1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D'artagnan

Posts by D'artagnan

• Kako kupiti knjigu dioničara

• D'artagnan
    • April 6, 2020 at 11:19 PM
    Quote from naim

user35

A zašto sam ne naručiš knjigu i nabaviš je? Prema pravilima SKDD vezano na javnost podataka nije dozvoljeno objavljivati podatke o dioničarima trećoj strani osim prvih 10 sto je javan podatak.

“

SKDD nije ovlašten osobne podatke ulagatelja otkrivati ili učiniti dostupnim drugim osobama.

Iznimno od toga, pravo uvida u prikupljene podatke imaju:

• investicijsko društvo i kreditna institucija koji pružaju usluge ulagateljima;
    • izdavatelj nematerijaliziranih vrijednosnih papira za one vrijednosne papire kojih je izdavatelj;
    • drugi ulagatelji u podatke o imateljima vrijednosnih papira istog izdavatelja;
    • Hanfa kao nadzorno tijelo;
    • pravosudna i upravna tijela poput sudova, državnog odvjetništva, Porezne uprave ili MUP-a, na temelju zahtjeva i u okviru ovlaštenja u skladu s odredbama posebnog zakona;
    • osoba koja kroz odgovarajuću dokumentaciju dokaže pravni interes, primjerice u slučaju diobe bračne stečevine ili u vezi rješavanja sporova o članskim pravima u dioničkom društvu.

Nadalje, SKDD je prema odredbama Zakona o tržištu kapitala dužan na svojim internetskim stranicama objaviti i dnevno obnavljati podatke o identitetu imatelja prvih deset računa na kojima je ubilježena najveća količina bilo kojeg vrijednosnog papira i podatke o količini vrijednosnih papira na tim računima.”

https://www.skdd.hr/portal/f?p=100:12:0::NO::

Display More

Pa meni je apsurdno da knjige nisu javne.. ok, ne sa imenom i prezimenom, da svaka susa njuska i gleda sta susjed ima..... pa da ga ucjenjuje ili takve kriminalne radnje. . ali recimo inicijali.. izbrisan OiB ili samo broj racuna u SKDDu..

A i prica da se ne smije dati trecoj osobi??. Zasto, samo zato da bi skdd prodao jos jednom .. bilo bi logicno i normalno da se i dijele ovdje nedu ekipom, netko kupi jednu, drugi drugu i mozes pratiti koliko ima dionicara, kako je raspoređena kolicina, tko skuplja ili prodaje, dali fizicka osoba ili banke, fondovi, skrbnicki... sta je tu tako tajno da ne moze biti javno sa inicijalima, bez OIBa ili manknute 2-3 znamenke..

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D'artagnan
    • April 6, 2020 at 3:35 PM
    Quote from rambo_5

Da, totalno suludo. S jedne strane najave najgore recesije od drugog svjetskog rata, nedostatak hrane, migranti na granicama, a s druge strane sve raste po 5-10% ko da su otkrili novi lijek za sve bolesti i 5. industrijsku revoluciju.... Suludo

Nije suludo... suludo je da je sve redom padalo zadnjih mjesec dana i ono šta ima osnova da pada i ne,,, a većina pozicija je bila zabijena i od prije toga.. pa svi vani su na ATH pozicijama i trebalo im je hlađenje i bez korone...

ali kako se kaže uvijek poslje kiše i nevremena dolazi lijepo vrijeme prije ili kasnije,, ako imaš dobru podlogu za investiranje onda ovakvi propadi su odlične prilike da prebacit i jedne vrste imovine u drugu...

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• D'artagnan
    • April 6, 2020 at 12:21 PM
    Quote from hugh

kakva su očekivanja za ovu godinu?.....kolika gubitak/dobit za ovu godinu opravdava cijenu od 27 kn?......

Quote from mikromakrto

Situacija A: ne otvaraju se hoteli do kraja godine, nema ni jednog gosta, koliki je minus na kraju godine?

Situacija B: apsolutno svaki drugi scenarij.

U najgoroj soluciji, godišnje će sigurno imati cca. 10 milijuna eura financijskih rashoda, 2 milijuna eura rezervacija, 30 milijuna eura za plaće i 20 milijuna eura materijalnih troškova. Dakle, nekih 62 milijuna eura, odnosno 465 milijuna kuna.

Malo o tim brojkama:

- 10 milijuna eura financijskih rashoda - iznos kao u FY 2019 izvještaju, to je manje više fiksno

- 2 milijuna eura rezervacija - kao u 2019, plus mali buffer za ovu nepogodu

- 30 milijuna eura za plaće - lani je za cijelu godinu iznos bio 77 milijuna; ove godine bi samo hladni pogon radio cijele godine, bez sezonaca. jesam li pretjerao ili podcijenio, nemam pojma

- 20 milijuna materijalnih troškova - lani 80 milijuna za cijelu godinu, slična matematika kao kod plaća, samo hladni pogon

Dakle, 62 milijuna eura minusa ako sve bude zatvoreno do kraja godine.

Na 31.12.2019 imali su na računu 550 milijuna kuna, odnosno 73 milijuna eura.

Ne želim nikome ništa savjetovati, ali ja mirno spavam s dionicama Valamara. A možda i užasno griješim.

Display More

A šta računaš pod troškove hladnog pogona? drastično smanjena potrošnja struje, vode, energenata održavanja, potrošni materijal nema ga dok se ne radi.. Min. plaće pokriva država, djelatnici na GO, znači dalje nema godišnjeg ako nešto krene ..... krediti se prolongiraju koliko traje kriza....

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• D'artagnan
    • April 6, 2020 at 12:06 PM

Ne kužim ove šta printaju na 3D printere one plastike za vizire .. to trajeee ....... hebate pa šta ADPL ne odrade jedan kalup i u roku 24 sata odrade par milja komada koliko treba .... jeftinije bi izašlo nego šta ovi struje potroše što danima printaju ???

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D'artagnan
    • April 6, 2020 at 11:11 AM
    Quote from Miron

Iskorištavaju ovo sveopće ludilo oko korone kako bi plasirali fake news pretpostavljajući da ce proći nekažnjeno.

Strašno.

pa jel netko do sada kažnjen sa lažnim vjestima? da HANFA odere ekipu zatvaranjem na 6-12 mjeseci. i pregledom transakcija u tom periodu.. nebi više nikom palo na pamet pisati fake news.. ovako... hba

• Birtija

• D'artagnan
    • April 4, 2020 at 7:05 PM

A možda im dođe iz gu..ce u glavu.. da umjesto poticaja za maglu i prazna polja... krenu raditi na obrazovanju i usmjeravanju seljaka i općenito gospodarstva.. neka počnu nakon raditi i rezultati javno objavljivati na WEB stranicama da se može pratiti.. sva komunikacija šta i kako bi trebala biti javna, da se može pratiti... neka ljudi daju ideje, i da se stvori komunikacijski javni kanal...

Recimo mljekari.. kukaju da je niska otkupna cijena, mljekare da niš ne zarade.... pa hebate, šta se mljekari ne udruže da upravljaju svojom mljekarom ... ili da su suvlasnici, dioničari mljekare na razini regije... ako svima ide dobro, svi zarade, ako ne svi puše.. a država neka usmjerava i pomaže da se napravi brend i plasira u trgovačke lance.. šta kod nas, šta vani ... prema hotelima..

Isto tako, voće, povrće, uzgoj poljprivrednih kultura ... zašto se ne rješi na razini regija, da mogu svi zajedno nastupati prema trgovačkim lancima ako nisu jaki da sami idu,,, a uglavnom nisu, da smanje troškove distribucije, pakiranja, strojeva, da se ti strojevi iskoriste maximalno, a ne da svaki mora imati svoj koji će koristiti 5% vremena

Pa apsurdno je da odeš u hotel na obali i onda ti daju vodu iz boce, a voda iz Austrije, Mađarske????? pa hebate, bolja je ova naša ovdje iz špine nego njihova izvučena iz dubine, pa filtrirana, pakirana, i dovežena ovdje??? šta ekipa iz ministarstva gospodarstva ne analizira malo kako da se njima gore isplati, a nama ne??? ili su to zakulisne interesne igre, pa neka javno kažu tko i šta radi .... nek donesu zakon da možeš uvesti samo određeni % nekog proizvoda.. recimo coca colu.. može uvesti max. 20-50-70 % ostalo moraš ovdje proizvesti ...

Svi predmeti koji se rješavaju u bilo kojem segmentu, od dozvola, procedura, građevinskih dozvola, sudskih postupaka.... sve moraju biti na javnim listama ili da im pristupiš preko e Građani ..... ne treba biti javno imenom i prezimenom liste, ali da imas svoj ID broj predmeta, datum zaprimanja ... i vidiš OK danas je 150 zahtjeva ispred mene... za 2-5-20 dana.. bacis oko da vidiš jesi još na 150. mjestu ili na 5... jel tamo netko radi ili je na bolovanju 5 mjeseci.. ili je predmet u ladici, jer te netko prca lagano ako ne podmažeš ...

• D'artagnan
    • April 4, 2020 at 1:02 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from D'artagnan

Hm, ako si samo na optimi poceo peci zanat, onda si imao vise srece nego pameti do sada, pravi kockar,,,, pogotovo ako nemas diverzificirani portfelj .. bez 5-10 pozicija razlicitog sektora ja nebi ni primirisao pojedinacnim dionicama. Imas 10 prstiju na rukama, probaj se uhvatiti za neku cijev samo sa jednim, dva, tri prsta a ispod tebe provalija 😉

I meni je optima trenutno jedna od pozicija, i fini %, naravno da cekam do kraja, bilo to koji mjesec, ili dulje, ali i da sve se ne odradi kako planiram, nebi bilo problem jer sam pripremljen i na to

ja se osobno ne slažem sa diverzifikacijom među dionicama, jer ako cijelo tržište roni nema te diverzifikacije koja će te spasiti.

prava diverzifikacija je između više vrsta imovine (zlato, srebro, nekretnine za iznajmljivanje (ne ona u kojoj stanuješ), oročena štednja, cash, dionice i neki biznis po mogućnosti ili više njih).

što se tiče dionica, ja se držim savjeta Nassima Taleba (Incerto serija knjiga, najpoznatija Crni labud, ne nužno i najpoučnija) i Jima Rogersa koji većinom ciljaju prilike, ako ste mali investitor.

Ako ste teški nekoliko milijuna, onda diverzificirajte dionice, al u tom slučaju vjerojatno imate i pristup nekim informacijama do kojih mali u pravilu ne mogu doći.

Display More

Heh.. pa da imas sve ovo sta si naveo, znaci stan ili apartmane.. i to na razlicitim lokacijama, da ti se ne desi potres i ostanes bez svega.. pa zlato, dionice.... onda stari moras imati imovinu od poprilicno miliona,,, a to stvarno rijetki imaju...

a dionice mozes uredno diverzificirati i sa nekoliko stotina milja kn.... iako budimo realni kod nas ovdje je sve tesko,, od malo kvalitetnih pozicija do likvidnosti tih pozicija... zadnjih mjesec i pol vanjske pozicije u ETFovima su mi tako malo pale u odnosu na nase, da je to fascinantno.. a vani su bili na ATH i puno vise im treba neka stabilizacija nego kod nas... ali to je valjda, kvaliteta gospodarstva, drugi mentalitet, kolicina ljudi koja investira... hbga

• Birtija

• D'artagnan
    • April 4, 2020 at 8:45 AM

Buduci da je cijeli svijet zahvacen ovim ludilom, dali se radi i razmislja da se na svjetskoj razini odgode svi krediti, obveznice... i dali je to moguce izvesti.

Ako banke odgode i stave moratorij na vracanje kredita kompanijama... onda svi prolongiraju,,, od MMFa, banka - banci,,, pa isplate obveznica drzava... jel to uopce moguce? Vjerujem ne, ali ovo su nevjerovatna vremena i sve zemlje svijeta su pogođene, neka vise, neka manje

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• D'artagnan
    • April 4, 2020 at 8:26 AM
    Quote from Lucijan

Zanimljivo kako nitko nije komentirao jučerašnju Capakovu izjavu u Otvorenom da bi Hrvatska turistički mogla profitirati kao autodestinacija.

Pa neznam, ja za sebe znam da je nakon ovog zatvaranja zimska zezona za skijanje, i da kazu da se smirilo sirenje zaraze, da bi bez problema sa gustom otisao na skijanje, nebi se gurao u bajtama i guzvama, malo vise bi obratio paznju na kontakte i takve mjere,, ali da, otisao bi sigurno na skijanje koje volim, jos pogotovo ako bi bile dobre akcije sa popustima... mozda ne u intezitetu trosenja kao prije, ali ni prije nisam trosio osim na ono sta mi treba i predstavlja zadovoljstvo...

• D'artagnan
    • April 4, 2020 at 8:13 AM
    Quote from Optimistcro

Ja Vam moram priznati da do 6.mjeseca prošle godine i sasvim slučajnog članka o Optimi nisam znao što je to burza i kako se uopće kupuju dionice.... Totalni laik, i sad sam malo manji laik al svejedno laik...

Danima mi se Optima vrtila po glavi,i počeo detaljno proučavati: cijena,rizik, uvjeti,predviđanja, izlazak na međunarodni natječaj, ... I onda sam samo jedno jutro otvorio brokerski, prebacio novac i zaglavio duboko al mislim baš duboko (malo iznad kategorija burekđija🤣) a prva dionica u životu.,malo nelogićno😎

Otad samo pratim. Bez ikakvog pomaka ni na 8.9 ni na 3.8.... Nisam se, nažalost usudio puno trejdati jer kako sam rekao ipak sam laik... Mislim da sam samo prateći Vas počeo peći zanat... I da je ova dionica vrhunska škola za učenje. Svašta se odvilo na ovoj dionici a nismo ni blizu kraju.... U svakom slučaju ekipa... Mr cash, stana, zloćesti itd itd hvala.. Od Vas sam naučio mnogo..

Pišem ovo da malci novaci tu na ovom forumu, ovoj dionici, drugim dionicama dobiju samopouzdanje i da budu odvažni.Na kojoj je tko razini ušao u dionicu ili izašao sasvim svejedno.bitno da je tu. Nijedan broj nije sramota...

Hm, ako si samo na optimi poceo peci zanat, onda si imao vise srece nego pameti do sada, pravi kockar,,,, pogotovo ako nemas diverzificirani portfelj .. bez 5-10 pozicija razlicitog sektora ja nebi ni primirisao pojedinacnim dionicama. Imas 10 prstiju na rukama, probaj se uhvatiti za neku cijev samo sa jednim, dva, tri prsta a ispod tebe provalija 😉

I meni je optima trenutno jedna od pozicija, i fini %, naravno da cekam do kraja, bilo to koji mjesec, ili dulje, ali i da sve se ne odradi kako planiram, nebi bilo problem jer sam pripremljen i na to

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D'artagnan
    • April 3, 2020 at 2:19 PM
    Quote from dionicar
    Quote from D'artagnan

Bilo bi zanimljivo da je sustav u SKDD-u ili ZSE-u tako napravljen da sam detektira, ako se napravi transakcija koja recimo proda/kupi neke pozicije OIB-a osoba koja su na pozicijama koja upravljaju fondovima, skrbnickim racunima u Bankama.. naravno i OIB-ima njihove bliske obitelji .... Ili ako se utvrdi da rade sa ekipom, frendovima, kumovima .... samo se njihovi OIB isto ubaci u potencijalni sukob interesa :)) .... ne treba nikakva HANFA, agencije da rade svoj posao, i nadgledaju dali je netko se iskoristio pozicijom .... sve trenutno odradi komp, prilikom transakcije : )

A sto bi vam to znacilo?

ja ne prodam clanu obitelji nego frendu kojem sam dao lovu na ruke a stavi na svoj brokerski racun. ja upravljam njegovim racunom - ja sam logiran kao da sam on. i trag je zameten.

Pa ako se trguje sa istog IPa vec je sumljivo.. OK to se izbjegne lako sa servisima... ali to neces raditi za kikiriki iznose, nego neke ozbiljnije, kad, tad, ce ti frend morat dignut lovu i prebacit... pa ce te pitat onda automatski komp, imas neke prihode, a to je zbog? Ok, frend je bio u tvom apartmanu pa mu je racun dosao xxx.xxx da operes,, ali opet ima trag novca pa te komp moze pitati sta i kako

Ali to je onaj HR mentalitet... ajmo vidjet kako mozemo zavaljat sustav da pokupino sebi vrhnje, a drusto u cjelini tko hebee 😒 ... hebote sa kakvim ljudima zivimo okruzeni

• D'artagnan
    • April 3, 2020 at 8:57 AM

I onda ZSE prati u padu te retardirane amere 😒

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D'artagnan
    • April 3, 2020 at 8:51 AM
    Quote from upupup
    Quote from upupup

Sada još samo nađite 3. račun sa zajedničkim djelovanjem ( ili više njih ).

Ovo je jedna od najoćitijih akumulacija dionica na ZSE.

Teško je biti u dionici i ovo gledati, ali organizacija i izvedba :thumbup:. Sve vrhunski odrađeno.

Svi koji imaju casha mogu iskoristiti priliku koju su im organizatori stvorili.

Sve je onako kako je bilo i očekivano, samo je sada potvrđeno.

Računi SB-S D.D. na kojima već neko vrijeme traje sakupljanje dionica pripadaju gosp. Bilbiji.

Zbroj dionica na svim povezanim računima se svakako povečava, pa se radi o akumulaciji, a ne o namjeri prodaje dijela paketa.

Display More

Kako je sa obavezom obavjesti na ZSE ekipe iz Uprave? Jel moraju izvjestiti ukoliko su prodali/kupili samo sa svog osnovnog racuna ili i sa nekog skrbnickog, kao i prebacivanja na neke druge zalozene/slobodne pozicije ?? Jel ima kakvih posljedica ako se to izbjegne?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D'artagnan
    • April 2, 2020 at 12:35 PM

Bilo bi zanimljivo da je sustav u SKDD-u ili ZSE-u tako napravljen da sam detektira, ako se napravi transakcija koja recimo proda/kupi neke pozicije OIB-a osoba koja su na pozicijama koja upravljaju fondovima, skrbnickim racunima u Bankama.. naravno i OIB-ima njihove bliske obitelji .... Ili ako se utvrdi da rade sa ekipom, frendovima, kumovima .... samo se njihovi OIB isto ubaci u potencijalni sukob interesa :)) .... ne treba nikakva HANFA, agencije da rade svoj posao, i nadgledaju dali je netko se iskoristio pozicijom .... sve trenutno odradi komp, prilikom transakcije : )

• D'artagnan
    • April 2, 2020 at 11:30 AM
    Quote from rambo_5

Postoje dva javna sektora, dio koji radi i o kojem svi ovisimo (zdravstvo, vojska, policija, vatrogasci, dio prosvjete...), a tu je i uhljebnički dio (javna poduzeća, ministarstva, agencije, jedinice lokalne samouprave, javna uprava...). Naravno, i među prvima ima uhljeba ko u priči, posebno u administracijama, a i među drugima ima vrijednih i kvalitetnih ljudi, posebno žena koje tamo rade jer imaju djecu pa im je tako najlakše pomiriti obitelj s poslom, ail se fakat trude dobro raditi svoj posao.

E dragi moji javnosektoraši, vi ste ti koji se morate distancirati od ološa u svojim redovima, a rekao bi da vas je omjer 50:50. Vi morate uprijeti prstom jer vas oni koriste ko smokvin list za svoj nerad i bezobrazluk, a realni sektor ne vidi jasno razliku između vas i njih. Dignite glas, nemojte da vas se dogodi što se već dogodilo braniteljima, gdje su zbog ološa sad svi branitelji na zlu glasu - tako im i treba kad se nisu distancirali od lažnjaka dok je bilo vrijeme...

Upravo tako, kad se spominje javni sektor, onda odmah šta da smanjimo plaće liječnicima, profesorima, policajcima... NE treba im još i povećati ovisno o radu i rezultatima, NE SVIMA ISTO povećanje, jer netko stvarno se trudi i radi, ali ima i onih koji koriste priliku.. sudcima koji razvlače predmete godinama, plaća se i smanjuje

Ovo su za sad dosta dobre mjere šta je Plenković krenio, i ako ima Cohones i obračuna se sa povlaštenim u rashodovnoj strani, mogao bi dobiti i moj glas iako nikad nisam bio za ni jednu od 2 velike pozicije.

Srediti toliko agencije i plaće u njima, javne nabave učiniti transparentne.. pa samo tu bi uštedjeli milijarde.. a ne da nešto od 100 kn plaćaš 200-300...

Županje, gradove i općine, organizirati na modele uspješnih zemalja,,

stvarno ne vidim svrhu toliko županija... sve složiti u regije, Istarska + Primorsko-goranska, župan je prvu polovicu mandata iz jedne regije, zamjenik iz druge.. drugu polovicu mandata obrnuto.. isto tako i Dalmacija, Slavonija, centralna Hrvatska,

Gradovi, od 3-4.000 stanovnika, koji nemaju svoju policijsku upravu ???, općine koje same sebe ne mogu financirati ???? bahhh

• D'artagnan
    • April 2, 2020 at 11:10 AM

Bolje ni nemoj koristiti,, ako nisi u centru da si siguran da ćeš sve uredno isplatiti, inače će ti netko veći namjerno zatresti poziciju da moraš prodati da pokriješ margin call i ostaneš bez svega ako nemaš extra kapitala

• D'artagnan
    • April 2, 2020 at 10:54 AM
    Quote from Zelenko22

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…sifSim=ATPL-R-A

Zašto mislite da pišem napamet?

Smanjio je svoj vlasnički udo za 1,5%. I više nije največi dioničar?

pa procitaj par stranica unazad i izvjestaj sa ZSE od dotičnog... nemoj baš biti zeleni

• D'artagnan
    • April 2, 2020 at 10:28 AM
    Quote from Zelenko22

Što Bilbija proda jučer onoliko ATPL?

A do prije 2 mjeseca se kleo u nju---

Kolega, ne pišite gluposti ako nemate link da potvrdite objavu da je prodao ili kupio sa ZSE, ili iz knjige dioničara

• CORONA virus

• D'artagnan
    • April 2, 2020 at 8:44 AM

Obicno ti zivot, tj. Karma vrati sve sa kamatama.... da se jedan dan zamislis sta ce mi sav novac svijeta, to je samo $$$... jedan segment zivota bez kojeg ne mozes, ali sto si inteligentiji i stariji, vidis da ti ni ne treba puno da istinski uzivas u zivotu

• Turističke dionice i perspektive

• D'artagnan
    • April 1, 2020 at 9:42 PM

Da, tko zna mozda ce cijena goriva ostati trajnije nisko, pa ce i aviokompanije bolje proci... mozda i cjene avi prijevoza budu nize....danas vise nista neznas... ono sta se cinilo nemogucim, na kraju postaje moguce

1. Privacy Policy
  2. Kontakt