Mene puno vise zanima tko je to kupio. Da li je to kupio trezor ili smo zadnja dva dana kupovali mi mali?
Kako god, dionica se pokazala zilavom.
Mene puno vise zanima tko je to kupio. Da li je to kupio trezor ili smo zadnja dva dana kupovali mi mali?
Kako god, dionica se pokazala zilavom.
Display MoreDisplay More@ivan0003 nas je lijepo obavijestio neki dan da izlazi van i da ce opaliti po bidu sa -10%, Nazalost smo mislili da ima do koju kilu komada a ne preko tridesetak kila u kasici prasici.
Ivane, slijedeci put bolje pojasni situaciju..
Pa jeste vidjeli danas diskonta na Bitcoinu, to se ne propušta.
Oprostite kolega, najava je bila.
Još par pozicija na zse i samo kripto dalje, u ovom mutnom plićaku, se tako i osjećam.
Pozdrav
Nikakve ljutnje. Naprotiv
Izgleda da je trezor odlucio izvrsiti svoj program otkupa 100k dionica do 1.2.
Ako su to oni bili, uskoro ce obavijest na ZSE. I do sada su oni kupovali iskljucivo ispod 50 kuna. Ovo je bio dogovor sa nekim. Samo ne znam zasto je to tako slampavo izvedeno.
Ako je to kupio trezor, ostati ce malo slobodnih dionica.
Sto se tu dogodilo nemam pojma. Netko to rasprodaje kao da ide u stecaj.
Mislim da je krajnje neposteno od IBa da prodaje svoje dionice malima jer on ima inside info, koje ovi nemaju.
Vidim da na poslovnom insideri predvidjaju 7 godina bulla. A ne znaju reci sto je sa projektom Batala.
Glavni problem ovdje je netransparentnost prema malim dionicarima.
Sto je sa projektom Batala? Je li prodan? Pod kojim uvjetima su sada tri broda dana u sell and lease back? Po kojoj kamati se zaduzuju? Koliko oni jos imaju brodova u svom vlasnistvu? Hoce li FI izaci na vrijeme ili ce opet FI za 1Q biti objavljen u ljeto pa je dionica porasla nakon loseg izvjesca itd.
Sve bih ja to voljela znati pa da odlucim hocu li sada dati 180 kn za dionicu.
Samo se posta kada BDI raste, a on raste sezonalno.
Ako nam predstoji takav bull, zasto glavni dionicar prodaje?
Gdje su skeptični kolege? Sumnjam da ijedan od njih volontira na području Gline i Petrinje. Volio bih čuti i vaše mišljenje u ovim teškim trenucima za vas. Hvala.
Nisam u Petrinji ni Glini vec na moru jer imam malo dijete pa smo otisli iz potresnog podrucja.
Nemam sto reci sto nisam i prije.
Kompanija je u teskom stanju. Ove godine ce imati minus iz poslovanja 50 milijuna kuna. Previsoke kamate im onemogucavaju da smanje zaduzenost.
Nisam shvatila u kojoj fazi je projekt Batala ili je prodan?
Nadam se da ce ova godina biti bolja za dry bulk. Ne smatram da ce ovaj porast vozarina sada biti stabilan, mozda jos 2 tjedna, a onda ce BDI padati prema kineskoj NG. Vozarine ce vjerojatno rasti od proljeca prema ljetu i ova godina ce biti znacajnije bolja od prethodne.
Vec sam napisala a to i dalje smatram da je ATPLu potrebna dokapitalizacija, ako ikada opet zele biti jaka firma.
Smatram da se u ovakve dane moze zaraditi trejdom za burek, ali se i bojim da to koristi i glavni dionicar da prodaje dionice malima.
Netko je stavio 18k komada na ask prije mjesec dana.
Ja sam mislila da je strasilo, ali izgleda da je covjek bio ozbiljan.
Gdje je nestao onaj sa 18k komada na asku? Je li to bilo strasilo ili je netko to stvarno htio prodati?
Nisam ga ni vidio. Na koliko ga je bio stavio?
Koliko se sjecam na 50 kuna, ali je onda srusio cijenu na 40 kuna a zatim nestao?
Gdje je nestao onaj sa 18k komada na asku? Je li to bilo strasilo ili je netko to stvarno htio prodati?
Opet kažem, popratio sam ga na temi igh, druge nisam pratio, kada je pisao da igh cijene 120 ide na 100, a igh otišao na 150
ja se sjecam da je rako upravo suprotno pa sam zato i kupio igh na 98kn.-
posto sam igh prodao negdje na 130 dalje nisam pratio pa ostavljam mogucnost da je i to poslije rekao (mada sumnjam)
Da, bila je tada na 90 kuna. Sjecam se da je nacrtao graf da ide na 150 kuna.
Kasnije je imao svakakve prognoze za IGH. Bila je 127 kuna, pisao da ide na 100 a za dva dana otisla na 170 kuna.
Neo zna TA i bio je proziran druker. Tocno si znao kada je ozbiljan a kada druka da kupi. Ono zadnje na Sapn je bilo to.
Po meni, ima puno malicioznijih od njega. On je djetinjasto drukao. Bio je proziran.
Jel zna tko gdje je @Neo ?
On je znao trgovati, jucer sam gledao i sve, ali bas sve je pogodio. Ne znam kako, ali istina.
Osim Vira i Sapn. Nakon toga je nestao.
Vodila sam mu statistiku i u pravu je bio rekla bih pedeset pedeset posto. Simpa lik i meni je zao da ga nema.
U pravu je uvijek bio kolega Alias koliko pratim.
Evo da malo dopunim priču od jučer za sve vas koji još sumnjate kakva nas budućnost čeka. Plavo je broj štampanih dolara, bar onaj dio koji priznaju da postoji, postoji još ohoho toga što skrivaju (beskamatni krediti korporacijama i sl.) ali i ovako se lijepo vidi. Crveno je brzina kojom se ti dolari obrću u ekonomiji. Razlog zašto još ne vidimo inflaciju unatoč tome što štamparija radi 100 na sat je to što je zbog Covid krize usporio obrtaj dolara tako da sad čak imamo deflatorni efekt. Međutim kako se stvari počmu vraćati u normalu, inflacija će ubrzati - a dodatan problem je što ekipa planira vratiti stvari u normalu sa još više štampanja, tako da će pritisak biti još jači. Ukratko, dobrodošli u 1988 u Jugoslaviji, ali bez zelenijih pašnjaka sa druge strane granice. ZATO se kupuju tech dionice po suludim valuacijama, ZATO bitcoin luduje, svježe isprintana besplatna lova se parkira tamo gdje će najmanje izgubiti vrijednost kad inflacija uđe u brzinu. A sva realna ekonomija (što je od nje ostalo) i posebno životni standard obične raje će otići kvragu. ZATO cenzuriraju sve živo na internetu, ZATO se policija naoružava kao paravojska, ZATO propaganda pumpa desne protiv lijevih, crne protiv bijelih, žene protiv muškaraca, debele protiv mršavih. ZATO će sad krenuti serije ratova da se skrene pažnja sa totalnog kolapsa ekonomije i životnog standarda. Ovo neće biti lijepo i neće završiti uskoro. Zovite me crnjakom, nije me briga, ali brojevi su jasni.
Stvarno neznam kako bi zivio da gledam svijet tvojim ocima...mada siguran sam da danasnja medicina cuda radi
Kad dodje taj tvoj smak svijeta (ako ikad dodje) bice na stvarno svima tesko, al meni ce bar do tada sve biti lijepo i ruzicasto a tebi je vec sad sve crno...
Nije ni cudo da farmacetustke industrije rade punom parom sa ljekovima za smirenje ako ovako ljudi razmisljaju ....
Ako se ovo i desi najsigurnije mi se cini biti parkirana u bluechip dionicama a ne u cashu.
Biti će dobit sigurno i to veća od 20 mil kn....na žalost q4 nije bio dobar....međutim izgleda da se trezor danas uključio u kupnju na kraju krajeva do kad su rekli da namjeravaju pokupiti 100 000 komada...do 01.02.2021. ako se ne varam.
Da li ste sigurni kolega Tin da se stvarno radi o 100000 dionica do 1.2?
To mi se cini jako puno dionica.
Koliko je uopce dionica slobodno izvan TOP10?
Zna li netko zasto su vozarine ovako porasle?
Ne znam. Ti si strucnjak.
++1102 komada TPNG od 44.60 do 45 kuna.
Ako neki veci ulagac zeli kupiti na ovakvoj burzi mora dignuti cijenu. Problem nastaje kada se taj kupac makne sa bida, a novih nema.
samo neka ovaj tulum na brodu luđaka (nas na burzi u dionicama) još potraje bar neko vrijeme a onda kuda koji mili moji....nisam bio optimist za siječanj ali ako se ovako nastavi......dobro je što najviše promete imaju fundamentalno jake dionice tako da je rizik puno manji i one bi mogle puno više od razina prije krize a tamo su (na puno višim razinama) trebale ( mogle, bez problema) biti......ako u ovom valu rasta i purani počnu letjeti bit će to dobar znak za izlazak.....opčenito ludo vrijeme koje u mnogome, ne opravdava cijene u odnosu na trenutno stanje ali i buduća predviđanja sporog oporavka ali šta češ mora se čovjek prilagoditi......bolje da raste nego da pada ali kad gledaš američke indexe i vrijednost koju su ostvarili u prošloj "katastrofalnoj" godini , ima da se smrzneš......burze su totalno lude a na nama ostaje da budemo pametni, ili bar to pukušamo......al kak ostat pametan kad tu pameti nema....naš problem i dalje osraje relativno slaba likvidnost ( koja koliko god se povečava) ne dopušta puno prostora za pogreške.......
Ne znam. Ja sam jos uvijek oprezna. Kada sam bila "mladi" ulagac obicno me netko na ovakve dane nakitio dionicama koje bi onda pale. Ne cini mi se da se sada raste s razlogom. Mozda sam u krivu ali sam oprezna.
Mislim da je prilično jasno što će se dogoditi kroz godinu / dvije, a mi smo to prošli već 1988 / 89 u vrijeme Ante Markovića - inflacija.The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Na grafu se jako lijepo vidi da je samo u 2020 naštampano dolara kao u razdoblju 1980 - 2007, a toj lovi treba vremena da se spusti do Malog Mate, bar godinu - dvije. U tom razdoblju oni do kojih prvih ta lova dođe kreću u shopping po još niskim cijenama, zato divljaju burze, nekretnine i crypto. Problem nastaje kad se lova spusti do raje, tada troškovi života podivljaju, a kad se to poveže sa Corona recesijom, dobijete najgori makroekonomski užas: STAGFLACIJU. Iz toga se skoro nemoguće izvući bez gadnih rezova i povezanih društvenih nereda i nestabilnosti.
Problem je što ovdje nemamo više disfunkcionalnu Jugoslaviju sa 800 tenkova, 500 aviona, 1500 topova i par razarača - ovdje imamo Imperij sa 4.000 nuklearnih bojnih glava, 50.000 tenkova i BMP-ova, najjačom avijacijom i mornaricom. Kod nas je gadno završilo, a ako kod ovih krene, neće nitko ostati pošteđen...
Mali tip za ulaganje sljedećih godinu-dvije: NAFTA I ZEMNI PLIN.
Tpng i Ptkm mozda?
pa tko se nije prilagodio ce jedva docekat da kaze .. a jesam vam ja rekao da je sve balon i sve ce u ponor.
ostali ce na na tom balonu zaradjivat dokle god ide i pazit da ne ostanu u papiru preko vikenda pa kad dodje dan da netko povice car je gol i krene crvenilo oni ce ipak s smjeskom docekat da opet kupe nesto jeftino...
Eh nije to tako jednostavno. Mi koji smo bili u papirima prosle veljace, znamo da ne mozes samo tako bezbolno izaci.
A onaj koji vidi u buducnost pa zna da je korekcija za 2 dana, jos se nije rodio.
Ne znam kako bih komentirala danasnji rast na svjetskim burzama. Ne cini mi se da trenutno ima puno dobrih razloga za optimizam.( treci val pandemije, lockdowni, neredi u USA, nadolazeca recesija).
A i kod nas cini mi se da raste sto ne bi trebalo rasti(oni koji ce imati los sljedeci izvjestaj, oni za koje uopce ne znamo sto rade...). Vidjeti cemo kuda ide ovo.