su projekcije atpl u narednom razdoblju, pa zasto ne iskoristiti priliku na trzistu pa pocisititi i ovdje, ali i na masu drugih pozicija, ako i sve ode u 3PM da se urusi svjetska ekonomija, onda mu je svejedno izgubio na ATPL ili na svim ostalim. Uostalom nebi imao toliku imovinu ood upravljanjam da nema cohones i da ne zna sta radi 🤔
-
Bilbija - 21693 kom.
Uuups napustanje broda ili pametno cuvanje kapitala nakon ovakvog okreta u svjetskoj ekonomiji
S obzirom da je 26.03. Bilo protrgovano 2.300 komada... onda je vjerovatno prebacio na drugi racun, dali za trgovanje ili je mozda zalozio za dodatni $$$ 🤔 jel se vraca u Rivp.... ili atpl 🤔
-
Promet u sat vremena 220kn. Nikada mi nije bilo jasno zašto netko kupuje dionice za par 100kn, valjda iz dosade. Kod mene je limit za transakciju 500kn.
500kn? Pa koliko ti je min. Naknada, ja ispod 6-7k kn ne otvaram nalog
-
zašto stalno pokušavate izjednačavati hr i usa tj. zse i američku burzu?
po čemu se možemo mjeriti s usa da bi imali osnove za izjednačavanje rasta ekonomskih parametara?
obzirom na sve, rekao bih da je zse sasvim ok.
Pa kad komentiramo ameri padaju, idemo i mi.... zasto izjednacavati i sljediti u padu i i u rastu ?
-
Da, vjerujem da je drugi tjedan finale u americi, uz karantenu... ali oni i danas daleko iznad 2008. ..... da su sastavnice ZSE na vrijednsotima 2008. To bi bilo ludnica
-
Gledam malo ovo po Zagrebu kako je unisteno u potresu, sve te stare zgrade.. govore da ih je jako puno unisteno... neznam jel to ima smisla i obnavljati, pa opet imati stare zgrade, sa losim svim parametrima... i cekati novi potres..
ili jednostavno vecinu koja nije od extra povjesne vrijednosti srusiti i napraviti nove moderne zgrade,,,, dozvoliti jos 2-3 kata vise da bude financijska isplativost, za onog tko ce raditi i da se taj extra prostor renta ili proda... prakticno tamo je najveca vrijednost samo lokacija
-
Pozivam vas da i doniramo.
Na dnu članka na linku navedeni su brojevi računa za pomoć pogođenima potresom u Zagrebu
https://www.vecernji.hr/vijesti/papa-p…avirusa-1389650
Svaka kuna se računa.
Ma ima bandić,,, samo umjesto zicare, WCa, fontana i spomenika, morat ce fasade i krovista..
Nego,, a da i svi sa ZSE naprave racun za donaciju, da obnove portfelj 😂..
Ok, tko je u centru imao jedini stan u kojem je zivio, a nema nikakve druge imovine, definitivno treba pomoci i obnoviti solidarno ... ali sta sa onima koji su imali vise stanova, poslovnih prostora koje su rentali, kojima je to biznis, prihod... kao recimo da si parsto tisuca kn, eura ulozio u ZSE ili vani na TK... pa se isto desio potres, jos prije ovog u ZG 🤔
Jesam malo zlocest ili je nekretnina sveta krava? Uostalom tko normalan bi kupio par apartmana, nekretnina, poslovnih prostora u istom gradu, kvartu...?? Potresi, ratovi i nemas nista vise 😒
-
Ameri zatvaraju na 1020 bodova minusa, minus 4,5%
U ponedjeljak i kod nas drž'mo gaće
Nama su već odavno pale 🤣🤣🤣🤣 tamo jos 2008. .....
-
REKORDNIH 3,3 milijuna Amerikanaca prijavilo se za naknadu za nezasposlene prošlog tjedna, što je bez ikakve konkurencije najviše u američkoj povijesti.
Do sad je rekord držao tjedan iz listopada 1982. godine kad je 695.000 ljudi dobilo otkaz u istom tjednu. Brojka od 3,3 milijuna nezaposlenih jedan je od brojnih pokazatelja kako će kriza s koronavirusom utjecati na američku ekonomiju za koju je kongres jučer odobrio pomoć od dva trilijuna, odnosno 2000 milijardi dolara.
Treba pročitati iznova što Kostolany piše o ovakvim situacijama
Da, danas su preuzeli ulogu drzave sa najvise zarazenih na svijetu... uf tek ce biti gadno, kako ce sve zavrsiti sam vrag zna...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…njaci/10138978/
Ako ovi ne iskoriste ovi priliku i srezu sve troskove raznih agencija, povlastenih mirovina ... i usput ne reorganiziraju javnu upravu, opcine i gradove, samo je pitanje dana kad ce se sve urusiti kao ove zgrade u zagrebu...
ako im nije jasno, onda nek ne rade nista, bude se to desilo jako brzo, pa nece imati nitko osim bona za hranu .... ali mozda i bolje da se sve napokon resetira, kad nisu bili u stanju sve to odraditi i prije..
-
A cemu da zure, pa sta nije bolje da je dionica jeftina a dobro poslovanje, nego obratno 😀
Nemoraju žurit u smislu dizanja cijene, ali mislim da je i za njih i za naš novac kao dioničara bolje da budu malo aktivniji i skidaju bar ove kamikaze do 40 kn......
A zasto? Pa ako imaju $$ i zele to ubaciti u dionice onda im je to bolje na sto nizim vrijednostima, a ako ima onih koji bi prodali neka ih
-
Pitao ministar kome da uzmu iz rashodovne strane proracuna??
Pa eto kad neznas, ovdje ce biti dosta da se prebaci nazad u gospodarstvo... sve ove na minimalac dok ne prođe kriza, a onda sve resetirati i vidjeti jel stvarno ima potrebe za toliko agencija.... ili odmah resetirati, dati ljudima minimalac, i posloziti nanovo samo on9 sta imaju i druge moderne drzave i sta ima smisla i logike da radi... + povlastene mirovine i saborske place, na minimalac dok ne prođe kriza.. a lijecnicima ouna placa + bonus kad se sve smiri
-
A cemu da zure, pa sta nije bolje da je dionica jeftina a dobro poslovanje, nego obratno 😀
-
A sta reci calypso, umjseto da je to bilo NO 1. Da se napravi, mi imamo liste cekanja i bolnice iz doba austrougarske 😒...
ali imamo nove zlatne WCe, zicare na sljeme, spomenike domovini, tunele, ceste, mostove koje ne vode nikuda i ne sluze nikome... pituramo tunele 5 puta... itd. duga bi bila lista da se pocne sve nabrajati, bilo bi dosta za 5 takvih bolnica komplet uređenih..
Ako se ovo stanje ne iskoristi da se stvari ne poprave, od temelja, onda i zasluzujemo sve ovo sta imamo
-
Poštovani Članovi i Gosti Foruma
Ispričavam se što ovo pišem na ovom mjestu i molim da uvažite moju ispriku, te Vas sve molim da se uključite u prikupljanje pomoći za bolnicu Merkur u Zagrebu.
Donirati možete Ovdje
Ujedno molim da šaljete ovaj link vašim prijateljima i poznanicima.
Hvala Svima!
Eto u kojoj mi apsurdnoj drzavi zivimo, radimo zlatne WC-e, nepotrebne najskuplje zicare u europi, sulude javne nabave gdje se preplacuje nekoliko puta usluga......, i onda skupljamo pomoc za ono sta bi trebalo biti osnovno NO 1. U bilo kojem uređenom drustvu 😒😒😒
Kad imas politicare koj nemaju pojma kako funkcionira gospodarstvo i koje investicije donose dobrobit, kapital, razvoj, zdravlje i sigurnost... ali to smo valjda zasluzili,,, ovi politicari u zadnjih 30 godina ce ostati u povjesti zapisani kao najveci lopovi u hrv povijesti 😒