Hipoteka veca od vrijednosti broda. 😂 ... to je tako kad nasi brodograditelji rade brod i onda je je on kao posebno kvalitetan i skup... aha, mozes mislit,, a i ulpl je mogla kupit brodove ko i svi normalni u kini .... isto vozi, i zarađuje kao i 50-100% skuplji nas... a drzava ako misli da trebaju takva brodogrqdilista, neka ona placa tih 50% skuplju vrijednost
Posts by D'artagnan
-
-
vezano na moj prethodni post evo kako se prokužila Švedska, nisu bili u nekom strogom lockdownu pa su i rezultati bolji
u Štokholmu već cca 11% populacije (prema uzorku darivatelja krvi) ima prisutno Covid-19: SVT: najmanje 11 od 100 ima antitijela na korona virus
ispast će na kraju da je njihov gl. epidemiolog bio u pravu jer se nije prepao Italije i dobro procijenio situaciju
dok su šveđani uživali na terasama mi pripremamo kilometre pleksiglasa za terase: Šef udruge ugostitelja, kafiće otvoriti što prije Index.hr
A da, zahebano,,, imaš recimo karikiram 50.000 ljudi koji godišnje i ovako umru, i onda ako se vecina te smrti desi u 3-4 tjedna umjesto u jednoj godini, onda je to ludnica za zdravstevni sistem .... a ti u međuvremenu ubiješ gospodarstvo ... tako da ćeš u konačnici zaokruženo u godini, dvije imati cca isti broj mrtvih + ubijeno gospodarstvo i posljedično možda još više mrtvih kasnije ...
A dali si rješio prvotni problem?? vjerovatno ne, jer će se opet pojaviti za koji mjesec jer nema nekog kolektivnog imuniteta.... ali to je samo moje naklapanje... budemo vidjeli kroz godinu dana šta je bilo, i dali su dobri potezi bili? da se bar u međuvremenu kao posljedica toga resetira ovo apsurdno upravljanje državom ali mislim da nismo te sreće
-
I ulpl ima 4 tankera, steta da se toliko razvlaci predstecaj.
-
Što nebi mogla atpl na 19 pa i niže? Pa i za djuru smo mislili nece ispod 10, pa nece ispod 5. Dakle u svakom biznisu 0 je dno, a u ovom su bankrot cesta pojava.
P. S. Šteta što nemogu skaldistiti soju I ugljen ko tankeri naftu pa da se ovde omastimo
Naravno da može na 19, pa i niže, ali za to ipak trebaju biti ispunjeni neki uvjeti.
Ae, naravo da moze i na 10.000kn.... samo da se ispune neki brojevi
-
Nema druge nego da počnete prodavati
-
A onda nam je svejedno šta imaš ili si imao u portfelju
-
A niš, odmorit se od svega i otić uživat na sunce lagano, bitno je da smo živi i zdravi
-
A danas se zna da se ništa nezna..
Ako se pokažu točna testiranja islanđana, danaca, njemaca da većina populacije ima virus bez simptoma?? .... ona wtf. čemu sve zatvaranje,,
Možda će trebati osvjestiti ljude da rade na prevenciji svoga zdravlja, imunološkog sistema, pranje ruku, ne diranja usta,nosa... Pa dalje više fizičke aktivnosti, manja pretilost, manje pušenja, droge i ostalog šta aktivira brojne druge boleštine o kojima se ne priča svakodnevno, a sa kojim smo okruženim i to se smatra normalno??
-
Mickey... svejedno cega, dolara, eura, franaka, kuna.... svi ubacuju nova sredstva da pokrenu gospodarstvo.. pa razmisljam koliko ce postojece vrijednosti izgubiti na svojoj vrijednosti.. 10-20-30% ....???
-
Ameri su odlicni: sto veca nezaposlenost to vise raste burza. Jer se ocekuje jos vise Fedovih para. Bit ce zanimljivo kad prodavatelji diljem svijeta pocnu traziti zlato, bitcoin ili Euro za svoju naftu, metale ili sto vec.
FED je toliko love iskipao i još će dodatno da je jednostavno teško ne rasti. Ima vam još jedna zanimljiva doskočica, često se spominje u komentarima na FTu, never go against the FED. Izgleda da je to glavna misao vodilja na Wall Streetu. Ugl Ameri idu politikom povećanja potrošnje, najvećom u povijesti.
Koliko ce to utjecati na vrijednost postojeceg novca... netko tko ima 100k u banci... koliko ce imati kupovnu moc za 3-4 godine??.
-
Da impresivno, vani mi pozicije rastu, a očekujem već preko godine da se malo ohladi sve jer realno treba, pa više ovdje ubacujem višak ... ali to je drugi mentalitet valjda.. ovdje se samo gleda, tko će kome smjestiti, ili srušiti poziciju + nikakvi prometi
-
Nego ekipa, sta vi mislite,,, ili dali znate kako su vani uspjesnije drzave organizirale javnu upravu, gradove, opcine, sela... tj. Na koliko stanovnika idu određene institucije?
Recimo regija, grad, opcina? Koliko minimalno mora ima stanovnika ili povrsinu i sta od javne uprave mora imati? Sta bi trebalo biti u ingerenciji drzave, regije, grada, opcine, mjesne zajednice.. da sve uredno funkcionira, da se ne desi da imas grad od 3k stanovnika koji ne moze ni najosnovije stvari odraditi i da ugusi sam sebe i poduzetnistvo sta se desava zadnjih 30 god.
Policijsku upravu? Profesionalne Vatrogasce? Domove zdravlja ili bolnice? Sud? Hzzo,hzmo, hzz?
Upravljati skolom? Vrticima? Domovima umirovljenika?
Komunalna drusta za javni prijevoz, groblja, cistoca, parkovi?
Turisticke zajednice, poduzetnicki inkubatori?....
Na kojem principu je to rjeseno u ostalim EU zemljama, velikim i malima?
-
Oblacno racunalstvo u najboljem svjetlu. Kad tvoj pokisli dobavljac dobavlja uslugu od drugog jos mokrijeg dobavljaca.
Ocito je za ZSE jako tesko imati servere u hrvatskim data centrima.
Pa šta ako ovdje imaju sustav od XETRE za trgovanje, on nije instaliran ovdje u Zagrebu na ZSE, da je odvojen njemačke i drugih tržišta ??? ili u cijelom svijetu radi preko jednog servera ???? zašto onda ne možemo preko jednog sustava trgovati sa svima na XETRI po EU ??
-
Sad kad sve ovo prođe sa koronom... onda mogu sloziti ovakvog asistenta za sva podrucja i sva ministarstva, pa i e-Građani ..... da jednostavno i brzo dobijes sve potrebne informacije 🤔. Sve se moze kad se hoce, i to jako brzo rjesiti, smisliti i implementirati... na kraju cemo koroni biti zahvalni sto je dala vritnjak u dupe svima da se promjene na bolje
-
GE NI JAL NO 🤣🤣🤣👌
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/kor…ise-ne-postuju/
Treba im smanjiti, a svim povlastenim prdonjama, uhljebima u raznim izmisljenim agencijama, opcinama iz pripizdine dignuti jos 50% da napokon sve ode u 3PM jer drugi nismo ni zasluzili,, ma ne 50% dignuti 100% da sto prije se sve raspadne 😒
-
Frankopan ugovoren za 39 500 usd/d na godinu dana. To je uvjerljivo najbolji ugovor što je neki hrvatski brodar postigao posljednjih desetak godina. Za ilustraciju među bulkerima Trogir vozi za 2500 usd/d na spotu a AP Slano za 3320 usd/d.
a Frankopan je brod od TPNG?
-
Turizam ce sigurno i nakon 3mj ostati pod donacijama drzave. Zasto to mislim? Kod knjigovođe sam saznao da jedino ja nisam dobio donaciju drzave jer nisam ni trazio. No dobili su građevinci, automehanicari itd kojima posao nije ni pao. I znate sta rade sada ti pametnjakovici? Kupuju auta i smiju se. Sto bi dalo naslutit da ce neki od njih i propasti, jer ce ovu lovu od drzave prokockati. No svi oni kojima je biznis zatvoren odlukom drzave bi trebali dobivati i dalje pomoc drzave. I tu su i turisti.
Pa ajde onda napiši tko je to točno dobio da je kupio auto?? stvarno svašta se piše, kako si mogao dobiti ako nisi priložio pad prihoda u 3. mjesecu i projekciju sljedećih mjesec, dva uz krvivičnu odgovornost ? ali budući da sve znaš napiši imena firmi ili obrta HZZu, ne moraš ovdje
-
mislim da će dolaskom ljepšeg vremena sve te mjere malo slabiti, jer su svi svjesni da će se protiv virusa morati krenuti u kontrolirani protunapad, pa ne možeš držati mjesecima sve ljude blokirane, ako se vidi da rješenje nema, osim stjecanja polako kolektivnog imuniteta,
dodatno zabrinjavaju podaci iz Kine da već izliječeni opet imaju virus, možda ga ne mogu prenositi, ali ako ga ponovno imaju, onda je to jako loša informacija, pod uvjetom da je točna, smatraju da je moguće da prethodni testovi nisu bili korektno provedeni, pa su pokazali negativne rezultate, a da se virus uopće nije povukao, još uvijek puno nepoznanica vezano za ovaj virus, a što da se pojavi još nešto na što kao čovječanstvo nemamo odgovor ili rješenje, ipak smo izgleda pretjerali sa zadiranjem u neke normalne procese na planetu i to bi nas jednoga dana stvarno moglo više koštati od svih mogućih milijardi nečega što smo spremni izvući da bi to platili, vrijeme je za ozbiljan zaokret u svemu i ne bih se uopće složio s ovim kolegama koji zastupaju samo teoriju, stvaranja i napredak pod svaku cijenu i to kao u interesu naše djece i njihove budućnosti, sve može i ok , ali ako je to djelovanje stvarno u njihovom interesu, a možda ovo što se trenutno radi uopće nije nešto u tom interesu, tko smo u stvari mi kao generacija, da mi najbolje znamo i procjenjujemo što je ili će biti najbolje za čovječanstvo za budućih 50,100 ili više godina, možda baš mi griješimo, jer kada slušam onog Trampavca, čini mi se da je dolar postavio u ulogu svemogućeg iako i sam dobro zna da to ne može biti, jer možda je baš ovo trenutak da malo svi kao čovječanstvo prikočimo i smirimo se, tj, da se malo pravimo mrtvi dok se priroda ne oporavi, bolje nego da veliki dio to stvarno i postane
A svako vrijeme neka svoja. Sra..ja nosi.. kad pogledas koliko % je umrlo ljudi spanjolske gripe, strasno ne brojkom, nego % u odnosu na tadasnje stanovnistvo.. pa pred 150 godina u irskoj od gladi je umrlo mislim 25% stanovnistva eeejjj 25%
-
I dalje nema priče da se za početak sve povlaštene mirovine ograniče na min. plaću u gospodarstvu... em si u mirovini, niš ne radiš doma si, bar simbolično bi pokazali da im je stalo
-
https://www.visualcapitalist.com/shoppers-buyin…2aS2m0BeiYiyrI8
šta se najviše i najmanje kupovalo online...